Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bästa babygungan [year] – stort test av barngungor

recension barngunga

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Genom att investera i den bästa babygungan kan du låta ditt barn gunga och ha roligt samtidigt som du som förälder kan känna dig trygg. Att barn gillar att gunga finns det ingen tvekan om, och faktum är att även bebisar och mindre barn brukar tycka att det är riktigt roligt!

På dagens marknad av barnprylar finns det mängder av olika barngungor som kan vara roliga att ha hemma i sin trädgård eller på sin uteplats. Vi hoppas att vår guide och bäst i test för babygunga kan underlätta och hjälpa er att hitta den babygunga som passar just er bäst. Oavsett vad ni söker så finns det något för alla!

Efter att ha testat och jämfört diverse barngungor kom vi fram till att den bästa barngungan, enligt oss, är Hörby Bruk Babygunga exklusiv som också tog hem vinsten i mellanklassen. Bästa babygunga i budgetklassen är Plasto babygunga, medan Little tikes Gunga Toddler Swing tog hem vinsten i premiumkategorin. 

Bäst i test barngunga

Bästa Babygungan
Little tikes Gunga Toddler Swing
Little tikes Gunga Toddler Swing
  • Hög kvalitet
  • Bekväm och säker
  • Passar många barn
Bästa Babygungan
Hörby Bruk Babygunga exklusiv
Hörby Bruk Babygunga exklusiv
  • Hög rygg för bättre säkerhet
  • Uv-beständigt material
  • Följer med en säkerhetssele
Bästa Babygungan
Plasto babygunga
Plasto babygunga
  • Billig
  • Stilren
  • Robust och stabil

Bästa babygungan

Vi har testat hela flera olika babygungor och kommit fram till att dessa tre är de absolut bästa babygungorna. Oavsett vad du letar efter och vilken budget du har så finns det något att hitta för dig!

Little tikes Gunga Toddler Swing – bästa babygunga premium

Prisklass: premium Lämplig från ålder: från 9 månader Mått: 38 x 38 x 45,7 cm Maxvikt: 23 kg Material: plast


Bäst i test babygunga

Little Tikes Gunga Toddler Swing kom att bli bästa babygunga i premiumklassen just på grund av den anledningen att den håller riktigt hög kvalité, men då till ett lite högre pris. För den snygga designen och dess höga komfort så anser vi däremot att det är värt det alla dagar i veckan.

Babygungan från Little Tikes passar alla familjer, och oavsett om du har en mindre bebis eller ett lite större barn så kommer den här funka perfekt. Vi gillar att den är utrustad med en extra hög rygg för att den både ska vara så bekväm och säker som möjligt. Dessutom har sätet en rem som kan justeras efter barnets storlek.

Andra praktiska detaljer är att du får med en väder- och slittåligt rep så att du enkelt kan hänga upp gungan i en gungställning, runt trädet eller i barnrummet. Tack vare gungans hål i bottnen finns det inte någon risk för att vattnet ligger kvar och möglar.

Hörby Bruk Babygunga exklusiv – bästa babygunga mellan

Prisklass: mellan Lämplig från ålder: från 1 år Mått: 45 x 36 x 38 cm Maxvikt: 25 kg Material: UV-beständigt material


Den här babygungan från Hörby Bruk blev vår riktiga favorit när vi insåg hur bra och säker den är, och att den trots det kommer till ett generöst pris. Kort och gott vår bästa babygunga!  Här får du en barngunga som är fullt utrustad med både rep och ringar, och gungan i sig har också en hög rygg vilket gör att den känns mer stabil och trygg.

Dessutom är barngungan från Hörby bruk tillverkad i ett UV-beständigt material, vilket innebär att den är gjord för att användas ute. Oavsett sol, väder eller vind så håller den sig i skicket.

Vi gillar verkligen hur trygg och säker den känns att använda tack vare bygeln. Skulle du vilja göra den ännu säkrare för ditt lilla barn följer det även med en säkerhetssele. Vi är inte annat än helnöjda med det här! Och som pricken över i:et kommer den i en otroligt fin och härlig röd färg som lyser upp trädgården.

Plasto babygunga – bästa babygunga budget

Prisklass: budget Lämplig från ålder: från 10 månader Mått: H26 x B35 cm Maxvikt: 30 kg Material: plast


Bäst i test babygunga budget

Som bästa babygunga i budgetklassen hade vi relativt låga förväntningar på vilken kvalité den här skulle leverera. Utan att överdriva så är vi riktigt imponerade - den levererade mycket bättre än vi trodde. För det låga pris den kommer till så gör den ett riktigt bra jobb!

Här får du alltså en stilren och fin vit babygunga som passar in i alla trädgårdar eller barnrum. Barngungan är designad för att ge hög komfort och för att barnet ska sitta bra, vilket den absolut lever upp till. Det bästa är att den kan användas redan från det att barnet är 10 månader!

Överlag anser vi att den här babygungan känns riktigt bra och säker att använda. Konstruktionen är ändå robust och stabil, och den känns faktiskt riktigt tålig. Vid köp får du även med rep så att du enkelt kan sätta upp den där det passar för er. Vi är riktigt nöjda!

Andra testade babygungor

Utöver våra barngungor bäst i test har vi självklart också med några andra barngungor som även de håller riktigt hög kvalité, men som inte riktigt nådde upp till prispallen i sin prisklass. Trots att de inte kom på första plats så kan de kanske komma att bli en ny favorit för just dig!

Oliver & Kids Babygunga

Prisklass: budget Lämplig från ålder: från 0-4 år Mått: Maxvikt: 25 kg Material: plast


Babygunga till trädgården

Den här babygungan från Oliver & Kids passar perfekt om du vill låta ditt minsta barn få uppleva den härliga känslan av att svinga genom luften! Barngungan är nämligen anpassad för barn mellan 0-4 år, och så länge din bebis kan sitta upp på egen hand är det bara att sätta igång och svinga.

Det som gjorde att vi föll lite extra för just den här barngungan var inte bara det faktum att den kommer i en sådan där perfekt röd färg, utan vi gillar också att den känns säker men ändå flexibel. Gungan i sig är rätt rymlig, men sen har du som en liten säkerhetsrem som gör att även de mindre barnen sitter helt tryggt på egen hand.

Dock är den här gungan endast gjord för att användas utomhus. Så letar du efter en att använda i barnrummet är den här inte det bästa alternativet. Men annars riktigt bra, och dessutom till ett löjligt bra pris. Lätt att hänga upp och lätt att justera!


i samarbete med PriceRunner

Oliver & kids play, Gunga i trä

Prisklass: mellan Lämplig från ålder: från 0-4 år Mått: Maxvikt: 50 kg Material: trä

Ytterligare en variant av barngunga från Oliver & kids, men den här gången i deras trämodell. Den här är både väldigt cool, snygg, och även riktigt bra. Den fyrkantiga och raka formen må se lite klumpig ut, men när barnet väl sitter i känns den riktigt smidig.

Även den här är gjord för de lite mindre barnen, och alltså anpassad på så sätt att den ska vara trygg och stabil. Det tycker vi att den lever upp till! Vi gillar starkt att de har lyckats kombinera en snygg design med säkerhet och stabilitet.

Det bästa är att gungans två rep fäster på fyra olika ställen vilket skapar extra stabilitet. Vid köp av babygungan får du med rejäla metallringar som underlättar montering.

Done by Deer Wooden Swing black

Prisklass: premium Lämplig från ålder: från 1 år Mått: 32 x 32 x 140 cm Maxvikt: 30 kg Material: trä och nylon


Barngunga i trä

Här har vi en lite lyxigare barngunga från Done By Deer, nämligen deras modell Wooden Swing i Black. Precis som några andra av våra deltagare i testet så kommer den här babygungan i trä, vilket vi verkligen tycker är en snygg detalj som passar riktigt bra in i trädgården.

Den här modellen är lite speciell då den här formad som en fyrkant, där dess yttre kanter är gjorda i snygga träkulor. Gungan har också ett bra ryggstöd, samt ett säkert silikonspänne i en snygg mörkgrå färg. Oavsett om ditt barn är 1 år eller 4 år så kommer barngungan kännas rolig, stabil och öva dess motorik.

Något du däremot får vara beredd på är att den här gungan kommer till ett högre pris. För det priset hade komforten gärna fått lite bättre, men annars är vi nöjda. Smidig att hänga upp både i tak, i en dörrkarm eller på gungställning. Dock är den inte särskilt vatten- och vädertålig.

Hörby bruk Babygunga

Prisklass: mellan Lämplig från ålder: från 1 år Mått: 26 x 36 x 30 cm Maxvikt: Material: plast


Billig babygunga

Precis som våran absoluta bäst i test barngunga från Hörby Bruk så är även den här barngungan ett riktigt bra alternativ om du vill ha en enkel men snygg röd klassiker i din trädgård. Den här varianten är däremot en lite enklare modell som inte har samma höga ryggstöd och rejäla bygel, men som fortfarande funkar väldigt bra.

Har du mindre barn som precis ska lära sig gunga, eller om du har lite större barn som du vill ska sitta riktigt bra kommer den här gungan göra susen för er. Komforten är hög, och så ingår det en säker bältesrem som gör att ditt barn verkligen sitter på sin plats.

Materialet i plast gör också att den är lätt att sköta om och smidig att ha utomhus. Bra pris för en bra gunga som alla kan få användning av, helt enkelt!


i samarbete med PriceRunner

Babygunga Nordic Play svart

Prisklass: mellan Lämplig från ålder: från 0-3 år Mått: 55 x 35 x 25 cm Maxvikt: 20kg Material: plast


Test av barngungor

Babygunga Nordic Play i svart är en sådan där barngunga som alla föräldrar kommer att digga, och även barnen! Här får du nämligen en modern tappning på en klassisk plastgunga, där de har valt att dra ut ryggstödet för att göra det extra högt och säkert.

Du har fortfarande också kvar den trygga bygeln över benen, bara att den här är lite extra tjock. Överlag en riktigt kvalitativ och bekväm gunga som alla mindre barn kan få stor glädje av. Dessutom finns det en sele som du kan spänna fast det lilla barnet i så att det sitter säkert.

Vi gillar verkligen den här barngungan från Nordic Play! Den snygga och stilrena designen i plast gör att den känns lyxig och samtidigt robust. Utöver det är den lätt att hänga upp i det justerbara repet och smidiga ringar. Något högre pris, men verkligen värt det!

Frågor och svar om babygungor

När är det dags att byta upp från babygunga till vanlig gunga?

Vanligen kan du sakta och säkert börja testa att gunga, då alltså i en barngunga, med ditt barn när det börjar närma sig ett år. Det viktiga är att barnet får vara med och röra sig och utveckla sin motorik, vilket de absolut får göra när de gungar.

Man brukar sen säga att ett barn kan gå över från barngunga till vanlig gunga så fort de kan sitta riktigt bra på egen hand, det vill säga då barnet är riktigt stadig i både nacke och kropp. Dock är det viktigt att man övergår från babygungan till den vanliga gungan lite långsamt och försiktigt i en lugn miljö.

När kan vi börja använda babygungan?

Ett barn kan ofta börja använda en bebisgunga när de kommer uppemot ett år i ålder. Från och med att barnet är mellan 6- 10 månader kan ni börja testa lite försiktigt. Det måste kunna hålla upp sitt eget huvud, samt sitta ordentligt. Att gå gunga i en babygunga är både roligt, mysigt och trivsamt för stor och liten!

Finns det babygunga till gungställning?

Ja, det finns det absolut. De allra flesta babygungor som du kan köpa idag, bland annat de flesta av de vi rekommenderar ovan, går att användas på gungställning. Så länge de är gjorda för att användas utomhus, och att de klarar av både slitage och väderpåfrestningar går det bra.

När du ska köpa en babygunga är det inte helt ovanligt att du får med både rep och ringar så att du enkelt kan fästa den i gungställningen, eller i ett träd om du hellre föredrar det. Vissa av de gungor som kan användas utomhus kan även användas inomhus.

Varför ska barn gunga?

Det finns ett flertal olika anledningar som bidrar till att just gungan är ett riktigt bra redskap att köpa till sitt barn.

Till att börja med så är det ett roligt och naturligt sätt för barnen att komma ut och röra sig på, och så är det även roligt att kunna göra något ihop även när barnet blir lite äldre. Sen är det också en härlig och spännande upplevelse för barnet att få vara med om!

RELATERADE INLÄGG:

hejalbert recension

Recension och omdöme av läroplattformen Albert

Albert är en läroplattform för både yngre och äldre barn. Här får barn bland annat lära sig svenska och matte på ett lekfullt sätt.
LÄS MER >>
vid vilken ålder byter man bilbarnstol

Guide: När ska man byta bilbarnstol

När ska man egentligen byta bilstol till barnet? Hur gamla måste de vara och vad är maxvikten? Vi har samlat all fakta du behöver i vår guide.
LÄS MER >>
aktiviteter för babyshower

32 Bästa lekarna för en babyshower

Vi har satt ihop de roligaste lekarna för en babyshower. Du hittar de klassiska, de lätta och de roligaste lekarna i vår långa lista.
LÄS MER >>
1 2 3 58

LÄMNA ETT SVAR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.