Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Är du på jakt efter att investera i en riktigt bra bärstol, eller till och med en produkt som kan kategoriseras som bästa bärstol? Då har du nämligen hittat till helt rätt sida! Här nedan kommer du som läsare att få ta del av en komplett guide av olika bärstolar, där vi då valt ut de som vi och många andra anser är bärstol bäst i test. 

Det finns ingen tvekan om att alla föräldrar kan få både stor nytta och stor glädje av en bärstol, för oavsett om ni gillar att vara aktiva, bekväma eller båda delarna så kan en bärstol verkligen göra sig bra. Faktum är att de funkar lika bra på vandringen och promenaden som under ert strosande på stan och mer stillsamma arrangemang. 

Tack vare att du enkelt kan fästa barnet i en trygg och stabil konstruktion i form av en behaglig stol är det inte bara bekvämt och säkert för barnet att följa med överallt. Även dig som förälder kommer komforten vara riktigt hög, vilket i sin tur förlänger orken och förbättrar energin. En bärstol är också ergonomiskt bra för både stor och liten!

Däremot kan det idag vara rätt svårt att veta vilken bärstol man ska välja att investera i just med tanke på att det finns så otroligt många modeller att välja mellan. De flesta är bra, men det gäller att hitta den som funkar bäst för en själv och det ändamål man har. Vi hoppas att ni med hjälp av vår guide får det lättare då ni ska hitta den bästa bärstolen!

Bäst i test bärstol

Utmärkande egenskaper: med ett material som andas och en komfort som når alla höjder ser Thule Sapling Elite till att både barn och vuxen får en trygg men bekväm åktur. Lätt att justera för allas användning!

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Utmärkande egenskaper: en perfekt bärstol för dig som vill ha en lätt och smidig men ändå stadig och bekväm bärstol för såväl äventyret som promenaden i stan. Bra pris dessutom!

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Hippychick hipseat – bästa bärstol budget

Utmärkande egenskaper: ett höftbälte från Hippychick som alla kan få användning av i vardagen. Ger bra stötta men är ändå enkel och smidig att använda.

Bästa bärstol

I den här kategorin av texten har i valt att samla ihop de bästa bärstolarna, det vill säga de bärstolar som vi anser är bäst i test. Att välja ut bärstol bäst i test var inte helt enkelt med tanke på att många håller väldigt hög kvalité! Här hittar ni i alla fall våra favoriter i tre olika prisklasser; premium, mellan och budget.

Prisklass: premium Vikt: 3,6 kg Maxvikt: Material: nylon Mått:73 x 31 x 35 cm Packvolym: Ställbar rygglängd: ja Solskydd: ja

Den här bärstolen från Thule kom faktiskt att bli vår favorit i premiumklassen, och vi kan utan tvekan säga att det här är en bärstol bäst i test! Att vi valde att ge den här vårt högsta betyg beror helt enkelt på att den håller så otroligt hög kvalité, både i material och utformning, samtidigt som komforten är på topp. 

Det finns ingen tvekan om att både stor och liten kommer få en bekväm och trivsam tur med denna. Den är enkel att sätta ner barnet i och smidig att dra på sig, och så har den en passform som är utformad för att sitta så bra det bara går. Tack vare den justerbara rygglängden och höftbältet kan du helt anpassa den efter din egen kropp!

Med andra ord kan bärstolen användas av alla som önskar, och det är inte heller svårt att bytas av under en vandring. Dessutom har den stabiliseringsremmar som gör att tyngdpunkten justeras vid behov. Barnet kan därmed sitta nära men ändå stadigt och bekvämt, alltså för båda. 

Något vi verkligen uppskattar här är att bärstolen är utformad med en väldigt behaglig ryggpanel som både ger stöd och ser till att ryggen håller sig sval. Sätet för barnet är i ergonomisk plysch, och så finns det löstagbara fotstöd. Andra smarta detaljer är ficka, avtagbart fack, höftbältesfickor, samt solskydd. Något dyr, men så värt det! 

Fördelar: många smarta detaljer, stadig och bekväm, lätt att justera passform, kan användas av alla, barnet sitter tryggt och behagligt nära dig 
Nackdelar: dyr

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Prisklass: mellan Vikt: 2,1 kg Maxvikt: 18 kg Material: Mått: 60 x 30 x 17 cm Packvolym: Ställbar rygglängd: nej Solskydd: nej

Precis som våra andra vinnare i de olika prisklasserna anser vi att den här bärstolen från Phil & teds passar in som en av våra favoriter. Med tanke på att den här kommer till ett relativt lågt pris i förhållande till andra bärstolar levererar den en kvalité och funktionalitet som hör liknar premiumklassens. Inte riktigt lika hög, men väldigt nära!

Det som däremot fick oss att reagera lite extra här var just det faktum att den här bärstolen var så lätt. Med en vikt på endast 2,1kg passar den perfekt att ha med sig på resan, i väskan eller på flyget, där den är väldigt lätt att packa ihop för smidig transport. Dock upplevs den ändå som väldigt stadig tack vare aluminiumramen och dess kraftiga byggnad. 

Ett annat plus är det vattentåliga textilierna som håller både dig, barnet och er packning torra oavsett väder. Vi gillar också att passformen är ergonomiskt utformad med en stoppning som avlastar ryggen. Dock är den ändå ventilerande och behaglig i och med nättyget baktill. Smarta detaljer som fack, fickor och en avtagbar mini-ryggsäck bidrar till ett högt betyg!

Fördelar: väldigt lätt, smidig att packa ihop, bra pris, stadig, vattentålig, avtagbar ryggsäck
Nackdelar: något få fack och dålig förvaring 

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Hippychick hipseat – bästa bärstol budget

Prisklass: budget Vikt: Maxvikt: 20 kg Material: textil Mått: Packvolym: Ställbar rygglängd: nej Solskydd: nej

Det här är lite av en specialare när det kommer till bärstolar. Hippychick hipseat är, precis som namnet utlovar, en typ av högtstol som du enkelt kopplar på runt höften. Det är alltså som en bärstol, bara med skilladen att man bär barnet lite smidigare runt höften istället för att behöva slänga upp den bakpå ryggen. 

Med andra ord är det här ett perfekt alternativ för dig som vill få lite stötta och hjälp då du ska bära runt på barnet, utan att nödvändigtvis behöva köpa en stor och klumpig stol gjord för vandring. Tack vare dess praktiska utformningen är den både enkel och bekväm, och samtidigt minskar den belastningen och smärta för kroppen. 

Vi gillar det faktum att de har placerat en halkfri yta på höftbältet, samt att hyllan om barnet sitter på är fast och stabil. Tills det att ditt barn är runt 106cm kommer den här vara riktigt bra i alla situationer, främst till vardags då du inte orkar bära ditt barn på egen hand. Bältet är justerbart efter din egen passform! 

Fördelar: smidigt att använda, perfekt till vardags, ger stötta vid bärning på höften, billig, justerbar storlek
Nackdelar: inte en riktig bärstol, något enkel, kan inte användas så länge

Andra testade bärstolar

Utöver de bärstolar som vi anser är bäst har vi även valt ut ett antal andra bärstolar som finns att tillgå på marknaden. Dessa håller också väldigt hög kvalité, men slår dessvärre inte våra favoriter. Däremot finns det en chans att ni hittar er favorit här!

Prisklass: premium Vikt: 3,5kg Maxvikt: 22kg Material: Mått: 43x34x80cm Packvolym: 18L Ställbar rygglängd: ja Solskydd: ja

Deuter kid comfort lll är en riktigt välgjord variant av bärstol som in princip alla föräldrar och barn kan få glädje av. Det här är nämligen en så kallad fullfjädrad bärstol som kommer med många smarta detaljer, hög komfort, kvalitativt material och praktisk utformning. Den är helt enkelt fullbordad på många sätt, även vad gäller det höga priset!

Dock anser vi att den här verkligen kan vara värd sitt pris.Utan att tveka så kommer den här göra alla vandringar och promenader till en bekväm och trivsam upplevelse, det vill säga både för barn och liten. Bärkomforten är riktigt hög tack vare både höfbältet, nättyg, justerbar sitthöjd och justerbar rygglängd med flex- bärsystem. 

Oavsett vem det är som ska vandra eller promenera så kan bärstolen enkelt anpassas i storlek för att ge bästa möjliga passform. Andra smarta detaljer är det inbyggda solskyddet, stora förvaringsfickor, vätskesystem, säkerhetsbälte och den höga maxvikten. På köpet får du med en söt liten nalle. 

 Fördelar: generöst tilltagen, justerbar passform, bra förvaring, smarta detaljer, bekväm
Nackdelar: dyr, något få separata fickor, ej regnskydd

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Prisklass: premium Vikt: 3,1kg Maxvikt: 22 L Material: 210D Nylon, 400HD Nylon Mått: 38 x 43 x 73 cm Packvolym: 20L Ställbar rygglängd: ja Solskydd: ja

Den här bärstolen från Osprey kan verkligen komma väl till pass om du är ute efter att investera i en kvalitativ bärstol som du alltid kan bära barnet på ett tryggt och trivsamt sätt. Det bästa med den här är att den både känns och ser säker ut, det vill säga både för barn och vuxen. Oavsett vad ni ska göra kan den här underlätta väldigt!

Dock kommer bärstolen till ett högt pris, vilket inte är för alla. Men för dess kvalité, säkerhet och praktiska passform gillar vi den mycket ändå. Här har man trots allt lyckats kombinera en snygg design men högsta komfort och säkerhet – stort plus för det! 

Dessutom har den inbyggt solskydd och regnskydd, höftbälte, stigbyglar, stort packutrymme och vätskesystem. Som pricken äver i:et är modellen också vikbar för att vara så smidig som möjligt att packa med sig eller förvara. Vi är nöjda. 

Fördelar: stor packvolym, hög maxvikt, smidig att vika ihop, otroligt säker och trygg, stadig men bekväm, sol- och regnskydd
Nackdelar: dyr, något tung

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Prisklass: premium Vikt: 3,3 kg Maxvikt: 22 kg Material: Nylon Mått: 31 x 35 x 73 cm Packvolym: Ställbar rygglängd: ja Solskydd: ja

Thule Sapling är, likt vår vinnare i premiumklassen, en bärstol som väldigt många föräldrar väljer att vända sig till då man vill investera i en trygg men bekväm stol för barnet. Det som urskiljer den här från många andra modeller på marknaden är just det faktum att den är så otroligt lätt att justera i storlek, vilket gör att alla som vill kan använda den utan problem. 

Sen gillar vi också att de verkligen har tänkt till vad gäller detaljerna. Trots att den här är en lite enklare version av vår premiumvinnare så har du både höftbälte, stabiliseringsremmar, solskydd, ergonomiskt säte, fotstöd och stöttande ryggpanel. Dessutom är det smidigt att sätta ner barnet både ovanifrån och från sidan. 

Det finns ingen tvekan om att den här bärstolen kan underlätta vid era vandringar och promenader av alla dess slag. Både barn och vuxen kan slappna av och njuta av en stadig men trygg åktur, samtidigt som ni har möjlighet att vara nära varandra utan särskild belastning. Din kropp kommer tacka dig!

Utöver den praktiska, bekväma och trygga utformningen har de även lagt till en del detaljer, så som fickor, vätskebehållare, fack med dragkedja, höftbältesfickor, samt god ventilation. Priset är högt, men verkligen så värt det!


Fördelar: otroligt välgjord, generös, stadig och bekväm, lätt att sätta i barnet, justerbar passform för alla 
Nackdelar: dyr

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Prisklass: premium Vikt: 3,1 kg Maxvikt: 17 kg Material: Nylon 420D Velocity Mått: Packvolym: Uppskattningsvis 8-10 L Ställbar rygglängd: ja Solskydd: nej

Bärstolen från Bergans är ett riktigt bra alternativ för dig som vill köpa en lättare men ändå stadig bärstol som är smidig att ha med sig överallt. Det här är en modernare version som är gjord för att vara snygg och stilren men samtidigt komfortabel och bekväm för alla. Oavsett var du ska och vad ni ska göra kan den här komma väl till pass.

Det vi gillar lite extra med den här är också att den har en säker fempunktssele för barnet, vilket gör att det sitter lite extra stabilt där uppe på sin tron. Sen är även sitthöjd och vinkel möjlig att justera, vilket gör det hela ännu mer praktiskt och bekvämt. Tack vare stödplattning får du bra stöd, och så finns det ett höftbälte för extra support. 

Sen gillar vi även de smarta detaljerna som lagts till, så som reflexer, avtagbart sol- och regnskydd, fastsättningsögla, avtagbart huvudstöd, ficka, samt snygga detaljer. Den har in princip allt du kan tänkas behöva, fast i en både snygg och smart modell. Dessutom är tyget stretchigt vilket gör att den sitter extra bra. 

Fördelar: snygg modell, många smarta detaljer, inbyggd sol- och regnskydd, enkel men praktisk, säker för barnet, stöttande
Nackdelar: dyr, något tung 

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Prisklass: budget Vikt: 3kg Maxvikt: 18kg Material: Mått: 90x30cm Packvolym: Ställbar rygglängd: nej Solskydd: ja

North 13,5 adventure bärstol har fått väldigt goda betyg av många användare, inte minst på grund av att du får en bärstol av hög kvalité till ett väldigt bra pris. Även vi blev förvånade över hur bra den faktiskt var! Trots att den kanske inte är så stor eller hållbar så håller den vad den lovar, och den kan absolut följa med på alla äventyr ni vill ut på.

Det vi fastnade för lite extra var hur praktisk bärstolen är. Inte bara är den lättviktig, vind- och vattentät samt justerbar i dess passform, utan den här är även otroligt smidig att vika ihop för att ta med sig på resan eller förvara i hemmet. Dessutom har den bärremmar för extra stadga, samt vadderade fyllningar. 

En väldigt smart detalj som vi reagerade på var det genomskinliga solskyddet så att barnet kan se ut. Utöver det känns den stadig och stöttande både när den används som bärstol och fällstol i skogen. Pricken över i:et går till fotstöden, säkerhetsremmen och den stora fickan. 

Fördelar: lättviktig men ändå stadig, ger bra stöd, kan fällas ut som fällstol, vind- och vattentät, genomskinligt solskydd, bra passform, bra pris
Nackdelar: rätt liten, inte så tålig, håller inte så länge 

Prisklass: mellan Vikt: 2,65kg Maxvikt: 22kg Material: nylon, polyester Mått: 34x72x43cm Packvolym: 12L Ställbar rygglängd: nej Solskydd: nej 

Den här bärstolen från Deuter är speciellt utformad för att passa kvinnor och deras kroppsform lite extra bra. Tack vare de smala axelremmarna och ett mer åtdraget höftbälte smiter den åt där den ska, utan att varken skava eller trycka åt. Även ryggplattan är kortare och mer behaglig för den mindre storleken på kropp – riktigt bra!

Precis som namnet utlovar så är den också gjord för den som lever ett aktivt liv eller för den som helt enkelt vill ut på aktiviteter tillsammans med sitt barn. Den här bärstolen är också minst lika bekväm för kvinnan som den är för barnet, inte minst tack vare selen och fotstöd. 

Sen har den även axelremmar, höftbälte och bröstrem som stabiliserar hela paketet för den bärande. Vi anser att de har gjort ett riktigt bra jobb med att utforma en smidig och bekväm men ändå stadig och trygg bärstol för mamman och hennes lilla skatt. Priset är rimligt, och detaljerna välgjorda! 

Fördelar: speciellt anpassad för kvinnan, lätt men ändå tålig, ger bra stöd och avlastning, smiter åt bra, trygg och säker 
Nackdelar: något snålt med packningsutrymme, saknar solskydd och justerbar storlek

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Frågor och svar om bärstol

Saker att tänka på när du köper en bärstol:

För att köpet av din bärstol ska bli så bra som möjligt är det viktigt att man anpassar köpet efter ens egna behov och ändamål. Samtidigt som det även är viktigt att man investerar i en bärstol som kan användas länge om den gäller för flera barn och vuxna. Med andra ord finns det några saker att tänka på vid köp av bärstol för att det ska bli helt rätt!

Till att börja med så ska bärstolen vara komfortabel för både barn och vuxen. Barnet sitter som allra bäst om passformen och selen är justerbar, och höjden likaså. Sen är det alltid bra med stöd på sidorna, samt stigbyglar för extra stadga. Barnet ska ha en skön ställning och position oavsett storlek och utflykt, och då är det viktigt att detta kan anpassas efter behov.

Vill du ge lite extra komfort till barnet kan detaljer som huvudkudde, samt sol- och regnskydd vara bra. Sen är det som sagt också viktigt att även du som vuxen har det bekvämt under er utflykt. För att det ska vara möjligt måste även passform och storlek för dig vara justerbar, där rygglängd, höftbälte och remmar ska kunna ändras så gott man vill. 

Det är också viktigt att du får rätt stöd, att den sitter stadigt men ändå bekvämt, samt att du får rätt avlastning på rätt ställen. Storleken och passformen avgör mycket, så lägg fokus på det för att hitta bästa lösningen. Andra smarta detaljer som höjer kvalitén är saker som fickor, förvaring och olika spännen som gör att det hela sitter på plats. 

Trots att det kan kännas som att en bärstol ska kvalificera sig i så många olika punkter handlar det egentligen bara om att den ska sitta bra, vara bekväm, och att den ska kännas enkel och smidig att använda. 

Det viktiga är att både du och barnet får en behaglig utflykt och att ni känner er trygga, sen är allt annat en bonus. Bra förvaring kan dock vara väldigt bra att räkna med då det kan underlätta och förbättra vandringen väldigt. Se till att alla som ska använda den har möjlighet att anpassa storlek, och välj sen en som passar dig helt rätt. 

När kan man börja använda en bärstol?

Detta får ni själva avgöra vad ni tycker passar bäst. Däremot är det möjligt att börja använda en bärstol redan från det att barnet är 6 månader. Ålderrekommendationen kan dock skilja sig något mellan olika modeller, så se till att kolla upp vad som gäller på just bärstol du har eller vill köpa för att inte göra något onödigt misstag. 

Vad är en bärstol?

Kort och gott så är en bärstol en form av bärsele som är gjord för att ge både föräldern och barnet lite extra stöd under exempelvis vandringar och promenader. Till skillnad från bärselen som används för mindre barn så är en bärstol även gjord för större barn, och de ger betydligt mycket mer stötta och support då de sitter på ryggen. 

Beroende på vilken bärstol ni köper så kan utformningen variera något. Men vanligtvis ser det ut som en ryggsäck med en inbyggd stol för barnet, där ni både har fickor, förvaring, olika bälten och remmar för att den ska vara så bra, behaglig och stadig som möjligt. 

Hur länge kan man använda en bärstol?

Även detta varierar beroende på vilken bärstol ni har. Vanligtvis håller en bärstol till det att barnet väger mellan 18-22kg, vilket brukar vara när barnet är runt 4-5 år. Utgå från viktrekommendationen på er bärstol för att inte riskera att skada varken den eller din egen rygg.