Innehåll

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

En rätt stor del av de första åren som föräldrar består av att byta blöjor och slänga blöjpåsar, en procedur som inte alltid är det roligaste men som kan underlättas väldigt om du investerar i en av våra deltagare i det här testet om bästa blöjhinken. Vi vet att föräldralivet inte alltid är så lätt, och därför vill vi förenkla er vardag genom att ge er riktigt bra produkttips!

Trots att det finns väldigt många olika smarta och praktiska saker att hitta på marknaden av barnprylar kan det vara svårt att veta vad som är värt att investera i, vad som verkligen kan göra nytta, och vilken som är den absolut bästa produkten. Vi hoppas att vår köpguide om vilken blöjhink som är bäst i test kan hjälpa er på rätt väg.

Ska vi vara helt ärliga så luktar inte blöjor särskilt gott. Efter två barn och otroligt många blöjor bytta så är det en sak jag önskat att vi investerat i tidigare – en riktigt bra blöjhink som tar bort lukten. Ja, den kostar mer men det är verkligen inte trevligt att gå in i ett rum som luktar bajsblöja så vi tycker det är värt det.  Har du möjlighet så investera verkligen i en luktfri blöjhink. Du kommer inte ångra dig.

Ska du ha en luktfri blöjhink bredvid skötbordet eller vid spjälsängen så kan det vara skönt om det inte luktar. Speciellt om du har den inne i sovrummet. 

I vårt test kom vi fram till att Ubbi Blöjhink Koppar blev vår favorit i premiumklassen, och att Diaper Champ One Blöjhink fick ta hem vinsten som en stolt vinnare i mellanklassen. På en stabil tredjeplats kom Korbell Blöjhink och imponerade med sitt generösa pris och säkra konstruktion.

Bästa blöjhinken

Vi har försökt hitta de bästa luktfria blöjhinkarna som du kan ha hemma. Vi har utsett en vinnare i tre olika prisklasser så du kan hitta en som passar din plånbok. Hittar du inte en favorit bland våra kanske du hittar en bland våra andra testade blöjhinkar. 

Ubbi Blöjhink Koppar – bästa blöjhinken premium

Prisklass: premium Vikt: Mått: 58 x 38 x 27 cm Kapacitet: ca 58 blöjor

Ubbi Blöjhink är en otroligt fin och lyxig variant som kommer glänsa i rummet, bokstavligt talat. Den här modellen är nämligen gjord med en fin kopparfärg som verkligen ger en exklusiv känsla, och med den här blöjhinken kan det alltså kännas någorlunda lyxigt att slänga blöjorna! Skämt åsdio, men den här blöjhinken har verkligen något extra från många andra modeller, inte minst dess design.

Andra detaljer som skiljer den här varianten från många andra modeller är att den är tillverkad i ett slitstarkt stålmaterial som är puderbelagd, vilket gör att den står väldigt stadigt och att den upplevs som rejäl. Dessutom har den ett smart skjutlock som gör det väldigt enkelt men också säkert då du ska slänga en blöja, där det inte finns någon risk för att barnet ska börja rota tack vare barnlåset.

Vi gillar också det faktum att blöjhinken har en förslutande gummipackning som motverkar dålig lukt och ser till att det inte osar gammal blöja när du ska slänga en till. Det bästa är att blöjhinken inte kräver några speciella påsar. Dock är det väldigt höga priset kanske är lite väl tilltaget. Men, vill du ha en lyxig, fin och riktigt bra blöjhink som håller otroligt länge kan det absolut vara värt en investering!

Fördelar: rymmer mycket, lyxig design, fräsch och praktisk, stadig
Nackdelar: väldigt dyr, något krånglig att öppna med en hand

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Diaper Champ One Blöjhink – bästa blöjhinken mellan

Prisklass: mellan Vikt: Mått: Kapacitet: ca 40 blöjor

Denna blöjhink från Diaper Champ kom att bli en populär produkt bland många föräldrar just av den anledningen att den upplevs som smidig och nätt samtidigt som den kan rymma upp till 40 blöjor! Det tycker vi är en otroligt bra kombination, och det skadar inte heller att dess design är söt och stilren. Med andra ord kan den här göra sig bra oavsett var den ska placeras.

När det kommer till användning och funktion så tycker vi även där att de gjort ett väldigt bra jobb. En väldigt smart funktion är att du inte behöver köpa till några speciella blöjpåsar till den här, utan du kan själva använda det du har hemma eller köpa till något du tycker passar. Utöver det så är blöjhinken också luktfri, och det känns fräscht och enkelt att slänga ner en blöja i den.

Det enda du behöver göra är att dra i det smarta handtaget för att öppna blöjhinken, lägga ner blöjan i öppningen och sen bara dra ner handtaget och stänga igen. Dock saknar den en funktion där du kan linda in blöjorna i plastfilm och få det ännu lite fräschare, men annars diggar vi den här. Ett plus för det smarta säkerhetslåset.

Fördelar: fin design, rymlig, lätt att använda, praktisk
Nackdelar: saknar inlindning i plastfilm, något dyr

Korbell Blöjhink – bästa blöjhinken budget

Prisklass: budget Vikt: 2,5 kg Mått: 29,5 x 52 cm Kapacitet: 15 L

Här har vi en blöjhink från Korbell, där de har tillverkat en simpel och stilren variant som har det du kan tänkas behöva med en blöjhink. Vi gillar att den vita designen passar in i alla hem och badrum den placeras i, och att dess simpla men praktiska utformning gör sig riktigt bra. Dessutom kommer den här blöjhinken till ett toppenpris!

Det som gjorde att vi fastnade lite extra för just den här var inte bara det generösa priset och den smidiga designen, utan vi gillar också att den håller lukten borta väldigt bra tack vare trippelförslutningen. Trippelförslutningen och det automatiska refillsystemet ser till att hinken hålls fräsch och att doften minskar.

Blöjhinken är också lätt att använda i och med den smarta fotpedalen. Du behöver inte heller snurra in blöjan i en påse, utan du slänger bara ner blöjan rakt i och så försluts den direkt med plasten. Refillen är även den enkel att byta ut, och den är gjord av ett biologiskt nedbrytbart material. Riktigt bra blöjhink som inte luktar till ett riktigt bra pris! Ett plus för det säkra barnlåset.

Fördelar: bra kvalité till ett bra pris, trippelförslutning, automatisk refill, lätt att använda, nedbrytbar refill
Nackdelar: något plastig, enkel design

Andra testade luktfria blöjhinkar

Vi har testat och jämfört flera olika luktfria blöjhinkar för att hitta de bästa blöjhinkarna. Dessa blev inte våra favoriter av olika skäl men du kanske gillar dem bättre än våra favoriter. 

Tommee Tippee Sangenic Twist & Click Blöjhink

Prisklass: budget Vikt: Mått: Kapacitet: ca 28 blöjor

luktfri blöjhink

Denna blöjhink från Tommee Tippee är en favorit hos många användare, inte minst då den har en otroligt fin men enkel design som passar in i alla bad- eller barnrum. Vi gillar också att den enkla designecn känns stilren och diskret, och att man inte direkt drar ögonen till blöjhinken det första man gör. Utöver det får du en väldigt prisvärd och välfungerande blöjhink.

Till att börja med så är den här uppdaterade versionen en miljövänlig variant, där det inplastande systemet säger till när blöjan är tillräckligt inlindad. Det är det vi gillar allra mest, både det smarta Twist & Click systemet och den automatiska avstängningen.

Med det behöver du inte använda onödigt mycket film, utan istället spara på både material, miljö och din plånbok. Plastfilmen viras i flera skikt och ska döda 99 procent av alla illaluktande bakterier. Du får alltså en luktfri blöjhink! Dessutom rymmer en påse runt 28 blöjor, vilket innebär att du inte behöver byta påse allt för ofta.

Systemet fungerar på det sättet att rullarna av plastfilm, som du enkelt fäster och ”kopplar in” i hinken, omsluter varje blöja för sig för att skapa ett optimalt skydd och stänga in all lukt. När du har tagit av en blöja på barnet krävs det bara att du trycker ner blöjan i hinken och så börjar den snurra, och när det är klart klickar hinken till. Vi är verkligen nöjda!

Fördelar: bra pris för bra produkt, snygg design, smart miljövänligt system för förslutning, enkel att använda
Nackdelar: något svårt att linda in blöjorna första gångerna, rymmer inte överdrivet mycket

Tommee Tippee Sangenic Simplee Blöjhink

Prisklass: budget Vikt: Mått: Kapacitet: ca 18 blöjor

Här har vi en annan variant av blöjhink från Tommee Tippee, denna gång i deras modell Sangenic Simple. Precis som namnet utlovar så är det här en enkel men fräsch blöjhink som underlättar vid blöjbytet och som håller både odör och andra otrevliga saker instängda i hinken. I den här ryms det runt 18 blöjor, vilket är relativt generöst för dess smidiga storlek.

Tack vare blöjhinkens smarta tätningslock slipper du oroa dig för att blöjornas stank slipper ur hinken, utan både blöjor och diverse annat som du kan tänkas slänga där i stannar på sin plats även när du öppnar för att slänga i något mer. Vi gillar det faktum att varje enskild blöja lindas in i hygieniska och antibakteriella plastfilm, som i sig tar bort 99 procent av lukten.

Inlindningen av blöjorna är dock inte svårt att göra, utan det är bara att du använder dig av den hand du har till övers och lindar in dem med hjälp av hinkens smarta funktion. När blöjorna är inlindade kan du vara säker på att de inte kommer lukta igen! Priset för den här enkla, smidiga och smarta blöjhinken är otroligt generöst.

Fördelar: bra pris, simpel men smart, smidig storlek, lätt att använda, minskar lukt
Nackdelar: något plastig, rymmer inte så mycket

Diaper Champ Blöjhink Silver Medium

Prisklass: premium Mått: 41,4 x 39 x 7 x 72 cm Kapacitet: ca 50 blöjor

blöjhink som lindar in blöjan

Diaper Champ Silver Medium Blöjhink är en stor och generös modell som rymmer mycket, upp till hela 50 blöjor per påse. Dock vill vi bara poängtera att den här modellen, precis som vår Ubbi Blöjhink, är dyr och kanske inte det första valet då man tänker på prisvärda alternativ. Men, om du är ute efter en väldigt stor och praktisk blöjhink i ett simpelt och stilrent format kan den här passa dig.

Det vi gillar lite extra med just den här är att den möjliggör en hygienisk hantering av använda blöjor. Den här är doftfri och lätt att hantera tack vare den separata öppningen där blöjorna slängs i.

För att slänga en blöja krävs det bara att du lägger ner blöjan i valfri påse, lägger ner blöjpåsen i öppningen genom att dra upp med handtaget, och sen drar du bar ner handtaget igen så slängs blöjan i hinken. Enkel och fräscht, och du kan välja att använda vilka påsar och soppåsar du vill.

Återigen saknar vi funktionen om att kunna linda in blöjorna i plastfilm, men annars är den väldigt smidig. vi gillar också detaljen om att överdelen kan tas av när du ska byta soppåse, och att plastdelarna kan diskar i maskinen för extra fräsch renhållning!

 Fördelar: rymlig, stilren, hygienisk och lätt att hålla ren, doftfri
Nackdelar: saknar funktion för plastfilmsförseglning av blöjor, dyr

Sangenic Blöjhink Windeltwister Tec MK4

Prisklass: budget Vikt: Mått: Kapacitet: ca 28 blöjor

blöjhink som försluter blöjan

En fräsch och smidig blöjhink från Sangenic, som dessutom kommer till ett väldigt bra pris och som har en enkel men stilren design. Vi gillar att hela konstruktionen upplevs som simpel men samtidigt som väldigt praktisk. Trots dess smidiga och nätta storlek rymmer den ca 28 blöjor åt gången.

Tack vare det antibakteriella skyddet och den patenterade designen slipper du oroa dig för att oönskad odör. Hinken är försedd med en plastfolie som du lindar in varje enskild blöja i, och som ska ta bort 99 procent av alla bakterier. Du behöver alltså aldrig för att blöjorna ska börja lukta utan blöjhinken är luktfri.

Blöjhinken är också enkel att använda, och det enda du behöver göra för att slänga en blöja är att trycka ner den i öppningen och sen hålla inne till dess att du hör ett klick. Då signalerar hinken om att blöjan är tillräckligt förseglad, och sen dumpas den ner i hinken där den kraftiga plasten håller blöjan instängd. Priset på den här är också riktigt bra!

 Fördelar: enkel men praktisk design, smidig, minskar lukt, känns fräsch och säker
Nackdelar: något enkel, inte överdrivet stor

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Frågor och svar om

Vad är en blöjhink?

Det är en typ av soptunna som är speciellt utformad för att användas för blöjor. De är gjorda för att minska doftutsläpp från osande blöjor tack vare deras smarta system som stänger inne alla blöjor ordentligt.

Måste man ha en blöjhink?

Det är inte ett måste, men en blöjhink kan verkligen vara en bra investering om du vill få en fräschare hantering av använda blöjor och slippa den äckliga blöjdoften. Dessutom är blöjhinkar ofta rätt generösa i sin storlek och rymmer mycket mer än vanliga soptunnor, samtidigt som de är speciellt utformade för att vara smidiga och säkra att använda.

Att tänka på innan köp av blöjhink

Det finns mängder av olika varianter när det kommer till blöjhinkar. För att du ska göra rätt val är det bra om du funderar på några saker innan du köper hinken, så som var den ska placeras, hur mycket plats du har för den, hur många blöjor du brukar slänga per dag, och vad du kan tänka dig betala för en blöjhink.

Somliga blöjhinkar är bättre på att rymma fler blöjor och behöver därmed inte bytas lite ofta, medan andra har ett större fokus på att minska doft och försegla varje enskild blöja för fräschast hantering. Vissa blöjor är också lättare och smidigare att använda än andra, så fundera på varför du själv vill ha en blöjhink för att hitta de viktigaste funktionerna.

Skötselråd blöjhink

Tänk på att en blöjhink kan bli rätt ofräsch efter ett tags användning, speciellt om det är en sådan som inte har en funktion där du kan plasta in varje enskild blöja. Det är ett faktum att de olika kiss- och bajsblöjorna innehåller mängder av bakterier som sen kan sättas sig på blöjhinken, inte minst den starka doften.

Bakterierna kan i vissa fall vara hälsofarliga, så det är viktigt att blöjhinken hålls ren mellan gångerna trots att det är den mest hygieniska och fräscha varianten på marknaden. Det viktigaste är att hinken töms när den är full, och att du inte packar på med fler blöjor än rekommenderat. Hinken ska alltid gå att stänga, och kan det inte det så är den överfull.

Se till att skölja av den ibland och hålla rent mellan gångerna, och torka direkt av om du ser att det kommit kiss eller bajs någonstans. Om den saknar funktion att linda in varje blöja i plastfilm är det viktigt att påsarna dras igen ordentligt.

Hur många blöjor får plats i en blöjhink?

Detta varierar beroende på vilken blöjhink du köper och hur stor den är. Vanligtvis rymmer en blöjhink runt 30 blöjor per påse, men i vissa fall kan du få plats med så mycket som 50 blöjor.