Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Är du på jakt efter det perfekta tillbehöret till barnvagnen? Då kan vi verkligen rekommendera dig att kolla in den här texten om bästa åkpåse! En åkpåse är nämligen ett tillbehör till barnvagnen som möjliggör för barnet att åka tryggt, säkert och bekvämt även under de lite kyligare månaderna eller då det är vinter.

Tänk dig ungefär som en påse för kängurubebisar, en kokong för fjärilar eller en mysig grotta för björnen – på samma sätt fungerar en åkpåse för ditt barn. Tack vare skyddande och slittåliga material hålls barnet varmt och torrt då kyla, vind och väta stängs ute.

Det bästa är att en åkpåse kan användas oavsett om barnet sitter upp i vagnen eller om barnet ligger ner, alltså funkar påsen både för ligg- och sittdel. Idag är det möjligt att hitta åkpåse för alla olika barnvagnar, ligg- och sittdelar, även åkpåse för babyskydd – det gäller bara att du ska hitta rätt för dig!

Vi har i denna text tagit fram den info du kan behöva veta om åkpåsar, samt samlat ihop de modeller som anses vara bäst i test åkpåse. Förhoppningsvis kan våra tips och rekommendationer hjälpa dig i jakten om att hitta bästa åktpåse.

Bäst i test åkpåse

Voksi Urban Åkpåse - Bästa åkpåse premium

Bästa åkpåsen barnvagn voksi
 • Rejäl och robust modell som tål mycket
 • Bra varmhållning och isolering som andas
 • Generös förlängning
 • Anti-glid baktill

Elodie Details Åkpåse - Bästa åkpåse mellan

 • Hög kvalité till förmånligt pris
 • Praktiska funktioner som möjliggör mångsidig användning
 • Värmereglerande och skyddande
 • Fin, genomtänkt design

Bozz Åkpåse Small - Bästa åkpåse budget

 • Väldigt prisvärd
 • Liten och smidig storlek
 • Mycket mjuk och gosig
 • Lätt att använda

Bästa åkpåse

För dig som är intresserad av att investera i en av de bästa åkpåsarna på marknaden hittar du vinnarna nedan! Vi har samlat de tre åkpåsar i tre olika kategorier, premium, mellan och budget, som anses vara de bästa.

Voksi Urban Åkpåse – bästa åkpåse premium

Modell: Mått: 91cm Material yttertyg: polyester Material foder: bomull, dun, ull Hål för fempunktsbälte: Ja Vind/vattenavstötande: Ja Upphängning: Anti-glid Kan förlängas: Ja, till 104/114cm Avtagbart lock: Ja

Bästa åkpåsen barnvagn voksi

Voksi Urban är en otroligt fin åkpåse som kan passa de flesta föräldrar, barnvagnar och barn! Den här modellen är till att börja med väldigt robust och rejäl. Det innebär att den gör sig mycket bra i slitsamma väder utan att barnet drabbas det minsta.

Tack vare en överdel i dun och fjädrar är materialet både slitstarkt, hållbart och mycket behagligt att ligga mot. Underdel i ull bidrar till ökad slittålighet och komfort då det både är stadigt och formbart. Dessutom har samtliga material goda värmehållningsegenskaper.

Åkpåsen är också utformad för att kunna användas länge, det tack vare förlängning. Användningen är därmed också flexibel och anpassningsbar. Fotänden kan öppnas och locket kan tas av helt oavsett användning, för att ventilera eller för smidigt uttag av barnet.

Andra funktioner som bidrar till hög kvalité är öppningen kring huvudet kan justeras, att åkpåsens kant är i ett reflekterande material, samt att påsens baksida har anti-glid. Trots att den här modellen kommer till ett högt pris är den värd det. Säker, funktionell och snygg, och så får du med en kudde vid köpet.

Fördelar: generös förlängning för långvarig användning, säker, bra material, flera öppningar, anti-glid
Nackdelar: dyr, materialet kan bli blött

Elodie Details Åkpåse – bästa åkpåse mellan

Modell: Mått: 53x95cm Material yttertyg: polyester Material foder: polyester Hål för fempunktsbälte: Ja Vind/vattenavstötande: Ja Upphängning: Ja Kan förlängas: Ja, till 110cm Avtagbart lock: Ja

Här har vi en otroligt fin åkpåse från Elodie Details. Precis som alla deras barnprodukter är både design, utformning och detaljer riktigt välarbetade. Kvalitén är genomgående hög och funktionerna många, och smarta!

Till att börja med så är denna modell av åkpåse utformad för att passa de allra flesta barnvagnar på marknaden. Längden är generös men utgör samtidigt inte en för lång åkpåse. Däremot är det möjligt att sträcka ut påsen för ännu lite mer utrymme.

Vi gillar också att åkpåsen är specifikt anpassad för de påfrestande och rejäla klimatet i norden. På så sätt kan du känna dig säker att barnet ligger tryggt och bekvämt i vagnen oavsett om det snöar, blåser eller är kallt. Det yttre lagret är vind- och vattenavvisande, samtidigt som påsen i sig är panelstoppad för optimal värmereglering vid behov.

Andra smarta funktioner som underlättar användning är avtagbart lock, öppningsbara hål för sele, samt flärp på baksidan av ryggstödet för stadig placering i vagnen. Vi är så nöjda med den här, och anser utan tvekan att det är bästa åkpåse i mellankategorin!

Fördelar: smarta funktioner, hög kvalité, panelstoppad, vind- och vattenavvisande, prisvärd
Nackdelar: kan bli något varm när temperaturen stiger, svår att tvätta

Bozz Åkpåse Small - bästa åkpåsen budget

Modell: Mått: 72x40cm Material yttertyg: vattenavstötande Material foder: fleece Hål för fempunktsbälte: Ja Vind/vattenavstötande: Ja Upphängning: Anti-glid Kan förlängas: nej Avtagbart lock: nej

Det här är minsann en riktigt prisvärd åkpåse! Denna modell, Bozz åkpåse small, är av en lite mindre storlek vilket gör den perfekt för användning i liggdelar eller bilstolar. Trots det är den relativt rymlig och enkel att använda. Det finns öppning i rygg för sele, en dragkedja på mitten samt anti- glid på baksidan som håller påsen på plats.

Materialet är också vattenavstötande för extra skydd och hållbarhet, medan insidan är av ett otroligt mysigt och mjukt fleecematerial. Detta är verkligen en varm åkpåse! En annan funktion som vi gillar är dragskon vid öppningen, som innebär justerbar storlek. Påsen kan också tvättas i maskin. För sitt otroligt låga pris är den här så bra – enligt oss bästa åkpåse i budgetklassen!

Fördelar: billig, liten och smidig, öppning för sele, anti-glid, mysigt fleecefoder, dragsko vid öppning
Nackdelar: kan inte förlängas, dålig ventilation, lock kan inte öppnas

Easygrow Mini Bilstolsåkpåse

Modell: bilstol Mått: 87cm Material yttertyg: Material foder: ull och dun Hål för fempunktsbälte: ja Vind/vattenavstötande: ja Upphängning: nej Kan förlängas: nej Avtagbart lock: nej

Easygrow Mini Bilstolsåkpåse passar perfekt för dig som vill kunna använda åkpåsen i både vagn och bilstol. Den mindre, nätta storleken gör den smidig att hantera. Däremot kan den inte förlängas, vilket dessvärre innebär att den inte kan användas så länge.

Dock kommer den till ett rimligt pris vilket ändå gör det värt en investering. Barnet kommer ligga tryggt, bekvämt och mysigt i denna, vilket är det viktigaste. Detta är en åkpåse i dun vilket innebär att värmen är bra, samtidigt som botten i ull ventilerar och för bort fukt.

Påsen är enkel att öppna upp och kan även fästas med sele eller bälte. Perfekt för smidig användning oavsett plats och läge. Vi är trots allt nöjda med den här, inte minst för dess stilrena design som både ser fin ut och är otroligt mysig.

Fördelar: liten och smidig, bra för bilstol, skyddande och varm, rejäl, fin
Nackdelar: något dyr, kan inte förlängas, håller inte så länge

Testade åkpåsar

Hittade ni inte en favorit bland våra vinnare av åkpåsar kan ni med stor sannolik hitta en här bland våra andra deltagare! Dessa håller riktigt hög kvalité, funkar bra och kommer i flera prisklasser, trots att de inte riktigt nådde upp till prispallen denna gång.

Najell Winter Cover Åkpåse

Modell: Mått: 115x31x18cm Material yttertyg: Material foder: återvunnen polyester Hål för fempunktsbälte: nej Vind/vattenavstötande: nej Upphängning: ja Kan förlängas: nej Avtagbart lock: nej

Najell bra åkpåse test

Här har vi en mycket stilren och elegant åkpåse från Najell. Den här modellen kan användas i de flesta barnvagnar, sittdelar och sleepcarriers. Tack vare fäste är det enkelt att sätta upp påsen trots att barnet sitter i vagnen. På så sätt är den också möjlig att använda under en längre tid, fram tills att barnet är runt 3 år.

I och med dragkedjan både i toppen och botten på påsens lock är det enkelt att både lägga i och ta ut barnet. Storlek, isolering och passform kan också justeras. Oavsett användning ser de skyddande materialen till att barnet håller sig varmt och torrt. Längden är också väldigt bra – perfekt om du vill köpa en lång åkpåse.

Den allra främsta egenskapen med den här åkpåsen är att den är tillverkad i miljövänliga material. Fyllningen är exempelvis av återvunnen polyester, men är trots det mycket bra även för användningen. Materialen innehåller inte heller några kemikalier vilket är säkert för både barnet och dig. Överlag en väldigt bra och fin påse som gör sitt jobb!

Fördelar: passar i de flesta sittvagnar, kan användas i flera år, dragkedja, miljövänliga material
Nackdelar: rätt dyr, saknar hål för sele, lock kan ej tas av helt

Angel of Sweden Tärnaby

Modell: Mått: 100x53cm Material yttertyg: polyester Material foder: polyesterfleece Hål för fempunktsbälte: Ja Vind/vattenavstötande: Ja Upphängning: Ja Kan förlängas: Nej Avtagbart lock: Ja

Angel of sweden åkpåse varm

Angeln of Sweden Tärnaby är en åkpåse för barnvagnar som i princip har allt du kan önska. Åkpåsen kommer i ett vatten- och vindavvisande material som ger bra skydd, medan fodret är i mjuk fleece för extra värme. Det finns en dragkedja som möjliggör för dig att öppna upp påsen utan problem. Materialet intill dragkedjan är också reflekterande.

Utöver det är åkpåsen försedd med en helt avtagbar ovandel, en stor ficka för upphängning, samt hål för sele och bälte. Den kommer också med fuskpäls runt luvan som kan tas av vid behov.

För allt det här behöver du inte betala alls mycket, vilket gör denna så prisvärd. Designen är också snygg och stilren, och så kan den tvättas i maskin! Och så är det här en relativt lång åkpåse.

Fördelar: billig, har i princip alla smarta funktioner, reflexer, mysig fuskpäls, kan tvättas
Nackdelar: kan upplevas som något instängd och bli varm

Voksi Active åkpåse

Modell: Mått: Material yttertyg: polyester Material foder: dun, fjädrar, bomull Hål för fempunktsbälte: Ja Vind/vattenavstötande: Ja Upphängning: Anti-glid Kan förlängas: Ja, upp till 6 år Avtagbart lock: Ja

Voksi åkpåse varm

Vid första anblick kanske det känns som att denna åkpåse, som kommer till ett väldigt lyxigt pris, inte är helt värd en investering. Däremot kan vi redan nu säga att det är raka motsatsen som gäller, för den här har allt!

Till att börja med så är åkpåsen gjord i ett mycket slittåligt, hållbart och värmeisolerande material som gör sig perfekt vid utomhusvistelser i bitande väder. Precis som namnet utlovar är modellen designad för att vara extra bra vid aktiviteter – därav blandningen av åkpåse med dun och ull för bästa komfort.

Ull transporterar fukt och värme, medan dunet håller erbjuder en varm åkpåse. Samtidigt är materialet vind- och vattentätt. Självklart är åkpåsen även försedd med smarta detaljer som hål för sele, anti-glid för stadig placering och helt öppningsbart lock. Tack vare generös förlängning kan påsen användas fram tills att barnet är hela 6 år!

Som pricken över i:et är påsen försedd med tät dragkedja, öppningsbar fotända, reflexer och fickor för förvaring. Det saknas inget, och den är verkligen så bra! Men som sagt också dyr.

Fördelar: har allt du önskar, kan användas till 6 års ålder, slittålig, varm
Nackdelar: väldigt dyr, något tråkig design

Bozz Åkpåse Ergo

Modell: Mått: 100x45cm Material yttertyg: Material foder: dun, ull Hål för fempunktsbälte: Ja Vind/vattenavstötande: Ja Upphängning: Nej Kan förlängas: Nej Avtagbart lock: Ja

Bozz billig åkpåse

Ytterligare en åkpåse från Bozz, men denna gång i deras modell Ergo i dun och ull. Precis som liknande modeller av åkpåse i dun och ull är kombinationen av material riktigt fördelaktigt både för värmehållning, isolering och skydd utifrån.

Dun är värmande och mysigt, medan ull ventilerar och håller svett och fukt borta. Yttertyget är vattenavvisande för extra bra hållbarhet. Denna modell är också formsydd, vilket innebär att den passar lite extra bra för vagnar som har ställbart sitt- och liggläge.

Som komplement till detta kommer åkpåsen med ett flertal smarta funktioner som gör det hela lite smidigare. Du har bland annat öppningar i rygg för sele och bälte, samt dragkedja i mitten som kan tas bort helt.

Vid behov av extra ventilation finns tryckknappar på framsidan. Vill du justera passformen något kan ovandelen dras åt med dragsko. Så bra, men också rätt dyr.

Fördelar: formsydd, bra värmehållning och ventilation, möjlighet att öppna upp hela, tryckknappar fram
Nackdelar: dyr, något liten, kan ej förlängas

Britax Åkpåse Shiny

Modell: Mått: 94x47cm Material yttertyg: Material foder: mikrofleece Hål för fempunktsbälte: nej Vind/vattenavstötande: ja Upphängning: nej Kan förlängas: nej Avtagbart lock: nej

Här har vi en rätt enkel åkpåse från Britax. Däremot menar vi enkel på ett bra sätt då den är väldigt smidig att använda men ändå ger dig det du behöver vid användning. Yttertyget är vattenavvisande och skyddar bra, medan fodret i fleece värmer. Perfekt i kylan när det är vinter!

Påsen är också utformad med en praktisk dragkedja som löper runt hela. På så sätt är det lätt att öppna upp hela påsen för att enkelt ta ut eller lägga ner barnet. Även bra om du vill vädra eller lufta.

Dock är storleken rätt liten, och det saknas en del funktioner som vi gillar. Men annars bra och lätt. Designen är också snygg!

Fördelar: lätt att använda, snygg design, skyddande material, hel dragkedja, varm
Nackdelar: rätt liten, dyr för sin enkelhet, saknar en del funktioner

Bugaboo High Performance Åkpåse+

Modell: Mått: Material yttertyg: vädertålig Material foder: dun Hål för fempunktsbälte: nej Vind/vattenavstötande: ja Upphängning: nej Kan förlängas: nej Avtagbart lock: ja

Bugaboo åkpåse

Bugaboo High Performance åkpåse+ är ett riktigt exklusivt alternativ för dig som vill hålla barnet varmt och torrt då det är vinter ute. Tack vare anpassningsbar fyllning och ventilationsmöjligheter är påsen dock multifunktionell och funkar även vid lite varmare väder.

Yttertyget är vädertåligt för att ge extra bra skydd mot såväl vind och kyla som snö och regn. Påsen har även fyllning av dun, där både inlägg och överdrag kan tas av vid behov. Med andra ord kan det både bli riktigt varmt och ventilera bra. Åkpåsen kan också användas som dyna.

Andra smarta funktioner som vi fastnade för är smutsskyddet inuti vid fötterna, samt dragsko vid överdel som möjliggör skydd över huvudet. Denna modell kan också tvättas i maskin. Som sagt dyr, och kanske inte helt prisvärd, men ändå välgjord och mångsidig.

Fördelar: mångsidig användning, bra ventilation, extra fyllning, smutsskydd vid fötter
Nackdelar: dyr, inte riktigt prisvärd, kan inte förlängas

Nordlys Miniåkpåse Lammskinn Oklippt Svar/ natur

Modell: Mått: 78x39cm Material yttertyg: polyester Material foder: polyester, lammskin Hål för fempunktsbälte: ja Vind/vattenavstötande: nej Upphängning: anti-glid Kan förlängas: nej Avtagbart lock: nej

Nordlys åkpåse lammskinn

För dig som vill köpa en mycket liten åkpåse, som passar perfekt för bilstol eller liggdel, kan vi verkligen rekommendera den här. Denna modell kommer också i ett mycket lyxigt lammskinnsmaterial, där fodret då är både värmande, mysigt och skönt. Perfekt för de minsta när det är kallt och ruggigt!

Vi gillar också funktionerna med dragsko vid överdel, uttag för fempunktssele och avtagbar fotdel. Det är därmed möjligt att förlänga påsen något, ventilera samt låta smutsiga fötter hänga utanför. Påsen kan också öppnas helt vid behov.

Enligt oss håller denna genomgående hög kvalité trots att den kommer till ett bra pris. Riktigt bra för dig som vill köpa åkpåse för babyskydd, bilstol eller mindre vagnar. Som pricken över i:et är baksidan i anti-glid material som håller den på plats. Dock svår att tvätta.

Fördelar: värmereglerande lammskinnsfoder, fin, mindre storlek, hög kvalité, öppning vid fötter
Nackdelar: svår att tvätta, inte så mångsidig

 • Vilken åkpåse passar i babyskydd?

  Idag finns det mängder av modeller av åkpåse för barnvagnar på marknaden. Med andra ord finns det en modell som kan passa alla, trots att det inte alltid är helt lätt att veta vad som passar bäst för en själv.

  Om du vill köpa en åkpåse för babyskydd finns det även där en del alternativ att välja mellan. För att en åkpåse ska passa i ett babyskydd måste den dock vara rätt liten och smidig, samt inte för varm eller tjock. Det bör även vara möjligt att öppna upp helt, samt finnas uttag för fempunktssele.

  Många av de påsar som passar för babyskydd passar även för bilstol, mindre vagnar och liggdelar. I vårt test av bästa åkpåse har vi tagit med tre modeller av åkpåse som kan passa.

  Dessa är Bozz Åkpåse Small, Nordlys Miniåkpåse i Lammskinn, samt Easygrow Mini Bilstolsåkpåse. Samtliga modeller är små, lätta att öppna och inte för tjocka. Samtidigt skyddar de bra, håller värmen och är möjliga att justera, vilket gör att de även kan användas utomhus utan problem!