Bästa allvädersstövlarna för barn 2024 – håll barnet torrt och varmt

Allvädersstövlar är en oumbärlig del av varje barns garderob. Dessa stövlar ger skydd och komfort under regniga dagar, vandringsturer och lek i naturen. Men att hitta de bästa allvädersstövlarna för barn kan vara en utmaning. 

Vi har därför jämfört och testat utifrån följande faktorer: 

 • Kvalitet – hur slittålig är den
 • Vattentät – är den verkligen vattentät
 • Halksäker – klarar den även halka

Utifrån dessa delar har vi testat och utsett de allvädersstövlar som är bäst i test!

För oss är den självklara vinnaren Kavat Gimo WP som är bäst i test när det gäller allvädersstövlar för barn.


Bästa allvädersstövlarna för barn

Bästa allvädersstövlarna Premium
Kavat Gimo
 • Foder som kan tas ut
 • Tåliga
 • Sulor med bra halkskydd
 • Värmande och bekväma för vintern
Bästa allvädersstövlar mellan
Viking Ultra 2.0
 • Värmande foder för kyla
 • Tå med extra förstärkning
 • Sula med bra grepp
Bästa allvädersstövlarna budget
Tretorn Gränna Gummistövlar
 • Sula med förstärkning för extra stabilitet
 • Andningsbart fleecefoder
 • Höga stövlar

Allvädersstövlar Bäst i test

1. Kavat Gimo WP Fodrade Gummistövlar – Bästa allvädersstövlarna premium

Material: SEBS-Gummi Innerfoder: Isolerande ullmix (urtagbar)

Bäst i test allvädersstövlar barn

Gimo WP från Kavat är testets premiumvinnare. De håller barnets fötter torra i alla väderförhållanden. Kavat Gimo WP är ett populärt val bland föräldrar när det gäller gummistövlar

En av de mest uppskattade funktionerna är det urtagbara fodret, som gör att stövlarna kan användas året runt som allvädersstövlar. Fodret är lätt att tvätta och torkar snabbt, medan ullblandningen ger andningsförmåga och fuktabsorption. Dock kan det bli något svettigt i stövlarna. 

Dessa gummistövlar är tillverkade av återvinningsbart SEBS-gummi i en helgjuten form. De är PVC-fria och 100% vattentäta, vilket håller ditt barn torrt och varmt oavsett väder. Den greppsäkra sulan och slitstarka materialet gör dem hållbara och tvättbara även i tvättmaskin. Dessutom finns de i flera färger som kan lysa upp en trist dag.

Stöveln är lätt på foten och slittålig. Den är enkel att ta på och av och fungerar bra under kalla, blöta och slaskiga förhållanden.

Modellen är tålig och vattentät, men kom ihåg att den är relativt liten i storleken och kräver att du väljer en eller två storlekar större. Trots att det är den dyraste modellen i testet, är de prisvärda eftersom de kan användas året runt och uppskattas av både barn och föräldrar.

Fördelar:

Uttagbart foder

Slitstarka

Halksäkra sulor

Varma och sköna i vintertid

Nackdelar: 

Kan bli något svettiga


2. Viking Ultra 2.0 allvädersstövlar – Bästa allvädersstövlar mellan

Material: Elastopan Innerfoder: Ull, Polyester

Bästa allvädersstövlarna barn Viking ultra 2.0

Viking Ultra 2.0 är riktigt bra allvädersstövlar som verkligen kan klara av riktigt kalla temperaturer. Vi är imponerade av deras komfort och hållbarhet. Dessa stövlar är perfekta för alla äventyr som ditt barn kan tänkas stöta på, oavsett om det är på förskolan eller hemma.

Det första som fångade uppmärksamheten var den greppvänliga sulan. Den ger en bra stabilitet och säkerhet på hala och slaskiga underlag. Med dessa kan du känna dig trygg att ditt barn kan leka fritt utan att halka. Stövlarna är också extra förstärkta vid tårna, där det brukar slitas mest. 

En annan fantastisk funktion hos Viking Ultra 2.0 är dess vattentålighet. Materialet är 100 % PVC-fritt och skyddar fötterna från att bli blöta, även under regniga dagar eller när det är mycket snö. Du får ett par bekväma stövlar som håller ditt barns fötter torra.

Det varmfodrade innerfodret, som är tillverkat av en ullblandning gör att stövlarna kan klara av temperaturer ner till -20 grader. Du behöver därför inte oroa dig för att barnen ska frysa under kalla vinterdagar. Det finns också plats för en extra strumpa i  stöveln om barnet behöver extra värme.

En annan fördel med Viking Ultra 2.0 är dess bekvämlighet. Stöveln har gott om utrymme för tårna, vilket gör att barnet kan röra sig fritt och ha på sig en extra strumpa om det behövs. 

Sammanfattningsvis kan vi verkligen rekommendera Viking Ultra 2.0 allvädersstövlar för barn. De är varmfodrade, tåliga och klarar av kallare temperaturer. Med deras greppvänliga sula och vattentäta egenskaper kan barnen utforska och leka i alla slags väderförhållanden. Viking Ultra 2.0 är verkligen ett pålitligt val för aktiva barn som älskar utomhusaktiviteter.

Fördelar: 

Bra foder för kallare temperaturer

Förstärkt tå

Greppvänlig sula

Nackdel:

Ej uttagbart foder


3.Tretorn Gränna Gummistövlar – Bästa allvädersstövlarna budget

Material: Naturgummi Innerfoder: Fleece

Tretorn Gränna Gummistövel är verkligen ett utmärkt val om du letar efter prisvärda stövlar med en extremt söt design. Tretorn är duktiga på vattentäta skor och stövlar och varit länge. 

Gummistöveln är tillverkad av hållbart naturgummi, vilket gör att de kan användas under lång tid. De har också en justerbar öppning med snörning för att ge en optimal isolering mot kyla, vatten och smuts. Materialet är fritt från skadliga ämnen som fluorkarboner, ftalater och PVC. 

För att klara av kyliga dagar är stövlarna fodrade med fleece på insidan. Detta ger både värme och goda andningsegenskaper. De är vattentäta, tåliga och erbjuder stadig gångkomfort. 

Sulan är förstärkt för bästa komfort och har en extra stark yttersula som ger ett utmärkt grepp på olika underlag. Stövlarna finns i flera härliga färger och har även reflexdetaljer på baksidan för ökad synlighet under mörka förhållanden.

Det som är bra med Tretorn Gränna Gummistövel är att du kan välja mellan en modell med eller utan vinterfoder. Det är perfekt eftersom det inte är vinter hela året, och ditt barn bör kunna njuta av att leka utomhus oavsett väderförhållanden, även under sommaren när det kan regna.

Sammanfattningsvis är Tretorn Gränna Gummistövel verkligen en utmärkt allvädersstövel för barn. Med deras pålitliga kvalitet och överkomliga pris är de ett utmärkt val för att hålla små fötter torra och bekväma i alla slags väder.

Fördelar:

Förstärkt och stadig sula

Fleecefoder som andas bra

Höga stövlar

Nackdelar: 

Inga direkt


4. Nordbjørn Blizzard allvädersstövlar

Material: TPR Innerfoder: Polyester

Nordbjørn Blizzard är robusta och hållbara allvädersstövlar som är utformade för att klara av nordiska klimatförhållanden och temperaturskillnader. Med sitt höga skaft och kraftiga sula ger de ett pålitligt skydd mot vind, kyla och fukt, vilket gör att barnet kan leka utomhus hela dagen.

Nordbjørn Blizzard är inte bara lämpliga för kalla vinterdagar, utan fungerar också bra under hösten då de är tillverkade i ett bra vattentätt material. Trots att de ger värme och skydd är de något varma för användning under våren. 

Skornas design är stilren och de finns i flera färger. Storlekarna är true to size och de sitter bekvämt på foten. Nordbjørn Blizzard är sköna att använda och erbjuder bra värde för pengarna.

Stövlarna väger runt 450 gram vilket kan var lite för tunga för yngre barn. En annan nackdel är att dessa stövlar saknar reflexer. 

Sammanfattningsvis är Nordbjørn Blizzard fodrade gummistövlar en pålitlig och prisvärd lösning för att hålla barnens fötter varma och skyddade i alla slags väder. Med sin kraftiga sula, höga skaft och bekväma passform är de ett utmärkt val för aktiva barn som älskar att vara utomhus.

Fördelar:

Bra skydd mot vind, kyla och fukt

Varma och sköna

Nackdelar:

Något tunga

Lite varma för våren


5. Vincent Allvädersstövlar Algot

Material: Gummi Innerfoder: Textil

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Vincent Allväderstövlar Algot är slitstarka och pålitliga allvädersstövlar som klarar av regn och slask. Dessa stövlar har ett värmande och skönt foder, vilket gör dem perfekta för lek på förskolan eller hemma. Med sin svenska design och kvalitet är de ett utmärkt val för den som söker både stil och funktion.

Sulan har bra grepp tack vare sitt kraftiga mönster, vilket ger barnen stabilitet och trygghet även på halt underlag. Det nättare skaftet ger extra stöd åt små ben och gör att även de allra minsta kan använda stövlarna bekvämt. 

Det är värt att nämna att stövlarna är neoprenfodrade och har en gummisula. Neoprenmaterialet suger upp fukt bättre och bidrar till att hålla fötterna torra och varma. Dock bör man vara medveten om att skorna inte andas ordentligt eftersom de är gjorda av gummi. Det rekommenderas att variera användningen av dessa skor med andra par för att låta sulorna lufta och torka ordentligt.

Vincent Allväderstövlar Algot håller värmen bra och fungerar även under mildare vinterdagar, särskilt i kombination med filtsulor och ullstrumpor. När sommaren kommer kan du bara ta ut filtsulan så blir det svalare. 

Stövlarna är lätta och har ett mjukt skaft som underlättar rörligheten. De är vattentäta och kan dras åt med hjälp av dragskon för att hålla vattnet eller snön ute. Dragskon fungerar bra och bidrar till att hålla skaftet relativt torrt.

Sammanfattningsvis är Vincent Allväderstövlar Algot pålitliga och värmande stövlar för barn. De är vattentäta, har bra grepp och är bekväma att använda. Med deras slitstarka konstruktion och svenska design är de ett utmärkt val för utomhuslek i alla slags väderförhållanden.

Fördelar: 

Kraftig mönster på sulan

Slitstarka

Dragsko

Nackdelar: 

Dyr

Annars inga nackdelar.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Slutsats kring allvädersstövlar bäst i test

Att hitta de bästa allvädersstövlarna för ditt barn är en viktig investering för deras komfort och säkerhet under olika väderförhållanden. Genom att välja stövlar som kombinerar stil, komfort och hållbarhet kan du ge ditt barn en positiv och rolig upplevelse utomhus. Det tillsammans med riktigt bra regnkläder så är du hemma.

Kom ihåg att välja rätt storlek, kontrollera materialkvaliteten och låta ditt barn vara delaktigt i valet av stövlarna. Med bra allvädersstövlar på fötterna kan ditt barn utforska och leka i regn, snö eller solsken utan bekymmer. Låt äventyret börja!

Vanliga frågor om allvädersstövlar

 1. Vad är allvädersstövlar?

  Allvädersstövlar är stövlar som passar alla väder och alla aktiviteter. Barnet kan använda gummistövlarna för lek i sol, kyla och regn. Med allvädersstövlar behöver du som förälder inte köpa många olika sorters stövlar utan kan lägga pengarna på ett par. 

 2. Vad är det för skillnad mellan allväderstövlar och vinterstövlar?

  Allvädersstövlar är för alla årstider och alla väder om de har rätt fodring i sig. Vinterstövlar däremot är mer anpassade enbart på vinter och att hålla barnens fötter varma. Om det är riktigt kallt kan du behöva en ullstrumpa oavsett stövel.

 3. Hur väljer jag rätt storlek på allvädersstövlar för mitt barn?

  Det är viktigt att mäta ditt barns fotstorlek noggrant för att välja rätt storlek på allvädersstövlar. Använd en måttband eller linjal för att mäta längden på foten från hälen till stortån. Jämför sedan mätningen med tillverkarens storleksguide för att hitta rätt storlek.Stövlar bör vara runt 1,5-2 cm större än foten så du får plats med en varm strumpa i och växa i.

 4. Hur ofta bör jag byta ut mitt barns allvädersstövlar?

  Det beror på hur mycket ditt barn använder sina stövlar och i vilka förhållanden de används. Generellt sett kan allvädersstövlar för barn hålla i flera säsonger om de tas om hand på rätt sätt. Inspektera regelbundet stövlarna för eventuella skador och slitna delar. Om de är i dåligt skick eller om ditt barn har vuxit ur dem, är det dags att byta ut dem.

 5. Kan mitt barn bära allvädersstövlar på vintern?

  Allvädersstövlar kan vara användbara på vintern, särskilt om de är isolerade eller fodrade. Isolerade stövlar håller barnets fötter varma även i kalla temperaturer. Komplettera gärna med varma strumpor för extra skydd mot kylan.

 6. Hur kan jag rengöra och underhålla allvädersstövlarna för mitt barn?

  Vissa allvädersstövlar tillåter maskintvätt på runt 30 grader. Ett annat tips för att rengöra allvädersstövlar för barn, är att använda en fuktig trasa eller svamp och mild tvål. Torka av stövlarna noggrant och undvik att använda starka kemikalier eller rengöringsmedel som kan skada materialet. Förvara stövlarna på en sval och torr plats när de inte används.

Lämna en kommentar