Innehåll

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Under en graviditet genomgår man ofta en svängande berg- och- dalbana av dalar och toppar, skratt och tårar, ja in princip alla känslor man kan tänkas genomgå under perioden av 9 månader. Som gravid är det väldigt vanligt att man upplever en hel del smärta och värk i kroppen, något som du både kan motverka och underlätta med ett av våra bästa foglossningsbälten.

Ett foglossningsbälte är ett gravidbälte som används för att ge stöd åt magen, för att lindra smärta och värk, samt för att underlätta vid foglossningen och göra den mer lindrig. Med andra ord är det en produkt som alla gravida kan få mycket hjälp av, även innan och efter förlossningen.

På dagens marknad av gravidprodukter finns det ett generöst utbud av foglossningsbälten för alla behov. Vi vill hjälpa er på vägen mot att hitta det perfekta gravidbältet för just er, där ni med hjälp av våra tips och rekommendationer i vår köpguide om de bästa foglossningsbältena kan hitta rätt i djungeln.

I testet kom vi fram till att Lola & Lykke Core Restore Magstöd fick bli vår vinnare i premiumklassen, medan Belly Bandit Original vann som mellanklassfavorit. På en stadig tredjeplats och som budgetfavorit vann Carriwell Justerbart Stödbälte.

Bästa foglossningsbältet

Det här är de foglossningsbälten som vi anser är bäst i test! Vi har valt ut en vinnare i tre olika prisklasser, premium, mellan och budget, för att ni ska kunna ta del av foglossningsbälten för alla behov och budgetar.

Lola & Lykke Core Restore Magstöd – bästa foglossningsbältet premium

Prisklass: premium Material:

Bästa foglossningsbältet

Lola & Lykke Magstöd är en mycket praktisk produkt som har hjälpt många kvinnor med återhämtningen efter graviditeten. Det här bältet ger ett behagligt stöd för mage, rygg och ben, samtidigt som det ser till att magen håller sig i form och effektiviserar läkningen.

Något vi bara vill poängtera är att det här magstödet kommer till ett väldigt lyxigt premiumpris, men trots det anser vi att den kan vara värd det i och med dess kvalité och effektiva arbete. Med sitt anpassade tryck runt magen ser den till att din kropp sätts igång efter förlossning, att dina organ får arbeta, samt att du själv får ett bra stöd som känns tryggt.

Vi gillar verkligen det här magstödet och anser att den är väl värd en vinnande plats som bästa foglossningsbälte i premiumklassen. Storleken är lätt att justera, och passformen anpassas efter just din mage. Materialet andas, är mjukt och flexibelt men ändå stabilt, utan att klia. Går även att använda efter kejsarsnitt.

 Fördelar: bra passform, behagligt stöttande material, återhämtar, effektivt
Nackdelar: väldigt dyrt

Belly Bandit Original – bästa foglossningsbältet mellan

Prisklass: mellan Material:

bästa foglossningsbältet mellan

Här har vi ett väldigt behagligt och mjukt foglossningsbälte från Belly Bandit, ett välkänt märke som gör både praktiska och bekväma produkter. Det bästa med det här foglossningsbältet är att det ger ett ordentligt stöd åt både mage, rygg och ben, vilket i sin tur bidrar till att du som gravid slipper en del smärta, värk och oönskad belastning.

En annan fördel med just den här är att den är väldigt enkel att fästa runt magen, vilket du gör genom att knäppa det justerbara kardborrebandet. På så sätt kan du själv välja hur hårt du vill dra åt utifrån din magform och storlek, också i takt med att magen förändras. Den här rekommenderas att användas efter graviditet, men funkar även innan och under i och med storleksanpassningen.

Vi gillar verkligen den här och anser att den gör ett väldigt bra jobb rakt igenom. Designen är inget speciellt, men å andra sidan är den så skön och stöttande att det inte spelar någon roll. Formar sig bekvämt efter kroppen och sitter bra men skönt för alla gravida eller nybilva mammor!

Fördelar: bra pris för bra kvalité, behagligt formbart material, justerbar storlek, bra stöd
Nackdelar: materialet kan stretchas ut

Carriwell Justerbart Stödbälte – bästa foglossningsbältet budget

Prisklass: budget Material: 75 % nylon, 25 % spandex

Detta stödbälte från Carriwell kommer göra sig riktigt bra då är i behov av lite extra stötta och support under graviditeten. Precis som namnet lyder så är det här ett justerbart stödbälte som enkelt kan anpassas efter just din form och storlek, även i takt med att magen växer.

Bältet fästs över magen för att ge en behaglig och greppande känsla, samtidigt som det stadiga men formbara materialet ser till att ge support och avlastning runt ländryggen. Med den här kan du nästintill slippa, eller i alla fall underlätta dina foglossningsbesvär och andra krämpor, så att både du och din kropp kan slappna av. Bra pris för vad vi tycker är det bästa foglossningsbältet, helt enkelt!

 Fördelar: behagligt stretchigt material, formbar, justerbar storlek, bra stöd, bra pris
Nackdelar: något tunn för stora magar

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Andra testade foglossningsbälten

Här har vi radat upp andra bra foglossningsbälten i olika prisklasser, men som dessvärre inte var tillräckligt bra för att nå till toppen i vårt test. Valet är såklart ditt, och kanske passar några av dessa bättre för just dig. Vem vet, kanske hittar du din favorit här?

Carriwell Stödbälte

Prisklass: budget Material: 60 % polyester, 20 % polyamid, 20 % gummi

Ytterligare en produkt från Carriwell, denna gång i deras klassiska stödbälte med bra stöd för gravida. Vi gillar verkligen det faktum att det här stödbältet är utformat för att ge en lättare och något uppåtlyftande känsla runt bålen, vilket i sig kommer hjälpa dig vid smärtor och avlastar runt rygg, mage och ben.

Tack vare den smidiga utformningen är den enkel och smidig att klä på sig, där det enda du behöver göra är att dra den runt din mage för att sen fästa den i önskad passform med kardborrebanden. Alltså kan även storlek och spänning justeras efter behov, vilket är perfekt för den växande gravidmagen.

Den diskreta designen är perfekt under alla kläder, och dessutom kan den användas varje dag! En riktigt bra, användbar och stöttande produkt till ett riktigt bra pris.

Fördelar: enkel att justera, lätt att knäppa, behagligt stöd, sitter bra, bra pris, diskret
Nackdelar: kan glida ned/ ändra läge

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Shrinkx Hips Basic

Prisklass: mellan Material: Spandex och Nylon

maggördel graviditet

Shrinkx Hips Basic är en stöttande gördel som är speciellt utformad för att underlätta för nyblivna mammor. Efter förlossningen kan man ofta ha svårt med att gå tillbaka till sin ”naturliga” form, återfå sin hållning, och även uppleva smärtor och värk. Med en stöttande gördel kan du få hjälp med samtliga punkter, både mot obehag och för återställning.

Den här produkten kommer till ett rimligt pris, och för det får du en kvalitativ gördel som kan användas från det att barnet förlösts. Det bästa är att den även kan användas efter kejsarsnitt och att den kan användas varje dag, samt att den ger så bra resultat.

Med den smidiga kardborreöppningen är det väldigt enkelt att både stänga och öppna gördeln, och det är också väldigt smidigt då du vill justera storlek efter din mage och rådande situation. Tack vare anti-glid remsor sitter den på sin plats runt magen och hjälper dig att återgå till din normala form. Även skön avlastning och ett mjukt grepp som känns skönt.

Fördelar: sitter bra, effektiv, behaglig, kan användas varje dag, lätt att anpassa
Nackdelar: något dyr

Carriwell Belly Binder maggördel

Prisklass: mellan Material: ekologisk bomull

Här har vi en annan variant av maggördel från Carriwell, den här gången i deras modell som heter Belly Binder. Det som gjorde att vi fastnade lite extra för just den här modellen var inte bara det faktum att du får en bra produkt till ett bra pris, utan vi gillar också att den är gjorda i ekologisk bomull för att ge en så behaglig upplevelse som möjligt.

Maggördeln är justerbar i storlek och passform och passar perfekt att använda efter förlossning. Den hjälper mot smärta och värk, den hjälper dig att återfå formen, den förbättrar hållning, och den ger behaglig stötte. Trots att den är mjuk och formbar så känns den mycket effektiv. Praktisk stängning med kardborreband.

Fördelar: justerbar passform, behagligt material, ger stöd, återhämtar
Nackdelar: något dyr

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Carriwell Stödgördel

Prisklass: budget Material: 91 % polyamid, 9 % elastan

Som ni kan se så gillar vi verkligen foglossningsbältena från Carriwell, och även deras stödgördel fick komma att bli en deltagare i vårt test. Här var det den unika designen som tog vår uppmärksamhet – du får en helt sömlös stödgördel av högsta klass, till ett riktigt bra pris!

Den diskreta och otroligt behagliga passformen gör att stödgördeln kan användas överallt, när som helst. Både rygg och mage får ett bekvämt stöd, samtidigt som bäcken och korsrygg avlastas för optimal komfort. Trots det flexibla materialet sitter den bra på sin plats hela dagen, utan att irritera huden eller den ömma magen. Materialet andas och ger även värme vid behov.

 Fördelar: bra pris för bra produkt, sömlös, behaglig passform, mjuk, sitter bra, ger stöd
Nackdelar: kan bli något varm under vissa plagg

TummyTie Byxförlängare

Prisklass: budget Material:

Foglossningsbälte bäst i test

Här har vi ett någorlunda speciellt foglossningsbälte i annan tappning, nämligen en byxförlängare från TummyTie. Den här prisbelönta produkten förtjänar faktiskt en hel del uppmärksamhet, inte bara på grund av dess smarta design och praktiska användningsområde.

Faktum är att den här byxförlängaren är ett perfekt komplement i garderoben då din graviditetmage börjar bli så stor att dina kläder inte längre klarar av att hålla den innanför sömmarna, eller om du efter förlossning inte vill ha hårt tryck runt magen. Det är ett perfekt ”mellanlager” som både smälter in och sitter bra direkt i byxans knäppning.

I en och samma förpackning får du 3 byxförlängare, vilket i sig bidrar till att priset nästan är löjligt bra. Med det här till hands i garderoben har du möjlighet att använda dina vanliga kläder trots att magen är stor eller ömtålig. De är enkla att tvätta precis som vanliga kläder, och vi överdriver inte när vi säger att alla kan få användning för dess!

Fördelar: praktisk design, förlänger dina kläder, sitter bra, behaglig, bra pris, diskret
Nackdelar: något korta, måste knäppas direkt i byxan

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Belly Bandit Original Nude maggördel

Prisklass: mellan Material:

Belly Bandit Original Nude ger stöttande support och behaglig avlastning efter förlossningen, då magen är som allra mest öm och trött. Tack vare den smidiga kardborreknäppningen är det enkelt att justera storlek och passform efter behov, samtidigt som det fasta greppet ger stötta runt mage, ben och rygg.

Det vi gillar med just det här foglossningsbältet är att den också hjälper till att återfå den form och figur du har innan graviditet och förlossning, något som kan vara väldigt uppskattat hos många. Dessutom kan den användas som stöd vid amning. Du får produkten till ett rimligt pris.

 Fördelar: ger bra stöd, behaglig, justerbar passform och storlek, sitter bra
Nackdelar: något dyr

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Meddela Graviditetsgördel

Prisklass: budget Material:91 % polyamid, 9 % elastan

graviditetsgördel

Meddela graviditetsgördel är, precis som namnet lyder, ett gravidbälte som ska användas för att ge bra stöd och behaglig avlastning under graviditeten. Tack vare det mjuka och behagliga materialet kan du vara säker på att det sitter bra runt magen utan att trycka åt eller skava, samtidigt som det anpassas efter just din kropp och form.

Du får både hjälp med stöd, avlastning, support, hållning och form, speciellt runt mage och nedre rygg. Kort och gott funkar den här graviditetsgördeln riktigt bra för alla gravida, eller om man upplever problem med viktuppgång. Perfekt för att förlänga kläder eller för att låta magen och ryggen vila. Dessutom kommer produkten till ett toppenpris.

Fördelar: formbar, ger stöd och avlastning, behagligt material, bra pris
Nackdelar: kan glida ner

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Frågor och svar om foglossningsbälte

Varför får man foglossning?

Många tror att foglossning är något dåligt, men faktum är foglossning är ett naturligt sätt för kroppen att förbereda sig inför förlossning. Med andra ord är det en helt naturlig process som in princip alla gravida måste gå igenom förr eller senare, och som faktiskt är nödvändig för att kroppen ska starta igång och ge signaler om att barnet kan förlösas.

För att hjälpa kroppen på traven mot att läka ihop igen kan ett foglossningsbälte vara bra, både under graviditet och efter förlossning. Trots att foglossning kan verka som något läskigt eller obehagligt i och med att man ofta får ont eller problem med att gå så är det oftast helt ofarligt, och som sagt en process som alla ska uppleva.

Vad är ett foglossningsbälte?

Kort och gott är ett foglossningsbälte en typ av stödbälte som är speciellt utformat för att hjälpa gravida och nyförlösta kvinnor med stötta och återhämtning. Ett foglossningsbälte ger ett behagligt stöd runt mage och rygg, samtidigt som det lindrar smärta och värk vid foglossning. Tack vare den stabila supporten får du också hjälp med att stärka ledarna och underlättar vid rörelse.

Om du använder ett stödbälte efter graviditeten kan du även då få hjälp med att lindra smärtor och minska belastningen på kroppen, samtidigt som bältet också hjälper till att återfå kroppens naturliga form. Kom ihåg att foglossning är naturligt och att du som gravid ska gå igenom det förr eller senare, så ta hjälp av ett foglossningsbälte om du får jobbiga symptom.

När använder man ett foglossningsbälte?

Just foglossningsbälte ska du använda då foglossningen har börjat, vilket oftast brukar äga rum runt mitten av din graviditet. Självklart ska du anpassa användningen efter din egen kropp, och det är under den perioden som just du får din foglossning som du ska börja använda foglossningsbältet vid behov.

Med andra ord finns det ingen exakt datum eller en viss bestämd period in i graviditeten, utan börja använda det då du börjar uppleva problem eller svårigheter i och med foglossningen. Den inträffar inte alltid i mitten av graviditeten, utan den kan även komma i början eller slutet.

I vissa fall kan foglossningen också hålla i sig även efter förlossningen, och då kan man underlätta och avlasta kroppen genom att använda en annan typ av foglossningsbälte. Detta kan kallas maggördel eller stödbälte, och det är en typ av foglossningsbälte bara att den är gjord för att vara extra varsam mot den känsliga magen.

Du kan alltid ta hjälp av din läkare eller barnmorska om du upplever problem med foglossningen, eller om du känner ett behov av ett stöttande bälte någon annan gång under eller efter graviditeten. Det finns stöd att få, men se till att anpassa bältet efter just din kropp och situation så att du inte trycker för hårt på gravidmagen eller den nyförlösta ömheten.

Hur använder man ett foglossningsbälte?

Det här beror lite på vilken typ av foglossningsbälte du använder, samt om det är en variant som används under eller efter graviditeten. De allra flesta varianterna fästs över och runt höfterna, fast precis under magen. I vissa fall kan du även dra upp som en extra tygdel över magen, men bältet fästs in princip alltid undertill för att ge stöd.

En väldigt smart funktion med just foglossningsbälten är att de är enkla att justera i både storlek och passform efter din egen mage, speciellt om de spänns åt med kardborre. Det är viktigt att bältet inte trycker för hårt runt din mage, samtidigt som det ska ge ett bra stöd som känns behagligt. Du själv får avgöra vad som känns bäst, samt hur länge/ hur ofta bältet ska användas för att hjälpa dig och ge det stöd du behöver.

Vilket är det bästa foglossningsbältet?

Med tanke på att det finns väldigt många varianter av gravidbälten och stödbälten så kan det vara svårt att veta just vilken modell som är bäst, samt vilket foglossningsbälte som passar just dig och din situation. Det viktigaste är att du anpassar bältet efter om du är gravid eller om du nyligen förlöst barnet, då både passform och spänne kan variera lite.

För den gravida ska foglossningsbältet ge ett behagligt stöd och bra avlastning, samtidigt som det ska hjälpa till vid smärta och värk och ge ett tryggt grepp som känns skönt. Efter förlossningen är det viktigt att bältet inte trycker allt för hårt, att de är extra mjukt, att de underlättar vid smärta, och så kan de även hjälpa till att återfå din form. 

Hjälper verkligen ett foglossningsbälte?

De allra flesta kvinnor som använder foglossningsbälte upplever att det funkar väldigt bra och att de hjälper med de sakerna som det ska, så som avlastning, minskade smärtor, bättre rörelse och starkare hållning. Sen är vi ju såklart olika allihopa, speciellt under graviditeten där vi alla får olika upplevelser, olika kroppsformer och olika behov.

Somliga kvinnor upplever inte alls något problem med foglossningen, varken under eller efter graviditeten, medan andra tycker det kännas som olidligt rakt igenom. Om du själv upplever problem under din foglossning och tycker att det skapar svårigheter i din vardag kan det absolut vara värt att testa ett foglossningsbälte, för trots att det inte finns någon garanti på att det hjälper för alla så kan du ju heller inte veta hur eller om det hjälper på dig.

Kan man sova med ett foglossningsbälte?

I de allra flesta fall är ett foglossningsbälte tänkt att användas i de situationer då man står, går eller sitter mycket, och därmed upplever tryck, smärta, strålning eller obehag. Att sova med ett foglossningsbälte är oftast alldeles för obekvämt, för trots att det sitter väldigt bra och nära kroppen så kommer det korva sig och trycka på när du lägger dig ner.

När du ligger ned kommer kroppen att naturligt slappna av, vilket i många fall också gör att smärtor och värk i mage eller rygg minskar betydligt. Med andra ord är foglossningsbältet i användbart i liggande läge, utan snarare mer av ett störningsmoment. Däremot är det inte farligt att sova med ett, så känns det bra för dig så kan du absolut testa.

När börjar man använda ett foglossningsbälte?

Ett foglossningsbälte kan du börja använda då du upplever problem eller obehag från foglossningen. När detta inträffar är högst individuellt, ibland inträffar det inte alls och i vissa fall kommer det väldigt tidigt.

Tänk på att känna efter hur just din kropp mår och vad du behöver hjälp med, för att sen hitta ett foglossningsbälte som passar dig. Det finns modeller som passar bättre i de tidigare gravidmånaderna, och så finns det dem som är gjorda för de allra sista veckorna och även efter förlossning. Tveka inte på att testa ett foglossningsbälte om du får problem med bäcken- och magsmärtor, eller om du vill ha ett behagligt stöd.

Kan man använda ett foglossningsbälte efter förlossningen?

Absolut, det finns som sagt foglossningsbälten som är speciellt utformade för att ge ett behagligt stöd även efter förlossningen. Dessa är ofta också gjorda för att avlasta kroppen, minska smärtor och värk, ge bättre hållning, samt hjälpa kroppen att återhämta sig och få tillbaka sin normala form.