Att lära sina barn samma är något som många föräldrar ser framemot. Samtidigt kan det kännas obehagligt och skrämmande då man inte vet hur barnet kommer fungera i vattnet. Trots att tröskeln för att komma igång med barnets simkunskaper kan kännas läskig, är det något som kommer vara väldigt användbart i framtiden. Med hjälp av armringar kan processen kännas tryggare både för stora och små.

 För att barnen ska lära sig simma krävs det praktisk övning. Då måste man som förälder hjälpa barnet att komma igång, vilket även innebär att man måste släppa vakten. Det kan kännas otryggt och konstigt att behöva göra det. Som tur är finns det hjälpmedel som både underlättar och skapar säkerhet– Armpuffar! Med armpuffarna kan barnet på ett smidigt och tryggt sätt röra sig i vattnet

Det är väldigt smart och praktiskt att investera i ett (eller några) par armringar. Oavsett hur gammalt barnet är så är armringar ett fantastiskt hjälpmedel för att vänja barnet vid vatten, lära det att flyta eller för att öva på simningen. Tänk bara på att köpa de som är anpassade efter barnets ålder.

Vill du investera i ett par kan det vara svårt att veta vilka armringar som är bäst då marknaden idag är väldigt bred. Därför har vi jämfört 8 olika för att du ska kunna hitta din favorit. Vi har utsett de bästa armringarna i vårt test!

Armringarna som blev bäst i test - recensioner

Skuttenringen armringar är ett mycket säkert och praktiskt hjälpmedel för att lära sina barn att simma. Materialet är mjukt och har inga hårda kanter vilket innebär komfort och rörelsefrihet för barnet. Det är även CE- märkt och fritt från ftalater, något som i sig skapar extra trygghet. 

Just dessa armringar från Skuttenringen är mer ergonomiska då de sitter bekvämt runt barnets armar samtidigt som det ger rätt stöd. Fyllningen av skumplast gör att de flyter bra och skapar extra stabilitet. Produkten rekommenderas för barn mellan 1-6 år, eller 10- 30kg.

Armpuffar Aquaring från Aquarapid i grön är stabila och säkra armringar för när barnet ska lära känna vatten. Dessa är speciellt utformade för att barnet ska vara bekväm i vattnet då de anpassar sig efter dess motorik. Det innebär att barnets huvudposition styr hur kroppen hamnar i vattnet – lutar det sitt huvud bakåt hamnar det på rygg, och lutar det sitt huvud framåt hamnar det på mage. På så sätt lär sig barnet snabbt hur man ska agera för att ta sig fram i vattnet.

Materialet är av PVC- plast som är fritt från ftalater, samt skumgummi inuti ringarna för en stabilare grund. Armpuffar Aquaring från Aquarapid är uppblåsbara med hålet i mitten av ringen för att enkelt träs på barnets arm. Observera att dessa armringar endast är avsedda för att simma eller flyta i, och ska vid all annan aktivitet tas av. De ska inte lämnas i direkt solljus.

Passar barn från 6 månader till och med 30 kg.

Swimpy armpuffar Bamse 0-2 år är ett par roliga och färgglada armpuffar med bamsemotiv. De gulliga karaktärerna kan motivera barnet till att vilja ta på sig puffarna, samt skapa positiva associationer till att simma och leka i vattnet. Materialet är mjukt och skaver inte på barnets hud, något som är extra viktigt eftersom de är gjorda för de allra minsta som har extra känslig hud.

Swimpy armpuffar med Bamse motiv är stabila och behagliga att röra sig i. De har dubbla luftkammare för ökad säkerhet och komfort, samt säkerhetsventiler för att minska läckage av luft. Dessa är anpassade för barn från 0-2 år, eller upp till 15kg.

Bestway Swim safe armpuffar 3-6 år är extra tåliga armpuffar gjorda av premium- material. Närmare bestämt är de gjorda av kraftig vinyl, vilket innebär att de är extra tåliga mot slitage. Materialet är även förtestat och CE-märkt för att garantera bra kvalité.

Denna modell av Swim safe armpuffar från Bestway är anpassade för barn mellan 3- 6 år. De är supersmidiga att använda när man ska introducera barnet till att simma. Puffarna består av två luftkammare för snabb och smidig uppblåsning. Luftventilerna sitter på ovansidan för att lätt komma åt, både när man ska blåsa upp och när man ska tömma ur.

Mått: 25 x 15 (cm).

Swimpy armpuffar original 2-6 år  (Finns även swimpy armpuffar original 0-2 år) är perfekta att använda när barnet ska lära sig hantera vatten på egen hand. Den klargula färgen är inte bara härlig att se på, den gör också att du tydligt kan se barnet. Dessa armpuffar från Swimpy är uppblåsbara och mycket bekväma då de inte har några kanter som skaver.

Armpuffarna har dubbla luftkammare vilket gör att de går smidigt att trä på dem på barnets armar, samtidigt som det gör att det går snabbt att blåsa upp dem. På grund av att de har så kallade ”smarta luftventiler” undviker man luftläckage.  Swimpy armpuffar Original är gjorda i en större storlek och passar barn från 2-6 år, eller 15-30kg. Det finns även för 0-2 år. 

Barbie armpuffar

Bästa armpuffarna

Perfekta armpuffar för ditt barn med Barbie som motiv på armringarna och är lämplig från 3-6 år. Armpuffarna är bra när ditt barn ska lära sig simma och är perfekt för dem att ha med på semestern och hemma. 

Mått: 23 x 15 cm.

Intex armpuffar 3-6 år

Intex armpuffar 3-6 år är nätta och komfortabla armpuffar som smidigt tas på och av. De skapar trygghet när barnet ska busa och leka i vattnet, och de är smidiga att röra sig i. Den orangea färgen är så klar och tydlig att den nästan lyser, vilket gör det lättare att hålla uppsikt på barnet. Med två luftkammare går det snabbt och enkelt att blåsa upp dem. Dessa armpuffar från Intex är rekommenderade att använda på barn från 3-6 år.

Mått: 23 x 15 (cm).

Mumin simpuffar

armringar mumin

Intex armpuffar 3-6 år är nätta och komfortabla armpuffar som smidigt tas på och av. De skapar trygghet när barnet ska busa och leka i vattnet, och de är smidiga att röra sig i. Den orangea färgen är så klar och tydlig att den nästan lyser, vilket gör det lättare att hålla uppsikt på barnet. Med två luftkammare går det snabbt och enkelt att blåsa upp dem. Dessa armpuffar från Intex är rekommenderade att använda på barn från 3-6 år och väger mellan 18-30 kg.

Mått: 23 x 15 (cm).

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Intex armringar Frost

Med Intex Armringar Frost kan barnet tryggt och säkert lära sig ta sina första riktiga simtag. Armringarna har fina motiv av karaktärerna från filmen Frost. De färgglada Frost-motiven kan underlätta vänjningen vid vatten då de olika mönstren och färgerna kan agera som distraktion om barnet skulle tycka att något blir obehagligt. Varje armring har två luftkammare för att man snabbt och smidigt ska kunna blåsa upp dem. Rekommenderas för barn från 3 år.

Mått: 23 x 15 (cm).

Frågor och svar om armringar / armpuffar

 • Varför ska barn använda armringar?

  Armringar gör att ditt barn kan röra sig mer fritt och det blir ett sätt för dem att öva på att simma.

  Armpuffar hjälper också till för att barnets huvud inte ska komma under ytan för mycket vilket barnet kan tycka är lite obehagligt. 

 • När börjar barn använda armpuffar?

  Det finns armringar för barn mellan 6-8 månader. Så du kan börja med armringar när du och ditt barn känner er redo. 

 • Viktigt att tänka på när ditt barn använder armringar:

  • Armringar ersätter aldrig en flytväst och ska aldrig användas som det. När barnet leker, åker vattenrutschkana, hoppar från kanten ner i vattnet finns risken att armringarna glider av.
  • Runda armpuffar är bättre än de mer rektangulära då de verkar hålla barnet mer uppe vid ytan. 
  • Detta ger en ökad säkerhet. Du ska givetvis alltid ha uppsikt över ditt barn och inte lämna barnet ensam i vattnet. 

 • Vad är armringar?

  Armringar, även kallade armpuffar, är ett sim- och flythjälpmedel för barn. De är utformade som uppblåsbara ringar med antingen en eller två luftkammare på vardera ring. Luften blåses in genom en säkerhetsventil som håller tätt vid förslutning. Uppblåsning sker smidigast efter att ringarna trätts på barnets armar. Olika armringar är anpassade efter olika åldrar.

 • Vilka armringar är Bäst-i-test?

  Efter att ha jämfört samtliga 8 armringar kom vi fram till att våra toppval är:

  Skuttenringen Armringar - bästa armringarna premium

  Motivering: ergonomiska, stabila och gjorda av kvalitativt material!

  Bästa armringarna generellt: Aquaring från Aquarapid armpuffar

  Motivering: smidiga att använda och gjorda av ett extra tåligt material!

   Budgetklass: Swimpy armpuffar Bamse 0-2 år

  Motivering: färgglada, behagliga att röra sig i och gjorda av ett mjukt material!