Innehåll

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Vilket är det bästa babygymmet? Det är en bra fråga och det beror helt på ditt behov. Det finns lika många sorters babygym som det finns bebisar känns det som. Du har enklare träbågar enbart, stora mjuka babygym, babygym med roliga motiv och så vidare.

Vilket som passar dig bäst är därför bäst att fråga dig själv. Vill du ha ett enkelt babygym kan du få det för bara några hundralappar. Vill du däremot ha ett babygym med ljud och ljus med en snygg design kostar det mer men ditt barn får också klart mer att göra.

Vi har tittat på många olika babygym för att hitta det bästa babygymmet så du ska slippa leta. Vi har utsett de bästa babygymmen i tre olika prisklasser, premium, mellan och budget. En för alla plånböcker alltså.

Bästa babygymmet:

Vi har tittat på många olika babygym för att hitta det bästa babygymmet. Här nedan hittar du våra tre bästa och testade babygym. 

Skip Hop Explore & More Babygym – bästa babygymmet premium

Prisklass: Premium

Bästa babygymmet premium

Här får du ett babygym med flera roliga ljudeffekter som en musikspelande igelkott, en hoande uggla eller varför inte låta ditt barn leka med den dansande räven. Här får ditt barn många möjligheter att träna på nackträningen, koordination och rörelser under roliga former.  Det är ett bra babygym med ljud och ljus.

Lekbågen kan du ha antingen rakt ovanför babygymmet eller nedfälld på en sida. Är den nedfälld kan ditt barn sitta och lättare nå figurerna, spegeln för att leka.

Lekmattan är mjuk och har prassliga kanter som kan vara roligt för ditt barn. Tröttnar barnet på det finns det totalt 20 utvecklande aktiviteter för ditt barn på detta roliga babygym. Det kommer ta tid innan ditt barn tröttnar helt enkelt.

Tiny Love Meadow Days Babygym – bästa babygymmet i mellanklassen

Prissklass: Mellan

Bästa babygymmet mellan

Vi älskar detta babygym med de klara färgerna, fina figurerna och den roliga miljön. Man blir glad bara av att titta på den. Se själv.

Du får fina fåglar, bin, rävar och skallror i lekbågen. I själva mattan har du en bitring, spegel där ditt barn kan beundra sig själv och en kaninkudde. Detta babygym kommer verkligen stimulera ditt barn och utveckla dess motorik, kognitiva förmåga och kreativitet.

Vi skulle vara nöjda där men det kommer mer. Du får flera ljud och ljusfunktioner som skapar ännu mera spänning. Det går även att spela in röster och kan hjälpa ditt barn med språket.

Har du möjlighet så köp detta otroligt fina och stimulerande babygym. Vi älskar det!

Babblarna babygym

Prisklass: Budget

Babblarna är en favorit hos många barn och kanske har ditt barn precis fått upptäcka de glada figurerna. Annars kan detta babygym vara första kontakten med babblarna.

Här får du ett babygym som omsluts av en högre kant som gör att ditt barn inte kan rulla ut från babygymmet. Det känns säkert. I själva botten kan ditt barn se de olika färgerna i alla babblarnafigurer som finns.

Ovanför i lekbågarna kan barnet leka med de roliga leksaker så som hunden, fågeln, en blomma och mer. Babygymmet hjälper ditt barn att träna inlärning, koordination, rörelse och att känna igen saker. Vill du ha ett babygym med babblarna så har du hittat det.

Du kan också tvätta babymmet i 40 grader. Babygymmet är 90 cm i diameter.

Andra testade babygym

För att hitta de bästa babygymmen måste fler än bara vinnarna testas. Här kommer de babygym som ingick i testet. 

Skip Hop Tropical Paradise Babygym

Prisklass:  Premium

Vi tycker babygymmet från Skip Hop är väldigt fint. Det är mysigt med de flera olika djuren som ditt barn kan leka med. Babymmet är väldigt färgglatt och har djur så som fågel, apa, leopard och sengångare som ditt barn kan försöka fånga och röra. Sengångaren kan du även ta med och sätta på babyskyddet eller barnvagnen. Du har som en lövkudde ditt barn kan ligga och träna på mage om du vill och även en spegel där barnet kan se sig själv. Du får även med en maracas som ditt barn kan leka och skapa ljud med. Ett enkelt men fint babygym till ditt barn. Babygymmet kan användas från att bebisen är nyfödd.

Done By Deer – Babygym

Prisklass: Mellan

Här ligger ditt barn mjukt och skönt på den mysiga lekmattan och kan leka med de fem aktivitetsleksakerna som sitter fast i bågarna. Du kan sätta dem på 13 olika sätt i lekbågarna för att ditt barn ska stimuleras och röra sig på nya sätt. Du kan även sätta aktivitetsleksakerna på barnvagnen eller på babyskyddet eller kanske sängen.

Om du inte vill ha lekbågarna på tar du enkelt bort dem då de sitter med kardborre. En enkel och stilfull babygym.

Mattan är 90 x H 48 cm så det finns gott om utrymme för ditt barn att röra sig.

Skip Hop Vibrant Village Babygym

Prisklass: Premium

Bästa babygymmet

Det här är ett riktigt roligt babygym för ditt barn! Du får en snygg grafisk design med många färger som stimulerar ditt barns syn. Det gör att ditt barn kan utforska och ta del av många färger.

Lekbågarna kan spela musik och har blinkande ljus som ditt barn kan följa eller en ljusshow. Det gör att barnet aldrig kommer tröttna på babygymmet. När ditt barn sen sträcker sig efter aktivitetsleksakerna som är huindar, luftballong och bil med mera så gör babygymmet roliga ljudeffekter.

Skip hop säger själva att det finns hela 17 utvecklande aktiviteter. Något vi verkligen gillar. Har du möjlighet är detta ett babygym för dig och ditt barn.

Clementoni baby Babygym

Prisklass: Budget

Billigt och bra babygym

Detta är ett enklare babygym för ditt barn att leka i men tyvärr lite för hög prislapp för vad du får. Du får en mjuk lekmatta med lite olika djur och naturmotiv i tillsammans med de två lekbågarna. I lekbågarna har du en spegel och flera roliga figurer att greppa.

Det finns även en mjuk gardin för ditt barn att leka kurragömma i. Vi hade önskat något mer från denna och tycker det finns roligare alternativ.

Teddykompaniet Diinglisar Wild Babygym

Prisklass: Mellan

Mjukt babygym

Här är ett riktigt mjukt, mysigt och go babygym där ditt barn får leka med djuren från savannen. I botten kan ditt barn se lejon, tiger, giraff och elefent och klappa på dem.

I lekbågarna hänger en giraff med bjällror, moln med tutljud, elefant som ditt barn kan leka med. När ditt barn ska leka med dem utvecklar de barnens motorik och koordination. Det blir roligt för bebisen.  Du får även med en spegel så ditt barn kan se sig själv.

Vill du inte ha lekbågarna är det bara att ta bort. Och oroa dig inte för att ditt barn ska rulla av med den mjuka ringen runt lekmattan. Den är även bra när ditt barn ska nackträna.

Nä, med detta babygym med dinglisar kommer ditt barn att trivas. Det är vi säkra på.

Beemoo Wild Babygym

Prisklass: Budget

Billigt babygym

Här kommer ett av testets billigaste babygym. Men låt dig inte luras av att billigt är dåligt. I detta söta babygym får du ett bra och praktiskt babygym.

Du får en kant runt halva babygymmet och en båge där du kan sätta leksaker. Du kan också fälla ner bågen helt för att då få en bra och mjuk kant runt hela babygymmet. Då kan ditt barn spendera sin tid där istället för att råka rulla av ut på golvet.

I botten finns det motiv av en apa, lejon och en elefant att titta på. I bågen hittar du en skallra, zebra och ett lejon. Där kan ditt barn träna upp sin motorik. Och du har sparat mycket pengar på en bra men billigt babygym.

Fisher Price 2-in-1 Flip & Fun Babygym

Prisklass: Budget

Babygym att fälla ihop

Detta är ett lite mindre babygym men underskatta inte storleken. Den kommer ge ditt barn många roliga och glada stunder.

Beroende på åt vilket håll ditt barn ligger åt så kommer det upptäcka olika saker och ha olika aktiviteter. En sida har fina färger och motiv medan den andra har mönster och starka kontraster.

I bågen som hänger i mitten finns tre aktivitetsleksaker i form av en spegel, en mjuk pandaskallra och en ring med taktila tyglappar. Den sistnämnda brukar bli barnens favorit.

Vill du plocka undan babygymmet är det lätt att bara fälla ihop och lägga under sängen. Den tar ingen plats alls. Råkar barnet kräka på på den är det bara att slänga in den i tvätten.

Frågor och svar om babygym

Varför ska jag köpa ett babygym?

Ett babygym kan hjälpa ditt barn att utveckla sin motorik, koordination och är en naturlig plats för nackträning på ett lite mjukare och roligare underlag. Här kan ditt barn träna på att sträcka sig efter leksaker men även att röra på sig vilket vi tycker är bra.

Här länge kan en bebis ligga i babygym?

Kortare stunder när bebisen är som minst. Sedan går det öka lite tid men vi pratar om mellan 10-25 minuter per gång. Bebisar kan även bli överstimulerade så tänk på att hålla det lagom.

När kan man börja med ett babygym?

Du kan börja med ett babygym från att ditt barn är nyfött. Det finns många roliga saker att titta på, sträcka sig efter och även lyssna på i ett babygym. Det vanligaste är att ditt barn kommer börja intressera sig för sakerna efter ungefär 1-2 månader gamla.

Vad kostar ett bra babygym?

Det beror på vad du räknar som bra. Du kan få bra babygym för mellan 200 kronor upp till 1000 kronor. Det beror mycket på vilka funktioner du vill ha.