Babyvakt bäst i test 2023 – vi har listat de bästa babyvakterna

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Har du fått barn och funderar på att köpa en babyvakt eller babymonitor? Det finns en djungel därute av bra och mindre bra babyvakter. Vilken babyvakt är bäst egentligen? Vi på barnguiden har testat flera olika babyvakter för att se vilka som är bäst så du ska slippa köpa en dålig babymonitor. 

När du köper en babyvakt måste du först bestämma dig för vilka funktioner du vill ha. En lista på många olika funktioner finns längst ner på denna sida. Vill du ha en babyvakt med kamera eller enbart ljud vill du ha det bästa. Det är trots allt ditt barn den ska ha koll på. 

Har du en babyvakt kan du lättare lämna ditt sovande barn i ett annat rum eller ute i barnvagnen på altanen utan att behöva oroa dig för att inte höra när barnet vaknar. Vi har därför testat babyvakter med många till färre funktioner och i olika prisklasser. Vilken du väljer är såklart upp till dig. 

Bästa babyvakten: 

Bäst i test babyvakt:

Typ: Ljud och video-babyvakt Signalteknik: Digital Röstaktivering (VOX): Ja Batteri: Både batteri och nätadapter till båda enheterna Drifttid: Ca 25 h Laddningstid: Uppgift saknas Tvåvägskommunikation: Ja Kamera: Ja Bältesklämma: Nej Vibratorlarm: Nej Ljuslarm: Ja Lugnande ljus eller musik: Nattlampa  

Neonate är den bästa babyvakten med kamera vi har testat i nuläget. Den har åtta infraröda lampor som hjälper dig att se ditt barn skarpare även i mörker. Du kan också zooma in på ditt barn (x2) så du lättare kan se om barnet rör sig eller inte. Babyvakten har en temperatursensor som berättar för dig om det är för varmt eller kallt i rummet. Något som är speciellt bra under sommaren och vintern. 

Du kan använda babyvakten med ljud och video eller enbart ljud eller enbart video. Om du enbart använder ljud får du en räckvidd på 800 meter och med video 300 meter. Båda fungerar alldeles utmärkt för de flestas behov. Självklart påverkar terräng och väggar hur långt ifrån du kan vara.

Du kan också koppla på fler föräldraenheter så ni kan vara två som har koll på barnet. Även om ni inte skulle vara i samma rum. Det känns bra och tryggt. 

Babyvakten har många bra funktioner och egenskaper vilket gör att vi känner att detta är en babyvakt som verkligen är bäst i test.  Överföringen av ljudet sker digitalt vilket innebär att det är ett bättre ljud än om det varit analogt. Nä, detta är verkligen en bra babyvakt som är värd sina pengar. 

Typ: Ljud-babyvakt Signalteknik: Digital Röstaktivering (VOX): Ja Batteri: Både batteri och nätadapter till båda enheterna Drifttid: Ca 25 h Laddningstid: Uppgift saknas Tvåvägskommunikation: Ja Bältesklämma: Nej Vibratorlarm: Nej Ljuslarm: Ja Lugnande ljus eller musik: Nattlampa & vaggvisor Vikt: Föräldraenhet: 118 g, Babyenhet: 277 g Räckviddsvarning: Ja Tillbehör: Halsrem

Det här är en populär babyvakt och det är inte svårt att förstå. Du får verkligen en väldigt bra babyvakt för pengarna. En bra räckvidd på 330 meter utomhus och 50 meters avstånd inomhus så klarar du dig bra. Det är inte lika många funktioner men de som finns är av hög kvalité. Med denna borde du klara dig även om du har tjocka betongväggar hemma. Kom bara ihåg att avståndet den klarar av kan variera beroende på vad som finns mellan dem.

Använd eluttaget
Tyvärr slukar dessa babyvakter batterier så vi rekommenderar verkligen att du ansluter den till väggen med en vanlig kontakt. Vare sig du har batterier eller strömsladd så varnar babyvakten när den tappar kontakten mellan enheterna.

Prata med ditt barn
Med denna babyvakt finns det också en högtalarfunktion vilket gör att du kan prata med ditt barn om barnet börjar skrika till exempel. Om barnet skulle göra ljud ifrån sig visar en ljudindikator på babyvakten om det är ett ljud eller inte. Eller om det bara är hjärnan som spelar en ett spratt. Det är en bra ljudkvalité och du hör om ditt barn ger ljud ifrån sig även om det är ganska tysta ljud.

Genom att trycka på en knapp kan du sätta igång en liten lampa och en annan knapp så startar du som små vaggvisor för att barnet ska kunna somna lättare. Det enda som låter högt, vilket vi tycker är konstigt, är när du ska stänga av babyvakten.

Lätt att förstå
Detta är en babyvakt som är lätt att förstå oavsett ålder och tekniskt kunnande. Bara koppla i sladden och det du behöver veta om knapparna står på dem.

Lättheten att använda tillsammans med smarta funktioner gör att vi utser denna till vinnare i mellanklassen.

Fördel: Bra räckvidd, mycket enkel att använda, många funktioner, två laddsladdar medföljer
Nackdel: Föräldraenheten förbrukar batteri snabbt, hög avstängningssignal

Typ: Babyvakt med ljud Signalteknik: DECT trådlös anslutning Batteri: Batteri och Strömadapter Räckvidd: 300m  Tvåvägskommunikation: Nej Bältesklämma: Nej Vibratorlarm: Nej Ljuslarm: Nej Lugnande ljus eller musik: Nej Vikt: Föräldraenhet: Babyenhet: 0,306g Räckviddsvarning: Ja Temperaturvakt: Nej

Det finns ingen tvekan om att denna babyvakt från Motorola är ett av de bästa alternativen på marknaden. Det speciellt för dig som vill köpa en väldigt billig men samtidigt trygg och lätthanterlig variant. Motorola MBP21 är en ljud-babyvakt som erbjuder dig att lyssna på barnet alla tider av dygnet, trots att du inte befinner dig i samma rum.

Med denna på plats intill barnet kan du befinna dig upp till 300m bort och ändå bli uppmärksammad på minsta lilla ljud. Det tack vare de högkänsliga mikrofonerna med justerbar volym. Skulle anslutningen försämras då du börjar komma utom räckhåll varnar enheten så att du kan känna dig trygg oavsett rörelser.

Så länge du laddar föräldraenhetens batterier kan du bära med dig den i princip var du vill i hemmet och trädgården. Du får även varningar vid låg batterinivå om den inte drivs via kabel precis som babyenheten. Tack vare den trådlösa anslutningen behöver du inte oroa dig för att babyvakten stör din Wifi-frekvens. Otroligt hög kvalité till ett toppenpris!

Fördelar: billig, räckvidd på 300m, varnar direkt, smidig att använda, trådlös anslutning
Nackdelar: saknar en del funktioner

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Hur har vi gjort testet?

Föräldrar precis som du har testat och kikat på många olika babyvakter. Fler än vad som finns i detta test. De du kan läsa om här är de som vår testpanel rekommenderar. Det har testat i olika hus med betong, trä, lägenheter och olika miljöer. 

Vilka babyvakter är bäst?

Marknaden domineras av Philip och Topcom. Det är också de som är två av våra vinnare. Vilken babyvakt som är bäst är däremot svårt att säga då det beror på ditt behov och ditt boende. Vi försöker ge en vägledning genom vårt test men det är bara du som kan avgöra vad som är bäst för dig. 

Vem behöver en babyvakt?

Alla. Det är en väldigt smidig teknisk pryl som hjälper dig att hålla koll på ditt barn så att du kan känna en större trygghet. Det gör det också lättare för dig att sova då du vet att du har en babyvakt som hjälper till att förstärka ljud från ditt barn. Det är också bra för dig som brukar ha ditt barn ute i trädgården för att sova. En babyvakt hjälper dig då att hålla koll på ditt barn. 

Recensioner av babyvakter

Motorola Babymonitor MBP855 Connect

Prisklass: premium Typ av babyvakt: digital Signalteknik: trådlös Röstaktivering (Vox): ja Batteri: laddningsbart Drifttid: Tvåvägskommunikation: ja Vibratorlarm: ja Ljuslarm: ja Lugnande ljus eller musik: 5 vaggvisor Räckviddsvarning: nej Bälteshållare: nej

Här har vi en trådlös babymonitor från Motorola. Det som är utmärkande för just den här babyvakten är att du kan koppla upp till den till ditt WiFi då du vistas i hemmet, vilket möjliggör för bättre uppkoppling och kommunikation.

Dessutom är det här en babyvakt med kamera, där du alltså kan hålla koll på barnet både genom att se video och höra ljud. Oavsett om du står i rummet bredvid eller om du är på 300m avstånd så ska uppkopplingen fungera lika bra. På så sätt kan du alltid känna dig trygg, även om det är mörkt i rummet tack vare mörkerseendefunktionen.

Andra trygga funktioner är att den övervakar både temperatur, ljud och rörelse, och att du alltid kan kommunicera åt båda hållen. Via tillhörande fjärrkontroll kan du styra babyvakten och andra lutning eller zooma in. Det krävs bara att du ansluter dig till deras tillhörande app Hubble så är den klar för användning. Något högt pris, men absolut värt det!

Fördelar: trådlös anslutning till WiFi, 5 vaggvisor, tvåvägskommunikation på upp till 300 m avstånd, flera larm
Nackdelar: dyr

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Neonate BC-5800D Digital Barnvakt

Prisklass: premium Typ av babyvakt: digital Signalteknik: trådlös Röstaktivering (Vox): ja Batteri: litium Drifttid: 200h standbytid Tvåvägskommunikation: Vibratorlarm: ja Ljuslarm: ja Lugnande ljus eller musik: Räckviddsvarning: Bälteshållare: nej

Denna digitala babyvakt från Neonate har fått otroligt mycket beröm både från användare och andra tillverkare. Det beror inte bara på att du får en lätthanterlig babyvakt till ett bra pris, utan här får du även många trygga funktioner och smarta egenskaper som förbättrar användningen.

Det som gjorde att just vi fastnade för den här babyvakten, och varför vi anser att den är värd att vara med som en av bäst- i- test babyvakt beror på att de har lyckats skapa en nätt och smidig babymonitor som har lång räckvidd.

Tack vare de kraftiga batterierna och den höga prestandan håller den länge utan att utge särskilt mycket strålning. Dess digitala utformningen möjliggör för dig att alltid ha kontakt med ditt barn utan några störningar i ljud eller kommunikation. Utöver det har den även temperaturindikator på upp till -19 grader, samt ljusalarm när monitorn uppfattar ljud.

Fördelar: nätt och smidig storlek, lätt att hantera, håller länge, klarar låga temperaturer
Nackdelar: saknar möjligheten att kommunicera med ditt barn från monitorn

Typ: Ljudbabyvakt Batteri: Båda enheterna Tvåvägskommunikation: Ja Bältesklämma: Nej Vibratorlarm: Ja Ljuslarm: Ja Lugnande ljus eller musik: Nattlampa Vikt: Föräldraenhet: 77 g, Babyenhet: 77 g  Räckviddsvarning: Ja

Detta är en bra och snygg babyvakt som har alla funktioner du kan behöva och har en låg strålning. Du får en babyvakt som räcker långt, med en räckvidd på 500 meter i öppna utrymmen.  Ju närmare föräldraenheten och barnenheten är så minskar också strålningen. Skulle enheterna komma utanför räckvidden går ett ljud och ljuslarm igång på föräldraenheten. Den kan även vibrera om du hellre vill det.  Smart funktion om det är väldigt högljutt.

Padwico är en stabil och pålitlig babyvakt som klarar både avstånd och tjockare väggar. Den är även enkel att förstå sig på och klarar allt du vill att en babyvakt ska klara. Du får en indikator som visar temperaturen på barnets rum så det inte blir för varmt och svettigt.

Det finns en inbyggd nattlampa om du vill ha lite ljus hos ditt barn eller om du bara vill se lite bättre när du tittar till barnet i sängen. Du kan också ställa in ljudkänsligheten på enheten så att den inte reagerar på precis allting utan är mer anpassad efter ditt barn.

Fördelar: Bra funktioner, enkel att använda, bra och pålitlig signal och räckvidd
Nackdelar: Separata laddningsstationer, ingen bältesklämma på föräldraenheten

Typ: Ljudbabyvakt Batteri: Båda enheterna Tvåvägskommunikation: Nej Bältesklämma: Ja Vibratorlarm: Ja Ljuslarm: Ja Lugnande ljus eller musik: Nej Vikt: Föräldraenhet: 78 g, Babyenhet: 68 g Räckviddsvarning: Ja

Capidis babyvakt är en enkel och smidig babyvakt då den bara består av två kontroller och två laddare. Du behöver inte fixa med sladdar eller externa appar eller program som ska installeras. Du kan börja använda den direkt när du får den. Enklare blir det inte.

Är du totalt oteknisk kanske det kan bli svårt då det inte finns en manual med. De allra flesta löser det ändå och det ska mycket till för att misslyckas. Om du ändå vill ha en manual eller instruktioner till babyvakten finns det på deras hemsida.

Batteriet är ett monster och räcker länge. Ända upp till 100 timmar innan du behöver ladda batteriet igen. Det är skönt och tryggt att veta. Du måste ändå komma ihåg att ladda om den. Det gör du enklast genom att kika på indikatorn för batterinivå. Det går även bra att ladda den genom usb i till exempel bilen på till semesterstugan. Du får en tålig apparat utan lösa delar, det känns tryggt.

Du kan justera ljudet på Capidi babyvakt, både när det kommer till volym och mikrofon. Det kan du ställa in precis som du vill ha det. Det är skönt om du har mer höga ljud runt dig som kan göra det svårt att höra.

Räckvidden har fungerat bra och det genom även tjockare sten och betongväggar. Det känns bra och pålitligt.

När de skapat denna babyvakt har du fått de mest funktionella funktionerna och där finns det egentligen inget att klaga på. Du kan också sätta in bilder i enheterna för att göra den mer personlig. Du kan köpa den i färgerna rosa, svart och guld.

Fördelar: Enkel att använda, bra räckvidd, usb-kabel för att ladda
Nackdelar: Lite dyr

Typ: babyvakt med kamera Rörelsemönster-babyvakt Signalteknik: digital Röstaktivering (VOX): Nej Batteri: både batteri och adapter Räckvidd: 300m  Tvåvägskommunikation: Nej Bältesklämma: Nej Vibratorlarm: Nej Ljuslarm: Ja Lugnande ljus eller musik: Nej Vikt: Föräldraenhet: 150g Babyenhet: 150g Räckviddsvarning: Nej Temperaturvakt: Ja

Motorola MBP482 Babyvakt är ett riktigt prisvärt alternativ som erbjuder på säker användning. Med dess digitala teknik kan du som förälder eller ansvarig vuxen hålla koll på barnet utan att behöva befinna dig i samma rum. Räckvidden på 300m möjliggör för dig att röra dig fritt i huset utan problem.

På så sätt kan du ha full koll på barnet. Tack vare kamerans infraröda mörkerseende och dess tydliga LCD-skräm i fullfärg kan du följa och övervaka alla rörelser även under natten. Bilden är mycket klar, samtidigt som den högkänsliga mikrofonen uppmärksammar minsta ljud. Flera användare tycker kameran fungerar bra i både ljus och mörker med både bild och ljud.

Via den digitala displayen kan du välja mellan 21 kanaler, se rumstemperatur, justera volymen och zooma in. Användning av kameran är mycket säker då den är datakrypterad – informationen finns endast tillgänglig för er. Vi är så nöjda!

Fördelar: lång räckvidd, prisvärd, infrarött seende, tydlig LCD-skärm, klar bild, högkänslig mikrofon, 21 kanaler
Nackdelar: inte tvåvägskommunikation, saknar en del varningsfunktioner

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Typ: Rörelsemönster-babyvakt Signalteknik: Digital Röstaktivering (VOX): nej Batteri: Batteri Drifttid: Ca 2 år Laddningstid: byter ut ett batteri efter cirka 2 år Tvåvägskommunikation: nej Bältesklämma: Nej Vibratorlarm: Nej Ljuslarm: Nej Lugnande ljus eller musik: nej Vikt: Föräldraenhet: app, Babyenhet: 35 gram g Räckviddsvarning: Ja Tillbehör: Nej Temperaturvakt: Ja

De absolut flesta babyvakter fångar upp ljud från när ditt barn sover. Den här övervakar rörelserna din bebis eller barn gör när det sover. Det är en ny och smartare babyvakt. Med denna funktion gör det att du kan stoppa ditt barn från att vakna till eller finnas på plats när hen vaknar. Däremot är räckvidden väldigt dålig och vi tycker inte alls att den håller vad den lovar. 

Parvel analyserar ditt barns sovmönster. Det kan därför upptäcka och larma när ditt barn är vaket men också när ditt barn är på väg att vakna. Om barnet behöver sova längre kan du gå in och vagga hen till exempel.

Den har även en inbyggd temperaturmätare så det inte blir för varmt för barnet under till exempel sommarmånaderna. Du behöver nu inte längre oroa dig för om det är för varmt eller kallt i barnvagnen eller rummet. Den här informationen skickas sedan direkt till din telefon.

Det enda du behöver är en liten enhet som placeras med barnet och som du aldrig behöver ladda. Batteriet håller i cirka 2 år och det byter du sedan ut. Resten kan du hålla koll på via din telefon. Detta är en babyvakt för iphone så som android. Du kan givetvis hålla på med annat under tiden. Appen körs i bakgrunden och varnar dig om något händer. Skulle signalen mellan enheten och appen brytas av någon anledning får du ett meddelande om detta i din telefon.

Räckvidden är cirka 20-30 meter och fungerar i de flesta hem.  Den avger en väldigt låg strålning i jämförelse med många andra babyvakter. En häftig liten lösning som vi tycker fungerar bra.

Fördel: Väldigt liten enhet, temperaturmätare, analyserar sovmönster, låg strålning
Nackdel: Dålig räckvidd

Frågor och svar om babyvakter

Hur fungerar en babyvakt?

En babyvakt av god kvalité är ett nödvändigt hjälpmedel för dig som småbarnförälder. Det hjälper dig att slappna av mer och skapa en större trygghet. Babyvakten består av två enheter, en barnenhet som placeras i närheten av barnet och en föräldraenhet som följer med dig som förälder. Den har en ljudkänslig mikrofon och ibland även en kamera, som plockar upp ljud från ditt barn. När ditt barn gnyr, gråter eller gör andra ljud aktiveras enheterna och du får ljudet eller att din föräldraenhet visar visa ljus att ditt barn gör ljud ifrån sig. I de babyvakter med kamera kan du också se ditt barn. När barnet gör ljud aktiveras kameran och du kan se ditt barn direkt i en monitor. Den kan också ha röreselaktivering. Det gör att det blir lättare för dig att bedöma om du behöver gå in till barnet eller ej.

När kan du börja använde babyvakt?

Du kan börja använda en babyvakt från ditt barns födsel. När din bebis sover får du möjlighet att göra annat och ändå veta att du har full koll genom babyvakten. 

Det gör att du och bebisen inte alltid behöver vara i samma rum. Ditt barn kanske sover i barnvagnen på balkong, i ett annat rum eller på uteplatsen.

Vad kostar en babyvakt?

Det kan kosta allt från 200-300 kronor till 1500-2000 kronor. Allt beror på vilka funktioner du vill ha. En babyvakt med basfunktioner kan du få för några hundralappar. Vill du däremot ha en kamera med både ljud och bild blir det mycket dyrare. Även en längre räckvidd kan höja priset. 

Viktiga funktioner hos en babyvakt

Alla babyvakter har olika funktioner och frågan är, vilka funktioner behöver en babyvakt ha? Det bestämmer du själv men vi listar alla egenskaper du behöver ha koll på och varför de är viktiga. Du kan läsa i detalj om dessa egenskaper i listan nedan med förklaringar till hur och varför de är viktiga.

Typ av alarm

Babymonitorer har olika typer av larm. Vanligaste larmet är ljudlarm där din babyvakt registerar ljud från ditt barn som du sedan hör i din enhet. För att babyvakten ska plocka upp ljudet behöver du ställa in den på rätt känslighet. Är den för känslig får du med irrelevant ljud som kan uppfattas som störande. Har du för låg känslighet riskerar du att missa när ditt barn låter. 

De flesta babyvakter har så du kan ställa in ljudkänsligheten. Det finns även temperaturlarm som larmar om det blir varmare eller kallare än en viss temperatur du ställt in. Ett rörelselarm registrerar rörelser i barnets rum så om barnet rör mycket på sig larmar det. Det finns även värmelarm som larmar dig om babyvakten registerar en för hög kroppsvärme. Det finns också räckvidsslarm som varnar om enheterna tappar kontakten med varandra.

Röstaktivering (VOX)

Röstaktivering innebär att när babyenheten inte registrerar något ljud går den ner i standby. Den gör det för att spara energi men också för att inte störa dig som förälder med ljus eller ljud när inte det behövs. För att du ska kunna använda VOX som det kallas fullt ut måste du ha ställt in ljudkänsligheten rätt. Du kan behöva pilla lite med det i början för att få det rätt. Men är det väl på plats behöver du inte tänka mer på det.

Ljud- och Video-övervakning

Det finns två grupper av babyvakter när det kommer till hur de övervakar. Den absolut vanligaste övervakar via ljud och fungerar för de allra flesta föräldrar. Sen finns det även babymonitorer med video och ljud. Med en sådan babyvakt med kamera kan du se ditt barn direkt via en skärm. För att du ska få en bra bild behöver du ha en stark signal mellan babyenheten och föräldraenheten. De av hög kvalité har detta. Det är också viktigt att titta på vilken skärmkvalité som finns på föräldraenheten. Det kan också vara värt att kolla att babyenheten har en tillräckligt bra kamera så du får en bra bild. Har du en babyvakt med kamera brukar de sluka batterier så vi rekommenderar att du använder dig av ett eluttag för att vara säker på att babyvakten alltid är igång.

Signalteknik

Tidigare har babyvakter haft analoga signaler men det börjar mer och mer översättas av en digital signalöverföring. Det gör att den är mindre känslig för störande signaler. Till exempel trådlösa nätverk, telefoner och annat i ditt hem. Oftast har de digitala en längre räckvidd än de babyvakter som har en analog signalöverföring. Vi rekommenderar babyvakter med digital signalöverföring för en större tillförlitlighet, mindre störningar och längre räckvidd.

Finns det få störande signaler kan även analoga babymonitorer fungera över längre avstånd. Fast ju fler trådlösa enheter och utrustning som finns ju mer störs analoga babyvakterna och skapar störningar på din babyvakt. Det vill du inte ha. Då kan det brusa som på radio. Så ditt barn kan låta men det störs då ut av bruset.

Satsa hellre på en digital babyvakt. Längre räckvidd och mindre störningar.

Räckvidd av babyvakt

Alla babymonitorer har olika räckvidd. Räckvidden är det avstånd du max kan ha mellan enheterna utan att tappa ljudet/bilden mellan enheterna. Dockl påverkas räckvidden av omgivningen. Finns det väggar, träd, murar och liknande gör det att räckvidden kan minska. Finns det kraftiga betongväggar kan detta kraftigt störa räckvidden. Har du däremot tunna väggar av till exempel gips är det lättare för signalen att ta sig genom. Även andra elektroniska prylar så som trådlöst nätverk, trådlösa högtalare och liknande kan minska räckvidden.

Strålning från babyvakt

All teknisk utrustning som  är trådlös och kommunicerar via radiovågor avger strålning. Alla avger också olika mycket strålning. Enligt forskning finns det inget som säger att radiovågorna är skadliga för dig eller ditt barn. Är du ändå orolig för strålningen så letar du efter en babyvakt med mindre strålning.

Batteri & Drifttid på babyvakt

De babyvakter som bara har ljud och få funktioner klarar sig mycket längre med batteri. Har du däremot en med många funktioner och kanske till och med kamera kan du räkna med att den kommer äta batterier snabbt. Ska du använda batterier se då till att köpa uppladdningsbara så slipper du köpa nya hela tiden. De flesta babyvakter idag har en ECO-funktion som gör att babyvakten kan gå i viloläge och spara energi. De flesta babymonitorer har också en batteriindikator och larm om batteriet går under en viss nivå.

Design

Design är knappast en funktion du ska lägga större vikt vid. Huvudsaken är att dess funktioner fyller ett behov hos dig. Sen är det alltid roligt att ha en snygg babyvakt förstås.

Tvåvägskommunikation

Många babymonitorer har en så kallad talk back-funktion. Det gör att du som förälder kan prata med ditt barn genom din föräldraenhet. Det kan fungera som en lugnande effekt utan behöva gå upp och gå in till bebisen. Denna funktion saknas oftast på de billigare babyvakterna.

Fästa babyvakten

Babyvakter kan oftast fästas i möbler/hyllor. Det är mer viktigt när du har en kamera som behöver riktas mot sängen. Har du en vanlig enhet med bara ljud går det oftast bra att ställa den bredvid barnets säng. Klarar den inte att fånga upp ljudet då är det inte en bra babymonitor.

Storlek och Vikt på babymonitor

Du vill inte ha en för stor och tung babymonitor. Idag är det sällan ett problem då de flesta är mindre och lättare.

Ljudnivålampa babymonitor

Låter det från ditt barns rum kan babymonitorn visa det med hjälp av ljussignaler på din enhet. Det är en smidig funktion om någon sover i rummet och du inte vill att den ska bli väckt.

Lugnande Ljud & Ljus på en babymonitor

En funktion som finns är att kunna spela vaggvisor eller ha en nattlampa som är inbyggd. Vaggvisorna brukar vara roligast i början men få använder denna.

Tillbehör

Vad kan det finnas för tillbehör till en babymonitor? Jo, bälteshållare och väska till exempel. Vilket gör det lättare att bära runt enheterna utan att hålla den i handen.

Modeller som utgått:

Topcom Digital Babymonitor KS-4240 –

Bästa babyvakt med kamera

Prisklass: premium Typ av babyvakt: digital Signalteknik: trådlös Röstaktivering (Vox): ja Batteri: Li- Po Drifttid: Tvåvägskommunikation: ja Vibratorlarm: nej Ljuslarm: nej Lugnande ljus eller musik: ja Räckviddsvarning: Bälteshållare: nej

Här har vi den bästa babyvakten i vårt test, nämligen Topcom Digital Babymoniter KS-4240. För oss var det en självklarhet att den här skulle få ta hem vinsten i premiumklassen, något som inte minst beror på att denna babyvakt med kamera både är försedd med kameraaktivering när barnet låter, mörkersyn och lång räckvidd.

Faktum är att den här babyvakten klarar ett avstånd på upp till 300m, vilket alltså gäller oavsett om det är mörkt eller ljust i rummet. Oavsett tid på dygnet så kan du alltid se och höra ditt barn, och även prata med det via monitorn tack vare tvåvägskommunikationen. Vill du zooma in på kameran är det också möjligt.

Kort och gott är det här en riktigt kvalitativ babymonitor där de satsat hårt på både bild, ljud och trygga funktioner.  Det finns även några vaggvisor och en fjärrstyrd nattlampa att ta del av, samt temperaturmätning vid behov. Bäst- i- test babyvakt enligt oss!

Fördelar: hög kvalité till bra pris, möjlighet att alltid kommunicera och hålla koll på barnet, vaggvisor, lång räckvidd
Nackdelar: saknar larm som vibrerar 

Philips avent scd630 - testvinnande babyvakt med kamera

Typ: Babyvakt med kamera Signalteknik: Digital, 2,4 ghz  Röstaktivering (VOX): Ja Batteri: : Både inbyggt batteri och nätadapter till föräldraenheten. Babyenheten har endast strömsladd. Drifttid: Föräldraenheten: cirka 10 h Tvåvägskommunikation: Ja Bältesklämma: Ja Vibratorlarm: Ja Ljuslarm: Ja Lugnande ljus eller musik: Vaggvisor Räckviddsvarning: Ja 

Philips Avent SCD630 är har det du behöver och lite till. Bra ljud och bild som gör att du hör och ser ditt barn bra och sen har den även en snygg design.

Med denna babyvakt får du en räckvidd på 300 meter utomhus och 50 meter inomhus, beroende på om du har väggar eller andra saker i vägen mellan enheterna påverkar det givetvis räckvidden.  Om signalen störs eller om enheterna är utanför räckvidden varnar den automatiskt.

Eftersom du har bildfunktion på 3, tums skärm med kan du även få en viss digital zoom. När det blir mörkt slår babyvakten automatiskt över till det infraröda mörkerseendet så du lättare kan se ditt barn även i mörker.

Förutom att kunna se ditt barn finns det även fem vaggvisor, högtalarfunktion så du kan svara ditt barn. Du kan även se temperaturen i rummet eller barnvagnen där babyvakten är.

Philips avent scd630 är en bra, pålitlig babyvakt full med bra funktioner. Detta är en given babyvakt i hemmet.

Fördelar: Bra bildkvalité och ljudkvalité, zoom, lång räckvidd
Fördelar: Att det inte finns batteri till babyenheten

Philips avent scd620 - bra funktionell babyvakt med kamera

Typ: Babyvakt med kamera Signalteknik: Digital  Röstaktivering (VOX): JaBatteri: Både inbyggt batteri och nätadapter. Drifttid: cirka 10 h med batteri Tvåvägskommunikation: Ja  Vibratorlarm: Nej Ljuslarm: Ja Lugnande ljus eller musik: Vaggvisor, 5 stycken Räckviddsvarning: Ja Bälteshållare: Ja

Babyvakten från Philips har det mesta. Videofunktion, lugnande vaggvisor och mörkerseende. Det här är en babyvakt som hem&hyra utsåg till deras testvinnare bland babyvakter och vi kan hålla med om att den är bra.

Utomhus har du en räckvidd på 300 meter och inomhus upp till 50 meter, beroende på omgivning. Kommer babyvakten utanför varnar den genom lysdioder. Vaknar ditt barn och blir ledsen kan lätt prata med hen genom att trycka in en knapp på din föräldraenhet. Du hör ditt barn klart och tydligt i denna babyvakt.

Med en 2,7 tums skärm kan du se barnet både under dagen och natten tack vare det infraröda mörkerseendet som slås på automatiskt när det blir mörkt.

Fördelar: Plockar upp minsta ljud, kan ha enbart ljud om du vill
Nackdelar: Har ett högt avstängningsljud

Topcom ks-4248 – bäst i test bland babyvakt med video

topcom babyvakt med kamera

Typ: Babyvakt med video Signalteknik: Digital Röstaktivering(VOX): Ja Batteri: ja och strömsladd Drifttid: 4 h med batteri Tvåvägskommunikation: Ja Bältesklämma: Nej Vibratorlarm: Nej Ljuslarm: Ja Lugnande ljus eller musik: Ja Räckviddsvarning: Ja Temperaturvakt: Ja

Topcom Babyviewer 4248 är de som varit bland de bästa med videofunktion på sina babyvakter länge. Du får en testvinnare med en extra stor skärm på 3,5 tum och utmärkt ljudkvalité.

Kameran är bra och du får även infrarött mörkerseende som gör att du lättare ser ditt barn även när det är mörkt. Föräldraenheten har en stor skärm men blir också lite tung.

Detta är en babyvakt till ett bra pris och många bra funktioner. Du kan bland annat fjärrstyra nattlampan och vaggvisorna från din föräldraenhet. Är det så att ditt barn rör mycket på sig finns det ett rörelseaktivierat larm som berättar för dig att nu rör sig ditt barn mycket.Gråter ditt barn aktiveras också kameran. Du får även full koll på temperaturen i rummet.

Dessa funktioner är några av anledningarna till att vi väljer ut denna som vår testvinnare i premiumklassen.

Självklart varnar den om du går utanför räckvidden (300 m utomhus, 50 meter inomhus) eller om det är dåligt batteri i någon av enheterna. Du kan också prata med ditt barn om du vill det.
Använd babyvakten kopplade till väggen då den slukar batteri.

Fördel: Bra kamera, bra ljud, många bra funktioner
Nackdel: Tung föräldraenhet, slukar batterier

Lämna en kommentar