Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bästa babynest [year] – en mysig och säker säng för bebisen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

När ditt barn är fött vill du givetvis att barnet ska ligga nära dig, då är ett babynest bra. Du kan ha det i sängen och barnet ligger tryggt mellan dig och din partner. Det är bra med ett babynest speciellt i början när du ska mata ditt barn. Barnet är också i behov av mycket kärlek och närhet, därför kan det vara både mysigt och praktiskt att kunna sova med barnet bredvid sig i sängen.

För att bebisen ska ligga tryggt och riskfritt rekommenderas att man använder ett babynest, som även funkar utmärkt att placera i spjälsängen och barnvagnen. Ett babynest är som ett mindre sovbädd som passar perfekt för nyfödda bebisar och dess behov av en trygg tillvaro. De är mysiga, säkra och enkla att transportera, så att bebisen alltid kan ligga nära dig.

För att ni ska hitta det bästa och mest perfekta babynest för er bebis har vi satt ihop en köpguide där vi recenserar de babynest som är bäst-i-test. I vårt test kan ni hitta ”vanliga” babynest, babynest för tvillingar, babybäddar, sovpölar, och babynest med handtag.

Av de babynest vi recenserar kommer vi utse en bäst-i-test vinnare, en i varje prisklass; budget, mellan och premium. På så sätt kan ni utgå från er specifika budget och prispreferens, och ändå hitta en modell som passar era behov väldigt bra. Lycka till!

Bästa babynestet

Premium: Sleepyhead Deluxe+ Mrs. Mighetto - Babynest med lekbåge - bästa babynest premium

Prisklass: premium


Bästa babynest

Detta babynest från sleepyhead innebär en mångfunktionell och mycket praktisk sovplats för den nyfödda bebisen. Och för att inte tala om hur fin den är! Den kommer i många olika färger och mönster för att ni ska kunna välja er favorit.

Perfekt att använda antingen i spjälsängen, i er riktiga säng, eller i barnvagnen. Eller varför inte bredvid dig på soffan eller på golvet? Du behöver inte oroa dig för att bebisen inte ska trivas – madrassen är sådär lagom mjuk utan att vara oskön, och materialet andas och håller sig fräscht tack vare sina antibakteriella egenskaper.

Vid behov kan du öppna fotänden för att släppa in lite luft, eller för att ge barnet mer utrymme. På resande fot är den mycket smidig att ha med sig som avlastning. Skulle ni vilja göra om den till lite mer av en ”lekplats” finns det möjlighet att köpa till en lekbåge.

Vill ni kan Sleepyhead Deluxe användas från att barnet är nyfött tills att det är så mycket som 8 månader. För dess kvalité, det behagliga materialet och de smarta funktionerna anser vi att det dyrare priset är helt okej.Klicka här för bästa pris

Mellan: NG Baby Sovpöl Mood – den bästa sovpölen!

Prisklass: mellan


Bästa sovpölen

NG Baby Sovpöl är ett babynest som mer går att likna vid en rymlig kokong. Med dess höga kanter och trygga form behöver du aldrig oroa dig för att barnet rullar runt i sömnen, eller att det skulle lyckas ta sig över kanten för den delen. Den kulfyllda innerpåsen ger ett stabilt och behagligt stöd.

Med en praktisk och smidig storlek får den utan problem plats mellan dig och din partner i sängen, bredvid dig i soffan eller i barnvagnen under promenaden. Den är lätt att flytta runt tack vare storleken och den lätta vikten, för att ditt barn alltid ska ha en bra sovplats – en välmående bebis innebär en trygg förälder.

Överdraget går att tvätta rent väldigt enkelt i maskin på 40 grader, men resterande delar bör handtvättas vid behov. Skulle barnet kräkas eller om ni råkar spilla på bädden kan den sköljas av och lufttorka. Lite åt det dyrare hållet, men vi är mycket imponerade.

i samarbete med PriceRunnerKlicka här för bästa pris

Babydan Babynest Elefantastic - bästa babynest budget

Prisklass: budget


Bästa babynest

Här har ni det bästa babynest som är vårt budgetalternativ om ni letar efter ett billigare babynest. Denna funkar utmärkt att ha mellan er i sängen för att ge barnet en säker och trygg sovstund, samtidigt som den enkelt kan förflyttas till ett annat ställe. Ta med på resan vid behov för en praktisk upplevelse.

Vid behov kan denna utan problem läggas ner i spjälsängen eller barnvagnen för en skön vilostund. Madrassen är väldigt behaglig och mjuk, utan att vara alldeles för sladdrig eller formbar. Med den stabila basen kan både barnet och ni känna er trygga med babynestet.

Så som sagt, ett billigt men bra babynest! Bra mått, bra material och en bra peng! Tål att tvättas i maskin utan madrassen.

i samarbete med PriceRunner

Special: Babynest tvilling – bästa babynest för tvillingar

Prisklass: mellan


Bästa babynest för tvillingar

Detta babynest är det bästa babynest för tvillingar. Det är speciellt anpassat att användas främst för tvillingar, som du säkert förstår. Med denna kan dina två bebisar sova tryggt tillsammans, utan att du behöver bunkra upp med massor av kuddar eller filtar.

Trots att den är gjord för tvillingar kan den utan problem användas mellan er i sängen, i dubbelvagnen eller spjälsängen där båda får plats. Med ett skönt och rymligt babynest för tvillingar kan alla i familjen sova gott, utan att ni behöver oroa er om att bebisarna sover oskönt.

Däremot kan inte babynestet öppnas eller förstoras nedtill, utan den vadderade kanten är helt sluten för att hålla sin stabila form. Däremot kan du dra åt stygnen om den skulle behöva bli mindre, för att passformen ska kännas sådär trygg och gosig.

Det som är så smidigt med denna variant är att den kan tvättas i maskin utan större problem; det enda du behöver göra är att ta ut gummimadrassen för att sen slänga den i tvätten.

Så denna är alltså väldigt behaglig för tvillingarna att använda tillsammans, men också var för sig när den andra ska bli matad eller road till sömn. Såklart är storleken anpassad för två, så att de både ska få tillräckligt med plats utan att känslan från mammans mage ska försvinna.

Priset är rimligt att passa för två bebisar, och kvalitén och komforten är vi verkligen nöjda med.

Våra utmanare babynest – recensioner

Vi har testat flera olika babynest med mönster, för tvillingar, billiga och dyra. Allt för att hitta de bästa babynest som finns. Du har redan hunnit läsa om de vi tycker är de bästa babynest inom olika prisklassen. Här nedan hittar du sovpölar, babynest som vi också testat och gillar men som tyvärr inte blev bäst. 

Filibabba Babynest luftballong

Prisklass: budget


Här har vi ett väldigt fint och gosigt babynest från Filibabba. Precis som namnet lyder är denna gjord i ett material med luftballonger på, för att barnet ska få något roligt att titta på när det ligger där så fint.

Med tanke på att det är rätt litet i storlek ger det en väldigt trygg och mysig upplevelse för barnet, som annars kan känna sig ledsen eller rädd utan mammas närhet. Det fina materialet är av 100% bomull för en behaglig och len känsla. Hög madrass för extra komfort.

i samarbete med PriceRunner

Voksi Babynest – babynest med handtag

Prisklass: mellan


Snyggt babynest

Detta babynest från Voksi är av så kallad voksikvalitet, vilket innebär att även detta barnredskap är tillverkat av deras allra högsta kvalité när det gäller material och komfort.

Med denna kan barnet växa utan att man riskerar klaustrofobiska känslor, så som klämda fötter eller ett nedtryckt huvud. Den generösa storleken ger bebisen vad det behöver i form av trygghet och rörlighet.

Tack vare det praktiska handtaget kan denna enkelt bäras mellan olika stationer, så som sängen, barnvagnen eller soffan. Däremot bör man inte bära denna med barnet i för att undvika onödiga risker.

På resor eller andra äventyr packas babynestet enkelt in i dess fodral, för att det inte ska bli smutsigt eller tappa formen. Det kvalitativa materialet är mycket skönt för barnet är ligga mot! Lite dyrare, men ändå prisvärd.

i samarbete med PriceRunner

Sebra Babynest

Prisklass: budget


Med detta babynest från Sebra kommer din bebis trivas väldigt bra! Och din plånbok lika så – denna är mycket billigare än många andra varianter, men den erhåller ändå en hög kvalité för sitt pris.

Av 100% ekologisk bomull ligger din bebis mycket behagligt på denna bädd, som med all enkelhet kan placeras direkt på sängen, på golvet eller i spjälsängen utan att bebisen ligger oskönt. När bebisen känner sig trygg kan du också slappna av!

BabyMatex Pressure reducing babynest, DeLux

Prisklass: mellan


Babynest

Detta babynest från BabyMatrex kan du vara säker på att din bebis alltid är trygg! Det som vi verkligen gillar med denna är att bebisen kan växa med den – en kortsida kan öppnas för att ge lite extra rum.

Den öppningsbara kortsidan gör också att babynestet kan förvandlas till ett skötbord på ett klick. Vi tycker att denna är ett optimalt babynest att ta med på resan, i bilen eller att ha i det minimala hemmet.

Något som är väldigt praktiskt med denna är att överdraget enkelt kan tas av för att tvättas, vid behov. Det mjuka och lite tjockare bomullstyget är väldigt behagligt att ligga på, och madrassen är av god kvalité som andas och ventilerar. Madrassens innehåll möjliggör god hygien och ett jämnt tryck, för barnets största komfort.

Priset ligger åt den lite dyrare kategorin, så att ni vet om det. Men, med tanke på att den är så smidig och mångfunktionell ger vi denna tumme upp!

Cocoonababy Sovbädd Red Castle

Prisklass: premium


Babynest för tidigt födda bebisar

Här har ni ett riktigt kvalitativt och stabilt babynest, som från början är framtagen för att hålla om för tidigt födda bebisar. Denna variant är till för att underlätta bebisens övergång från den varma magen till den nya världen.

Madrassens huvudända är mycket behaglig, samtidigt som hela bädden omfamnar bebisen på ett tryggt och lugnande sätt. I denna ligger bebisen stabilt på rygg, eller i fosterställning precis som i mammans mage. Med dessa täta form och någorlunda tryck minskar man risken för att barnet får oönskade mororeflexer, samtidigt som den är ergonomiskt genomtänkt. 

Cocoonababy Sovbädd är lite lätt lutad för att bebisen inte ska ligga obekvämt, samtidigt som de minskar risken för att barnet spyr i liggande läge. Lutningen och materialet i sig gör att barnet inte fastnar i en och samma liggställning. Över magen går ett bredd band som ger trygghet, för att barn från 2,8kg ska gilla denna.

Överdraget och magbandet kan tvättas i maskin. Finns att köpa i flera färger. För prematura barn finns denna även i en mindre storlek. Ett lite högre pris, men man får absolut valuta för pengarna.Klicka här för bästa pris

Frågor och svar om babynest

Vad är ett babynest? Behövs det verkligen?

Ett babynest är en mindre säng för bebisar, som innebär att de kan sova trygg och säkert o en mysig och bekväm bädd. Man kan också kalla det för en ”säng-i-sängen”, som både kan användas i din egna säng, i spjälsängen och i barnvagnen. Vid behov är det enkelt att flytta!

Huruvida ett babynest behövs är individuellt och upp till er att avgöra. Däremot är det många som rekommenderar en till att införskaffa ett babynest inför barnets ankomst, då det är väldigt smidigt att använda på grund av dess praktiska storlek.

Ett babynest är också mycket säkert för bebisen att ligga i tack vare de höga kanterna, och den begränsade ytan håller bebisen i en ryggliggande position. Vill ni att bebisen ska sova tryggt och skönt i ett säkert sovskydd skulle jag rekommendera er till att köpa ett babynest. 

Viktigt att tänka på när du använder babynest

Det viktigaste att tänka på när ni använder babynest är att bebisen alltid ska ligga tryggt och stabilt, att det aldrig ska lämnas utan uppsikt, och att man aldrig bör använda andra täcken eller kuddar i bädden. I er säng bör babynest ligga i huvudhöjd, och gärna mellan er. Använd babynest tills att barnet själv kan vända sig, men inte längre om det är för litet.

Viktigt att tänka på när du köper ett babynest

Vid köp av babynest bör ni främst tänka på storlek och material för att bebisen ska ligga bekvämt. Botten och sidor ska ej vara för mjuka, utan det ska vara hårt stoppar med höga kanter. Köp en godkänd modell, och undvik lösa snören eller band. Vill ni underlätta för er själva rekommenderas ett tvättbart babynest! 

Hur säkra är babynest?

Babynest är en rätt ny produkt på marknaden, och därmed finns det inga exakta bevis eller mått på vad som anses vara ”helt säkert”; till exempel hur höga kanterna bör vara.

Med andra ord är det upp till var och en att avgöra om ett babynest är bra eller inte. Skulle det inte kännas bra kan du köpa ett babynest med extra höga kanter, som då gör att du kan känna dig säker i och med att barnet ligger tryggt och stilla i det lilla sovskyddet. 

Hur används ett babynest?

Ett babynest används bäst genom att bara få vara som det är rakt upp och ner, utan massor av täcken, kuddar eller filtar. Vid behov kan man använda lakan eller filt som ett litet skynke, men då i ett svalt och andningsbart material.

Tänk också på att ett babynest ska kännas mysigt och tryggt, så justera storleken därefter. Snörningen ska stoppas in under madrassen vid fötterna.

Finns det babynest för tvillingar?

Ja! Utbudet av babynest för tvillingar är dessvärre ännu inte lika stort som för ”vanliga” babynest, men det finns absolut. Kolla in våra rekommenderade bäst-i-test babynest ovan, där vi bland annat recenserar ett babynest för tvillingar.

Hur tvättar man ett babynest?

Det brukar ofta stå om skötselråd på det specifika babynestet. Hur tvättningen ska ske kan variera mellan olika babynest, men oftast funkar det bra att tvätta hela yttertyget i tvättmaskinen. Madrass och kant bör oftast tvättas för hand, men det finns även modeller där hela babynest kan slängas direkt in i maskinen.

Hur syr man sitt eget babynest?

Det är rätt enkelt att sy sitt eget babynest, tro det eller ej. Med lite tyg, vaddering, sytråd, kantband och snöre kommer man långt. Tänk på att forma babynest utifrån storleken på din bebis, så att det varken blir för stort eller för litet, men så att det också går att använda ett tag. Utgå från en mall (finns att hitta online) och sy sen därefter, i rätt storlek.

Vid vilken ålder kan ett babynest användas?

Ett babynest kan användas direkt från dess att bebisen kommit till världen, beroende på vad ni själva tycker känns bäst. Det viktigaste är att storleken är rätt, vilket man lätt kan justera med snörningen. Tänk på att det ska kännas sådär mysigt och tryggt, alltså varken för stort eller för trångt.

Babynest i mammas och pappas säng?

Det går jättebra att sova med ett babynest i er vanliga säng. Tänk på att bebisen bör ligga i huvudhöjd i sängen, och aldrig nära en kant. Bäst är om bebisen ligger mellan er för att inte riskera att trilla ner från sängen. Dock bör man aldrig ha bebisen sovandes i sängen om ena partnern ”inte är i sitt fulla bruk”.

När slutar man med babynest?

Detta är också individuellt och något som ni själva får känna av. Ofta rekommenderas det att man använder babynest från dess att bebisen föds, och att man sen slutar med babynest när bebisen är 4-6 månader. Då kan ni istället övergå till exempelvis spjälsäng.

Babynest som utgått:

MiniMys Babynest yarn

Prisklass: budget


Fint babynest

Här har ni ett mycket mysigt babynest från MiniMys. Precis som namnet låter så är denna tillverkad för att likna ett litet garnnystan, utan att vara stickigt eller oskönt för barnet att ligga på.

Materialet är av mikrofiberpolyester som känns väldigt behagligt mot både barnets hud och din. Med dess PU-belagda yta riskerar barnet inte att glida omkring, samtidigt som det har möjlighet att växla till en bekväm position. Stoppningen är lagom stabil utan att vara för hård.

Detta passar perfekt om du vill placera ditt barn på en annan plats, till exempel i soffan, på skötbordet eller i spjälsängen. Självklart går den även att använda i din egen säng, utan att kännas varken för klumpig eller för ohållbar. Även mycket smidig på resan eller som omväxling i bilen.

För den som letar efter ett billigt men bra alternativ är detta ett riktigt bra val. Vid behov kan hela bädden tvättas i maskin på 40 grader.

Carena Mysingen Babynest - bästa babynest i budgetklassen


I detta babynest från Carena behöver du aldrig oroa dig om för att ditt barn inte har det bra. Med den vadderade bottenmadrassen och den stadiga kanten ligger ditt barn mycket säkert i denna.

Madrassen kan även tas ut vid behov, till exempel om ni är på resande fot eller om bädden ska tvättas. Se dock till att ni tvättar den för hand och inte i maskin, annars kan det sköna materialet förstöras.

Tack vare dess behagliga komfort och praktiska storlek på 77x42cm kan denna användas i er säng utan problem. I takt med att barnet växer kan kantens ända enkelt öppnas upp.

Låt din bebis få en trygg och mysig uppväxt med detta babynest från Carena. För sitt pris tycker vi att denna gör sig riktigt bra på marknaden av prisvärda och kvalitativa barnprylar.

RELATERADE INLÄGG:

hejalbert recension

Recension och omdöme av läroplattformen Albert

Albert är en läroplattform för både yngre och äldre barn. Här får barn bland annat lära sig svenska och matte på ett lekfullt sätt.
LÄS MER >>
vid vilken ålder byter man bilbarnstol

Guide: När ska man byta bilbarnstol

När ska man egentligen byta bilstol till barnet? Hur gamla måste de vara och vad är maxvikten? Vi har samlat all fakta du behöver i vår guide.
LÄS MER >>
aktiviteter för babyshower

32 Bästa lekarna för en babyshower

Vi har satt ihop de roligaste lekarna för en babyshower. Du hittar de klassiska, de lätta och de roligaste lekarna i vår långa lista.
LÄS MER >>
1 2 3 58

LÄMNA ETT SVAR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.