Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

När ditt barn vaknar mitt i natten och vill ha mat och du kan ge barnet en flaska kan det vara en skön avlastning för mamman. Då vill du inte gärna stressa med att tina bröstmjölk eller få en för varm mjölk när du kört den i micron. Nej, då vill du ha den bästa flaskvärmaren som värmer din flaska till perfekt temperatur på nolltid och som ser till att bröstmjölkens kvalitet behålls.

Jag vet inte hur många gånger jag gått upp mitt i natten stressad och trött för att lösa en flaska åt bebisen när det skrikit. Många gånger har vi velat använda vår frysta bröstmjölk, glöm det. Det tar för lång tid att tina då det inte ska värmas i micron. Jag önskar verkligen att vi hade kommit på att ha en flaskvärmare tidigare. Tyvärr kom vi inte på det förrän på barn två.

Med en bra flaskvärmare till hands gör det att du får en maskin som värmer ersättningen utan att den förlorar de viktigaste ämnena som är bra för ditt barn att få i sig. Du får också en maskin som värmer mjölken eller vällingen till en bra temperatur så du slipper chansa dig fram.

För att du ska slippa stressa upp mitt i natten, eller på dagen för den delen, och slippa få en för varm mjölk så har vi testat flera olika flaskvärmare så att du slipper genomlida det jobbiga som vi gjorde. Vi har testat flera olika för att hitta den bästa flaskvärmaren för dig och din familj.

Bäst i test flaskvärmare:

Béaba Bib’Expresso Flaskvärmare – bästa flaskvärmaren premium

Babymoov Kozii Flaskvärmare – bästa flaskvärmaren mellan

Chicco Flaskvärmare – bästa flaskvärmaren budget

Bästa flaskvärmaren

En flaskvärmare kan verkligen vara en räddare i nöden och vi vet det av egen erfarenhet. Vi har samlat flera olika flaskvärmare för att se vilken som är bäst i test och underlättar ditt liv. Vi har utsett de bästa flaskvärmarna i tre prisklasser: premium, mellan och budget.  Hitta din favorit!

Béaba Bib’Expresso Flaskvärmare – bästa flaskvärmaren premium

Prisklass: Premium Lägen: 3, instant, bain-marie och kompakt Värmer flaskan på: 30 sek för välling, 7-12 minuter för vattenbad Automatisk avstängning: Ja

Bästa flaskvärmaren premium

Den här flaskvärmaren är en riktig räddare i nöden. Du kan värma vatten till 22 grader eller 37 grader på bara 30 sekunder. Då kan du värma upp din nappflaska med välling eller små burkar av burkmat. Perfekt!

Det här är en smidig flaskvärmare men funkar också för att värma upp mat, använda som vattenbad men också som sterilisator. Du får alltså tre produkter i en.

Vill du värma upp rätt mängd vatten till flaskan så häller du bara i det i tanken och 30 sekunder senare är den lagom varm, detta läge kallas instant. Du kan under tiden hälla upp vällingen i flaskan och när vattnet är uppvärmt öppnar du en kran och fyller upp flaskan, skaka den så det mixas och sen är den färdig. Väldigt enkelt och bra.

För att värma bröstmjölk i flaska så använder du läget bain-marie. Då fyller du upp vattentanken med vatten upp till max. Häller upp bröstmjölken i nappflaskan och placerar den i själva tanken där vattnet kommer värmas upp. Detta tar mellan 7-12 minuter beroende på hur kallt vattnet är när det kommer i värmetanken. Nappflaskan kommer fortsätta vara varm tack vare att flaskvärmaren håller en jämn temperatur på vattnet.

Vill du värma burkmat gör du på samma sätt som för att värma bröstmjölken. Väldigt smidigt!

Du kan också skruva av nedersta delen om du vill ta med dig flaskvärmaren på resan, det läget  kallad för kompakt. Då kan du bara värma upp flaskor och matburkar genom vattenbad. Vi tycker ändå det är ett bra sätt att värma flaskor och mat på och smidigt under resan.

Det här är en riktigt bra flaskvärmare som vi tycker har en hög kvalitet, lätt att använda och flera användningsområden. Den är enkel att rengöra då den rengör sig själv och det enda du behöver göra är att rengöra vattentanken då och då. Detta är verkligen en flaskvärmare som är bäst i test!

Fördelar: Smidig och flera användingsområden, lätt att hantera.
Nackdelar: Har faktiskt ingen självklar nackdel.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Babymoov Kozii Flaskvärmare – bästa flaskvärmaren mellan

Prisklass: Mellan Lägen: 1, timer. Värmer flaskan på: Tiden du ställer in Automatisk avstängning: Ja

Flaskvärmaren från Babymoov heter Kozii och är en flaskvärmare som ska bevara 100 procent av näringen i din bröstmjölk vid uppvärmning. Något som ofta går förlorat och blir dåligt om du skulle värma den i micron. Något vi verkligen inte rekommender.

Tekniken den använder är att den har ett jämt flöde av varmvatten som cirkulerar runt flaskan för att värma den på ett bra och säkert sätt.

Den har en timer så du bestämmer själv hur lång tid den ska värma.

En bra flaskvärmare till bröstmjölk,, ersättning, välling, mjölkersättning, glasflaskor och till och med klämmisar i plast ska kunna värmas i den. Det gör den till en väldigt smidig flaskvärmare. Du kan även ha med flaskvärmaren på resor.

Fördelar: Du kan värma många olika saker till och med klämmisar i plast, passar många olika flaskor som MAM och Tommy Tippee flaskor till exempel.
Nackdelar: Otydlig on/off knapp

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Chicco Flaskvärmare – bästa flaskvärmaren budget

Prisklass: Budget Lägen: 2, värma matburkar eller värma nappflaskor Värmer flaskan på: Okänt Automatisk avstängning: Ja

Denna flaskvärmare från Chicco är en smidig och enkel produkt med två lägen. Du kan värma matburkar eller flaskor i vattenbad och det går på helt okej tid. När det är uppvärmt så kan flaskvärmaren hålla temperaturen i ungefär en timme.

När flaskvärmaren värmt upp matburken eller nappflaskan så kommer det ett ljud och du ser även genom en lampa på flaskvärmaren att den är färdig.

Du kan ställa flaskvärmaren på vilka plana ytor du vill och flaskvärmaren är även smidig att ha med på resan. Du kan till och med använda den i bilen då den kan kopplas in i cigarettuttaget. Det gör att var du än är kan du värma maten till bebisen.

Du kan sätta i både burkar och flaskor av varierande storlek i Chiccon. Den stänger också av sig själv automatiskt om du skulle glömma. Det är lätt hänt när du har mycket annat att tänka på.

Fördelar: Flaskvärmare för resan, smidig, billig
Nackdelar: Inga vad vi kan se

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Andra testade flaskvärmare

Förutom våra vinnare har vi såklart gjort ett test av flaskvärmare med fler modeller. Det går givetvis inte välja de bästa flaskvärmarna utan att ha testat flera olika. Om du inte gillar våra favoriter kanske du hittar din här?

Philips Avent Snabb flaskvärmare

Prisklass: Mellan Lägen: 8, Den kan tina frusen mat, värma matburkar eller värma olika mängder med vatten. Värmer flaskan på: från 3 minuter

Bästa flaskvärmaren bäst i test

Philips flaskvärmare är bra och erbjuder flera olika lägen att värma maten på, mycket beroende på hur mycket mat ditt barn ska ha. Det är något vi tycker är väldigt smidigt att kunna välja på.

Det tar runt 3 minuter att värma upp maten till ditt barn. En tid vi tycker är helt okej. Oftast vet och märker du som förälder när det är dags för mat och kan förbereda det. Hinner du inte innan är tre minuter ändå en tid vi tycker är bra.

Den har en bra avfrostningsfunktion för frysta mjölk och babymatbehållare. Den värmer självklart också upp dem. Då värmer den upp den till en lagom temperatur och kan behålla den temperaturen i upp till 60 minuter.  Hur vet den då vad som är lagom temperatur? Jo, du ställer in mjölkvolymen och sen har den en smart temperaturreglering som löser resten. Den räknar ut mjölkens ursprungstemperatur och värmer snabbt upp den så den blir lagom varm till ditt barn.

Du kan använda Philips Avent nappflaska men den kan även passa andra ledande nappflaskor på marknaden. Du kan också använda de flesta ledande märkena för flask- och babymatskålar i flaskvärmaren.

Den är väldigt enkel och lätt att rengöra så du får mer tid över till annat.

Fördelar: Många lägen, håller temperaturen bra i 60 minuter
Nackdelar: Passar inte alla nappflaskor

Tommee Tippee Elektrisk Flaskvärmare

Prisklass: Budget Lägen: 3, anger vilken temperatur vattnet värms upp till Värmer flaskan på: från 4 minuter

Tommee Tipees flaskvärmare är en ganska enkel flaskvärmare som värmer flaskor och matburkar genom vattenbad. Hur mycket du ska värma flaskan beror på hur mycket du har fyllt den i. Exakt hur länge och mer instruktioner för uppvärmning hittar du i manualen.

Kolla alltid temperaturen på mjölken eller maten innan du ger ditt barn det. Även om den har en inbyggd termostat så kan du ha värmt på för mycket eller för lite beroende på hur mycket du har i flaskan eller burken.

Du kan använda flera olika flaskor även om de själva rekommenderar sina egna. Tänk bara på att kolla så flaskan/matburken faktiskt passar i flaskvärmaren tillsammans med vattnet så du inte står där och behöver köpa nya flaskor som faktiskt passar.

På flaskvärmaren kan du sänka temperaturen om du vill hålla maten varm under en längre tid. En enkel flaskvärmare som gör sitt jobb.

Fördelar: Enkel, ok pris
Nackdelar: Saknar automatisk avstängning

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Thermobaby Babykostvärmare Hem och Bil

Prisklass: 599 Lägen: 3, anger vilken temperatur vattnet värms upp till Värmer flaskan på: från 2,5 minuter Automatisk avstängning: Okänt

flaskvärmare bäst i test

Flask och matvärmaren från Thermobaby kan användas både hemma men också i bilen. Det tycker vi är en väldigt bra sak då det gör det enkelt för dig att alltid kunna värma maten till ditt barn, mer eller mindre. Då slipper du släpa med termosflaskan med varmt vatten och kan istället värma det till rätt temperatur i bilen.

Flaskvärmaren kan användas för både smala och bred nappflaskor och barnmatsburkar. Dessa värms i vatten och när maten är uppvärmd till rätt temperatur så kommer du höra en signal när den uppnått rätt temperatur.

Du väljer temperatur genom att snurra på ett vred på flaskvärmaren så det blir rätt temperatur för din mjölk eller barnmat. Är det en barnmatsburk finns det en speciell behållare (följer med flaskvärmaren) som du stoppar ner i vattenbadet med matburken. Det är för att du lättare ska kunna ta ut barnmatsburken ur flaskvärmaren.

Fördelar: Kan användas i bilen, passar de flesta flaskor och matburkar, enkel att använda.
Nackdelar: Ganska enkel

Beurer BY52 Digital Bebismat- och Flaskvärmare

Prisklass: Budget Lägen: 1, anger vilken temperatur vattnet värms upp till Värmer flaskan på: okänt Automatisk avstängning: Ja

Här får du en 2-i-1- barnmatsvärmare som kan värma upp maten eller flaskor men också hålla maten eller flaskor varma. Du ställer enkelt in vilken temperatur du vill att det ska vara på flaskvärmaren och den inställda temperaturen visas tydligt på en display.

Flaskvärmaren kan värma bröstmjölk, välling och bebismat och få en jämn temperatur. Glöm inte att dubbelkolla hur varm maten är innan du serverar ditt barn. Du kan använda de flesta nappflaskor av standardmodell och även barnmatsburkar från de flesta ledande märkena.

Glöm inte att flaskan kan bli varm att ta i direkt efter uppvärmning så du använder tillbehöret som följer med för att lyfta ur eller en handduk. Skulle du glömma att stänga av flaskvärmaren så kommer den stänga av sig automatiskt efter ett tag så slipper du oroa dig för det.

Fördelar: Lätt att förstå, automatisk avstängning
Nackdelar: Långsam uppvärmning

NUK flaskvärmare Thermo Express

Prisklass: Budget Lägen: 1, ånga. Värmer flaskan på: 90 sekunder Automatisk avstängning: Ja

Denna flaskvärmare ska värma upp ersättningen, välling eller barnmat till rätt temperatur på bara 90 sekunder genom att ånga den. Det vill säga om du värmer en rumstempererad flaska med 120 ml i en 240 ml flaska.  Maskinen har bara en on och off-knapp vilket gör att du bara sätter i det du vill ha uppvärmt och trycker på knappen så är den igång. När den är färdig så stänger den automatiskt av sig så du slipper fundera på det.

Det följer med en korg som du kan sätta flaskor och burkar i och stoppa när i flaskvärmaren. Det är så att du inte ska komma i kontakt med den varma ångan. Den står också stadigt på plana underlag tack vare anti-slip på fötterna undertill.

Något flera föräldrar lyft är att det kan vara svårt att dosera vattnet som blir ånga rätt i flaskvärmaren. Det gör att det kan bli för kallt men också för varmt. Viktigt att tänka på.

Fördelar: Värmer upp snabbt, automatiskt avstäning
Nackdelar: Kan inte värma upp för mycket mat samtidigt, svårt att veta hur mycket vatten du ska ha i

Frågor och svar om flaskvärmare

Främsta fördelarna med en flaskvärmare?

  • Du kan värma maten snabbt och smidigt
  • Du kan värma bröstmjölk och näringen är kvar
  • De flesta flaskvärmare låter dig även värma glasburkar med mat i

Hur vet man när uppvärmningen är klar?

Det visas eller låter beroende på vilken flaskvärmare du har. De flesta värmer upp den automatiskt till en bra temperatur men vissa låter dig välja tid själv. Då får du hålla mer uppsikt så maten inte blir för varm för ditt barn.

Fungerar flaskvärmare för alla typer av flaskor?

De flesta flaskvärmare kan ta flera olika flaskmärken och även matburkar i glas. Kolla hos återförsäljaren om det är någon speciell flaska den måste ha. Vi rekommenderar att du väljer en flaskvärmare som kan ta flera olika flasksorter för smidighetens skul.

Kan man värma bröstmjölk i en flaskvärmare?

Ja, det kan du. Att värma bröstmjölk i ett vattenbad på till exempel spisen är ett evighetsgöra. Du kommer mycket smidigare, enklare och framförallt snabbare kunna värma flaskan med en flaskvärmare.

Fördelen med en flaskvärmare är också att all näring i bröstmjölken behålls.

Värm absolut inte bröstmjölk i mikrovågsugnen då du förstör den.

Hur snabbt värmer en flaskvärmare en flaska?

Det är olika från flaskvärmare till flaskvärmare. Det beror också på hur mycket mat du har i.

Kan du värma bröstmjölk i en flaskvärmare?

Ja, med en flaskvärmare värms bröstmjölken eller vällingen upp jämnt och bröstmjölkens goda egenskaper och kvalitet behålls när mjölken värms upp kontrollerat och varsamt.

Hur fungerar en flaskvärmare?

En flaskvärmare är en maskin som värmer nappflaskor, matburkar och i vissa fall klämmisar i plast med vatten. Den brukar också hjälpa till att hålla den vid rätt temperatur. Det gör den genom att snabbt värma vatten som omsluter flaskan och värmer den till rätt temperatur för ditt barn. Det är mycket bättre än en mikrovågsugn då du även kan värma bröstmjölk utan att förlora näringen i flaskvärmare.