Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Sammanfattning av recension av Axkid Bigkid 2 Premium:

Typ av bilbarnstol: bakåtvänd Förankringsmetod: ISOFIX  Viktkapacitet: 15-36 kg Förlängningsbart rygg-/nackstöd: Ja Viloläge: ja Kan fällas under färd: Ja Vikt: 9,7 kgHöjd sittyta till högsta kant: 61cm Bredd: 46cm Bältesupphängning: Ja, automatisk stängning Mått: B46 x L 63 x H47cm Mått ryggstöd: L57 – 77 cm ISOFix: Ja

Justerbar och lång rygglängd gör att den passar barn upp till 150 cm vilket vi tycker är en klar fördel. Du kan justera bältesstolen i fyra olika lägen så ditt barn alltid sitter bekvämt. Du kan lätt flytta den mellan bilar tack vare ISOFIX, kräver dock att bilen har detta. En bra bilbarnstol med bra säkerhet som passar lite större barn, precis som namnet antyder.

Fördelar: 

Nackdelar: 

För vem passar Axkid Bigkid 2 Premium?

Den här bältesstolen passar dig med lite längre barn och kan behöva mer utrymme. Då tycker vi den passar perfekt. Testa därför stolen med ditt barn innan du köper den så du känner att den passar. Axkid Bigkid är för barn som är runt 125 cm långa. En längd barn ofta har när de är runt 7 år gamla.

Vill du ha en stol för ett längre barn och som du kan använda länge är detta stolen för dig.

Hur lätt är Axkid Bigkid 2 Premium att montera i bilen?

Det är otroligt lätt då du installerar Axkid Bigkid 2 Premium med ISOFIX. Det går alltså till så att du sätter stolen på sätet med isofixen utdragen. Det gör du genom att trycka in en knapp och dra ut isofixleden. Sen siktar du in dig på ISOFIX-fästena som sitter i själva sätet, oftast mellan sitsen och ryggen. De kan ibland vara lite dolda inne i sitsen. Du ser då till att ISOFIXen krokar fast i metallöglorna du ser och hör ett klick. När du ser att båda sitter ISOFIXlederna sitter fast trycker du in bältesstolens sits för att vara så nära bilens sätesrygg som möjligt.

Du ser också att ISOFIXEN visar grönt istället för rött. Då vet du att den sitter fast ordentligt.

För vilka åldrar passar Axkid Bigkid för?

Denna bilbarnstol är från cirka 6-7 års ålder och är runt 125 cm långa. Det är för att det är rekommendationen och det mest säkra för ditt barn. Den passar också tills ditt barn väger 36 kg vilket gör att du kan använda den länge, något vi alltid gillar. Passar väldigt bra för längre barn.

Hur sätter du fast barnet i Axkid Bigkid 2 Premium?

Du använder bilens vanliga bälte och fäster det i den röda delen uppe vid barnets axlar. Du använder sedan bälteshornen på vardera sida om sitsen och även bältesfästet mellan benen. Då sitter barnet säkert och bra då bältet är korrekt för barnet.

Känns Axkid Bigkid 2 Premium stabil och säker?

Ja, det gör den. Eftersom du fäster den med ISOFIX minskar du risken för felmontering otroligt mycket. Just att fästa stolen är något med bälte är något många gör, det slipper du oroa dig för här då du ser tydligt genom de gröna markeringarna på isofix-leden. Då vet du att stolen sitter korrekt.

Du har också ett sidokrockskydd (ASIP) som gör stolen säkrare vid en eventuell sidokrock. Det går inte heller att sätta fast sidokrockskyddet fel vilket gör att du garanteras att den sitter korrekt.

Finns det flera vilolägen för Axkid Bigkid 2 Premium?

Det finns fyra olika lutningslägen du kan sätta ditt barn i. Fram på stolen i mitten finns det ett grått handtag. Dra ut det och justera sitsen till ditt önskade läge.

På så sätt är det enkelt för ditt barn att få ett bekvämt sittläge i sin stol under resan.

Kan du ta av sitstyget och tvätta på Axkid Bigkid 2 Premium?

Ja, du kan ta av sitstyget på Bigkid. Ta av den, släng in den i tvättmaskinen och dra sedan lätt på den igen. På det viset behöver du inte oroa dig för eventuella fläckar på sitsen.