Innehåll

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Vi har testat 10 olika bältesstolar för att se vilka som är bäst i test bland bältesstolar. De olika bilstolarna finns i tre olika budgetklasser. De listas som budget, mellan och premium, där den senare är lite dyrare men också brukar ha fler funktioner än sina billigare kollegor.

Bältesstolarna uppdateras med nya funktioner och säkerhetsdetaljer hela tiden. Vi försäker därför testa bältesstolar en gång per år för att hitta de bästa på marknaden just nu.

Är verkligen dyra bältesstolar mycket bättre än de billigare? Det behöver inte alltid stämma utan det finns billigare alternativ som ger ett bra och fullgott skydd åt ditt barn

Förutom att vi testat 10 olika bältesstolar har vi också samlat de vanligaste frågorna om bältesstolar längst ner på sidan för att samla allt på ett ställe åt dig.

I vårt test har vi utsett tre vinnare som blivit bäst i test. En i varje budgetklass.

BeSafe iZi Flex FIX i-Size – bästa bältesstolen premium

En smal men ändå rymlig stol med många bra funktioner och säkerhet.

Maxi-cosi Rodifix airprotect – bästa bältesstolen mellan

En bra bilstol med extra bra skydd i nackstödet.

Carena Fejan – bästa bältesstolen budget

En billig men fortfarande bra bältesstol och vi gillar att den tar lite plats i bilen.

Bästa bältesstolen

Prisklass: Premium Typ av stol: Isofix Ålder barn: 4-12 år Vikt barn: 100-150 cm Bälteshorn: Nej Bälteshållare vid axeln: Har automatisk stängning Vikt: 7,1 kg Bredd: 44 cm utan SIP bumpers, 52 cm med Ryggstödshöjd min-max: 53-73 cm Viloläge: Ja, som barnet kan reglera själv

I denna bältesstol kan du barn själv justera sittvinkeln vilket vi ändå ser som en fördel. Då kan barnet själv bestämma vad som är en bekväm ställning istället för att vi föräldrar ska försöka hitta rätt.

Denna bilstol har lite fler funktioner än de flesta andra. Det finns en kudde som de kallar PAD+ som fungerar som ett extra skydd mellan bröst och haka. Det gör att bältet känns behagligare. Du får ockås något som heter SIP+, sidokollisionsskydd. Besafe har till denna stol ett specialutformat nack- och huvudskydd som förutom att ge ditt barn en bekväm sömnposition även gör det säkrare för ditt barn. Denna stol känns väldigt säker.

Du justerar lätt höjden på bältesstolens rygg för att passa ditt barns längd. Har du flera barn är detta en perfekt stol. Har du en sådan här i bilen kan du lätt montera två likadana bredvid i baksätet. Detta är första bältesstolen som är godkänd enligt I-size.

Bra funktioner, flera sätt att anpassa bilbarnstolen och hög säkerhet gör denna testade bältesstol till en testvinnare.

Fördelar: Smal men rymlig, anpassningsbar, bra viloläge och hög säkerhet
Nackdelar: Tar tid att lära sig vissa funktioner och lite dyr.

Prisklass: Mellan Typ av stol: Isofix Ålder barn: 4-12 år Vikt barn: 15-36 kg Bälteshorn: Nej Bälteshållare vid axeln: Har automatisk stängning Vikt: 4,9 kg Bredd: 55 cm Ryggstödshöjd min-max: 70-88 cm Viloläge: Ja

Vilken bra bältesstol detta är! Inga konstigheter med att denna bältesstol är bäst i test. Det här är en stol som växer med ditt barn tack vare det justerbara ryggstödet du kan justera med en hand och anpassa efter ditt barns längd. Den har ett extra skydd för barnets huvud i nackstödet vilket vi också gillar.

Du kan placera bilstolen i både upprätt läge och sovläge vilket kan vara skönt när barnen är trötta. Du har även avtagbar klädsel för när barnen spiller i bältesstolen. Bilstolen tar lite plats i bilen men känns ändå väldigt rymlig för barnet. Bältet sätter du fast på sidan av stolen för att få in bältet på rätt höjd.  

Bältesstolen monteras med isofix vilket minskar risken för att du monterar den fel plus att du monterar den på ingen tid alls. Det är också väldigt lätt att ta ur den om du behöver det.

Fördelar: Enkel montering, bra utrymme för barnet
Nackdelar: Inget direkt

Prisklass: Budget Typ av stol: Bälte Ålder barn: 4-10 år Vikt barn: 15-36 kg Bälteshorn: Ja Bälteshållare vid axeln: Sätts fast Vikt: 3,5 kg Bredd: 44 cm Ryggstödshöjd min-max: ??-82 cm Viloläge: Nej

Detta är en smidig och bra bältesstol som är en 2-i-1-stol. Du kan nämligen ta av ryggstödet för att bara ha bilkudden. Vi rekommenderar dig däremot att alltid använda ryggstödet då det ger extra skydd åt ditt barn.

Ryggstödet är justerbart så du kan justera det allt eftersom ditt barn växer. Den har röda anvisningar för hur du ska fästa bilbältet för att göra det enklare att montera stolen rätt. Du får också med praktiska mugghållare som du kan sätta på vilken sida av stolen du vill. Skönt och smidigt när det är varmt eller om ni ska åka långt.

Råkar de spilla lite dricka eller annat så är det lätt att ta av klädseln för att tvätta. Bältesstolen är så lätt att det är enkelt att flytta den mellan bilar om du behöver det.

Sitsen är vadderad och väldigt bekväm för barnen. För ett så billigt pris är detta en bra och funktionell bilstol som gör det den ska. Vi rekommenderar den! 

Fördelar: Billig, tar lite plats
Nackdelar: Kan vara lite svår att ställa in med bältet

Andra testade bältesstolar

Förutom våra tre testvinnande bältesstolar har vi även testat sju andra bilstolar. Vi gillar dem allihopa men av olika anledningar. Om du inte hittar din favorit bland våra topp tre kanske du hittar det bland våra övriga bältesstolar. 

Bäst i test bilbarnstol!

Bäst i test babyskydd!

Prisklass: Premium Typ av stol: Isofix, bälte Ålder barn: 3-12 år Vikt barn: 15-36 kg Bälteshorn: Ja Bälteshållare vid axeln: Har automatisk stängning Vikt: 6,5 kg utan isofix, 7,5 kg med isofix Bredd: 48 cm Ryggstödshöjd min-max: 59,5-?? cm Viloläge: Ja, 3 olika lägen

Stolen har extra mjuk vaddering vilket gör det skönt för ditt barn att sitta i den även under längre turer. Du får en bra sittyta för ditt barn. Har ett justerbart nackstöd du kan sätta i sju olika lägen för att passa ditt barn perfekt och ge ett bra skydd för ditt barns huvud. Du kan luta stolen i tre lägen genom en knapp i fram på stolen.

Du har även en integrerad mugghållare vilket kan vara skönt så barnet kommer åt sin vattenflaska bättre till exempel. Skulle barnet spilla går det självklart att tvätta sitstyget.

Den har också ett bra sidokrockskydd vid en eventuell krock. Tack vare att den ena modellen har isofix är det lättare att montera den.

Fördelar: Mjuk vaddering, tre lutningslägen
Nackdelar: Små krokar som bälteshållare

Prisklass: Premium Typ av stol: Isofix Ålder barn: 3-12 år Vikt barn: 15-36 kg Bälteshorn: Ja Bälteshållare vid axeln: Har automatisk stängning Vikt: 6,4 kg Bredd: 50 cm Ryggstödshöjd min-max: 56-74 cm Viloläge: Ja, nackstödet kan lutas

När vi testade denna bältesstol upptäckte vi att den är väldigt bekväm för barnet. Nackstödet går givetvis att justera efter barnets längd men också att nackstödet är fällbart. Det förhindrar att barnets huvud hänger framåt när ditt barn sover. Det gör att ditt barn är säkrare vid en sidokrock till exempel. Du har en sits som har luftventilation vilket gör att ditt barn sitter bekvämt även när det börjar bli varmare. Du har ventilation i ryggstödet och i sitsen.

Självklart har den sidoskydd mot sidokollisioner och minskar krockkrafterna upp till 25 % jämfört med stolar som inte har ett sidoskydd.

Stolen är skön att sitta i och rymlig. Du får en extra bred och djup stolsdyna

Fördelar: Skön och rymlig sits, ventilation och justerbart nackstöd i tolv lägen.
Nackdelar: Bältehornen är lite gömda vilket kan göra det svårare att montera bältet rätt.

Britax Römer Kidfix lll S Storm Grey

Prisklass: premium Typ av stol: framåtvänd bältesstol Isofix eller bälte: både Ålder barn: 4-12 år Vikt barn: 15-36kg Bälteshorn: ja Bälteshållare vid axeln: Ja Vikt: Bredd: Ryggstödshöjd min-max: Viloläge: ja

Den här bältesstolen från Britax har blivit otroligt populär bland många användare just på grund av det faktum att du får en riktigt kvalitativ stol med många smarta funktioner. Det som gör att den här sticker ut från andra liknande stolar på marknaden är den längre sittytan, samt det faktum att ryggstödet alltid följer bilens säte.

Utöver att den är lätt att anpassa efter både barn och bil så kan du med denna också känna dig trygg med att barnet sitter säkert. Nackstödet är ergonomiskt och justerbart, ryggstödet är v-format för optimal komfort, det finns ett SICT skydd samt en SecureGuard som håller bältet på sin plats. Det finns ingen tvekan om att barnet kommer sitta bekvämt!

Vi gillar också det faktum att bältesstolen antingen kan fästas med bilens eget bälte eller installeras med ISO-fix system. Sen är det också väldigt smidigt med att klädseln kan tas av. Riktigt bra bältesstol till ett inte allt för farligt pris.

Fördelar: kan användas länge, lätt att anpassa efter behov, barnet sitter skönt och säkert, ISO-fix eller bälte, tvättbar
Nackdelar: dyr, kan upplevas som något stor

Prisklass: Premium Typ av stol: Isofix och bälte Ålder barn: 4-12 år Vikt barn: 15-36 kg Bälteshorn: Ja Bälteshållare vid axeln: Har automatisk stängning Vikt: 6,7 kg Bredd: 51 Ryggstödshöjd min-max: 67-85 cm Viloläge: Nej

Denna bältesstol har fått väldigt högt betyg i både säkerhet och ergonomi. De har fått bäst i test i ett StiWa-test där de testar säkerhet, ergonomi, sidokrockskydd och kemikalier. De är placerade som nummer fem i deras stora test med bältesstolar. Denna stol är en favorit även om de inte vann just vårt test denna gång.

Den är ganska lätt så om du vill flytta den mellan bilar är det enkelt och du har även isofix så du lättare kan installera bältesstolen. Bilstolen finns i flera olika färger och du kan även ta av klädseln för att tvätta den. Stolen har ett höj och justerbart nackstöd som är vadderat och mjukt för ditt barn. Det finns även en mjuk kudde för när ditt barn ska sova.

Du har ett flyttbart sidokrockskydd för att kunna anpassas efter din bil Stolen är även v-formad i sitt ryggstöd som ser till att ditt barn sitter rätt när det växer.

Denna bältesstol finns även i bältesmodell.

Fördelar: Hög säkerhet, bäst i test
Nackdelar:

Prisklass: Mellan Typ av stol: Isofix Ålder barn: 4-12 år Vikt barn: 15-36 kg Bälteshorn: Ja Bälteshållare vid axeln: Har automatisk stängning Vikt: 7,5 kg Bredd: 54 cm Ryggstödshöjd min-max: 67-85 cm Viloläge: Nej

Bältesstolen skyddar ditt barn på tre olika sätt: Du har ett skal som skyddar barnet från höft upp till huvudet, med en övre och undre bältesguide så sitter bältet alltid rätt och sist men inte minst har den vadderat huvudstöd. Det skyddar barnets nacke och huvud samtidigt som det är skönt för barnet. Du har även ett inbyggt sidokrockskydd.

Ryggdelen är v-formad vilket skapar extra utrymme för rygg och axlar, samtidigt som du enkelt kan höja nackstödet. Så stolen växer med ditt barn. Givetvis går det ta av klädseln för att tvätta den. Sittytan är utformat så du får runt 20 procent mer sittyta mot liknande modeller och sitsen är även ergonomiskt utformad. Du har ett bra sidokrockskydd.

Fördelar: Sittytan, secureguard (bälteshållare mellan benen)
Nackdelar: Att huvudet kan falla framåt när barnet sover. Hade gärna sett någon form av lutning

Prisklass: Budget Typ av stol: bälte Ålder barn: 4-12 år Vikt barn: 15-36 kg Bälteshorn: Ja Bälteshållare vid axeln: Nej Vikt: ? kg Viloläge: Två lägen

Det här är en riktig barnfavorit med motiv som askungen, batman, spindelmannen och paw patrol. Ungarna älskar bilstolen och det är svårt att få dem att testa andra bältesstolar efter de sett denna. Denna bilstol är skön att sitta i och har bra säkerhet.

Du får ett nackstöd du kan ha i tre olika positioner för att anpassa efter ditt barns längd. Du kan även ta av ryggstödet och bara använda den som bälteskudde, men det är absolut inget vi rekommenderar. Tar du bort ryggstödet minskar skyddet vid en eventuell krock.

Stolen har en extra vaddering vilket gör att barnet sitter bekvämt och skönt. Råkar barnet spilla i stolen är det bara att ta av klädseln och slänga in i tvättmaskinen.

Denna stol fungerar kanske till att barnen blir 6-7 år så du kommer behöva köpa en ny då de behöver en till 10-11 år.

Fördelar: Alla barn älskar den, bra säkerhet och bra med inbyggda mugghållare.
Nackdelar:
Saknar isofix

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Britax Adventure BR Cosmos Black ZB SB

Prisklass: budget Typ av stol: framåtvänd bältesstol Isofix eller bälte: bälte Ålder barn: 4-12 år Vikt barn: max 36 kg Bälteshorn: ja Bälteshållare vid axeln: Vikt: Bredd: Ryggstödshöjd min-max: Viloläge: nej

Test bältesstol

Britax Adventure BR Cosmos är ett perfekt alternativ till bältesstol om du är ute efter en väldigt prisvärd sådan. Den här kommer nämligen till ett väldigt generöst pris, och trots det får du en användarvänlig och hållbar bilstol som är lätt att hantera.

Tack vare att det är en framåtvänd bilbarnstol, och tack vare dess lätta vikt så är den riktigt smidig att använda i alla lägen. Däremot är den fortfarande säker och trygg att använda i och med sidokrocksskyddet och det justerbara huvudstödet som kan ändras i 11 lägen.

Det bästa med den här stolen är att det äldre barnen sitter riktigt bekvämt i den, och oavsett barnets ålder så är den lätt att anpassa. Vi gillar det faktum att barnet kan ta sig i och ur bältesstolen på egen hand utan problem, samt att bältet alltid sitter perfekt tack vare hållaren. För det generösa priset är vi väldigt nöjda, trots att utformningen i sig är något simpel.

Fördelar: riktigt bra pris, sidokrocksskydd, nackstöd justerbart i 11 lägen, lättviktig, smidig och enkel, lutningsbar
Nackdelar:Inte vad vi kan komma på

BeSafe Izi Up X3 Fix Bältesstol

Prisklass: mellan Typ av stol: framåtvänd bilbarnstol Isofix eller bälte: både Ålder barn: 4-12 år Vikt barn: 15-36kg Bälteshorn: ja Bälteshållare vid axeln: ja Vikt: Bredd: Ryggstödshöjd min-max: Viloläge: ja

BeSafe är kända för deras förmåga att skapa välgjorda och säkra barnprylar som kan användas flera år framöver. Detta gäller även för den här bilbarnstolen, där de har lyckats kombinera hög komfort och smidig hantering med otroligt hög säkerhet.

Uppdateringen av deras sidokrocksskydd innebär att bilbarnstolen kommer att rotera mot krocken, vilket innebär att barnet alltid sitter tryggt och skyddat oavsett hur krocken sker – både huvud och kropp ”stängs inne” ordentligt. Bältesstolen kan monters både med bilens eget bälte och med hjälp av det smidiga ISO-fix systemet som går på ett klick.

Kort och gott är det här en bältesstol som verkligen förtjänar att vara med som bäst- i- test, inte minst då stolen erbjuder tre olika sittställningar som barnet kan ändra helt på egen hand. Även huvud- och ryggstöd kan justeras så att barnet alltid sitter tryggt och bekvämt!

Fördelar: välgjorda säkerhetsfunktioner som skyddar vid krock, justerbart huvud- och ryggstöd, snabb och lätt att hantera även för barnen, hög komfort
Nackdelar: kan upplevas som något stor och klumpig

Cybex Solution M-Fix Bältesstol

Prisklass: mellan Typ av stol: framåtvänd bilstol Isofix eller bälte: både Ålder barn: 3-12 år Vikt barn: 15-36kg Bälteshorn: ja Bälteshållare vid axeln: Vikt: 5,8 kg Bredd: 54cm Ryggstödshöjd min-max: Viloläge: ja

test bältesstol

Cybex Solution M-Fix Bältesstol är en riktigt praktisk och användarvänlig produkt som alla barnfamiljer kan få stor glädje av. Här får du inte bara en framåtvänd bilstol som är säker och trygg att sitta i tack vare patenterat nackstöd och justerbart sidokrocksskydd, utan det här är även en bältesstol som är otroligt smidig att hantera. 

Det smarta nackstödet kan höjas i 12 lägen och i 3 lutningar, vilket ser till att barnets huvud aldrig faller framåt och ger optimal komfort. Samtidigt skyddar sidokrocksskyddet barnet och absorberar smällen om det skulle ske en krock. Oavsett om du har eller inte har en bil med ISO-fix så går den att fästa, antingen med bältet eller det smidiga systemet.

Vi anser att den här är otroligt välgjord på många sätt och vis. Du kan vara säker på att barnet sitter bra och bekvämt i alla lägen, och trots det är stolen otroligt lätt att hantera utan att bli allt för komplicerad. Dessutom finns det ett behagligt ventilationssystem. Riktigt prisvärd

Fördelar: smidig att montera, prisvärd, bra lutning, stabil och rejäl, enkel men trygg, ger bra skydd
Nackdelar: något bred

Vanligaste frågorna om bältesstolar och om barn i bil:

 • Varför ska man ha isofixfästen på en bältesstol?

  Främsta anledningen är det är mycket säkrare. Eftersom stolen sitter fast i bilen på ett helt annat sätt än med bälte påverkas barnet mindre om du skulle behöva göra en kraftig inbromsning. Eller om någon skulle köra in i dig. Krocktester visar också att barnet sitter säkrare i en stol med isofix. Det kan till viss del bero på att risken för att felmontera stolen är väldigt låg jämfört med att fästa bältesstolen med bara ett bälte.

 • Varför ska bältesstolen bältas fast i bilen när den inte används?

  Krockar du flyger sätet antingen in i ryggen på föraren eller kan skada medpassagerare. Saknar din bältesstol isofix och fästs med enbart bältet är det viktigt att bälta fast den även om det inte är ett barn som sitter i den. Det är även olagligt att ha lös last i bilen, något detta skulle vara.

 • När byter man från bilbarnstol till bältestol?

  Det är lite olika beroende på ditt barns längd. Det vanligaste är att man byter över till bältesstol när barnet är runt 4 år eller över 110 cm lång.

 • Vad används hornen till på en bältesstol?

  På en bältesstol så används hornen till att få bältet att ligga rätt runt barnets kropp. Till exempel ska inte höftdelen av bältet hamna över barnets mage då det kan skada barnet ordentligt vid en krock eller liknande.

 • Hur placeras bältet om bältesstolen eller bälteskudden har horn?

  Det beror väldigt mycket på vilken bältesstol du har. Hur du gör på din bilstol står i bältesstolens manual.

 • Varför har en del bältesstolar horn och andra inte?

  Idag saknar många modellen horn då det ökar risken för att de används fel. Det gör då att barnet riskerar fler och större skador. Används däremot bälteshornet rätt ger det en ökad säkerhet.

 • Hur fäster man en bältesstol?

  En bältesstol kan du fästa antingen med isofix som kopplas ihop med bilens chassi. Detta är det enklaste och säkraste sättet.

  Det andra sättet är att fästa det med bilens vanliga bälte. Tänk på att bälta stolen även om det inte är något barn i den. Vid en eventuell krock kan stolen flyga och skada förare och passagerare i bilen.

  Hur just din bältesstol monteras står i stolens instruktionsbok.

 • Hur kan bältesstolen växa med barnet?

  De flesta bältesstolar har justerbart nackstöd eller ryggstöd som går att höja och sänka. Vissa bältesstolar har fler lägen än andra vilket gör det lättare att anpassa efter ditt barn. När du höjer nack/ryggstödet brukar också stolen bli bredare för att det större barnet ska få plats ordentligt. Det gör också att barnet fortfarande sitter lika säkert som tidigare.

 • Kan man montera bältesstolen i framsätet?

  De flesta bältesstolar har justerbart nackstöd eller ryggstöd som går att höja och sänka. Vissa bältesstolar har fler lägen än andra vilket gör det lättare att anpassa efter ditt barn. När du höjer nack/ryggstödet brukar också stolen bli bredare för att det större barnet ska få plats ordentligt. Det gör också att barnet fortfarande sitter lika säkert som tidigare.

 • När slutar man använda bältesstol?

  Det är barnets längd som avgör när de slutar med bältesstol. De flesta är tillräckligt långa runt 10 års ålder. Är ditt barn kortare än 135 cm måste det sitta i en bältesstol eller bälteskudde enligt lag. Är ditt barn 140 cm eller längre får barnet sitta precis som en vuxen, även på en plats med krockkudde

 • Hur länge håller en bältesstol?

  Bältesstolar används mellan 4-12 år. Bältesstolen har en livslängd på runt 10 år. Därför är det inte alltid rekommenderat att köpa en begagnad bältesstol.

 • Vad händer med en bältesstol som är äldre än 10 år?

  Efter 10 år börjar plasten åldras och är inte lika säker som tidigare. Krockar du med en gammal bilstol riskerar ditt barn att få allvarligare skador än vad den fått i en stol som är mindre än 10 år gammal.

 • Vad är skillnaden mellan en dyr och en billig bältesstol?

  De dyrare brukar ha bättre sidoskydd och även fler funktioner så som lutningsbara stolar och grenband för bälte. En billigare stol klarar oftast krocktesterna men inte alltid så mycket mer än så.

 • Vilken bältesstol är bäst?

  Vilken bältesstol som är bäst i test är svårt att säga. Alla testar stolarna olika. Vi har rekommenderat några som vi gillar men går du till en annan sida kan de säga något annat.

  Svaret på vilken bältesstol som är bäst beror på dig, ditt barn och er bil och vad som passar er bäst. Var därför inte rädd för att testa stolarna i fysiska butiker.

 • Är bälteskudde lika säkert som bältesstol?

  En bälteskudde saknar rygg och skyddande sidor. Vi rekommenderar dig därför alltid att använda en riktig bälteskudde som bättre skyddar ditt barn.

 • När byter man från bilbarnstol till bältestol?

  Det är lite olika beroende på ditt barns längd. Det vanligaste är att man byter över till bältesstol när barnet är runt 4 år eller över 110 cm lång.

Produkter som utgått:

Prisklass: Premium Typ av stol: Isofix Ålder barn: 4-12 år Vikt barn: 15-36 kg Bälteshorn: Nej Bälteshållare vid axeln: Har automatisk stängning Vikt: 7,3 kg Bredd: 54 cm Ryggstödshöjd min-max: 57-75 cm Viloläge: Nej

Britax går längre än lagen kräver med denna bältesstol som har en högre säkerhetsstandard än vad som krävs. De har ett skydd som hjälper till att hålla midjebältet på rätt plats att kunna skydda bättre vid en krock. Du har också XP-PAD som ger extra skydd vid frontalkrockar genom att leda bort upp till 30 % av krockkraften från ditt barns nacke och SICT som ger skydd vid sidokrockar.

Bältesguiderna justeras automatiskt när du ändrar höjd på nackstödet för att passa ditt barn. Det gör att den hjälper dig att erbjuda bästa säkerhet för ditt barn.

Självklart kan du ta av klädseln för att kunna tvätta det när det väl blir smutsigt. Ryggstödet är V-format för att ge bästa stöd till ditt barn som växer och även erbjuda extra utrymme för barnets axlar och rygg.

Du kan montera denna bältesstol med både isofix och bälte. Vi rekommenderar isofix så det minskar risken för felmontering plus att det går väldigt snabbt.

Denna stol har bland annat fått pris av råd och rön 2016 som bästa bältesmonterade bilbarnstol.

Fördelar: Väldigt bra säkerhet, rymlig
Nackdelar: Bred

Prisklass: Mellan Typ av stol: Isofix och bälte Ålder barn: 4-12 år Vikt barn: 15-36 kg Bälteshorn: Ja Bälteshållare vid axeln: Har automatisk stängning Vikt: 7 kg Bredd: 47 cm  Viloläge: Ja

Här hittar du bäst i test bältesstol mellanklassen och som även är rekommenderad av råd och rön som ett bra köp. Du får en bilstol med skön sits, hög säkerhet och ett bra nackstöd som går att justera. Den har mycket bra resultat i krocktester, bland annat för sidokrockar. Något som alltid är skönt då det mest värdefulla man har sitter i bältesstolen. Stolens ryggstöd går att justera i 11 olika positioner för att hitta rätt höjd för ditt barn.

Nackstödet går att luta i tre olika positioner för att passa ditt barn och som hindrar barnets huvud från att falla framåt när de sover. Bilstolen är även utrustad med extra sidokuddar som tar upp kraft från en sidokrock. Stolen har isofix men går bra att montera med enbart bälte också.

Fördelar: Bra sidokrocksskydd, ryggstöd i många positioner
Nackdelar: hittade inga