Innehåller annonslänkar

Köpguide till babysitters

När du får barn är säkerhet en av de absolut viktigaste frågorna. En av de vanligaste sakerna att köpa först är en babysitter, men det är viktigt att kolla upp så den är säker. Du ska leta efter en babysitter som är märkt med EN 12790.

Vi har tittat på flera olika babysitters för att se vilken som är bäst och vad det finns för olika funktioner. Vi har också skrivit ihop en guide med det du behöver veta om saker att tänka på kring köpet av babysitter och vilka funktioner som finns. Vi tittar närmare på säkerhet, funktioner och vad det finns för olika typer av modeller bland babysitters.

En babysitter kan hjälpa ditt barn att träna sin motorik då det i vissa babysitters krävs att barnet själv ska röra på sig för att den ska gunga. Något barn lär sig ganska snabbt.

Längre ned kan du läsa om vilken babysitter som är bäst i test inom premium, mellan och budgetklassen. Där premium har mer funktioner och därmed även större prislapp, mellan har några extra funktioner men ändå till en rimlig kostnad och budget som är den bästa för en liten kostnad.

Vinnare premium: Av de modeller vi testat är vinnaren i premiumklassen 4Moms MamaRoo 4.0

Fullpackad med funktioner och inprogrammerade rörelser. Vill du ha det lilla extra till ditt barn är det denna babysitter du ska ha.

Vinnare mellan: I mellanklassen är den bästa babysittern Babybjörn babysitter Bliss.

Funktionell, säker och babybjörn. Behöver vi säga mer? Vi älskar den.

Vinnare budget: Och i budgetklassen är 2ME Babysitter kajsa vinnaren.

Enkel, billig och bäst i test bland våra budgetalternativ.

Våra testvinnare bland babysitters

Prisklass: Premium Maxvikt: 9 kg Vikt: 7 kg Tvätt: Avtagbar klädsel, 40 grader Mått ihopfälld: Ej ihopfällbar, men kan monteras ned Gungläge: Ja, 5 olika Fast läge: Nej Antal positioner: Steglöst ställbar från sittläge till bra viloläge Liggläge: Nej Tillbehör och funktioner: Spädbarnsinlägg

Babysitter mamaroo är en väldigt avancerad babysitter med många funktioner. De har designat den efter hur föräldrar vaggar sina barn och försökt  få babysittern att göra samma rörelser enligt fem olika sätt. Det kan vara en simulerad bilresa, känguru, havsvågor, gunga och rock-a-bye. Du kan styra rörelserna från din smarttelefon och välja mellan fem olika hastigheter. Du kan justera sittdelen mellan sittläge och bra viloläge helt efter eget tycke.

Klädseln kan du ta av och tvätta i tvättmaskinen när det behövs.

Förutom rörelserna finns det fem inbyggda ljud som du kan spela upp. Det går också att koppla in din telefon för att spela musik från den.

Som ni förstår kan ni styra mycket från telefonen och den har väldigt många funktioner. Den går också styra via en display på foten av babysittern. Men det är inte slut än. Babysittern har olika sittpositioner beroende på vad barnet ska göra. Vill det leka, vila eller sova så löses det enkelt. Det följer med en lekbåge som kan aktivera ditt barn.

En nackdel är att MamaRoo 4.0 drivs med hjälp av en nätadapter och även om sladden är lång måste den stå nära ett eluttag. Den är också ganska stor så det är inte en babysitter för det mindre hemmet.

Babysittern kan användas från nyfödd och upp till 12 kg.

Det är en av den bästa babysitters som finns på marknaden och finns nog ingen med mer funktioner. Vill du ha den bästa babysittern är detta modellen för dig.  

Fördelar: Fylld med funktioner, steglös ställbar sittdel, tvättbar klädsel
Nackdelar: tar stor plats, måste ha ett eluttag, högt pris

Prisklass: Budget Maxvikt: 9 kg babysitter, 13 kg barnstol Vikt: 2,1 kg Tvätt: Avtagbar klädsel, 40 grader. Gungläge: Ja Fast läge: Ja Antal positioner: 3 stycken Liggläge: Viloläge Tillbehör och funktioner: Går köpa till lekbåge och extra tygsits. Går även använda som en barnstol.

Babybjörn är en av de mest kända barnproduktstillverkarna med många testvinnare bland sina produkter. Många håller Babybjörn Balance som en stor favorit (testas längre ned) men Bliss är en uppdaterad och bättre version. Det går också använda den som en barnstol.

I Babybjörn Bliss får du allt du kan tänkas vilja ha i en babysitter. Du får en bekväm och väldigt säker babysitter med en relativt låg vikt. Den är enkel att fälla ihop för att ta med på semester eller till släkten. Eller om du bara vill förvara den i garderoben.

Sitsen är ergonomiskt utformad, väldigt mjuk och skön där ditt barn kan slappna av. Den har också ett effektivt stöd för både rygg och nacke vilket gör att barnet sitter bekvämt. Du kan ha ryggstödet i fyra olika lägen För att få den att gunga behöver ditt barn använda sin kroppsvikt för att få den i gungning. Det gör att barnet tycker att det är roligt men gör även att barnet tränar upp sin motorik.

Den har en hög kvalitet som gör att den håller över tid om du vill använda den till ett framtida syskon eller sälja den. Du får en babysitter och barnstol i ett vilket gör att du kan använda den längre.

Den passar nyfödda och upp till 2 års ålder. Du kan ta av klädseln och tvätta den i 40 grader. Maxvikt 9 kg i babysitter och 13 kg som stol.   

Fördelar: ergonomisk, lång användningstid, enkel att resa med

Nackdelar: Ingen stång för leksaker (måste köpas till separat)

Prisklass: Budget Maxvikt: 9 kg Vikt: 3,1 kg Tvätt: Avtagbar klädsel, handtvätt. Gungläge: Ja Fast läge: Ja Antal positioner: 3 stycken Liggläge: Nej Tillbehör och funktioner: Lekbåge ingår

En enkel babysitter från Carena som gör jobbet men inte mycket mer än så.

Du kan ha ryggstödet i tre olika lägen beroende på om barnet ska sova eller vill leka. Vill barnet leka finns det en stödbåge med djur i som barnet kan underhålla sig med, den går också att ta av. 

Du får med en avtagbar nackkudde som kan användas när barnet är liten och inte har så bra kontroll över huvudets rörelser. Babysittern har bärhandtag vilket gör det enkelt att flytta på den i hemmet eller bära ut den till bilen om ni ska iväg.

För en högre säkerhet har den två stöd du kan fälla ner för att den ska stå stabilt eller så fäller du upp den för att få till gunget.

Du kan använda Babysitter Landsort från Carena från 0-6 månader och upp till 9 kg

Fördelar: Bra nackstöd, lekbåge, stabil
Nackdelar: Inte smidig att fälla ihop

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Andra testade babysitters

Alla babysitters kan inte bli vinnare. Här kommer några babysitters vi också testat och gillar. 

Prisklass: Mellan Maxvikt: 9 kg babysitter Vikt:2,7 kg Tvätt: Avtagbar klädsel Gungläge: Ja Fast läge: Ja Antal positioner: 2 stycken Liggläge: Viloläge Tillbehör och funktioner: Lekbåge köps separat

Inovi babysitter är inte den typiska testvinnaren bland babysitters då det de flesta gånger är babysitters som kostar runt 1000 kronor mer som brukar vinna. Den här har däremot bra funktioner, lätt, stabil och bra säkerhet. Precis vad man söker hos en babysitter.

Den är en snygg babysitter med lite roligare design än de flesta. Mer färg och mer saker som händer. Dynan är mjuk och även tvättbar, fempunktsele för hög säkerhet och en lekbåge, den får du tyvärr köpa till som tillbehör (brukar inte kosta särskilt mycket).

Den gungar skönt och är stabil i sin konstruktion. Barnet kan både leka och vila i den. Den har så du kan ställa ryggstödet i två olika lägen men också fällas ner helt för en smidigare transport.

Vi gillar denna enkla och billiga babysitter. Vill du ha bra kvalitet, säkerhet och en testvinnare är detta babysittern för dig.

Fördelar: Billig, snygg, stabil konstruktion
Nackdelar: Inte vad vi kan komma på

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Prisklass: Mellan Maxvikt: 13 kg Vikt: 2,1 kg Tvätt: Avtagbar klädsel, 40 grader Mått ihopfälld: 39 x 89 x 11 cm Gungläge: Ja Fast läge: Nej Antal positioner: 3 stycken Liggläge: Nej. Tillbehör och funktioner: Lekbågar – köps till separat.

Babybjörn är som vi tidigare nämn en av de mest kända barnproduktstillverkarna. De är kända för sin höga kvalité och säkerhet. Babybjörn balance soft är föregångaren till Bliss och var länge en favorit Bliss tog över förstaplatsen.

Balance soft är en favorit hos oss, föregångare eller ej. Funktion, kvalitet och säkerhet är perfekt och det märks att babybjörn vet vad de gör. I Balance får du en babysitter som är enkel, funktionell och lätt att flytta. Du kan på ett kick fälla ihop den så den blir helt platt och lägga i bilen för resan eller bara lägga undan i garderoben.

Du kan vinkla ryggen i tre olika lägen och barnet sitter väldigt skönt i stolen. Det är både stabilt och säkert. Du spänner lätt fast ditt barn med trepunktbältet. Stolen har också en längre livslängd än många andra babysittrars då du kan vända på tyget när barnet blivit äldre för att använda den som en fåtölj. Du kan även ta loss det helt för att tvätta det.

Du kan lätt få till ett bra gung i babysittern med en fot och är din bebis större kan det lätt få till ett gung. Det gör att de tränar upp sin motorik så det är bara bra när de lär sig det.

Det följer tyvärr inte med en lekbåge vilket vi tycker är ett minus men det går att köpa till separat. Något som vi tycker du ska göra.

Babybjörns Balance soft är bra, funktionell och lätt. Den hade lika gärna kunnat vara vår testvinnare men lillebror Bliss tar den placeringen den här gången.

Fördelar: Skön att sitta i för barnet, enkelt att gung, enkel och smidig
Nackdelar: Få funktioner

Prisklass: Premium  Maxvikt: 18 kg babysitter Vikt: 3,1 kg Tvätt: Avtagbar klädsel, Gungläge: Ja Fast läge: Ja Antal positioner: 2 stycken Liggläge: Viloläge Tillbehör och funktioner: Kan göras om till gungstol, vibrationer, lekbåge

Här får du en babysitter som även kan användas som en gungstol när ditt barn växer. Gungstolen kan justeras när ditt barn växer och du kan även ta av leksakshållaren.

Den går bra att använda både för en nyfödd som för en tvååring vilket gör att du kan använda den längre än en vanlig babysitter eller gungstol.

Den har lugnande vibrationer och är även lätt att vika ihop om det behövs, då tar den mindre plats.

Fördelar: bra låsanordning, bra sitt och liggvinkel, vibration, kan användas som gungstol
Nackdelar: Finns risk att fastna med fingret i mobilfästet

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Prisklass: Premium Maxvikt: 13 kg Vikt: 3,5 kg Tvätt: Ja, avtagbar klädsel Mått ihopfälld: 80 x 13 x 53 cm Gungläge: Ja Fast läge: Nej Antal positioner: 4 stycken Liggläge: Nej Tillbehör och funktioner: Avtagbar båge för leksaker ingår.

Stokke Steps Babysitter är en babysitter med många funktioner och bra livslängd. Med denna får du både en babysitter samtidigt som du kan sätta fast den på Stokke Steps matstol och använda den när du matar ditt barn.

Sitsen har ett mjukt vadderat säte för att ditt barn ska sitta bekvämt. Du kan justera ryggen i fyra olika lägen och du får också med ett spädbarnsinlägg som gör att den kan användas från födseln. Den rör automatiskt på sig genom att barnet gör det vilket tränar upp balansen och motoriken hos barnet.

Med en fempunktsele sitter ditt barn säkert och bekvämt. På babysittern finns också en leksakshållare där du kan sätta fast favoritleksaken.

Du torkar lätt av plastdelarna med en fuktig trasa och tvättar textilöverdraget i 40 grader. Maxvikt 9 kg.

Fördelar: Fempunktssele,kan användas som babysitter och matstol (med tillbehör) 
Nackdelar: Lite liten lekbåge

Prisklass: Budget Maxvikt: 9 kg Vikt: 1,5 kg Tvätt: avtagbar klädsel, 40 grader  Gungläge: ja Fast läge: Ja Antal positioner: 1 stycken Liggläge: Nej Tillbehör och funktioner: Lekbåge, medföljer

Carena Bouncer Arholma är en enkel och klassisk modell som lätt rör sig med ditt barns rörelser. Barnet sitter tryggt med ett grenband.  Den har uppdaterats med ett nytt stativ som gör att den monteras på ett säkrare sätt.

Den passar barn från två veckor upp till 6 månader och klarar en maxvikt på 9 kg.

I sitsen sitter barnet skönt och det går även ta av klädseln för att tvätta det. Du får med en lekbåge med leksaksdjur i. Den kan du ta av om du vill.

Fördelar: Fyller sin funktion, billig
Nackdelar: Inga extra funktioner

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Prisklass: Budget Maxvikt: Finns ej, rekommenderade ålder är 4-12 mån Vikt: 1,5 kg Tvätt: Torkas av Mått ihopfälld: 23 cm hög, 37 cm i diameter Gungläge: Nej Fast läge: Ja Antal positioner: 1 stycken Liggläge: Nej Tillbehör och funktioner: Lekbord – köps till separat

Bumbo Babysitter är speciell då den inte är en klassisk babysitter. Den fyller däremot ungefär samma funktion. Bumbo används från det att barnet är cirka tre månader gammal och den hjälper ditt barn att sitta upprätt. Den gör det genom att den stödjer ryggen och håller rumpa och ben i rätt position. Stolen är perfekt för ditt barn som nu gärna vill se lite mer och ha en annan position än liggläget i babysittern. På grund av att barnet sitter mer upprätt får du därför inte lämna barnet själv i den då barnet kan ramla.

Bumbon har en ganska kort användningstid jämfört med en vanlig babysitter, runt 2-4 månader. När ditt barn är stabilt nog att sitta själv har Bumbostolen spelat ut sin roll. Den här ersätter inte din babysitter utan är snarare ett komplement. Den är relativt billig och du kan lätt sälja den vidare när din bebis blivit för stor för den.

Det finns ett bord du kan köpa till bumbostolen som du fäster i själva stolen. Det är något vi tycker du ska göra då det är lättare för barnet att leka med sina leksaker där än att nå dem på golvet.

Har din bebis tröttnat på att ligga i en babysitter och vill se mer kommer den gilla Bumbo. Trots den korta användningstiden tycker vi ändå att det är värt att köpa en.

Fördelar: Enkel att hålla ren, uppmuntrar till sittande (tränar balans)
Nackdelar: Kort användningstid

Frågor och svar om babysitter

Viktigt att tänka på

Läs alltid bruksanvisningen innan du använder för att se från vilken ålder och maxvikt barnet får ha för att använda den. Du ska också alltid sätta babysittern på golvet med barnet fastspänt, oavsett vad. Placerar du den på till exempel ett bord är det stor risk att ditt barn faktiskt kan trilla ner och slå i huvudet. Fallskador är den vanligaste skadan för barn i babysitters. Placera inte heller babysittern på mjukt underlag så som sängar eller soffor då det är lätt hänt att babysittern faller. Barnet ska inte sitta för länge i en babysitter då det kan skada bebisens rygg. Använd gärna babysittern kortare stunder så som under middagen, toalettbesök eller andra korta aktiviteter.

Viken babysitter ska jag välja?

Vilken babysitter du ska välja beror på flera olika saker. Hur stor budget har du och hur mycket pengar vill du betala för en babysitter? Ska det vara en babysitter med automatisk vaggning ska du titta på en sitter som har en motor. Har du ett nyfiket barn ska sittern ha en lekbåge. Åker ni ofta och besöker släkt och vänner eller semester och vill ha med er babysitter vill ni att den ska vara enkel att montera ner.

Varför ska man ha en babysitter?

Den kommer hjälpa dig i vardagen så du kan få mer gjort men också göra att ditt barn tränar upp motoriken. På de flesta babysittrar måste bebisen röra på armar och ben för att den ska gunga och då tränar de upp både balans och muskler. Babysittern kan också bli roligare för bebisen med en lekbåge så du får en extra minut eller två att andas på.

Funktioner

Det finns många olika funktioner beroende på prisklass på en babysitter.

Några funktioner som finns på en babysitter är:

  • Musik
  • Automatisk gungning/vibration
  • Lekbåge
  • Plugga in din telefon för att spela ditt barns favoritlåtar
  • Användas som matstol
  • Låsas i fasta lägen

Det är såklart inte alla som har alla dessa funktioner utan det är premium som i så fall skulle kunna ha alla. Budget har mer basfunktionen vilket är att gunga.

Säkerhet

Det är som sagt viktigt att babysittern uppfyller säkerhetsstandard och är märkt med EN 12790. Då får du en garanti på att den är säker och stabil för ditt barn att sitta i.

När ditt barn använder babysittern ska det vara fastspänt med en sele / bälte som finns i sittern. Du ska också kunna anpassa den efter ditt barns storlek. Du måste se till att sitsen har ett bra sittdjup och att selen sitter tillräckligt högt upp. Gör det inte det riskerar barnet att ramla ur om det lutar sig framåt. Barnet sitter stadigare om sittdjupet är bra och riskerar inte att glida ut så lätt.

Du ska aldrig placera babysitter på bord eller andra möbler då det är större risk att barnet trillar från en högre höjd om selen inte sitter på ordentligt till exempel. Fallolyckor är den vanligaste olycksorsaken med babysitters.

Babysitter modeller

Den absolut vanligaste typen av babysitter är den där du gungar för hand eller att den gungas av barnets egna rörelser. Det finns också i dyrare modeller inprogrammerade rörelser som kan stimulera eller lugna ditt barn. Det väljer du själv. Här bestämmer du själv vad du tror passar bäst för dig och ditt barn.

Det finns modeller med en sovgunga som vaggar ditt barn till sömns vertikalt istället för horisontellt. Har ditt barn sovproblem är den bra för detta. Den kan också hjälpa till att träna ditt barns balans men också motverka kolik. När det blir vertikala gungningar lugnar det de flesta bebisar och både andning och barnets utveckling stimuleras. Det är en funktion vi rekommenderar. Det finns modeller som både är elektriska men också utan där du till exempel monterar upp den direkt på väggen.

Du kan ha en elektrisk babysitter men många olika funktioner. De kan vara till för att lugna ditt barn men också roa det. Du kan få en som spelar musik (både förprogrammerade och låtar du väljer själv) oftast lugna melodier. Du kan såklart både höja och sänka volymen. Du får även vibrationsläge för att ditt barn ska somna lättare, gungning och en timer. Gungningarna kan ske i olika hastigheter och riktningar. Kika innan du köper vad din har för funktioner.

En modell är en babysitter utrustad med en gungställning. Den, precis som du säkert gissat dig till, gungar ditt barn och har ofta en lekbåge. Det gör att barnet stimuleras istället för att vaggas till sömns. Det gör att barnet kan ha roligt i babysittern.

Det finns en annan typ av stol som kallas Bumbo babysitter, den är ergonomiskt anpassad för mindre barns ryggar. Här är det bra träning för att kunna sitta själv och barnet kan vara med på ett helt annat sätt än med de flesta andra babysitters. Denna använder du oftast efter att barnet använt en vanlig babysitter eller i kombination. Den är gjord i plast, kan användas både inne och ute och är lätt att torka av. Du kan även köpa till ett litet brickbord så de kan leka på det eller att du använder det för att mata.

Material

När det gäller barn ska materialet vara fritt från giftiga och hälsofarliga ämnen. Materialet måste också vara mjukt och skönt mot ditt barns hud. Finns det en avtagbar klädsel du kan tvätta i 60 grader är det bra för att få bort alla bakterier. Det slår att försöka tvätta med en trasa eller liknande.

Ta hand om din babysitter

När du köpt en babysitter är det klart du vill att den ska hålla länge. De flesta babysittrar har en avtagbar klädsel så du kan tvätta det i tvättmaskinen. Det är det smidigaste då många bebisar dreglar, kräks och så vidare i den. Går inte klädseln att ta av är det därför stor risk att din babysitter blir skitig och det ordentligt. Titta därför en extra gång så tyget går att ta av innan du köper din babysitter.

Hur länge får bebisar sitta i en babysitter?

Helst ska bebisen inte sitta i en babysitter alldeles för långa stunder. Du ska också se till att ha koll på barnet och se till att det sitter ordenligt fastspänt.  Sitter barnet för länge i babysitter kan ryggen ta skada. Ställ heller aldrig en babysitter på ett bord, soffa eller i en säng då fallskador är de vanligaste skadorna på bebisar i babysitter.

Från vilken ålder kan man använda babysitter?

Du kan använda en babysitter mer eller mindre från att de är nyfödda (oftast runt två veckor) och fram till att bebisen är 10 månader.  Ditt barns vikt och storlek avgör såklart om den fortfarande kan ligga bekvämt i den eller inte.  De flesta nyfödda kan alltså använda en babysitter men kolla alltid bruksanvisningen innan du placerar ditt barn i en sitter.

När ska man sluta med babysitter?

När barnet är runt 10 månader eller om barnet inte passar i babysittern längre eller inte har något intresse av att sitta i den.

Finns det babysitter för tvillingar?

Nej, det finns inte. Här får du helt enkelt leta efter en modell du gillar och köpa två av den.

Köpa en babysitter med eller utan vibration?

De flesta babysitters gungar av att barnet rör på sig eller att du som förälder gungar den med handen eller foten.

Det finns babysitters som har en motor inbyggd eller som du kan köpa till. De har inprogrammerade rörelser som gör att det gungar. Det brukar finnas flera olika inprogrammerade att välja på. Det gör att en modell kan passa flera olika bebisar som gillar olika slags program.

Finns det babysitters för kolikbarn?

Idag finns det inte speciella babysitters för kolikbarn. De modeller som har inprogrammerade rörelser och vibrerar brukar vara väldigt populära hos föräldrar till barn som har kolik.  

Vibrationerna kan lindra barnets gaser som känns smärtsamma. Det gör att barnet kan få lugn och ro och det känns också bättre för dig som förälder.

Övrig information

Köp gärna en babysitter som går att göra om och använda längre. Till exempel kunna göra om den till en barnstol eller en matstol. Då förlänger du användningstiden och slipper köpa nya möbler. Plus att du sparar pengar på det.

Produkter som utgått

Prisklass: Premium Maxvikt: 15 kg Vikt: 4,75 kg Tvätt: Avtagbar klädsel, 40 grader Mått ihopfälld: Ej ihopfällbar, fot kan tas av Gungläge: Ja Fast läge: Ja Antal positioner: Ej ställbar Liggläge: Nej Tillbehör och funktioner: Lekbåge, sufflett med inbyggt myggnät, tyst motor, köps till separat, med 6 hastigheter, går att köpa sufflett

Nuna Leaf är helt utan batterier och du sätter igång gungningen genom att knuffa till den lite från sidan. Då får den en svajande rörelse, som ska påminna om ett löv som faller, för att bebisen ska vaggas. Det gör att ditt barn kan bli lugn och den har även en sövande effekt. Den gungar i ungefär två minuter utan att du behöver göra något. Vill du inte att den ska gunga kan du låsa den i fast läge. Tack vare att den är batterifri gör det att du slipper en motor som kan surra i bakgrunden men får ändå ungefär samma funktion.

Du kan köpa  till en liten motor som låter väldigt lite och fjärrkontroll för att kunna styra babysittern.

Dynan är tillverkad i 100 % ekologisk bomull och du kan också tvätta den. Dynan är mjuk och skön och sitsen har ett 3-punktbälte. Den står säkert på golvet med en bra stabil bas. Sitsen går tyvärr inte att vinkla utan har endast ett läge. Vill din bebis se sig omkring kan det bli lite jobbigare men det brukar fungera för de flesta. Det går tyvärr inte heller att fälla ihop den så den är inte smidig att ta med på resor.  Däremot kan du plocka av foten med ett verktyg så den blir mer kompakt.

Vill du så kan du köpa till en solskärm och även en leksakshållare.

Har du lite mer plats hemma, vet du att bebisen gillar när det gungar så är Nuna Leaf en riktigt bra babysitter som håller över till.

Fördelar: Bra för att söva barnet, lång rörelsetid
Nackdelar: Ej hopfällbar, tar upp mycket utrymme

Prisklass: Budget Maxvikt: 9 kg babysitter Vikt: 1,5 kg Gungläge: Ja Antal positioner: 1 stycken Liggläge: Viloläge Tillbehör och funktioner: Lekbåge

En väldigt bra och bekväm babysitter i budgetklassen. Du får en babysitter som kan underhålla ditt barn en längre stund.

Den har en anatomisk sits där ditt barn sakta kan gunga fram och tillbaka när det rör på sig. Babysittern är lätt vilket gör det lättare för ditt barn att få den att börja gunga. Det gör att barnet tränar sin motorik samtidigt. Trots sin lätta vikt är den stabil.

Sitsen är mjuk och bekväm för barnet och bältet har en extra vaddering för att det inte ska upplevas som hårt för barnet. Till babysittern får du med en lekbåge med mjukisdjur som kan underhålla ditt barn.

Den går att använda från cirka tre veckors ålder upp till 1 år.

Fördel: Billig, stabil
Nackdel: Fast tygklädsel