Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

När du är hemma med ditt barn vill du ha ett säkert hem. Det gör det mycket roligare att vara hemma om du slipper oroa dig för att ditt barn till exempel ska ramla ner för trappan genom att ha en barngrind. Det gör att du slipper ha koll på minsta lilla steg de tar och slappna av lite mer. Med en bra grind kan du göra det du vill hemma utan att oroa dig för att barnet springer ut på balkongen eller ramlar ner för trappan. 

Sätt hellre upp en barngrind redan innan ditt barn kan springa runt själv för då är det försent. De kryper snabbare än vad du tror när de väl får upp farten. Då är det bättre att barnsäkra ditt hem före olyckan är framme. Det finns barngrindar i många olika material så som plast, trä, metall, tyg och väv. Alltså något för alla smaker.

När du köper en barngrind är det viktigt att du tänker på att den ska uppfylla alla säkerhetskrav, vara smidig och lätt att använda.

Det kan vara svårt att veta vilken barngrind du ska köpa och vi har därför testat barngrindar som passar till trappor, balkong, altan, svängda trappor och mycket mer. Vi har också sammanställt en lista med de vanligaste frågorna och tagit fram svaren åt dig så du ska slippa leta. Så, vilken barngrind är bäst i test?

De tre bästa barngrindarna:

Premium: På första plats hittar vi Baby Dan Flex grind som gör ett utmärkt jobb i att hålla ditt barn säkert.

Mellan: Safety 1st autoclose säkerhetsgrind är en bra säkerhetsgrind. Med denna hemma kan du känna att ditt barn inte riskerar att trilla ner för trappan till exempel.

Budget: Carena Torshamn Fällgrind är vinnare i testet för barngrindar i budgetklassen. 

Prisklass: Mellan Typ av grind: Metall Enhandsöppning: Ja Minimibredd: Ej känt Maxbredd: 278 cm – förlängning kan köpas till Höjd: 71 cm Låsfunktion: ja Självstängning: nej  Kan öppnas åt båda håll: ja

Baby Dans barngrind flex  large är säker, robust och hög kvalite, detta är den bästa barngrinden vi testat. Vi gillar att den passar på flera platser i ens hem och att den är väldigt enkel att justera.  Den finns i flera olika storlekar vilket gör det lättare att anpassa efter ditt hem.

Om du köper flex får du en grind i tre sektioner. En grind och två sidostycken som du kan använda vid större dörröppningar eller helt enkelt för att avgränsa ett rum. Du kan enkelt montera ihop den och vinkla den för att passa just dina behov. Vill du inte att ditt barn ska gå över till en sida av rummet kan du dela av rummet med denna. Eller vill du skydda ditt barn från att bränna dig på din öppna spis eller kamin kan du sätta denna runt så ditt barn inte bränner sig. Det går även köpa till fler lösa delar så du kan göra den ännu större. Så det till exempel kan bli en lekhage åt ditt barn.

Flex Large fungerar väldigt bra även i dubbeldörrar som är bredare. Många barngrindar kan vara för korta och inte täcka hela dörröppningen. Trots att Baby Dan flex består av flera delar är den väldigt stabil och står emot när ditt barn rycker i den.  Du kan montera fästena för grinden i väggen och du kan lätt sätta i och ta ur barngrinden om du vill flytta den.

Första gången du öppnar grinden är det inte helt lätt att förstå hur du gör. Du öppnar grinden med ett enhandsgrepp som du snart löser smidigt med lite träning. I början kan den verka svår för de som inte kan den och de väljer ibland att kliva över grinden men du kommer snabbt att lära dig.

Tycker du att 223 cm är för kort kan du köpa till separata delar för att förlänga den eller om du vill förkorta den är det bara ta av eller byta ut grinddelarna.  Den breda grinden kan du öppna åt båda hållen, kika därför vilket håll som är lättast att öppna åt. Du får själv komma ihåg att stänga grinden efter dig då den inte stängs automatiskt. Detta är en nackdel då det hade varit skönt att kunna knuffa igen den och att den automatiskt hade låst sig bakom dig. Men tyvärr inte.

Denna barngrind kan du använda både inomhus och utomhus utan problem.

Fördelar: Väldigt hög säkerhet, Kan göras längre eller kortare som du önskar, kan fungera som rumsavdelare, fungerar inomhus och utomhus och den är flexibel, enhandsöppning, väldigt 
Nackdelar: Måste stängas igen för hand, kan gnissla efter ett tag

Prisklass: mellan Enhandsöppning: Ja Minimibredd: 73 cm Maxbredd: 80 cm – förlängning kan köpas till Typ av grind: spänngrind Höjd: 72 cm Låsfunktion: ja Självstängning: ja Kan öppnas åt båda håll: ja

Safety 1st Auto-Close har många bra funktioner och den är väldigt lätt att använda och montera. Du sätter fast den med fyra fästen du skrivar fast i väggen eller häftar fast med den självhäftande ytan.

Säkerhetsgrinden passar i dörröppningar som är upp till 80 cm bred. Det går att köpa till förlängningar så den blir 28 cm bredare. Som på många andra barngrindar har denna en tröskel när du öppnar grinden. Tänk därför på att det inte alltid är lämpligt att placera den överst i en trappa om du skulle snubbla på kanten när du går. Förutom varningen kring översta delen av trappan går den bra att ha precis vart som helst i huset.

Det är en väldigt praktiskt och bra barngrind som stänger sig själv.  Du öppnar den enkelt med en hand som sker i två steg för att höja säkerheten. Du ska trycka in en knapp och en spärr samtidigt som du vinklar upp grinden. Det låter krångligare än vad det är. När du sen släpper grinden går den automatiskt igen och låser sig. Det känns tryggt om du skulle glömma att stänga grinden.  Du kan öppna den i båda riktningarna eller bara åt ett håll, det bestämmer du själv genom en inställning på grinden.

Grinden har en bra säkerhet och vi hittade inga fel under tiden vi testade produkten. Den är lättöppnad för en vuxen men barn har såklart svårt. Den har inte heller känts dålig på något sätt. Vi anser att denna barngrind är bäst i test när det kommer till mellanklassen. Auto-close gör skäl för sitt namn och är även en av de smidigaste barngrindarna vi testat.

Fördel: Öppnas med en hand, säker, lättanvänd och enkel montering.
Nackdel: inte helt säker att använda överst i en trappa

Prisklass: Budget Enhandsöppning: Ja Minimibredd: X cm Maxbredd: 100 cm – förlängning kan köpas till Typ av grind: trä och metall Höjd: 70 cm Låsfunktion: ja Självstängning: nej Kan öppnas åt båda håll: nej

Carena Torshamn fällgrind är vinnaren i vårt test av barngrindar i budgetklassen.  Den är väldigt billig och fyller sin funktion. Trots det låga priset fungerar den bra även på översta delen av trappan vilket många andra inte gör.

Det är en bra och kvalitativ produkt trots sitt låga pris. Den är gjord i trä och känns väldigt rejäl. Troll är företaget som skapat produkten och de har lyckats väldigt bra. Detta är en barngrind som skulle passa i de flesta hem och plånböcker.

Du monterar enkelt med två skruvar. Vill du öppna och stänga grunden är det väldigt smidigt. Du kan öppna den genom att svänga grinden eller dra upp den. Det är en funktion vi gillar.
Är det så att den är för bred kan du kapa den för att den ska passa i din dörroppning. Se mer  om hur du gör i instruktionerna.

Carena Torshamn är en väldigt prisvärd och billig barngrind. Trots det låga priset anser vi att den har en hög kvalité och att du kommer att kunna ha den länge. Du kan även använda den i de flesta dörröppningar tack vare att du kan kapa den. Det går däremot inte att förlänga den.  Innan du köper grinden så se till att dina dörrar hemma inte är bredare än 80 cm så du slipper byta. Eftersom grinden är i trä kan du behöva efterdra skruvarna efter en viss tids användning. Glöm inte det då det påverkar säkerheten.

Grinden kan tyvärr inte stänga sig själv utan du måste se till att stänga den ordentligt efter dig. Det är nog också det enda negativa vi hittar.

Fördelar: kan monteras både uppe och nere i trappan, stabil för sitt pris, robust, enkel att använda och montera.
Nackdel: Ej automatiskt lås

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Vi har testat flera olika säkerhetsgrindar / Barngrindar som passar i de flesta hem. Det finns också en resegrind med i testet. Du vet redan vilka som är de bästa barngrindarna, här kommer våra andra favoriter. 

Prisklass: Premium Typ av grind: Textilväv Låsfunktion: Ja Enhandsöppning: Ja Självstängning: Nej Minimibredd: Finns ingen Kan monteras utan skruvar: nej Kan öppnas åt båda håll: nej Maxbredd: 120 cm Höjd: 79 cm

Lascal KiddyGuard Avant är en barngrind av hög kvalité vilket också märks på allt. Vi tycker att grinden har olika monteringsmöjligheter, det är en av få grindar som vi testat som klarar de mest krångliga trappor och dörrar. För att öppna grinden vrider du om ett vred med ena handen och med den andra drar du ut väven och hakar fast grinden i fästet. När den är öppen syns den knappt då det bara är fästena i väggen som är kvar och ingen grind. Just för att du enbart kan öppna med två händer är det ingen risk att ditt mindre barn klarar av det. Det finns även en tydlig låsindikator som visar när den är låst och inte.  Är det så att syskonen är äldre och går i skolan kan de förstå hur de ska öppna grinden. De brukar däremot ha svårare för att stänga den. Barnen brukar hänga mot och på väven som agerar grind och efter ett tag kan den vara lite slak men inget som påverkar säkerheten.

Vi saknar en enhandsöppning. Det står att det ska gå men det är inte det lättaste och kräver att du är väldigt snabb. Har du ett barn i famnen är det inte en särskilt smidig manöver. Eftersom det krävs två händer för att öppna känns det och är såklart säkrare än en enhandsöppning.

Fästena syns knapp på väggen och du kan sätta den mer eller mindre överallt. Fördelen är att när du inte använder den syns den knappt. Den har väldigt bra funktioner men är lite dyr. Denna barngrind hade lika gärna kunnat vinna vår premiumklass, så bra är den.

Det som gör denna skyddsgrind är att den har ett lås med en timerfunktion. Du kan därför själv välja hur länge grinden ska vara oläst när du passerat den.

Lascal kiddyguard avant barngrind känns som en bra investering för vilken familj som helst.

Fördelar: Flexibel montering, säker, hög kvalité, innehåller inga farliga kemikalier
Nackdelar: Krånglig att öppna med en hand, högt pris,

 

Prisklass: Budget Typ av grind: dörrgrind Enhandsöppning: Ja Minimibredd: 73,5 cm Maxbredd: 79,6 cm – förlängning kan köpas till Höjd: 73 cm Låsfunktion: ja Självstängning: ja Kan öppnas åt båda håll: ja Tillbehör: förlängning upp till 86,5 cm

Barngrinden från Baby Dan kommer med en rad fördelar så som en mycket smidig enhandsöppning. En bra funktion när du behöver ta dig igenom grinden med ett barn i famnen. Det gör att du slipper stå och krångla med låset och bara kan gå rakt igenom. Den andra funktionen är att den stänger sig automatiskt. Det ger en ökad trygghet för dig när du passerar barngrinden. Du kan också öppna den åt båda håll och att den fortfarande stänger sig. Väldigt skönt att slippa oroa sig för om man stängde grinden eller inte. Du öppnar den enkelt genom

I handtaget finns också en indikator som smidigt visar dig om grinden är låst eller inte. Det gör att du inte behöver tvivla bara genom att titta på indikatorn. En annan smidig sak med Baby Dan two way auto close är att du inte monterar den med skruvar. Du spänner istället fast den med fyra fästen.

Barngrinden inkluderar också en förlängning som gör att du kan ha den i öppningar upp till 86,5 cm. Det gör att grinden får ett större användningsområde och passar fler dörrar, trappor och hem. Har du ännu bredare dörrar kan du köpa fler förlängningar separat så du når en bredd på 106,3 cm. Det täcker de absolut flesta öppningar du kan tänkas vilja barnsäkra.

Grinden har en lång livslängd och tål mycket utan att ha några synbara skador eller gnissel från öppningar och stängningar.  Det är skönt om man till exempel planerar att ha fler barn och vill fortsätta använda den.

Den är olyckligtvis lite komplicerad att montera då det inte är helt lätt att få fästena att sitta stabilt. Du spännmonterar grinden och håller den i korrekt position genom dubbelhäftande tejp Den är inte lämplig att placeras överst i trappan då den har en kant nedtill du kan trilla över. Förutom de två delarna är detta en grund som är trygg, säker, smidig och har en lång livslängd. Verkligen en barngrind vi rekommenderar.

Fördelar: Smidigt att kunna öppna åt båda håll, säker självstängning, smidig enhandsöppning.
Nackdel: Inte lämplig överst i trappa och kan inte ställas upp.

Prisklass: Mellan Typ av grind: Textilväv Enhandsöppning: Nej Minimibredd: Finns ingen Maxbredd: 110 cm Höjd: 89 cm Låsfunktion: ja Självstängning: nej Kan öppnas åt båda håll: nej

2ME Flexigate  är  en bra och flexibel barngrind som är gjord för att monteras i både enkla dörröppningar men också mer komplicerade trappavsatser. Barngrinden är gjord av textilväv med handtag du hakar fast i fästen på motsatta väggen. Du behöver inte sätta fast fästena helt parallellt med varandra då det är en vävgrind. Att montera grinden gör du väldigt enkelt.

Du får en bruksanvisning som är mer komplicerad än vad den behöver vara. Som tur är själva konstruktionen tillräckligt logisk så du kommer förstå det ändå. Tack vara att det är textilväv märks grinden knappt av när den är öppen då den rullas in i fästet.  Även efter flera månaders användande känns 2ME Flexigate säker och stabil.

Enda negativa vi kan komma på är att det låter en del när du drar ut den och stänger den. Har du sovande barn då är det inte så roligt då ljudet faktiskt kan väcka dem. För att öppna grinden krävs två händer både vid öppning och stängning. Du behöver en hand för att vrida grindspärren och en för att dra ut själva väven. Det hade varit skönt att kunna öppna och stänga med en hand. En fördel med två handsdelen är däremot att den inte är lättöppnad för dina barn så du har en trygg och säker barngrind.

2Me Flexigate är en smidig och prisvärd barngrind som ger dig mycket för pengarna.

Fördel: Prisvärd, kan användas överst i trappan
Nackdel: Låter lite mycket, tvåhandsöppning

Prisklass: Budget Typ av grind: Trä Enhandsöppning: Ja Minimibredd: 70 cm Maxbredd: 104 cm Höjd: 76 cm

En enkel barngrind är Simply Pressure XL från märket Safety 1st är. Den är så enkel att den inte ens är öppningsbar, vill gå igenom måste du lyfta bort hela grinden. Ska du använda denna grinden så gör det på en dörr eller trappa du bara behöver använda då och då och som oftast behöver vara stängd.

Du kan lätt montera  Simply Pressure XL med dess enkla och tydliga instruktioner. Du fäster grinden utan skruvar i väggen och du kan använda den för öppningar som är mellan 70 cm upp till 104 cm breda.

Du kan i teorin öppna barngrinden med en hand men ska vi vara ärliga behöver du oftast även den andra handen.  Efter lite övning går det lättare men fortfarande inte så lätt så det går med en hand.

När du låser upp grinden faller en spärr ned som gör grinden smalare och du kan då få loss den från fästet. Sitter grinden uppspänd mellan fästena känns den stabil, även om du inte skruvat fast den på plats. Den känns trygg och stabil även om barn skulle hänga på grinden.

Är du en person som sällan skulle använda en barngrind men behöver då och då är detta grinden för dig.

Fördelar: Enkel att montera utan skruvar, billig
Nackdelar: du måste lyfta av hela grinden för att öppna, krånglig vid lossning och att sätta fast grinden.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Prisklass: Mellan Typ av grind: Textilväv Enhandsöppning: Ja Minimibredd: 71 cm Maxbredd: 92 cm

Baby dan gate to go är en resegrind som passar i dörröppningar som är mellan 71-92 cm breda. Det passar de absolut flesta öppningar. Med hjälp av teleskoprör skruvar du upp så det blir rätt bredd. Du låser sedan grinden på den bredd du vill ha med en pigg. Ska du iväg på semester men vill slippa oroa dig för att barnen ska gå iväg är den här perfekt. Det är en resegrind som du kan vika ihop väldigt enkelt och ta med på resan eller bara när du ska besöka släkten.

Det är en så kallad spänngrind vilket innebär att du inte skruvar fast den i väggen eller karmen utan den spänns fast. Det finns en indikator på barngrinden som visar om den är rätt monterad så du slipper fundera på det. Den är inte lika flexibel som de mer permanenta säkerhetsgrindarna men fungerar ändå tillräckligt bra för en vecka borta hos släkten till exempel.

En nackdel är att du inte kan öppna och stänga grinden så ska du förbi får du antingen kliva över eller lyfta bort den helt enkelt. Vill du öppna grinden lyfter du på ett handtag så följer hela grinden med.

Det är en smart resegrind för semester eller julbesöket hos släkten.

Fördel: Väldigt smidig resegrind, monteras helt utan fästen
Nackdel: Får ta bort hela grinden för att öppna, tar lite tid att montera

Prisklass: Budget Typ av grind:dörr- och trappgrind Enhandsöppning: ja Minimibredd: 62,5 cm  Maxbredd: 106,8 cm Höjd: 68 cm Låsfunktion: ja Självstängning: Nej Kan öppnas åt båda håll: nej

En budgetgrind från Carena som trots sitt låga pris har fått fina recensioner av användarna.

Den är enkel att montera och lätt att använda, vilket vi alla vill ha. Det går snabbt att montera på och av grinden. En bra sak med grinden är att den passar i extra breda dörröppningar, upp till 106,8 cm. Många andra barngrindar klarar upp till 85 cm breda dörröppningar. Du kan tyvärr inte få den längre då det saknas förlängningar att köpa. Har du bredare öppningar än 106 cm får du kika på en annan modell.

Denna barngrind passar överst i trappan då den saknar tvärslå nedtill (det är bra) så du inte riskerar att snubbla över den. Det gör att du kan använda den på fler platser och få ett säkrare hem. Tänk på att det är bra att ha en grind både i överst och nederst i trappan för bästa säkerhet.

Du kan enkelt montera upp och  ned barngrinden tack vare att den är utrustad med en ”quick release” som gör att du enkelt kan flytta runt den efter dina egna behov. En nackdel med denna är att den saknar en självstängningsfunktion vilket vi tycker drar ner betyget lite.

Fördel: Går installera överst i trappa, monteras i breda öppningar, prisvärd och billig
Nackdel: Ej automatisk självstängning

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.