Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bästa barnmadrassen [year] – låt ditt barn sova bra och skönt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Genom att investera i den bästa madrassen för barn kan du vara säker på att ditt barn kommer sova gott i sin lilla säng. Precis som att det är viktigt att vi vuxna sover på riktigt bra och bekväma madrasser som gör gott för vår kropp så är det viktigt att barnen har en ordentlig barnmadrass i sängen. 

Faktum är att en god natts sömn på en välgjord madrass kan vara nyckeln för barnets välmående. Med en bra madrass har barnet inte bara möjligheten att sova betydligt mycket bättre, utan även barnets kropp kommer må mycket bättre tack vare att madrassen behandlar den på rätt sätt. 

Vi är medvetna om att det kan vara svårt att veta vilken som är den bästa barnmadrassen. Just av den anledningen har vi satt ihop en köpguide där du kan ta del av recensioner om vilka vi anser tillhör kategorin av bästa madrass till barn. Vi kommer även med lite tips och råd, så att du som föräldrar får det lättare då du vill förbättra ditt barns sömn med hjälp av en madrass!

Bäst i test Barnmadrass

Babymatex Madrass Carpathia – bästa barnmadrass premium

Rätt start madrass Diamond – bästa barmadrass mellan 

Rätt start madrass basic – bästa barnmadrass budget

Bästa barnmadrassen

Vill du hitta den bästa barnmadrassen? Nedan hittar du längre recensioner om de tre barnmadrasser som vi anser är bäst i test i tre olika prisklasser, premium, mellan och budget, så att ni alla kan hitta en favorit som matchar med era förutsättningar. Att investera i en madrass till spjälsäng kan verkligen göra skillnad för ditt barns mående och sömn!

Du kanske inte köpt spjälsäng än? Kika då på vårt test av spjälsängar här. 

Babymatex Madrass Carpathia – bästa barnmadrass premium

Prisklass: premium Mått: 70x140cm Tvättråd: 40°C Passar för: (ålder) Material: bomull, PES, PA och polyester

Bästa barnmadrassen premium

Babymatex Madrass carpathia är en ergonomiskt utformad barnmadrass som kan bidra till att barnet får en hälsosam sömn. Tack vare dess öko-tex certifierade material slipper du oroa dig för att madrassen innehåller några otrevliga gifter, kemikalier eller skadoämnen, utan istället är den både trygg och behaglig att använda. 

Vi gillar verkligen hur de har utformat en madrass som faktiskt på riktigt gör att barnets kropp kan slappna av lite mer än vanligt. Här har de nämligen valt att kombinera en ergonomisk form med en massagefunktion för att skapa högsta möjliga komfort. 

Barnet kommer bokstavligt talat sova som en stock, och dess kropp kommer också må toppen! Och inte nog med det, utöver massagefunktionen så har de också lagt till förstärkta sidor för att madrassen ska kännas extra stadig. 

Sen finns det även ventilationsskåror som bidrar till god luftcirkulation och minskad fuktighet även när det är varmt och om barnet svettas. På så sätt hålls barnet torrt och svalt i alla lägen, samtidigt som madrassen håller sig bra längre. 

En rolig detalj är att madrassens botten består av kokosnöt. Priset här är rätt högt, men ack så värt det! Frågar du oss så skulle vi nog säga att det här är den bästa barnmadrassen i vårt test.

Fördelar: bra material som både andas och håller länge, ergonimisk form med massagefunktion, förstärkta sidor, ventilationsskåror som håller barnet svalt och torrt 
Nackdelar: dyr, stort mått 

Rätt start madrass Diamond – bästa barmadrass mellan

Prisklass: mellan Mått: 60x120x10cm Tvättråd: maskintvätt för överdrag, genomsköljning för fyllning Passar för: (ålder) Material: polyester

Bästa barnmadrassen till spjälsäng mellan

Rätt start madrass diamond är en annan riktigt bra variant av barnmadrass för spjälsäng. Rätt start är ett märke som tillverkar högkvalitativa barnprodukter till rimliga priser, där de satsar på användarvänliga funktioner och trygga egenskaper. 

Det här de även lyckats uppnå här, vilket bara i sig är en anledning till att denna madrass kan vara värd en investering. För det första så är madrassen är ergonomiskt utformad och tillverkad i ett öko-tex certifierat material. Det innebär att den inte innehåller eller skadliga ämnen och att den både är säker, trygg och bekväm att sova på för barnets hälsa och kropp. 

Går vi sen vidare på madrassens utformning så gillar vi framförallt att de satsat på en extra tryckfördelande kärna som bidrar till att den känns stabil över hela ytan. Du behöver inte oroa dig för att det ska bildas en grop eller för att den ska tappa sin form. 

Överdraget är av quiltad bomull, vilket inte bara innebär att det har god ventilation utan även att det känns extra mjukt och mysigt mot huden! Vi skulle nog vilja säga att det här är en av de alternativ som vi anser är den bästa barnmadrassen i vårt test. 

Fördelar: bra mått, ergonomisk form med tryckfördelande kärna, säkra material, känns stabil och håller formen, god ventilation
Nackdelar: något dyr 

Rätt start madrass basic – bästa barnmadrass budget

Prisklass: budget Mått: 60x120x8cm Tvättråd: 60°C Passar för: (ålder) Material: bomull och polyester

Rätt start madrass basic är en barnmadrass i en budgetklass som alla kan ta del av. Utöver att den kommer till ett riktigt bra pris, som är tillgängligt för alla, så har den även rätt hög kvalité trots att den är enkel. Till att börja med så är materialet är allergisäkert och miljöcertifierat, något som i sig tyder på kvalité. 

Sen är madrassen också bekväm och mysig att ligga på för barnet, och så formar den sig både efter kropp och säng för bästa komfort. Det som gjorde att vi fastnade lite extra för den här madrassen var också det faktum att den är otroligt lättskött. 

Inte nog med att den är lätt att hantera och bädda med, utan den är även enkel att rulla ihop och förvara då den inte användas tack vare dess smidiga storlek och formbara material. Sen kan den också tvättas i maskin på 60 grader, vilket verkligen är bra om den blir smutsig eller om det skulle ske en olycka. 

Utan att överdriva så anser vi att det här är en barnmadrass av bäst i test, just på grund av att den levererar riktigt hög kvalité trots sitt låga pris. Vi är så nöjda! 

Fördelar: bra madrass till ett riktigt bra pris, lätt att sköta om och hantera, kan tvättas på höga grader, allergisäker och miljöcertifierad
Nackdelar: något enkel 

Andra testade barnmadrasser

Utöver våra barmadrass bäst i test- vinnare så har vi såklart valt ut ett antal andra barnmadrasser av hög kvalité, men som då inte riktigt nådde toppen. Även här hittar du barnmadrasser i prisklasserna premium, mellan och budget! Kanske hittar du en favorit bland våra andra testade barnmadrasser?

Träumeland madrass easy –

Prisklass: premium Mått: 60x120x7cm Tvättråd: 60°C Passar för: Material: bomull och polyester 

Den här barnmadrassen från Träumeland är av riktigt hög kvalité och motsvarar en madrass som vi vuxna skulle vilja använda för oss själva. Faktum är att barnet kommer sova som en kung (eller drottning) på den här i sin säng, och det gäller oavsett vilken säng det gäller.

Madrassen är gjord i ett väldigt mjukt och trivsamt skum som bidrar till hög komfort och ett bra stöd för barnet, utan att den upplevs som hård eller stel. När barnet lägger sig ner kommer madrassen att forma sig efter barnets kropp, vilket både är hälsosamt och behagligt. 

Vi gillar också det faktum att madrassöverdraget är av certifierad bomull, där ovansidan är i kviltad fleece som ger en extra mysig yta att ligga på. Dessutom är överdraget tvättbart och kan tvättas i maskin på 60 grader – det kan verkligen underlätta! 

Priset på den här madrassen är något dyrt, men för den kvalité och hållbarhet den ger så anser vi att det är värt det. 

Fördelar: formar sig efter barnets kropp, hög komfort med bra stöd, hög kvalité på material, mjukt överdrag i bomull med fleece-sida, kan tvättas på höga temperaturer
Nackdelar: dyrt

Troll madrass för spjälsäng

Prisklass: budget Mått: 60x120cm Tvättråd: Passar för: (ålder) Material: bomull och polyester

Barnmadrass till spjälsäng

Det här är en perfekt madrass för er som har en rätt strikt budget men som ändå vill kunna erbjuda kvalitetssömn och komfort till ert barn. Troll madrass för spjälsäng kommer till ett riktigt bra pris, men trots det så levererar den hög kvalité och ett riktigt behagligt material. 

Det vi gillar lite extra med just den här madrassen är att den är hela 8 cm hög, vilket innebär att även lite större barn kan sova skönt på den här utan att sjunka ner eller missforma själva fyllningen. Madrassens mått är också anpassat för standardspjälsängar så att så många som möjligt kan använda den, det vill säga även om ni kanske byter säng.

Vid leverans av madrassen får du den hoprullad, vilket är väldigt smidigt. Vi är nöjda med den här och anser att de gjort ett bra jobb med både material och fyllning. Madrasskärnan i polyester- fibervadd håller sig bra i sin form, och yttertyget i bomull känns både behagligt och är lättskött. 

Fördelar: hög kvalité till ett bra pris, bra höjd, håller formen, behagligt material, mått som passar standardspjälsängar
Nackdelar: något enkel 

NG baby pure barnmadrass

Prisklass: budget Mått: 40x89x5cm Tvättråd: Passar för: (ålder) Material: bomull

Ytterligare en bra barnmadrass till ett väldigt bra pris, men denna gång i en modell från NG Baby. NG baby pure barnmadrass kommer passa riktigt bra om du upplever att ditt barn är allergisk eller känslig mot kvalster, och att det ofta kan orsaka problem eller obehag. 

Den här madrassen är nämligen gjord av ett revolutionerande fiber som förebygger kvalsterallergi, just för att man ska slippa det obehaget. På lång sikt kommer madrassen att hjälpa med både kvalsterallergi, astma och eksem.

Ofta gömmer sig kvalster i både madrasser, sängkläder och yttertyg, men med den här kan ni känna er säkra på att det inte kommer störa. Oavsett om ditt barn är allergiskt eller inte är det en fördel! 

Dessutom är tyget gjort i ett otroligt behagligt bomullsmaterial som känns svalkande och mjukt mot huden. Trots att den här madrassen kommer till ett lågt pris så håller den en fantastisk kvalité som kan bidra till en märkbart förbättrad hälsa hos ditt barn. Vi kan garantera en god natts sömn utan allergi, kli eller andra obehag. 

Fördelar: förebygger kvalsterallergi och motverkar hudutslag, behagligt material i bomull som är bra för känslig hy, bra pris
Nackdelar: lite tunn, kan tappa sin form 

Stokke Home Madrass

Prisklass: premium Mått: 132x70x10cm Tvättråd: Passar för: (ålder) Material: PU skum, bomull

Även den här madrassen från Stokke Home är en lyxigare variant som kommer till ett högt pris. Däremot får du här en barnmadrass av riktigt hög kvalité gjord i PU-skum, som faktiskt är lite extra omtyckt för att just hålla sin form och densitet väldigt bra. 

Madrassen tål alltså en hel del tryck av ett flertal barn utan att den sjunker ihop. Istället upplevs den som fyllig och fast även efter flera års användning, vilket vi verkligen anser är ett tecken på kvalité. Det gör också att dess höga pris känns mer rimligt. Dessutom har fyllningen som små ventilationsspår på undersidan som gör att den håller sig sval och torr.

En annan sak som vi gillar är att de har valt att fästa ett behagligt överdrag i bomull runt madrassen, som tack vare sin smarta undersida i nät är väldigt lätt att både dra av och sätta på. Vid behov är den lätt att rulla ihop. 

Något som vi dock anser är lite märkligt är valet av mått på den här madrassen. Det tillhör inte riktigt standardmåttet på spjälsängar, vilket gör att inte alla kan använda den här. Men passar den barnets säng så kan vi garantera att hen kommer sova riktigt skönt på den här madrassen från Stokke!

Fördelar: tåligt och hållbart PU-skum som håller sin form och densitet, ventilationsspår och nätundersida för god ventilation, överdraget är lätt att ta av
Nackdelar: dyr, konstiga mått 

Babymatex dual madrass

Prisklass: mellan Mått: 60x120x10cm Tvättråd: maskintvätt för överdrag Passar för: (ålder) Material: polyester, bomull, polyamid, silvertråd, polyuretanskum

bra barnmadrass

Babymatex dual madrass är en barnmadrass av dubbelsidig form som garanterat kommer bidra till att ditt barn sover bra och tryggt i sin egen säng. Tack vare kombinationen av god ventilation och bra fördelning av kroppsvikten känns madrassen stabil men ändå formbar oavsett hur barnet ligger, vilket verkligen är en fördel.

På madrassens ena sida hittar ni egenskapen som fokuserar på ventilation och luftgenomströmning. Där finns interna ventilationskanaler som ser till att både barnet och madrassen håller sig torr och sval oavsett temperatur eller fuktighet. På sikt bidrar det till att madrassen håller sig fin längre!

Går vi sen vidare på madrassens andra sida hittar man den fantastiska funktionen som kallas för minnesskum. Det är just det materialet som gör att madrassen är så bra på att fördela kroppsvikten, vilket i sig gör att den både formar sig efter kroppen, håller bra stadga och leder bort fukt. En perfekt kombination, helt enkelt.

Vi gillar också att madrassen har förstärkta kanter för extra säkerhet. Dessutom är överdraget lätt att ta av tack vare dragkedja, och priset är inte heller så farligt. Babymatex levererar! 

Fördelar: dubbelsidig madrass med god ventilation och bra kroppsviktfördelning, håller sig i form länge, förstärkta kanter, lätt att dra av yttertyget, formar sig bra
Nackdelar: något dyr

Babydan Madrass airlux

Prisklass: mellan Mått: 40x84cm Tvättråd: Passar för: (ålder) Material: memoryskum

I vanlig ordning har Babydan kommit upp med en produkt som man verkligen kan lita på, nämligen deras barnmadrass i modellen airlux. Det här är en madrass som alla föräldrar med glädje kan investera i till sina barn, inte minst med tanke på det generösa priset. 

Det bästa med den här barnmadrassen är att den är gjord i memoryskum, vilket är ett material som innebär att madrassen formar sig efter kroppen samtidigt som det håller bra stadga. Komforten är alltså på topp, och hållbarheten lika så. Dessutom verkar det för att avlasta kroppen och bidra till maximal avkoppling. 

Utöver det är madrassen försedd med ventilationshål som verkar för att ventilera och transportera fukt. Det gör att både barn och madrass håller sig sval och torr i alla lägen. Vi överdriver inte nära vi säger att ditt barn kommer sova riktigt gott med den här i sin säng. Något litet mått, men annars väldigt bra! 

Fördelar: madrass i memoryskum som formar sig efter kroppen, håller formen, bra pris för bra madrass, god ventilation, transporterar fukt
Nackdelar: konstiga mått, något liten

Frågor och svar om barnmadrasser

Vilken är den bästa madrassen för barn?

Med tanke på att det finns så otroligt många barnmadrasser att välja mellan så kan det vara svårt att veta vilken som är den bästa madrassen för barn. För att hitta rätt är det såklart viktigt att du utgår från ditt barn och den säng barnet ska sova i, samt att du förhåller dig till er budget och om det finns specifika önskemål.

Oavsett vilket barn det gäller så är det dock viktigt att valet blir rätt, för oj vilken skillnad det kan vara på barnmadrass och barnmadrass. Faktum är att barnmadrassen kan ha så stor betydelse för barnets hälsa och välmående, så att ta sig tiden och energin för att hitta den bästa barnmadrassen kommer verkligen löna sig.

Utöver att kolla igenom vilka barnmadrasser vi tipsar om ovan så bör ni tänka på att kvalité ska komma före pris. Det finns bra madrasser till en billigare peng, men i långa loppet är det ofta värt att lägga några extra slantar både för barnets komfort och madrassens hållbarhet. Anpassa madrassens storlek efter sängen, eller välj en madrass i ”växa-forms” modell. 

Tänk också på om barnet har några allergier, samt att det kan vara bra om madrassen har någon slags ventilation som ser till att den håller sig torr och sval. Som ett extra komplement för att hitta den bästa barnmadrassen rekommenderar vi att ni satsar på en bekväm kudde och mysiga lakan!

Vilken fasthet ska man ha på en madrass för barn?

När man pratar om barnmadrasser så finns det lite olika fasthet, eller hårdhet, att välja mellan. Det bästa är ofta att välja en mellanhård madrass, det vill säga de som varken är för hårda eller för mjuka. 

Det är viktigt att madrassen håller formen och att den ger ett bra stöd för barnet, samtidigt som den också ska kännas mjuk och mysig runt kroppen. Sen kan detta variera från barn till barn, såklart. Men det enklaste är att utgå från en medelhård modell för att sen isåfall köpa till en bäddmadrass om ni vill ändra fastheten. 

RELATERADE INLÄGG:

hejalbert recension

Recension och omdöme av läroplattformen Albert

Albert är en läroplattform för både yngre och äldre barn. Här får barn bland annat lära sig svenska och matte på ett lekfullt sätt.
LÄS MER >>
vid vilken ålder byter man bilbarnstol

Guide: När ska man byta bilbarnstol

När ska man egentligen byta bilstol till barnet? Hur gamla måste de vara och vad är maxvikten? Vi har samlat all fakta du behöver i vår guide.
LÄS MER >>
aktiviteter för babyshower

32 Bästa lekarna för en babyshower

Vi har satt ihop de roligaste lekarna för en babyshower. Du hittar de klassiska, de lätta och de roligaste lekarna i vår långa lista.
LÄS MER >>
1 2 3 58

LÄMNA ETT SVAR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.