Innehåll

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Ska du på dop och är på jakt efter den bästa doppresenten? Då har du hittat helt rätt! Här kan du nämligen ta del av en komplett guide när det kommer till doppresenter, både vad gäller presenttips och guidning för hur du ska tänka kring ditt inköp. Att hitta den bästa doppresenten är inte alltid helt lätt, så vi hoppas att vår bäst i test guide kan hjälpa dig.

Något som däremot kan vara värt att veta då du vill investera i en doppresent är att det finns så otroligt mycket att välja på, och då överdriver vi inte. Trots att det finns många traditionella doppresenter som många ofta fastnar för så kan du in princip välja helt själv vad just du vill ge. Det är enligt oss det bästa av allt, för i grund och botten så är det tanken som räknas!

Sen är det såklart trevligt att få en trevlig present, speciellt om det är något som kan bli ett fint minne för barnet. Med det sagt kan det vara värt att satsa lite extra på att hitta något speciellt, vilket ni kan få hjälp med av våra rekommendationer. Låt fantasin flöda, och lycka till i jakten på de bästa doppresenterna!

Bästa doppresenten

Här har vi valt ut de doppresenter som vi anser är allra bäst! Dessa presenter är perfekta att ta med då du är bjuden på ett dop och vill visa lite extra uppskattning för både familjen och barnet som ska döpas.

Prisklass: premium

Här har vi en doppresent av riktigt hög kvalité som alla barn kommer att tycka om när de blir lite större. Det här är nämligen ett underhållande gungdjur från Diinglisar, vilket är perfekt sen när barnet vill börja leka och utforska på egen hand. Trots att priset på den här doppresenten är lite högre så kan det verkligen vara värt det, inte minst med tanke på hur fin den är!

När barnet inte längre vill använda den är det en riktigt fin dekor att ha i rummet, eller bara som ett roligt minne. Det bästa är att den både kan gungas och rullas. En annan funktion är att den spelar ”blinka lilla stjärna” om du trycker på örat. En riktigt rolig och fin present som verkligen gör ett intryck!

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Prisklass: mellan

Barnbestick i silver är en riktigt fin doppresent att ge till barnet som ska döpas och hens familj. Utöver att just silver är en värdefull och exklusiva gåva som kan barnbesticken komma till användning när barnet ska lära sig äta, eller också väldigt fin som dekor.

Här får du dessutom besticken med ett fint prinsmotiv tillsammans med matchande ask. Priset på dessa är lite högre än andra budgetpresenter, men med tanke på att det är silver kan det verkligen vara värt det. Klassiskt och värdefullt!

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Prisklass: budget

Det här är enligt oss den bästa doppresenten i budgetklassen om du vill ge en personlig och minnesvärd doppresent, som går att anpassas efter alla barn och som passar alla budgetar. Det här är alltså en tavla där du kan låta barnets föräldrar göra ett 3D print i gips.

De kan själva välja om de vill göra med händerna eller fötterna, och så är det också roligt då barnet blir inblandat i processen. Dessutom är det väldigt enkelt att göra det, och helt säkert. Bra pris för en bra present som går hem hos alla, oavsett barnets ålder!

Prisklass: mellan

Här har vi en jättefin födelsetavla som föreställer det nyfödda barnet i en vilande position. Trycket är både harmoniskt, personligt och vackert, vilket kommer passa perfekt för de nyblivna föräldrarna och som minne för barnet.

Det som är så speciellt med just den här tavlan är att ni kan fylla i barnets namn, dess vikt och mått när det föddes, födelsedatum och födelsetid. Med andra ord är det en unik tavla för varje barn som får den! Ett väldigt fint minne att ha på väggen eller i barnets rum, som barnet också kan kolla tillbaka på när det blir större. Finns i flera bakgrundsfärger.

Andra testade doppresenter

Självklart har vi även valt ut ett antal andra fina och roliga doppresenter utöver våra vinnare som vi anser kan vara värda en investering. Bara för att vi utsett de vi tycker är de bästa doppresenterna så betyder det inte att du tycker det. Här kan du hitta andra fina och personliga doppresenter i tre olika prisklasser; premium, mellan och budget. Hoppas du kan hitta en favorit!

Prisklass: Valfritt

Att ge bort aktier är lite av en ovanlig doppresent som inte så många tänker på, men som verkligen kan ha stort värde för barnet i framtiden. Det bästa är att du kan välja summa helt valfritt, och så kan du själv eller tillsammans med föräldrarna välja vad ni ska investera dem i å barnets vägnar. Vi rekommenderar till exempel Avanza. Tänk på be föräldrarna att öppna kontotypen Kapitalförsäkring. Då kan föräldrarna sätta barnet som förmånstagare.

Prisklass: budget

En riktig klassiker när det kommer till doppresenter är att ge bort en söt liten bitleksak som kan underhålla det lilla barnet. Det här är en bitleksak i form av en supergullig giraff, närmare bestämt den välkända Sophie the Giraffe.

100 procent naturlig bitleksak som både fyller ett användbart syfte, som funkar som en vän, och som är ett fint minne. Vid användning av bitleksaken kan den pipa om man trycker på hennes mage, och så är hon gjord i ett material som är behagligt att bita på. Riktigt bra!

Prisklass: mellan

Likt den fina födelsetavlan så är det här en tavla där ni själva kan ange namn, mått, vikt, födelsedatum och födelsetid för barnet som ska döpas, så att tavlan blir som ett unikt minne för både föräldrar och barn.

Skillnaden här är dock att tavlan i sig är lite mer lekfull och färggrann. Väldigt fint motiv som passar perfekt på barnets rum, eller på något annat ställe i huset där man vill sätta upp minnet av barnets födelse och samtidigt på en färgklick på väggen. Så bra doppresent med namn, och verkligen ett hett tips om ni vill ge en originell och personlig doppresent!

Prisklass: budget

Att ge en barnbok till barnet som ska döpas kan vara en riktigt bra doppresent för framtiden. Barnböcker är båda roliga, lärorika och användbara för alla barn, oavsett om det gäller en kille eller tjej och oavsett hur gammalt det är.

Barnböcker kan läsas ihop, de kan läsas var för sig, och det är ett perfekt sätt att introducera barnet till att lära sig läsa. Just Astrid Lindgrens barnböcker är ofta väldigt uppskattat av barnen, och ofta även för föräldrarnas barndomsminnen!

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Prisklass: premium

Denna ryggsäck från Fjällräven är en riktigt bra doppresent för både killar och tjejer. Oavsett familjens livsstil och bosättning så kan den här ryggsäcken komma till stor användning för alla barn när de börjar bli lite större.

Perfekt att packa ner leksaker, extra kläder, matsäck eller skolgrejer – tålig klassiker som funkar i alla lägen! Ryggsäcken fyller hela 16 liter i den mindre barnstorleken, vilket är rätt generöst. Priset är lite högre, men med tanke på att den håller sig så bra i flera år kan det verkligen vara en uppskattad present. Finns i flera fina färger!

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Prisklass: budget

En enkel men användbar doppresent som kan vara rolig att ha när barnet växer upp. Dess enkla utformning och opersonliga värde kan kännas lite tråkigt, men med tanke på att den kan användas på alla barn och att den är unisex så kan det ändå vara en smart grej att köpa.

Vi skulle vilja säga att det här är en bra doppresent att köpa om du kanske inte kommer på något annat, om du inte känner familjen så bra, eller om du inte vill lägga ner så mycket pengar men ändå ge något som kan användas. En mätsticka är bra för barnet då det ska lära sig längd och mått, och så är den rolig att använda tillsammans för att följa växtkurvan. Söt design har den också!

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Prisklass: budget

Om du vill ge bort en väldigt söt men ändå otroligt användbar doppresent till en liten kille eller tjej kan vi verkligen rekommendera det här setet för Converse. I det här paketet får du tre mjuka matchande delar i en fin blå färg; baby body, mössa och tofflor.

Vi gillar det här setet riktigt mycket och anser att det är perfekt för de små bebisarna. Materialet i mysig bomull gör det hela ännu gosigare. Dessutom kommer det till ett bra pris, så oavsett budget kan du ge bort det här utan problem!

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Prisklass: budget

Perfekt doppresent för dig som vill ge bort en mysig liten teddybjörn, som även kommer med en praktisk funktion. Det här är alltså inte vilket mjukisdjur som helst, utan det här mjukisdjuret kan värmas på i micron för att ge en trygg och gosig känsla under ruskiga dagar.

Med andra ord är det supersmidigt att ha med i vagnen eller i bilen när barnet behöver lite extra värme, eller varför inte lägga ner den i vaggan? Bra vid ont i magen, värkande leder och vid nattning.

Prisklass: budget

Barnkammarböckerna är en klassisk doppresent som både stora och små kan få mycket glädje av. Med andra ord är det en gåva som kan passa alla, men som ändå känns personlig och ger ett minne för livet. Den vita barnkammarboken är fylld till bredden av visor, dikter, peksidor, ramsor och korta berättelser – perfekt att läsa tillsammans innan läggdags eller som träning.

Frågor och svar om doppresenter

Var kan jag köpa doppresenter?

Det bästa med doppresenter är att de kan köpas in princip överallt, beroende på vad du tänkt köpa då såklart! Smartast är att leta i en affär som säger barnprylar, vilket du både kan hitta i fysiska butiker och online. Ta del av de presenter vi tipsat om ovan för att få inspiration om vad du ska köpa och var du kan köpa det.

Vad är en bra doppresent?

Det här är helt upp till var och en att besluta vad som är en bra doppresent, för faktum är att vi alla är olika och kan uppskatta olika saker. I grund och botten är det ju också tanken som räknas. Men vill man ändå få lite tips om vad som ofta anses vara en bra doppresent så skulle vi nog säga att det är en gåva som både är praktisk, användbar och minnesvärd.

Sen kan det vara lite svårt att hitta en present som uppfyller alla dess krav, och som också känns personlig. Försök hitta något som i alla fall stämmer in på någon av punkterna, och fundera sen också vad som kan passa familjen och barnet i fråga speciellt bra.

Vilka traditionella doppresenter brukar man ge?

Traditionella doppresenter, även kallad klassiska doppresenter, är saker som silverbestick eller andra tillbehör, fina smycken, söta gosedjur och sparbössor. Att köpa en traditionell dopgåva kan vara roligt, men med tanke på dagens moderna samhälle är det minst lika uppskattat med något nytänkande. Vi ger tips på både delar längre upp i texten!

Hur mycket pengar ska man lägga på en doppresent?

Även det här är en helt individuell fråga som var och en får svara på själv. Dock är det bra att hitta någon slags balans, och att man kanske sätter ett pengamässigt värde utifrån vems barn det är som ska döpas. Ju bättre ni känner familjen desto mer tanke bör man lägga ner, skulle jag vilja säga.

Varför är så många doppresenter i silver?

Faktum är att det här med dopgåvor i silver härstammar från en övernaturlig tro. Förr i tiden ansåg man alltså att silver hade en slags kraft som skulle hålla de övernaturliga väsena borta från barnet, och att silvret skulle välsigna barnet med rikedom i det framtida livet. Detta har alltså inget med silvret och dess värde att göra, utan det blev som en kristen tro.