Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Därför behöver du ha en amningskudde

stöd vid amning

Många tänker att de inte behöver en amningskudde, att det bara är onödigt. Förlåt, men de vet inte vad de pratar om. En amningskudde har många användningsområden och avlastar dig väldigt mycket.

Hjälp vid amning

När du använder en amningskudde gör det så att barnets huvud hamnar i en bra höjd. Du får stöd för din arm istället för att behöva hålla upp den för att bebisen ska ligga bra. Amningskudden gör att både du och din bebis lättare kan slappna av då ni slipper anstränga er.

Amningskudden kan antingen vara formad som en korv, boomerang eller falukorv som du kan sätta runt dig. Det gör att du kan få ett stöd för armarna men också ett stöd för att lägga barnet framför dig om du vill det.

Använda en vanlig kudde som amningskudde? Nej, gör inte det. En amningskudde är speciellt anpassad för att du ska kunna amma på ett smidigt och bekvämt sätt. En vanlig kudde skulle göra att du inte får samma stöd och stabilitet.

Sovstöd

Köper du en amningskudde innan förlossningen kan du ändå använda den. Du kan använda amningskudden som sovstöd. Oftast kan du bara sova på sidan när magen växer och då kan det vara skönt att lägga en kudde mellan knäna.

Det finns också speciellt anpassade gravidkuddar som även går använda som amningskuddar när barnet väl är fött.

Läs vårt bäst i test gravidkuddar!

Stöd för barnet

Du kan använda amningskudden som ett stöd eller nästan som ett litet babynest i soffan eller i sängen för att barnet inte ska rulla ner från dessa.

När ditt barn senare ska lära sig att sitta kan du använda amningskudden som ett stöd runt barnet.

vad använder man amningskudde till

Vilken typ av amningskudde behöver du?

Vilken amningskudde som passar dig bäst är svårt att säga. Vi har testat flera olika amningskuddar som du kan läsa om här.

Olika former

Amningskuddar idag kommer i olika former och storlekar. Du har de som ser ut som en korv, falukorv eller boomerang.  Boomerang eller falukorvsmoddelen är lätt att forma runt dig framifrån och ger ett stöd åt alla håll. Den som är mer som en korv erbjuder oftast bara ett stöd för en arm åt gången.

Hur stor amningskudde ska du ha?

Det beror helt på dina behov. En liten har oftast inte lika många användningsområden. Men den tar mindre plats och räcker gott om du vill amma ditt barn.

En större amningskudde gör att du kan använda den som ett litet babynest i vissa fall. Du kan också använda de större som amningskudde för tvillingar om du vill. Du kan också använda den större amningskudden som stöd under din graviditet. Tyvärr tar den då lite större plats än den mindre.

RELATERADE INLÄGG:

hejalbert recension

Recension och omdöme av läroplattformen Albert

Albert är en läroplattform för både yngre och äldre barn. Här får barn bland annat lära sig svenska och matte på ett lekfullt sätt.
LÄS MER >>
vid vilken ålder byter man bilbarnstol

Guide: När ska man byta bilbarnstol

När ska man egentligen byta bilstol till barnet? Hur gamla måste de vara och vad är maxvikten? Vi har samlat all fakta du behöver i vår guide.
LÄS MER >>
aktiviteter för babyshower

32 Bästa lekarna för en babyshower

Vi har satt ihop de roligaste lekarna för en babyshower. Du hittar de klassiska, de lätta och de roligaste lekarna i vår långa lista.
LÄS MER >>
1 2 3 58

LÄMNA ETT SVAR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.