Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för babyland.se, lekmer.se, babyshop.se.

Vilket är det bästa babyskyddet och hur vet du vilket du ska välja? Ja, det är inte helt lätt att veta då det finns så många olika modeller i olika prisklasser. Vi har valt att testa 10 olika babyskydd för att se vilket babyskydd som är bäst i test.

Att köpa ett babyskydd är en viktig del ditt barns första tid och det är såklart väldigt viktigt att det har en hög säkerhet men också att det är bekvämt för ditt barn. Sen skadar det inte heller om det passar till din barnvagn. Det underlättar om till exempel barnet sover och familjen ska in och handla. Du behöver då inte väcka barnet utan kan lätt bära över babyskyddet från bilen till barnvagnen.

Tänk bara på när det blir kallare att inte klä barnet i för tjocka kläder då det minskar säkerheten.

Vi har utsett våra tre favoriter bland babyskydden i olika prisklassen. Vi har bästa babyskyddet i premium, mellan och budgetklassen. Vi har lagt dem i de olika prisklasserna beroende på vad deras pris blir tillsammans med en isofix basenhet

Bästa babyskydden:

Premium: Besafe izi Go X1

Stabil, säker och många bra funktioner gör denna till testvinnare i premiumklassen. 

Mellan: Maxi Cosi Pebble

Kompatibel med många vagnar, lätt att montera babyskyddet och lång livslängd. 

Budget: Axkid Babyfix

Väldigt bra för sitt pris och passar utmärkt som ett första babyskydd. Bästa babyskyddet i budgetklassen. 

Prisklass: Premium Förankringsmetod: Isofixbas Kan babyskyddet bältas fast?: Ja, med bilens trepunktsbälte Förlängningsbart rygg-/nackstöd: Ja Vikt babyskydd: 3,9 kg Vikt bas: 6,3 kg Yttermått (Längd) (med handtaget uppfällt): 66 cm Yttermått (Bredd) (med handtaget uppfällt): 43 cm Yttermått (Höjd) (med handtaget uppfällt): 58 cm Bältesupphängning: Ja, magneter. Sufflett: Ja, 4 lägen Sele: Fempunkts, höjs automatiskt med nackstödet

Detta är ett väldigt bra babyskydd med hög säkerhet och enkel att installera. Med hjälp av gröna indikatorer vet du direkt om det är korrekt isatt i basen eller ej.

Babyskyddet är väldigt bekvämt för barnet att sitta i och kan även sova gott där i. Är det så att bebisen kräks i stolen är det enkelt att ta av tygdelarna för att tvätta. Du behöver inte heller ta av bältet på något vis utan du tar med lätthet av tygdelarna utan krångel. Det följer med ett solskydd men vi kan uppleva att det åker tillbaka lite då och då. Vet inte om det är något med just den testade stolen eller om det är så rent allmänt.

Med en hand kan du justera babyskyddets bälte. När du inte använder bältet kan du fästa dem på vardera sida med hjälp av magneter som sitter i stolen. Allt för att underlätta när du sätter i och tar ur barnet ur bilen.

Vilka barnvagnar passar Besafe iZi Go X1 på?

Besafe iZi Go X1 passar i de flesta barnvagnar. Kolla gärna upp om den passar just din barnvagn innan du köper den. Det är alltid skönt att enkelt flytta babyskyddet från bil till barnvagn om barnet sover.

För att kunna sätta babyskyddet direkt i barnvagnen finns det oftast en adapter att köpa till. Dessa barnvagnar passar till detta travelsystem: Bugaboo Cameleon, Bee+ & Donkey. EasyWalker Qtro, Duo & Sky. Teutonia Spirit, Cosmo, Prestige & Mistral S. Crescent Diva & Comfort. Phil & Teds Vibe, Explorer, Hammerhead & Classic. Mountain Buggy Swift.

Fördelar: fempunktsbälte, magneter som fäster bältet på sidorna
Nackdelar: Om du köper en stol med mörk klädsel blir den snabbt väldigt varm i solen. Täck gärna stolen om den är mörk.

Maxi Cosi Pebble – bästa babyskyddet mellan

Prisklass: Förankringsmetod: Isofixbas Kan babyskyddet bältas fast?: Ja, med bilens trepunktsbälte Förlängningsbart rygg-/nackstöd: Nej Vikt babyskydd: 4,1 kg Vikt bas: 6,8 kg Yttermått (Längd) (med handtaget uppfällt): 66 cm Yttermått (Bredd) (med handtaget uppfällt): 43 cm Yttermått (Höjd) (med handtaget uppfällt): 55 cm Bältesupphängning: Automatisk Sufflett: Ja, 1 läge Sele: Trepunkts, höjs med reglage på baksidan av babyskyddet

Test babyskydd

Maxi-Cosi Pebble babyskydd är en testvinnare bland babyskydd i mellanklassen. Som ni förstår är den lite dyrare men också mer avancerad än många andra.

Sittdynan är avtagbar vilket gör att du kan tvätta den när väl fläckarna kommer. I stolen sitter ditt barn bekvämt, säkert och har gott om plats. Minnesskummet i sidovingarna gör att ditt barn sitter säkrare. Du kan höja selen i flera olika lägen med ett reglage i ryggen för att lättare anpassa efter ditt barns längd. Det finns också ett solskydd som, om än lite kort, som du sätter fast med två gummihakar på babyskyddets handtag.

Vilka barnvagnar passar Pebble i?

Pebble är kompatibel med många barnvagnar på marknaden vilket gör det lätt för dig att flytta babyskyddet från bilen till vagnen om bebisen sover. Den har också fått fina omdömen för sin höga säkerhet, det ser vi som ett stort plus.

Installera Maxi-Cosi Pebble

Att installera babyskyddet är väldigt enkelt och säkert. När du sätter i babyskyddet bekräftas det att den sitter rätt med hjälp av lampa och ljud. Bilstolsbasen du sätter i babyskyddet i sätts fast med hjälp av isofix-fästen. Du kan som på de flesta andra babyskydd också fästa den med bälte men vi rekommenderar att sätta i den i bilstolsbasen för en högre säkerhet.

Vi tycker att detta är ett perfekt babyskydd med lång livslängd och hög säkerhet. Maxi-Cosi Pebble babyskydd är bäst i test i mellanklassen.

Prisklass: Budget Förankringsmetod: Isofixbas Kan babyskyddet bältas fast?: Ja, med bilens trepunktsbälte Förlängningsbart rygg-/nackstöd: Nej Vikt babyskydd: 3,53 kg Vikt bas: 4,76 kg Yttermått (Längd med handtaget uppfällt): 63 cm Yttermått (Bredd med handtaget uppfällt): 43 cm Yttermått (Höjd med handtaget uppfällt): 55 cm Bältesupphängning: Nej Sufflett: Ja, 2 lägen Sele: Fempunkts, träs om manuellt för att justeras i höjd

Axkid är en svensk tillverkare med en hög säkerhet. I stolen får ditt barn gott om plats och bra stöd för huvudet. Det är ett väldigt bra och billigt babyskydd som ger dig valuta för pengarna.

Du kan justera handtaget du bär babyskyddet med i fem olika lägen. Det gör att stolen kan användas som en matstol eller gungstol när du inte har den i bilen.

Bra och höga sidoskydd för en bättre säkerhet vid sidokrockar.

Köper du till en adapter kan du fästa babyskyddet på de flesta barnvagnar som passar med Maxi Cosi travelsystem.

Fördelar: Lätt, billig, stabil
Nackdelar: Saknar ordentlig bälteshållare

Prisklass: Premium FörankringsmetodFrämst bälte, men Isofixbas kan köpas till Kan babyskyddet bältas fast?: Ja, med bilens trepunktsbälte Förlängningsbart rygg-/nackstöd: Nej Vikt babyskydd: 7,7 kg Vikt bas7,2 kg Yttermått (Längd med handtaget uppfällt): 66 cm Yttermått (Bredd med handtaget uppfällt): 44 cm Yttermått (Höjd med handtaget uppfällt): 60 cm Bältesupphängning: Nej Sufflett: Ja SeleFempunkts

Det här är ett speciellt babyskydd. Doona+ kan användas som babyskydd OCH barnvagn. Två saker i ett alltså. Selen är en fempunktssele som har tre olika lägen. Det är lite jobbigt för du får trä ur selen på baksidan för att ställa om höjden. Det är däremot lätt att göra selen längre, du trycker in en knapp vid barnets fötter. Babyskyddet har en enkel sufflett du kan ha antingen utfällt eller helt inne. Alltså inget mellanläge.  

Handtaget kan du ställa i två olika lägen och de är i olika höjd. Den ena är för att kunna köra barnvagnen och det andra är mer för att kunna bära babyskyddet.

Barnvagnen har punkteringsfria däck och en broms och upplåsning som sitter på varsin sida av vagnen nere vid hjulen. Du måste köpa till en bas för att slippa fästa den med bälte varje gång, den kostar runt 2000 kronor.

Hur lätt är det att göra om Doona+ till en barnvagn?

Det är väldigt enkelt. Det är väldigt logiska knappar för vad du ska trycka på. Du håller i handtaget, trycker in en knapp i bak och sen vecklas hjulen ut. Sedan är det bara att fälla ut handtaget och köra.

Doona+ är väldigt smidig båda som babyskydd men också som barnvagn. Perfekt för kollektivtrafik. Lättrullad och går även ta med på flygplanet och spänna fast i flygplansstolen.

Fördelar: Två saker i ett, babyskydd och barnvagn, enkel att montera
Nackdelar: Selen måste träs ur, lite tung

Innehåll

Andra testade babyskydd

I vår jakt efter de bästa babyskydden måste såklart fler än tre babyskydd testas för att se vilken som är bäst.  Nedan hittar ni andra testade babyskydd som tyvärr inte vann men som är bra ändå. 

Test för att hitta de bästa bilbarnstolarna!

Prisklass: Premium Förankringsmetod: Isofixbas Kan babyskyddet bältas fast?: Ja, med bilens trepunktsbälte Förlängningsbart rygg-/nackstöd: Ja Vikt babyskydd: 4,8 kg Vikt bas: 7,7 kg Yttermått (Längd med handtaget uppfällt): 67 cm Yttermått (Bredd med handtaget uppfällt): 44 cm Yttermått (Höjd med handtaget uppfällt): 60,5 cm Bältesupphängning: Nej Sufflett: Ja, flera lägen Sele: Trepunkts, höjs med reglage på ovansidan av nackstödet

Här kommer uppföljaren till Cybex Cloud Q babyskydd. För att skydda barnet från solen finns det en bra solsufflett som har spf50+. Du kan enkelt justera nackstödet i 11 olika positioner när barnet växer. Har du en nyfödd i babyskyddet finns det en insats som gör att bebisen får nästan fullt liggläge. Det minskar risken för att barnets huvud tippar framåt medan det sover. När barnet är 60 cm tar du bort insatsen.

Det här är ett väldigt funktionellt babyskydd där du även kan rotera stolen 180 grader så du lättare kan sätta i och ta ur barnet ur stolen. Den är också 15 procent lättare vilket alltid är uppskattat.

Basenheten du sätter ditt babyskydd i kan även användas för två olika bilbarnstolar vilket gör att du kan använda den upp till 4 års ålder. Det gör den mer prisvärd och smart tycker vi.

Säkerhet

Cloud Z har ett sidokrockskydd som reducerar krafterna från en sidokrock tack vare det förlängda sidoskyddet.
Det finns också en klämma som kallas för SensorSafe. Du fäster den på bältet och sen ansluter klämman till din telefon. Du får då information om det är för varmt eller kallt för ditt barn i bilen, om du råkar glömma ditt barn eller om barnet suttit för länge. En ny teknik som kan rädda liv.

Vilka barnvagnar passar Cybex Cloud Z i-size med?

Passar med alla Cybex och GB-vagnar och även på flera andra utvalda varumärken.

Fördelar: Ergonomiskt fullt liggläge, Sensorsafe, rotera babyskyddet
Nackdelar: Hittar faktiskt inget

Prisklass: mellan Förankringsmetod: Isofixbas Kan babyskyddet bältas fast?: Ja, med bilens trepunktsbälte Förlängningsbart rygg-/nackstöd: Ja Vikt babyskydd: 4,5 kg Vikt bas: 6,4 kg Yttermått (Längd) (med handtaget uppfällt): 65 cm Yttermått (Bredd) (med handtaget uppfällt): 44 cm Yttermått (Höjd) (med handtaget uppfällt): 56 cm Bältesupphängning: Ingen Sufflett: Ja, 4 lägen Sele: Trepunkts, höjs automatiskt med nackstödet

Tänk på att det finns två Aton M. En som heter I-size efter och en vanlig M. De är lätta att råka blanda ihop på grund av deras snarlika namn.

Basen du använder till babyskyddet kan också användas till en bilbarnstol. Det gör att du kan använda basen mycket längre och att du lätt kan byta över när barnet blir stort och gammalt nog för en bilbarnstol.

Du har gott om plats för större bebisar och den är enkel att anpassa så din mindre bebis också sitter tryggt och bra med hjälp av ett spädbarnsinlägg. Det kan du plocka ut när barnet är runt 60cm, det brukar de vara runt 3 månaders ålder.

Stolen ser och är mycket bekväm och mjuk för ditt barn. Det känns också som de förstärkta sidorna gör att barnet sitter tryggt och säkert i stolen. På selen finns det väldigt sköna vadderingar som gör att bältet inte skär in i din bebis.

Suffletten är stor och skyddar bra mot stolen. Det känns också som de sitter väldigt svalt och slipper bli så svettiga över ryggen i stolen.

Fördelar: Rymlig, bra ventilation,
Nackdelar: Lite trögt handtag att vinkla

Prisklass: Budget Förankringsmetod: Isofixbas Kan babyskyddet bältas fast?: Ja, med bilens trepunktsbälte Förlängningsbart rygg-/nackstöd: Ja Vikt babyskydd: 5 kg Vikt bas: 5,4 kg Yttermått (Längd med handtaget uppfällt): 64 cm Yttermått (Bredd med handtaget uppfällt): 44 cm Yttermått (Höjd med handtaget uppfällt): 58 cm Bältesupphängning: Nej Sufflett: Ja, 4 lägen Sele: Trepunkts, höjs automatiskt med nackstödet

En bra, stabil och säkert babyskydd som utsågs till bäst i test av Råd & Rön 2017. Du kan lätt justera nackstödet när ditt barn växer i 8 olika positioner. Du kan ställa in sätet så barnet kan ligga så plant som möjligt för att förhindra risken med att kvävas eller obekväma ligglägen. Utsågs till bäst i test av Råd & Rön 2017.

Babyskyddet har ett bra sidoskydd mot sidokrockar och har ett trepunktsbälte. Stolen har avtagbar klädsel du kan tvätta i 30 grader. Sätet är väldigt bekvämt och skönt att sitta i för ditt barn. Du får med en sufflett du kan ha fyra olika lägen.

Vilka barnvagnar passar Cybex Aton 5 med?

Med en adapter kan de användas med Cybex callisto, onyx och topz barn- och sittvagnar. Du kan också använda babyskyddet i  Bugaboo, Baby Jogger och Mamas & Papas med flera.

Fördelar: Bra form på basen, bra täckande sufflett i 4 lägen.
Nackdelar: Känns lite smal över axlarna

Prisklass: Premium Förankringsmetod: Isofixbas Kan babyskyddet bältas fast?: Ja, med bilens trepunktsbälte Förlängningsbart rygg-/nackstöd: Nej Vikt babyskydd: 4,6 kg Vikt bas: 6,8 kg Yttermått (Längd) (med handtaget uppfällt): 66 cm Yttermått (Bredd) (med handtaget uppfällt): 43 cm Yttermått (Höjd) (med handtaget uppfällt): 55 cm Bältesupphängning: Automatisk Sufflett: Ja, 1 läge Sele: Trepunkts, höjs med reglage på baksidan av babyskyddet

Det som skiljer Pebble och Pebble plus är att det finns ett spädbarnsinlägg med förstärkta kanter så stolen ska klara sidokrockar bättre. Förutom det är de väldigt lika varandra.

Du kan använda basen till en bilbarnstol vilket gör att den inte känns lika dyr längre samtidigt som du förlänger livslängden på basen.

För mer information läs om testvinnaren Pebble här ovanför så får du en bild av hur denna stol är då de är näst intill identiska.

Fördelar: Fästen för sele, bra och säkert spädbarnsinlägg
Nackdelar: Lite dyrare, lite kort sufflett

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Prisklass: Mellan Förankringsmetod: Isofixbas Kan babyskyddet bältas fast?: Ja, med bilens trepunktsbälte Förlängningsbart rygg-/nackstöd: Nej Vikt babyskydd: 4,8 kg Vikt bas: 8,7 kg Yttermått (Längd) (med handtaget uppfällt): 67 cm Yttermått (Bredd) (med handtaget uppfällt): 44 cm Yttermått (Höjd) (med handtaget uppfällt): 58 cm  Sufflett: Ja Sele: Fempunktssele

Baby-safe² i-size babyskydd passar ditt barn från födseln upp till att bebisen är 15 månader och har babyinlägg för de mindre. Stolen är perfekt för nyfödda då den har en patenterad lutningsteknologi som gör att ditt barn vilar i en ergonomiskt korrekt position anpassad efter barnets längd. Det finns också tillräckligt med plats för ditt barn att växa upp till 83 cm.

Det som är bra med detta babyskydd är att ditt barn sitter lika skönt som det sitter säkert. Det är tryggt att veta som förälder. Du har en fempunktssele och huvudstöd som är lätt att justera efter ditt barns längd.

Babyskyddet har solskydd som skyddar ditt barn från solen och går även använda till barnvagnar. Den passar bra på Britax barnvagnar men också på andra barnvagnar. Kolla upp vilka innan du köper den.

Fördelar: Hög säkerhet, liggläget
Nackdelar:

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Prisklass: Budget Förankringsmetod: Isofixbas Kan babyskyddet bältas fast?: Ja, med bilens trepunktsbälte Förlängningsbart rygg-/nackstöd: Ja. Vikt babyskydd: 2,9kg Vikt bas: 6,5 kg Yttermått (Längd med handtaget uppfällt): 63 cm Yttermått (Bredd med handtaget uppfällt): 44 cm Yttermått (Höjd med handtaget uppfällt): 57 cm Bältesupphängning: Nej Sufflett: Solskärm, 1 läge Sele: Trepunkts, höjs automatiskt med nackstödet

Detta är ett riktigt lätt babyskydd på bara 2,9kg. Det kan vara en av de lättaste babyskydden på marknaden. Nackstödet kan justeras allt eftersom ditt barn växer, har spädbarnsinlägg och en sufflett.

Den känns väldigt säker med sina dubbelsidiga väggar som ger ett väldigt bra sidoskydd. Den passar till barnvagnarna Concord Fusion och Neo med hjälp av en adapter. Du kan montera den både med isofix och bälte i bilen väldigt smidigt.

Fördelar: Lätt, avtagbar klädsel
Nackdelar: Känns inte jättemjuk, passar inte till många barnvagnar.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Vanliga frågor om babyskydd

Vi har samlat de vanligaste frågorna om babyskydd här för att du ska veta hur de fungerar, vad som är viktigt och tänka på men också så du väljer det bästa babyskyddet för dig. Det är lätt att följa rekommendationerna och resultatet från bäst i test babyskydd men det betyder inte alltid att det är rätt för dig och ditt barn. Alla barn är olika och alla bilar likaså. Vilket babyskydd som passar dig bäst är därför svårt att säga.

Hur monterar man ett babyskydd i bilen?

De flesta babyskydd sätts fast i en monterad bas där du klickar i babyskyddet eller så får du fästa babyskyddet med bälte. Det är klart säkrare att använda en bas då du lättare vet att stolen sitter fast ordentligt. Med bälte är det lätt att montera den fel och det gör det också jobbigare att sätta i och ta ur babyskyddet ur bilen.

Hur fungerar en bas till babyskyddet?

Oftast monteras basen fast genom isofix men du kan också montera fast basen med bälte. Lättast är att ha en bas med isofix som gör det svårt för dig att montera basen fel. Det gör att du enkelt kan klicka i babyskyddet i basen och sedan klicka ur den. Det minskar risken för att ditt barn vaknar mot om du hade bältet. Då hade risken varit stor att ditt barn vaknat.

Hur vet jag att babyskyddet sitter ordentligt med bältet?

Bältet ska vara helt åtdraget och du ska inte ha att bältet är löst någonstans. Babyskyddet ska stå stabilt i sättet även om du trycker på den, alla babyskydd kommer röra lite på sig och det är okej men absolut inte för mycket.

Om jag har isofix i min bil måste jag då ha en bas?

Nej, det är inget du behöver. Det är lättare att fästa med bas och isofix. Det är också större chans att montera den rätt mot om du skulle fästa den med bälte. Vi rekommenderar att du använder en bas till babyskyddet.

Vilka babyskydd passar på barnvagnar?

De flesta babyskydd passar på en eller flera vagnar. Här är det dock viktigt att du bestämmer dig för någon del först. Antingen en barnvagn och hittar ett babyskydd som passar den. Eller ett babyskydd och sedan köpa en barnvagn som den passar till. Oftast kan du köpa en adapter för att den ska passa fler vagnar.

Köper man de kändaste varumärkena som har babyskydd finns det adapter till de flesta.

Kan jag använda babyskyddets bas till en bilbarnstol eller måste jag köpa nytt?

Vissa märken har så även bilbarnstol passar i basen, det är något som blivit vanligare senaste tiden. Men de absolut flesta bilbarnstolar fäster du med isofix eller med bälte.

Vad finns det för fördelar med att köpa en bas där det går använda både babyskydd och bilbarnstol?

Det är klart att det är smidigt att kunna använda både babyskydd och bilbarnstol till en och samma bas. Tyvärr har de oftast en lägre maxvikt så förr eller senare kommer du behöva köpa en vanlig bilbarnstol som klarar en högre vikt.

Vilket är det säkraste babyskyddet?

Varje babyskydd testas i krocktester men alla presterar olika. Vilken babyskydd som är bäst beror helt enkelt på vilken krock du är med om.  Bra att tänka på är att det är bra om det finns ett sidokollisionsskydd. Det brukar höja säkerheten för ditt barn en del.

När är babyskyddet urvuxet?

Går barnets huvud upp ovanför kanten eller väger ditt barn mer än maxvikten ska du byta till en bilbarnstol. Vissa babyskydd har en maxlängd och när ditt barn når det är det också dags att byta. Går stolens sele underifrån och upp över axlarna är det också dags att byta.

När ska man byta från babyskydd till bilbarnstol?

När barnet är stort nog för att sitta stabilt själv eller att barnet kan sitta korrekt i bilbarnstolen kan du byta över. Viktigt är att axelremmarna sitter i höjd med barnets axlar. De får inte sitta för högt för då är barnet för litet. Barnets hjässa får inte heller gå över kanten på babyskyddet.

Är babyskydd lika säkert som en bilbarnstol?

Ja, det är dem. Däremot passar de barn i upp till en viss längd. Därför är det viktigt att tänka på att byta från babyskydd till bilbarnstol när barnet är stort nog för det.

Är fempunktsbälte bättre än trepunktsbälte i babyskyddet?

Ett trepunktsbälte är lika säkert som ett fempunktsbälte. En fördel med trepunktbälte är att du slipper trä barnets armar genom selen. Fempunktsselen är bra för större barn då de inte lika lätt kan ta sig ur selen.

Hur ska handtaget på babyskyddet vara placerat i bilen?

Det absolut vanligaste är att handtaget ska vara rakt upp och fungera som en stötbåge vid en eventuell krock. Det kan se olika ut hur handtaget ska stå så läs instruktionerna noga så du gör rätt just för ditt babyskydd.

När blir babyskyddet för gammalt?

Man brukar säga att ett babyskydd klarar sig i 5-7 år. Sen har plasten åldrats av tiden och ger därför inte samma skydd. För att se när ditt babyskydd gjordes finns det klistermärken eller en stämplad klocka som visar när babyskyddet tillverkades.

Kan barn ha overall eller vinterjacka på sig i babyskydd?

Ha gärna inte på overall eller tjocka vinterjackor då det minskar säkerheten vid en krock. Du kan med tjocka kläder på barnet inte dra åt bältet tillräckligt för att ge ett fullgott skydd. Tänk därför på att ha tunnare kläder så som en fleece och lägg istället på en filt utanpå bältet om det behövs.

NTF avråder att använda tjocka kläder oavsett om barnet åker bakåtvänt eller framåtvänt.

Skillnad mellan billiga och dyra babyskydd?

De dyrare babyskydden brukar ha bättre stoppning och klädseln brukar hålla bättre. Även solskydden brukar vara bättre. Det är även enklare att byta höjd på selen, ofta med bara en hand. De absolut billigaste babyskydden rekommenderar vi inte. Detta då de klarar de grundläggande krocktesterna men inte mycket mer än så.

Hur länge får bebisar sitta i babyskydd?

Här säger alla olika men rekommendationen är mellan 30-60 minuter. Sen är det bra om barnet får sträcka på sig. Är du minsta osäker fråga din barnmorska.

Babyskydd i fram- eller baksätet?

Du kan placera babyskyddet bakåtvänt i både framsättet eller baksätet. I början kan det vara smidigare att placera babyskyddet i framsätet om du ofta kommer åka själv med barnet. Kom bara ihåg att koppla ur airbagen på passagerarplatsen. Är ni oftast två vuxna kan barnet vara placerat i baksätet.

Babyskydd som passar barnvagnen

Kan du så välj ett babyskydd som passar tillsammans med din barnvagn. Det gör ditt liv enklare och smidigare. Oftast finns det adaptrar som gör att ditt babyskydd passar med just din barnvagn.

Kolla innan du köper babyskyddet att det passar med den barnvagn ni har köpt eller planerar att köpa för att underlätta för er. Det är väldigt tråkigt om de inte skulle passa tillsammans. Oftast står det i butik eller på hemsidan för babyskyddet vilka vagnar den passar med.