Bästa bedside crib

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Ett tryggt och mysigt sätt att sova med din bebis är med en bedside crib. Den är en miniversion av spjälsängen kan man säga. Den kommer väldigt nära och kan också fästas i sängen på olika sätt. Vi har tittat på ett flertalet modeller och utsett bästa bedside crib i tre prisklasser – så att det blir enklare för dig att göra rätt val för dig och ditt barn.

Bedside cribs har blivit väldigt populära senaste åren och är ett väldigt bra sätt att sova med din bebis. Det finns massor av olika modeller på den här typen av crib. Många har justerbart läge så att man kan anpassa den efter höjden på den stora sängen, medan vissa modeller bara har ett läge.

Design och färg skiljer sig också åt och det finns många riktigt snygga och moderna bedside cribs som håller år efter år och kan användas till flera barn. En del modeller kan till och med användas som en annan typ av möbel när barnet vuxit ur sängen. Ta nu del av vårt test av bästa bedside crib!

Bedside crib Bäst i test

Babybay Original – bästa bedside crib premium

Bästa bedside crib

 • Steglöst anpassningsbar
 • Inget mellanrum mellan säng och crib
 • Kan göras om till hel spjälsäng
 • Kan göras om till skrivbord
 • Kan göras om till soffa

JLY Future Bedside Crib, Natur/Grå – bästa bedside crib mellan

Bedside crib

 • Unik design
 • Stabil, lätt ram
 • Avtagbara ben
 • Öppningsbra sida
 • Madrass och transportväska ingår

JLY Bedside Crib med BabyDan Madrass Comfort – bästa bedside crib budget

Bedside crib

 • Skandinavisk design
 • Kan låsas fast i sängen
 • 4 hjul som kan plockas av
 • Justerbar i 6 lägen
 • Madrass ingår
 • Antibakteriell avtagbar/tvättbar klädsel på madrass

Bästa bedside crib

När du ska göra ditt val av bedside crib är det viktigt att du väljer en modell som fungerar bra ihop med er egen säng. En bedside crib som har justerbart läge kan man lätt anpassa så att höjden blir perfekt och i nivå med sängen. Vissa modeller har också en avtagbar kant som man kan sätta på igen om man villa använda criben som en vanlig spjälsäng. Läs nu mer om de vinnare vi valt ut som bästa bedside crib i prisklasserna budget, mellan och premium.

Babybay Original (Mörkbrun) – bästa bedside crib premium

Justerbart läge: ja Avtagbar kant: ja Madrass ingår: nej

Bästa bedside crib

Babybay Original är bästa bedside crib i premiumklassen enligt vårt test. Det beror på att den har en steglös justering som gör att den går att anpassa efter alla typer av vuxensängar. Sedan placerar man de två hållarna så att criben inte kan glida iväg.

Om man vill kunna använda denna bedside crib även som en hel spjälsäng kan man köpa till en kant som går att fästa på den öppna sidan. Madrass ingår inte men du får en bedside crib av hög kvalité som håller i generationer.

Något vi gillar lite extra med den här modellen är både den mörka snygga bruna färgen, men också att criben kan göras om till både ett litet skrivbord eller en liten sittsoffa för barnet – när hen vuxit ur sängen.

Botten på sängen har också lufthål så att det blir bra ventilation när madrassen och bebisen ligger där sedan.

JLY Future Bedside Crib, Natur/Grå – bästa bedside crib mellan

Justerbart läge: nej Avtagbar kant: ja Madrass ingår: ja

Bedside crib

Bästa bedside crib i mellanklassen i vårt test blir denna stilrena och moderna säng från JLY. Tyvärr har den dock inget justerbart läge för höjden, men passar de flesta sängar bra på den fronten. Du behöver inte ta av kanten om du inte vill eftersom den är ett transparent nät. Du kan dock ta av den om det krävs och man vill vara närmare barnet. Man kan alltså använda den som en hel spjälsäng eller vid sidan av vuxensängen.

Designen är unik och väldigt iögonfallande. Ramen är lätt men ändå stabil och benen går faktiskt att plocka av så att du kan transportera sängen i den medföljande transportväskan.

Något annat vi uppskattar med den här modellen är att det ingår en skön och luftig madrass som är anpassad just efter den här sängen. Den rekommenderas dock inte till barn över 8 månader på grund av vältrisken.

JLY Bedside Crib med BabyDan Madrass Comfort – bästa bedside crib budget

Justerbart läge: ja Avtagbar kant: ja Madrass ingår: ja

Bedside crib

Bästa bedside crib i budgetklassen i vårt test blir BabyDan från JLY eftersom du får väldigt mycket för pengarna och en rib som har allt du behöver. Den är justerbar i 6 olika lägen för att kunna anpassas efter vuxensängen. Criben spänns fast med band i sängen för att inte glida iväg.

En sidan är avtagbar så att den kan användas både som en vanlig spjälsäng och en bedside crib. Det finns även hjul på benen som kan låsas och även plockas av helt. Med på köpet följer också en skön och mjuk skummadrass som även har ett lager lin och ett lager ull på var sin sida.

Överdraget på madrassen kan tas av med blixtlåset och tvättas i maskin och det har antibakteriella egenskaper.

Andra testade bedside cribs

Alla har vi olika behov med våra bebisar beroende på hur vi bor och sover. Om ingen av våra vinnare i detta bedside crib bäst i test känns passande för just dig och din bebis kan du även ta en titt på alla andra bedside cribs vi testat i den här recensionen. De kommer här!

JLY Future Bedside Crib, Grå

Justerbart läge: ja Avtagbar kant: nej Madrass ingår: ja

Bedside Crib

Om man inte vill lägga massor med pengar på en bedside crib som man kanske aldrig kommer använda igen när barnet blivit större är denna runda lilla modell från JLY väldigt smidig och bra! Den är inte anpassad efter barn som kan ställa sig upp dock, då kan den välta. Men de första 8 månaderna kan denna fungera väldigt bra.

Höjden går att justera så att den står i lagom höjd vid den stora sängen så att du har bra uppsikt över barnet. Ramen är stabil och criben har en avtagbar klädsel som går att tvätta i 40 grader. Det följer också med en bra madrass som är anpassad för just denna bedside crib. På sidan finns också en smidig förvaringsväska där man kan lägga sånt man behöver snabb tillgång till. En helt okej bedside crib för de första månaderna.

Troll Bedside Crib Oslo, Sand

Justerbart läge: ja Avtagbar kant: nej men halvt fällbar Madrass ingår: ja

Bedside crib

Denna praktiska bedside crib från Troll är också ett bra alternativ när bebisen är liten, men som i fallet med de flesta bedside cribs så passar den inte bra när barnet blir större och kan ställa sig upp själv. Den här sängen har en fällbar kant som går halvvägs på ena långsidan, så att man får smidigare tillgång till barnet, men barnet kan inte rulla ur sin crib.

Här finns 10 olika lägen att ställa in för att anpassa höjden och det finns även tillhörande hjul som följer med om man lätt vill kunna flytta runt criben i rummet. En riktigt bra madrass medföljer också.

Moweo Bedside Crib Trä, Vit

Justerbart läge: ja Avtagbar kant: ja Madrass ingår: ja

Den här söta modellen på bedside crib kan vi också rekommendera om du vill ha en smidig säng du kan flytta runt i rummet. Criben är justerbar i 5 olika lägen och har hjul. Tyget är tillverkat av mesh och har ett blixtlås på ena sidan så att du enkelt kan komma åt barnet när du vill och behöver. Blixtslåset går inte ända ner till kanten så att bebisen inte kan ramla ut av misstag när du grejar och håller på.

Robust träram som också är ganska fin att titta på och passar in i de flesta hem. Man kan också fälla ihop sängen och ta den med sig i exempelvis bilen eller stuffa undan den någonstans. En skön liten madrass ingår också till denna bedside crib.

Vanliga frågor och svar om bedside crib

 • Vad är en bedside crib?

  En bedside crib är en säng för bebisar som du kan ställa precis bredvid er vanliga stora säng. En del modeller har helt avtagbar kant så att man kommer väldigt nära barnet under sovstunden, medan andra modeller har en sida som går att fälla ner en bit, eller så är det transparent meshtyg runt hela sängen så att du kan se barnet tydligt.

  Du använder alltså en bedside crib till när ni ska sova, för att slippa gå upp till en separat spjälsäng mitt i natten när det ska ammas eller bytas blöja till exempel. Det är som en liten extrasäng till er stora säng kan man säga, men som endast är anpassad för en lite bebis.

 • Hur använder man en bedside crib?

  Beroende på vilken modell av bedside crib man köpt så kan användandet se lite olika ut, men i grunden handlar det om att du ska kunna ställa din crib så nära vuxensängen som möjligt och ha en smidig tillgång samt bra uppsikt över ditt barn. Barnet ska heller inte kunna rulla ur sänger och ner på golvet till exempel. Men för detta finns det säkerhetsanordningar som brukar följa med sängen.

 • Är en bedside crib säker för barnet?

  Ja, en bedside crib är säker för barnet så länge man tillämpar alla de åtgärder man måste göra innan bebisen placeras i sängen. Det vill säga att spänna fast criben i vuxensängen ordentligt så att den inte kan glida iväg. Samt se till att kanten aldrig är nere om du inte har uppsikt eller är nära barnet, för att undvika någon form av olycka.

  En annan säkerhetsaspekt är att barnet inte ska använda en bedside crib när hen kommer uppåt 8 månader och kan börja stå själv. Då finns risk att sängen välter när barnet försöker ställa sig upp eftersom vikten fördelas på ett annat sätt.

 • Hur länge kan man använda en bedside crib?

  En bedside crib kan man använda till sin bebis upp till ca 8 månader. När barnet kan ställa sig upp själ v finns riska att criben välter och därför ska man inte använda en sådan säng senare än så.

 • Vilken är bästa bedside crib?

  Vi kan varmt rekommendera Babybay Original som bästa bedside crib i premiumklassen i vårt test. Den har allt – steglöst anpassningsbar, kan göras om till hel spjälsäng, soffa eller skrivbord. Dessutom är den väldigt snygg, speciellt i den mörkbruna färgen som känns tidlös.

Lämna en kommentar