Innehåll

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Nästintill alla barn gillar att leka och plaska i vattnet, något du kan låta dem göra på ett säkert och kontrollerat sätt genom att investera i den bästa barnpoolen. Att kunna ha en uppblåsbar barnpool i trädgården är otroligt praktiskt och roligt på alla sätt och vis, då ni snabbt och smidigt kan blåsa upp den då solen steker och temperaturerna stiger.

Det finns en hel del olika barnpooler att välja mellan på marknaden, det finns både familjepooler, barnpooler med rutschkana och lekland, säkra barnpooler med hög kant, och så vidare. Det stora utbudet kan försvåra valet när det kommer till att hitta den som passar bäst för er.

Vi hoppas att vår köpguide kan hjälpa er på vägen mot att en perfekt pool till trädgården, som ger er och era barn möjligheten att svalka sig och ha roligt utan att behöva åka till stranden.

I testet kom vi fram till att Bestway Fast Set Pool m Tillbehör (Ø457) blev vår premiumfavorit, medan Bestway Lekcenter Lavalagunen vann i mellanklassen som en underhållande och spännande barnpool med lekland. Som en prisvärd vinnare i budgetklassen tog Bestway The Big Lagoon Familjepool hem vinsten.

Bästa barnpoolen

Till sommaren är det skönt att ha en pool för barnen att svalka sig i. Då gäller det att hitta en bra barnpool och det är en djungel att hitta den bästa barnpoolen. Vi har utsett de bästa barnpoolerna i tre prisklasser: premium, mellan och budget. 

Bestway Fast Set Pool m Tillbehör Ø457 - bästa barnpoolen premium

Prisklass: premium Mått: 457 x 84 cm Material: PVC Antal liter: 9677 L Lämplig för ålder: från 3 år Pump: ingår

Bästa barnpoolen premium

Det här är en större version av Bestway Fast Set Pool, och vi kan verkligen säga att den här kan göra sig otroligt bra i trädgården under de stekande sommardagarna. Tack vare den generösa storleken rymmer den väldigt mycket vatten, vilket gör att hela familjen kan få plats att njuta av svalkan.

Trots att den är så stor är det inte alls särskilt svårt att montera den, utan det görs enkelt och smidigt utan specifika hjälpmedel. Faktum är att ni bara behöver blåsa upp den övre ringen, fylla på med vatten och vips så reser sig poolen på egen hand. Tänk på att placera den på en plan yta!

Vi uppskattar också att det medföljer en filterpump vid köp, som innebär att ni kan hålla vattnet rent och fräscht. Den är också lätt att tömma på vatten, där du bara behöver koppla in trädgårdsslangen på drängeringsventilen. Priset är lyxigt, men å andra sidan får du en otroligt generös och smidig pool som håller länge!

Fördelar: väldigt rymlig, enkel att blåsa upp, stabil och tålig, ingår filterpump
Nackdelar: dyr

Bestway Lekcenter Lavalagunen - bästa barnpoolen mellan

Prisklass: mellan Mått: 265 x 265 x 104 cm Material: PVC Antal liter: 208 L Lämplig för ålder: från 2 år Pump: ingår inte

Bästa barnpoolen mellan

Denna konstruktion från Bestway är inte bara en vanlig barnpool, utan här får du ett helt lekcenter som kan användas av alla barn från 2 år. Vi tycker att den här är otroligt fin och rolig, och den kan glädja vilket barn som helst. Om ni kopplar in trädgårdsslangen kan ni också få en fontändusch!

Vid köp får ni alltså inte bara en rymlig och stabil barnpool, utan ni får även en rutschkana, uppblåsbara leksaker och underhållande lekbollar, till ett väldigt bra pris. Hela konstruktionen är gjord av tåligt material, och den kommer hålla väldigt länge. Det bästa är att den kan användas som ett lekland även utan vatten, och vara minst lika roliga för det.

Fördelar: uppblåsbart lekland, ingår både rutschkana och leksaker, tålig, generös storlek
Nackdelar: pump ingår inte, tar lång tid att blåsa upp

Bestway The Big Lagoon Familjepool - bästa barnpoolen budget

Prisklass: budget Mått: 262 x 157 x 46 cm Material: PVC vinyl Antal liter: 544 L Lämplig för ålder: från 3 år Pump: ingår inte

Ytterligare en pool från Bestway, och även denna gång av en generös storlek som kan rymma hela familjen. Måtten är dock inte överdrivet tilltagna, vilket gör att den känns smidig och behändig men ändå rymlig. Tack vare de höga och breda kanterna känns den säker att använda, och den kan ge mycket glädje och lek under de varma sommardagarna.

Det tåliga materialet av slitstark vinyl kommer hålla länge, och den står sig bra trots mycket slit och släng. Priset på den här är inte heller så farligt, speciellt inte med tanke på dess generösa storlek och stabila utformning. Vi gillar att den är enkel att tömma på vatten, och att du får med en reparationslapp om olyckan inträffar.

Fördelar: prisvärd, stadig och säker, generös storlek, slitstark
Nackdelar: pump ingår inte

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Andra testade barnpooler

För att hitta den bästa barnpoolen måste flera barnpooler testas. Vi har utsett våra tre favoriter i tre prisklasser men kanske passar inte de dig. Då kanske du kan hitta din favorit här!

Intex Fishbowl Pool set With Ring & Ball (flerfärgad)

Prisklass: budget Mått: 132 x 28 cm Material: vinyl Antal liter: 204 L Lämplig för ålder: från 2 år Pump: ingår inte

Billig barnpool

Här har vi en riktigt söt och rolig barnpool från Intex, som överlag är ett märke som tillverkar kvalitativa, genomtänkta och prisvärd barnprylar i flera kategorier. Även här har de lyckats skapa en pool som kan intressera barnen att vilja leka och plaska i vattnet, vilket i sig kan underlätta vid vattenskräck och andra hinder.

Just den här är ett perfekt komplement att investera i då du vill att dina barn ska kunna bada och plaska runt på ett säkert sätt under de varmare månaderna. Plaskdammen består av 3 ringar och har en lagom höjd på 28cm. Materialet är slittåligt, den rymmer en hel del vatten, och den kan användas från dess att barnet är 2 år. Vid köp ingår en matchande badring och badboll, till ett väldigt bra pris!

Fördelar: prisvärd, lagom stor, perfekt för mindre barn, tålig, ingår badring och badboll
Nackdelar: pump ingår inte

Barnpool med Uppblåsbara Badleksaker (308L)

Prisklass: mellan Mått: 239 x 206 x 96 cm Material: vinyl Antal liter: 308 L Lämplig för ålder: från 3 år Pump: ingår inte

Babypool

Det här är en något större barnpool, som faktiskt kan liknas vid ett litet lekland som ni kan sätta upp i trädgården. Du får med fina och underhållande uppblåsbara leksaker som följer poolens akvarium-tema, där barnen kan underhålla sig på egen hand med både figurerna och rutschkanan som medföljer vid köp. Den fästs med sugkoppar hur enkelt som helst.

Det bästa är att hela poolen, inklusive leksakerna och kanan, är gjorda i riktigt tålig vinylplast för att den ska stå sig bra både mot slitsamma användningar, slitage och väderpåfrestningar. De höga kanterna känns också extra stabila och betryggande. En rolig detalj är den söta palmen som blir till en vattenspruta om du kopplar in vattenslangen.

En något dyrare barnpool, men med tanke på hur många olika uppblåsbara leksaker du får med, samt den roliga rutschkanan så anser vi absolut att det är värt det, speciellt med tanke på att den är så rymlig och tålig på samma gång. Med den inbyggda tömningsventilen är det inte heller svårt att tömma ur vattnet efter lek.

Fördelar: rymlig, tålig, som ett mindre vattenland, medföljer rutschkana och uppblåsbara figurer
Nackdelar: något dyr, pump ingår inte

Intex Watermelon Pool, 3-ring (flerfärgad)

Prisklass: budget Mått: 168 x 38 cm Material: Antal liter: 581 L Lämplig för ålder: från 2 år Pump: ingår inte

Denna barnpool från Intex är, som ni kan se, formad som en vattenmelon. Vi tycker att den här är så fin och rolig för barnen att använda, och den kan verkligen förvandla vilken grå och tråkig dag som helst till en glad och rolig dag på bara några sekunder. Barn som älskar vattenmeloner, och alla andra barn också, kommer springa direkt till den här!

Vi tycker att de har gjort ett väldigt bra jobb med både design, utformning och material, då den här både är otroligt fin, lagom stor, och väldigt tålig. När vi såg dess låga pris blev vi verkligen imponerade över hur bra den är, och hur säker den känns med de höga kanterna. Perfekt pool som passar alla barn från 2 år. 

Fördelar: prisvärd, lagom stor, känns säker, riktigt fin
Nackdelar: pump ingår inte

Prisklass: budget Mått: 102 x 89 cm Material: Antal liter: 451 L Lämplig för ålder: 1-3 år Pump: ingår inte

Intex barnpool med tak är, precis som namnet lyder, formad likt ett gulligt litet svamphus! Vi tyckte att den här var så otroligt söt så vi kunde bara inte hålla oss för att ta med den i vår köpguide, för oj så roligt barnen kan ha i denna.

Storleken är rymlig utan att kännas för stor eller djup, och den rymmer mycket vatten så att barnen kan plaska runt ordentligt. Det bästa är inte bara att dess tak gör att den ser ut som ett litet svamphus, utan det är också ett riktigt bra solskydd som gör att även de minsta kan vara ute och leka utan problem. Perfekt att använda för de allra minsta barnen med föräldrarnas uppsikt.

Fördelar: otroligt söt design, skyddande tak som solskydd, lagom stor, rymmer mycket vatten
Nackdelar: något vinglig, pump ingår inte

Bestway Fast Set Pool m Tillbehör (940 L)

Prisklass: mellan Mått: 305 x 51cm Material: PVC Antal liter: 940 L Lämplig för ålder: Pump: ingår

Bestway Fast Set Pool är en otroligt praktisk och underhållande pool som kan användas av hela familjen. Storleken är generös utan att kännas klumpig eller osmidig, och den rymmer väldigt mycket vatten för att ge plast åt flera personer samtidigt. Ett riktigt bra komplement under de varma sommardagarna.

En nackdel är att du inte får med en pump, som gör att ni enkelt kan hålla vattnet rent under tiden då ni badar. 

Det som gör den här poolen så smidig är att den enkelt blåses upp, och precis som namnet utlovar så går det snabbt att ställa upp den. Tåligt material som håller bra. Tänk på att placera poolen på en skräpfri och plan yta. 

Fördelar: rymmer hela familjen, står stadigt, smidig att sätta upp
Nackdelar: pump följer inte med

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Bestway Pool med Solskydd Ø147 (blå)

Prisklass: budget Mått: 147 x 147 x 122 cm Material: Antal liter: 265 L Lämplig för ålder: från 3 år Pump: ingår inte

pool med solskydd

Här har vi ännu en smart och praktisk pool från Bestway, som även det är ett pålitligt märke som tillverkar användbara och prisvärda barnprylar av hög kvalité. På just den här varianten av barnpool syns det tydligt att de lagt ner mycket tid och energi på att skapa en trygg och säker pool för de mindre barnen, inte minst för det skyddande taket.

Som ni kan se så är den här barnpoolen konstruerad med ett tak i form av ett solskydd, vilket innebär att du som förälder kan låta de mindre barnen leka och plaska i poolen trots att den står i solen. Det ger såklart inte 100 procent skydd mot UV-strålarna, men med badkläder och solkräm är den absolut säker att använda, och så skyddar den mot värmen.

Soltaket kan också tas av vid behov. Dessutom är den här barnpoolen riktigt söt, med ett fint havsinspirerat mönster och en härlig blå färg. Den är också rätt rymlig och tar in en hel del vatten, så att barnen ska kunna leka tillsammans utan problem. Vattnet är lätt att tömma ut, och den är riktigt tålig.

Fördelar: barnpool med skyddande soltak, generös storlek, fin design, känns säker och stabil
Nackdelar: pump ingår inte

Prisklass: budget Mått: 272 x 193 x 104 cm Material: Antal liter: 151 L Lämplig för ålder: från 2 år Pump: ingår inte

Barnpoolen Enhörning från Intex är, precis som namnet utlovar, en söt barnpool utformad som en enhörning, med en sprinklersfunktion dessutom. Den fina designen och de färgglada färgerna kan få vilket barn som helst att vilja leka och plaska i vattnet, vilket kan underlätta vid vattenskräck.

Dessutom är den gjord för att kunna användas med sprinkler, där du bara behöver koppla in trädgårdsslangen och vips har ni en rolig och svalkande dusch! Poolens storlek är generös, och den höga kanten känns trygg och stadig. Dock ryms det inte överdrivet mycket vatten i förhållande till storleken, men å andra sidan är den väldigt stabil.

Fördelar: bra pris, stadig konstruktion, söt design, sprinklerfunktion
Nackdelar: rymmer inte så mycket vatten, pump ingår inte

Intex Fishing Fun Play Center

Prisklass: mellan Mått: 218 x 188 x 99 cm Material: Antal liter: 182 L Lämplig för ålder: från 3 år Pump: ingår inte

Barnpool med fontän

Precis som några av våra andra deltagare i testet så är det här en liten specialare när det kommer till barnpooler, just för att den är utformad som ett helt lekcenter. Det innebär att du alltså får en stor och stadig barnpool, en rolig rutschkana, fina uppblåsbara leksaker och underhållande lekbollar.

Palmen som sitter på poolens kan också användas som vattenspridare om ni kopplar in trädgårdsslangen. Trots att poolen är väldigt generös och att du in princip får en miniversion av ett helt vattenland är priset inte överdrivet högt. Den är rymlig, rolig, aktiverande, säker och stabil, för att alla barn över 3 år ska kunna leka och ha roligt i alla lägen.

Fördelar: lätt att tömma med bottenpropp, stabil och rymlig, känns säker, komplett vattenland
Nackdelar: pump ingår inte, tar lång tid att blåsa upp

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Frågor och svar om barnpooler

Är barnpooler säkra?

För att en barnpool ska vara helt säker krävs det att du som förälder alltid har uppsikt på barnet under tiden då poolen används, oavsett hur gammalt barnet är. Vad gäller poolerna i sig så bör de vara CE-märkta för att vara säkra i mån om material, och den bör inte heller ha några vassa kanter eller små detaljer som barnet kan råka svälja.

Skydd till barnpool?

Vissa barnpooler är försedda med ett så kallat soltak, vilket innebär att ni vid användning får någorlunda skydd mot solen och de stekande temperaturerna. Sen finns det också poolskydd som du kan köpa för att skydda själva poolen mot skräp, påfrestande väder och slitage. Det finns olika varianter och storlekar att välja mellan beroende på vad du behöver.

Pump till barnpool?

I vissa fall kan det ingå en pump då du köper en barnpool. Det finns dock två olika typer av pumpar; en typ som du kan använda för att pumpa in luft och blåsa upp poolen, och en typ som verkar för att hålla vattnet i poolen ren. Om detta inte ingår vid köp, vilket det sällan gör, finns det olika varianter att köpa beroende på om du vill blåsa upp eller hålla din pool ren.

Vad ska man tänka på kring pool?

När ditt barn ska bada i poolen finns det några saker som du bör tänka på för att hela upplevelsen ska bli så trygg och säker som möjligt, där du vill göra allt för att minska risken om att barnet ska trilla, slå sig, eller rent ut sagt hamna under vattnet utan möjlighet att ta sig upp.

Den sistnämnda punkten är den du bör vara mest uppmärksam på, något som kräver att du som förälder aldrig ska lämna ditt barn ensam vid eller i vattnet. Även om du bara ska kolla bort en kort stund bör du se till att barnet inte är nära vattnet ensam, då den här korta stunden kan vara avgörande för liv och död. Det ska alltid finnas någon som har koll på barnet!

Sen bör du inte bara tänka på att alltid ha uppsikt över barnet, utan du bör även se till att du alltid har möjlighet att greppa tag i barnet eller hjälpa det om det inte lärt sig att simma eller flyta på egen hand. Ju mindre barnet är, och ju mer osäkert det är i vattnet, desto närmre bör du vara under vistelsen i vattnet.

Ett säkert tips som ger både dig och barnet mer trygghet är att använda flyt- och simhjälpmedel, alltså trots att det badar i en liten pool. Badringar, armpuffar och flytmadrasser hjälper barnet att hålla sig ovanför ytan, fast att du fortfarande bör finnas där. Ju snabbare du lär ditt barn att flyta och kontrollera sin kropp i vattnet desto säkrare blir det.

Var placeras simpoolen?

För att er barnpool ska stå så stabilt och bra som möjligt är det bästa om du placerar den på ett jämnt och mjukt underlag, så som på gräsmattan. Om ni inte har en gräsmatta funkar det såklart att ställa den på altanen eller asfalten, men se till att ytan är jämn, att det inte ligger något skräp under, och att materialet inte riskerar att sticka hål på poolen.

Ni bör också se till att det finns gott om utrymme runt poolen, där det krävs en allt större fri yta ju större poolen är. Om du vill underlätta renhållningen av poolen är det smart om det inte heller hänger några grenar eller buskar precis intill, då det kan hamna i poolen och skräpa ner. Se till att ni har närhet till en kran eller vattenslang, samt att det finns möjligheter att tömma poolen.

Hur rengör man en pool?

Det bästa är att använda rengöringsprodukter och verktyg som är gjorda för att användas i en pool, annars finns det en risk för att du sliter eller förstör materialet och orsakar onödiga skador. Kom ihåg att större pooler kräver bättre underhåll och rengöring, medan mindre barnpooler ofta bara kräver att du byter vatten med jämna mellanrum.

Om det inte medföljer en filterpump till den större poolen är det viktigt att ni med jämna mellanrum tömmer vattnen och rengör ordentligt, speciellt om ni inte ska använda poolen på ett tag. Tänk på att sätta på poolskyddet för att skydda mot skräp. När säsongen är slut bör poolen tömmas, rengöras och tas in. Klor är ett effektivt rengöringsmedel, och så finns det andra desinficerande medel.

Solskydd?

Om du ska köpa en barnpool som ska användas av mindre barn och bebisar kan det vara riktigt bra att köpa en variant med ett soltak. Det ger inte bara skydd mot solen och de skadliga UV-strålarna, utan det gör också att vattnen inte blir lika varmt. Komplettera med badkläder och solskydd för optimalt skydd, även om ni har ett soltak!

Barnpooler som utgått:

Bestway Power Steel Pool med Tillbehör (610)

Prisklass: premium Mått: 610 x 610 x 122 cm Material: PVC, PP, ABS, metall Antal liter: ca 30 512 L Lämplig för ålder: Pump: ingår

Bästa familjepoolen

Här, mina damer och herrar, har vi en otroligt maffig och lyxig pool från Bestway. Det här är nämligen inte en barnpool, utan det här en riktig pool som monteras ovan marken. Det innebär alltså att den här kan användas av hela familjen, och med tanke på dess generösa storlek och den stabila konstruktionen känns den otroligt användbar.

Vi gillar verkligen att du får med exakt allt du kan tänkas behöva för att montera den här på ett stabilt och ordentligt sätt, där du får både filterpump, poolstege, markskydd, rostfria metallramar, poolöverdrag och reparationslappar i ett och samma köp. Ett perfekt komplement att sätta upp i trädgården när sommaren närmar sig.

Tack vare de rostfria metallramarna och det skyddande överdraget kan poolen stå sig hela sommaren trots påfrestande väder och vind, och med filterpumpen ser du till att vattnet hålls rent. Priset är som sagt otroligt lyxigt, men vi kan garantera att ni får väldigt mycket glädje av denna. Tänk på att montera den på en skräpfri och plan yta!

Fördelar: en riktig pool, monteringskit ingår, otroligt rymlig, tålig och stabil
Nackdelar: väldigt dyr, krävs ordentlig montering