Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bästa amnings- bh – den perfekta bh:n för dig som ammar

bäst i test amningsbh

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Gör det enkelt och smidigt att amma med en amningsbh. Vi har testat och utsett de bästa amningsbh som finns. Hitta din favorit!

Bäst i test amnings-bh

Carriwell Amningsbh gelbygel dotty – bästa amningsbh premium

Bästa amningsbh

  • Gelbygel som ger stöd och form
  • Lätt att justera storlek
  • Sitter bra men behagligt

Boob Amnings BH Fast-food Svart – bästa amningsbh mellan

  • Enkel att öppna med en hand
  • Lätt att anpassa storlek efter byst,
  • Har inte bygel

Noppies AmningsBH – bästa amningsbh budget

  • Behagligt material
  • Bra stöd
  • Lätt att öppna

Bästa amningsbh:n

En amningsbh är en sådan där produkt som alla mammor kan få nytta av, inte minst ni som ammar! Nedan har vi valt ut de bäst i test amningsbh:ar som vi som vi skulle rekommendera, då i tre olika prisklasser; premium, mellan och budget.

Carriwell Amningsbh gelbygel dotty – bästa amningsbh premium

Prisklass: premium Typ: bh med gelbygel Material:  polyamid/ microfiber och elastan Tvättråd: 40 °C Storlek: S-L

Bästa amningsbh

Som bästa amningsbh i premiumklassen hade vi rätt höga krav på den här bh:n från Carriwell, inte minst med tanke på att dess pris talar för hög kvalité och bra funktion. Efter att vi testat bh:n insåg vi att dess pris verkligen gör sig värt, och ansåg därför att den gjorde sig perfekt som premiumvinnare!

Här får du en amningsbh med gelbygel som formar sig efter bröstens form, samtidigt som den ger ett bra lyft och stöd. Dess sömlösa funktion är också riktigt behaglig, där den också bidrar till flexibel storleksanpassning.

Vi är verkligen nöjda med den här. Du får en mycket stöttande och stadig bh utan allt det hårda och obehaglig som det ofta innebär. Dessutom är designen fin, axelbanden är breda, och så får du med en bh-förlängare vid köp!

Fördelar: söt design, gelbygel som ger stöd och form, breda axelband, lätt att justera storlek, sitter bra men behagligt
Nackdelar: dyr

Boob Amnings BH Fast-food Svart – bästa amningsbh mellan

Prisklass: mellan Typ: seamless bh, bh utan bygel Material: polyamid och elastan Tvättråd: 40 °C Storlek: S-XL

Här har vi en riktigt behaglig och bekväm amningsbh som alla ammande mammor kan få stor glädje av. Det bästa med den här är att den kommer sitta minst lika skönt när du ammar som den gör när du är gravid.

Det som gjorde att vi fastnade lite extra för den här amningsbh är just det faktum att den är av seamlessmodell, det vill säga att den omsluter sig om din byst utan att klämma åt med byglar och liknande.

Tack vare de praktiska clipsen är det enkelt att öppna kuporna med bara en hand. Det är också väldigt smidigt att anpassa bh:ns storlek efter dina byst, något som verkligen kan variera. Vi är nöjda med den här bäst i test amningsbh!

Fördelar: smidig att öppna upp med en hand, lätt att anpassa storlek efter byst, utan bygel, behaglig men håller ändå formen
Nackdelar: något dyr

Noppies AmningsBH – bästa amningsbh budget

Prisklass: budget Typ: klassisk modell Material: polyamid och elastan Tvättråd: 40 °C Storlek: 70-90

Den här varianten av Amningsbh från Noppies är en mer klassisk och enkel modell som passar på alla. Det som gjorde att vi valde just den här modellen som vår bäst i test amningsbh i budgetklassen var inte bara det faktum att den kommer till ett riktigt bra pris, utan den här amningsbh:n är också väldigt bekväm.

Materialet är mjukt och följsamt, och så ger den ändå ett relativt bra stöd för brösten både under graviditeten och när man ammar. Det bästa är att du kan öppna upp kuporna utan problem tack vare den smidiga haken i axelbandet. Praktisk och smidig, helt enkelt!

Fördelar: bra amningsbh för ett bra pris, behagligt material som följer bysten, bra stöd, lätt att öppna
Nackdelar: bygeln kan klämma åt något

Andra testade amningsbh:ar

Utöver våra bästa amningsbh:ar så har vi även tagit med en hel del andra modeller i det här testet. Självklart har vi även här valt ut våra favoriter i olika prisklasser så att du kan hitta något som matchar ditt behov!

Swegmark Amnings-bh

Prisklass: mellan Typ: klassisk modell Material: polyamid och elastan Tvättråd: 40 °C Storlek: 

Swegmark amningsbh är en väldigt bra modell som är specifikt anpassad för just amning, vilket i verkligen gillar. Fördelen med just den här är lätt att öppna för att få fram bröstet, bara med en hand! Dessutom är axelbanden både vadderade och breda för att ge extra support och stötta.

Köper du en större storlek kommer du även få en bh med knäppning baktill så att du slipper oroa dig för dess passform eller hållning. Materialet är bekvämt och mjukt runt bysten, och det ger även en fin form. Vid behov kan den tvättas i maskin på 40 grader.

Fördelar: bra passform, fin modell, breda och stöttande axelband, smidig spänne för enhandshantering
Nackdelar: något dyr

i samarbete med PriceRunner

Meddela Ultra Stretch BH vit

Prisklass: budget Typ: amningsbh utan bygel Material: nylon och elastan Tvättråd: 40 °C Storlek: S-XL

Den här amningsbh:n från Meddela är en variant som är gjord i ett extra stretchigt material. Den här modellen kan passa perfekt till dig som har en extra stor byst, eller om du ofta upplever storleksskillnad innan och efter att du ammat. Oavsett om du är gravid, ammar eller pumpar så kan den passa bra!

Det vi gillar med den här amningsbh:n är att den håller riktigt hög kvalité, både i passform och material. När din form ändras så ändras bh:n också. Det här också en amningsbh utan bygel och sömmar. Ett extra plus för smidig enhandsöppning, och det generösa priset.

Fördelar: hög kvalité till ett bra pris, smidig enhandsöppning, stretchigt material som följer kroppen
Nackdelar: kan bli något nopprig efter några tvättar

i samarbete med PriceRunner

Chantelle Amnings-bh Maternity Spacer Merci

Prisklass: premium Typ: stretchig amningsbh Material: elastan och polyester Tvättråd: handtvätt Storlek: 

Chantelle Amningsbh är en sådan variant som kommer i ett lite extra stretchigt material för extra komfort och följsamhet. Vi gillar verkligen att materialet både är stöttande och stretchigt på samma gång, vilket gör att den sitter skönt men ändå ger bra form.

Den här modellen har däremot en bygel som kan upplevas som något tryckande i vissa fall. Gillar du bh:ar med bygel kommer den här funka toppen för dig. Kuporna är lätt vadderade, och de är också enkla att både öppna och stänga med en hand.

Den fina detaljen med spetskant gör den både söt och vacker. Vi gillar också att axelbanden är av den lite bredare modellen, samt att de kan justeras vid behov för att följa din form. Priset på den här är däremot lite dyrare, men för den kvalité och exklusivitet som den andas kan det absolut vara värt det!

Fördelar: söt men lyxig design, lätt att öppna med en hand, breda axelband och bra support, behagligt material, vadderade kupor
Nackdelar: med bygel, väldigt dyr

i samarbete med PriceRunner

Essentials by Cantaloop, justerbar Amningsbh

Prisklass: budget Typ: justerbar bh Material: polyester och elastan Tvättråd: Storlek: 

Bästa amningsbh

Essentials by Cantaloop är en justerbar amningsbh som både ger stöd, känns bekväm och som är enkel att använda. Det bästa med den här är att den kan användas både under graviditeten och under amning, och såklart även under andra perioder då du vill ha en behaglig och mjuk bh.

Trots dess mjuka material ger den lagom med stöd och håller hög komfort i alla lägen. Att öppna och stänga är inte ett problem, något som verkligen uppskattas framförallt hos mammor som har fullt upp. Dessutom är priset nästan löjligt billigt!

Fördelar: riktigt bra pris, bekvämt material, ger bra stöd, lätt att använda
Nackdelar: tappar formen något efter tvätt

Carriwell Amnings-bh Vadderad Carri-gel

Prisklass: mellan Typ: amningsbh med gelbygel Material: Tvättråd: Storlek: stora storlekar

Carriwell är ett märke som vi verkligen gillar just när det kommer till amningsbh:ar och bekväma mammakläder. De tillverkar bekväma men hållbara och stöttande bh:ar som både gravida och ammande kan ta del av, även den här modellen med vadderad carri-gel.

Den här amningsbh:n är speciellt utformad för dig med väldigt stor byst och som ofta är i behov av både en justerbar och stöttande passform. Istället för en vanlig hård bygel så är den här utformad med en behaglig gelbygel som formar sig precis efter din egen byst – högsta möjliga komfort och passform för alla!

Trots den mjuka formen får du ett bra stöd, detta också tack vare att kuporna är något vadderade och att axelbanden är breda. Vi är verkligen nöjda och anser att den här kan göra sig riktigt bra under föräldraperioden.

Fördelar: behaglig men stöttande gelbygel, speciellt framtagen för stor byst, lätt att justera efter passform
Nackdelar: något dyr

Abecita Amnings-BH Mama soft

Prisklass: premium Typ: bh utan bygel Material: polyamid och elastan Tvättråd: Storlek: 

Amningsbh:n från Abecita är lite av en lyxigare variant, inte minst på grund av dess lite dyrare pris. Däremot får du här en väldigt mjuk och välsittande amningsbh som gör sig riktigt bra under tiden då du ammar. Tack vare avsaknaden av en hård bygel finns det ingen risk för att ditt mjölflöde stannar upp.

Vi gillar verkligen att den här amningsbh:n är vadderad då det ger lite extra stöd och form till bysten. Hög komfort, gott om stöd runt både ryggparti och vid axelbanden, samt ett flertal hyskor som är lätta att justera storleken med. Vi överdriver inte när vi säger att den här passformen är något av det bättre vi testat på! Andra mammor tycker den ger ett bra stöd och väldigt skön. Flera har också tyckt att den är så bekväm att de även använt den efter att de slutat amma. Det är ett gott betyg. 

Oavsett om du har små eller stora bröst kan den här verkligen underlätta! Ett extra plus för en vacker design med spets och prickar. 

Fördelar: riktigt bra passform för alla storlekar, fin design, vadderade kupor, lätt att justera axelband och stöd, bra stötta, utan bygel
Nackdelar: dyr

Boob Amnings- BH Sport

Prisklass: premium Typ: sport bh Material: polyamid, polyester och elastan Tvättråd: 40 °C Storlek: 

Boob amningsbh kommer i en väldigt praktisk och bekväm sportmodell som passar extra bra om du har en aktiv livstil. Precis som att du ska kunna få bra med stötta och support för brösten då du tränar är det viktigt att du kan få det då du är gravid eller ammar. Med den här bh:n får du verkligen det, och dessutom sitter den riktigt bra!

Tack vare att de har kombinerat ett mjukt och flexibelt material med en bekväm passform får du inte bara ett bra stöd, utan här får du även en amningsbh som håller sig på plats utan att trycka åt. Den ger bra form men följer samtidigt kroppens flexibilitet. Vid behov är det hur enkelt som helst att knäppa upp för att amma.

En detalj som vi verkligen gillar här är att materialet både är tunt och snabbtorkande, alltså perfekt för aktivitet och rörelse. Bh:n är också utan sömmar, och så kan du justera axelbanden för att ge mer stöd eller bättre passform. Lite dyrare pris, men verkligen värt det!

Fördelar: sportbh för rörelse och aktivitet, håller formen, sitter på plats, trycker inte åt, lätt att knäppa upp
Nackdelar: dyr, storlek går ej att justera

Carriwell Vadderad Amnings-bh

Prisklass: mellan Typ: bh utan sömmar Material: polyamid/ microfiber och elastan Tvättråd: 40 °C Storlek: 

Billig amningsbh

Som tidigare nämnt så är Carriwell lite av en favorit när det kommer till sportbh:ar, så för oss var det nästan en självklarhet att även den här modellen skulle få vara med i vårt test. Vi gillar den här amningsbh:n lite extra då den är väldigt funktionellt utformad, det vill säga perfekt för ammande mammor.

Den vita designen och den snygga passformen gör att den både känns praktisk och stilig på samma gång, vilket verkligen är trivsamt i vardagen av småbarnsföräldrar. Tack vare dess vadderade kupor och avsaknaden av sömmar ger den en fin form åt bysten utan att klämma åt eller skava.

De breda axelbanden och det breda ryggstödet ser till så att bysten hålls på sin plats och får ett så bra stöd som det bara går. Oavsett om du har små eller större byst funkar den riktigt bra! V ger ett extra plus för att den är enkel att öppna och stänga med bara en hand. Snygg och praktisk, och passar under alla plagg!

Fördelar: snygg passform, funktionell men ändå stöttande, vadderade kupor, inga sömmar, lätt att öppna
Nackdelar: bygeln kan trycka åt något

Milki Lace Amnings BH

Prisklass: budget Typ: klassisk amningsbh Material: polyamid och elastan Tvättråd: Storlek: 

Milki Lace Amningsbh kan vara ett riktigt bra alternativ för dig som vill investera i en praktisk men bekväm bh utan att behöva betala så mycket. Den här kommer till ett väldigt bra pris, och den gör sig dessutom bra för båda gravida och ammande.

Det som gjorde att vi föll lite extra för just den här var först och främst att den kommer i en snygg modell med spets. Utöver den fina designen så sitter den väldigt bra, och så är den lätt att knäppa loss då du ska amma. Tack vare de reglerbara axelbanden är den lätt att justera efter just din passform!

Fördelar: bra amningsbh för ett bra pris, lätt att knäppa upp vid amning, snygg design, bra passform
Nackdelar: kan klämma åt något

Frågor och svar om amnings BH

Vad är en amningsbh?

Kort och gott är en amningsbh en typ av bh som är speciellt utformad för att vara praktisk och bekväma vid amning. Det bästa är att de har en funktion där du snabbt och enkelt kan knäppa loss ena kupan för att bara fälla ner tyget, så att du kan amma utan problem. Dessutom ger de bra stöd utan att trycka åt.

Varför ska man använda en amningsbh?

Att använda en amningsbh kan vara fördelaktigt både för ammande och gravida. En amningsbh underlättar amningen, ger bra stöd utan att trycka åt eller skava, och så går allt väldigt snabbt och smidigt utan att du måste ta av bh:n. De har en mjuk passform och följsamma material som sitter behagligt runt bysten.  

När ska man köpa en amningsbh?

Vi skulle rekommendera att man köper en amningsbh efter en tid in i graviditeten, det vill säga när brösten börjar bli stora och ömma. Det bästa är att en amningsbh även kan använda efter det att man fött barnet och slutat amma, just för att de är så bekväma. Om du tycker att det känns svårt med storleken finns det varianter som kan justeras rätt mycket, och såklart hjälp att få!  

Vilken storlek på amningsbehå ska man välja?

Det är bra att tänka på att ens bröststorlek förmodligen kommer att variera väldigt mycket när man fött barn, och framförallt då man ammar. Därför är det bra att köpa en amningsbh som kan justeras i storlek, eller att du köper en som är lite större så att du har chans att växa lite. I vissa fall är det smart att köpa två olika storlekar.

Ta reda på din storlek för amningsbh?

För att ta reda på din storlek för din amningsbh kan det vara bra att testa sig fram lite, eller att du besöker en affär och får hjälp med att hitta rätt storlek. Det är viktigt att de sitter bekvämt men ändå ger bra stöd.

Hur många amningsbh:ar behöver man?

Det här får du självklart bestämma själv, men det är många gravida och ammande som tycker att det är smidigt om man har runt 5- stycken för att kunna variera storlek. På så sätt slipper du också tvätta dem hela tiden.

Tips och råd när du köper amningsbh:

För att köpet av amningsbh ska bli så bra som möjligt finns det några smarta tips att ta del av. Till att börja med så är det viktigt att din amningsbh sitter bra och att den kan anpassas efter att din kropp förändras. Köp gärna en bh som är lite större eller en som är flexibel, något du kan mäta genom att hålla en hand innanför kupan.

En annan sak som kan vara avgörande både för passform och bekvämlighet är att den inte skaver eller klämmer åt. Då kan det vara bra med sömlösa och bygelfria bh:ar, som trots det kan ge ett bra stöd. Även knäppning och spännen bör vara behagliga och enkla att hantera, inte minst om du vill kunna fälla ner ena sidan för direkt amning.

Skulle du vilja köpa en amningsbh under den tid du då är gravid är det extra viktigt att du tänker på passformen. Både kupa, axelband, knäppen och kupor ska kännas behagliga men ändå följsamma, och så bör det även vara möjligt att justera allt eftersom brösten ändras.  

Hur fungerar en amningsbh?

Som vi tidigare var inne på så är en amningsbh så pass bra då de är väldigt flexibla men ändå stöttande. De är enkla att stänga och öppna, ibland även med en hand, och så går det oftast vädigt snabbt att justera passform och storlek. Det bästa är att du inte behöver ta av dig bh:n när du ska amma!

Sova med amningsbh?

Det är absolut möjligt att sova med en amningsbh, men då krävs det också att de är lite extra mjuka och att de inte har några sömmar eller skavande byglar. Ska du sova med den bör den vara bygelfri och även sömlös, och så bör passformen vara följsam. Ett tips är också att köpa en amningsbh i ett tunt tyg som andas.

Är du på jakt efter att hitta bästa amningsbh? Då har du nämligen hittat helt rätt! Vi har satt ihop en komplett bäst i test guide för amningsbh:ar, där du både kan ta del av recensioner och tips om allt som rör amningsbh:ar.

Vi överdrivet inte när vi säger att alla nyblivna småbarnsmammor, eller egentligen alla som vill ha en behaglig bh, kan få stor glädje av en amningsbh. Det är en riktigt bekväm och praktisk bh som alla kvinnor kan använda sig av, in princip oavsett vad du ska göra och om du har ett litet barn eller inte.

Marknaden av amningsbh: ar har vuxit sig otroligt stort de senaste åren, och vi förstår verkligen varför! Däremot kan det generösa och varierande utbudet av amningsbh också försvåra valet en aning. Det just av den anledningen som vår bäst i test guide om bästa amningsbh kan komma till hjälp!

I vårt test kom vi fram till att Carriwell Amningsbh gelbygel dotty var den bästa amningsbh:n i premiumklassen, medan Boob Amnings BH Fast-food Svart vann i mellanklassen. Som en stark men betydligt mycket billigare vinnare i budgetklassen valde vi Noppies AmningsBH.

RELATERADE INLÄGG:

hejalbert recension

Recension och omdöme av läroplattformen Albert

Albert är en läroplattform för både yngre och äldre barn. Här får barn bland annat lära sig svenska och matte på ett lekfullt sätt.
LÄS MER >>
vid vilken ålder byter man bilbarnstol

Guide: När ska man byta bilbarnstol

När ska man egentligen byta bilstol till barnet? Hur gamla måste de vara och vad är maxvikten? Vi har samlat all fakta du behöver i vår guide.
LÄS MER >>
aktiviteter för babyshower

32 Bästa lekarna för en babyshower

Vi har satt ihop de roligaste lekarna för en babyshower. Du hittar de klassiska, de lätta och de roligaste lekarna i vår långa lista.
LÄS MER >>
1 2 3 58

LÄMNA ETT SVAR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.