Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

En fyrhjuling för barn är ett mycket roligt komplement till de lite mer fartfyllda och spännande leksakerna. Vi har samlat de varianter som är bästa fyrhjuling för barn, så att ni kan hitta en favorit tillsammans!

Trots att en fyrhjuling innebär mer ansvar och kräver mer försiktighet än vanliga leksaker är det något som de flesta barn kan ta del av, så länge den anpassas efter ålder.

Oavsett så kommer en fyrhjuling, en elektrisk fyrhjuling eller ATV för barn bidra med mycket underhållning, spänning även en del lärdom som kan vara bra för framtida körningar. Det är också bra då fyrhjulingar gör att ni kan spendera tid tillsammans utomhus. 

Vi hoppas att den här texten, där vi ger information och utser bäst i test fyrhjuling för barn kan underlätta för er vid köpet!

Bäst i test fyrhjuling för barn

 • Riktigt robust och kraftig
 • Stadig även vid off-road körning
 • Justerbar maxhastighet
 • Roliga funktioner
 • Hög maxhastighet
 • Stadig och enkel att manövrera
 • Mångsidig användning
 • Lång körsträcka
Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.
 • Prisvärd
 • Nätt och smidig design
 • Lätt och trygg att köra med
 • Stadig

Bästa fyrhjulingen för barn

I denna kategori har vi samlat de fyrhjulingar för barn som är bäst i test, det vill säga vinnarna i det här testet! Du hittar en vinnare i vardera priskategori; premium, mellan och budget.

Passar ålder: 4-12 år Hastighet: max 12, 18 eller 22km/h Körtid: 30-90 min Batteri: 36V batteripaket (3 st seriekopplade blyackumulatorer 12v 12ah) Maxvikt: 65kg

Här har vi en riktig värsting när det kommer till fyrhjuling för barn! Denna elektriska modell Rull Nitrox Cobra är en mycket kraftfull ATV, utformad med rejäla off-road däck, en stark 1000W elmotor och en tålig ram. Den kan köras på de flesta underlag, såväl grus som gräsmattor och liknande.

Utöver en kraftig bas kommer fyrhjulingen utrustad med andra smarta funktioner som både underlättar användning och gör den säkrare. Du har en hydraulisk bakbroms, smidig växel på knapp, samt justerbar maxhastighet anpassad efter ålder.

Tack vare att den drivs på el är den också enkel att hantera – du lyfter ur batteriet och laddar det en stund. Vid fulladdat batteri erbjuder fyrhjulingen också en relativt lång användning på 30-90 minuter. Vi gillar verkligen också att fyrhjulingen tål en rätt hög maxvikt, att den kan användas i de flesta situationer och att den kan köra rätt snabbt.

Däcken är grova och tåliga, fyrhjulingen är lätt att köra med även för de små, och så finns det många praktiska funktioner. Det finns även en tuta och belysning framtill. Rätt dyr, men så rolig och väldigt mångsidig! Vi anser att detta är den bästa fyrhjulingen för barn i premiumkategorin.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Passar ålder: från 6 år Hastighet: 20-25km/ h Körtid: 17-20km Batteri: 36V 12Ah Maxvikt: 50kg

Impulse ATV för barn är en batteridriven fyrhjuling för barn med en riktigt cool design och roliga funktioner! Den här modellen är till och med så pass bra att vi valde den som bästa fyrhjuling för barn i mellankategorin. Trots hög kvalité kommer den till ett rätt bra pris.

Här får du smarta funktioner som handbromsar och flera växlar med smidig hantering. Fyrhjulingen är i sig också väldigt trygg, bekväm och stadig att åka på tack vare bra sits, rejäla däck och kraftig ram. Den här väger dock mycket, och når snabbt höga hastigheter. Bra tillsyn och kontroll är därmed viktigt!

En fördel med dess lite mer vuxna modell är dock att den även kan användas av äldre barn och vuxna som inte väger mer än 50kg. Mångsidig användning är alltid roligt. Denna kan också köra rätt långt på en laddning, men behöver trots det inte ladda så länge. En äkta modell av ATV för barn som går hem hos de flesta.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Passar ålder: från 2 år Hastighet: 5km/h Körtid: 1h Batteri: 12 volt, 4,5 Ah Maxvikt: 30kg

Elfyrhjulingen ATV Kawaski för barn är ett riktigt bra alternativ för dig som vill investera i en prisvärd, säker och smidig modell. I och med att maxhastigheten här är på 5km/h behöver du inte oroa dig för att barnet ska köra iväg utan din kontroll eller uppsikt. Den väger inte heller så mycket och är inte överdrivet stark, vilket underlättar vid användning.

Däremot är den trots det väldigt rolig för barnen att köra. Den har riktigt snygga detaljer, en cool design, och känns både rejäl och äkta för de mindre. Batteriet som driver fyrhjulingen är rätt starkt, vilket innebär att den kan drivas fram och köra stadigt på de flesta underlag. Körningen är enkel tack vare knapp och pedal för gas och broms.

Vid användning är den inställd på att bromsa automatiskt. Vi anser också att körtiden är relativt generös för dess mindre storlek. Däremot tar den lång tid att ladda. Utöver det är vi nöjda! Riktigt bra för de små – till och med så bra att den enligt oss blev bäst i test fyrhjuling för barn i budgetklassen.

Testade fyrhjulingar för barn

Vill du ta del av andra modeller av batteridriven fyrhjuling för barn än våra vinnare? Då hittar du våra testade fyrhjulingar för barn här, även de i olika priskategorier.

Passar ålder: från 3 år Hastighet: 6km/h Körtid: 60-75 min Batteri: 12 volt 7Ah (7 amperetimmar) Maxvikt: 30 kg

Här har vi en något mindre ATV för barn av den yngre modellen. Även den här är eldriven, vilket innebär att den både är säker och enkel att handskas med. Den väger inte heller så mycket, men är ändå rejäl och stadig. Tack vare ett rätt låg maxhastighet på 6km/h är den också helt trygg för alla barn från 3 år att köra på, under vuxen tillsyn såklart.

Trots att den är utformad för de lite mindre barnen, men en något lägre maxvikt, är den rätt stark och tar sig fram på flera underlag. Det är en ATV för barn, utrustad med ett 12 volts batteri som driver var sitt bakhjul. På så sätt är den lätt att styra med samtidigt som den tar sig fram stadigt och bekvämt.

Fyrhjulingen har också många roliga funktioner som tuta, ljus fram och bak, samt motorljud. Det finns även flera växlar – 2 fram och 1 bak beroende på vem som kör. Dessa styrs via en enkel knapp. Dock tar den rätt lång tid att ladda, och körtiden är något snål. Men annars mycket bra, prisvärd och funktionell!

Passar ålder: från 2 år Hastighet: 5km/h Körtid: Batteri: 6V Maxvikt: 30 kg

Den här elbilsfyrhjulingen från Injusa kommer göra sig riktigt bra för de mindre barnen som också vill köra egna fordon och svischa fram på marken. Trots att denna endast har en hastighet på 5km/h känns det en rätt snabb och effektiv batteridriven fyrhjuling för barn, vilket vi gillar.

Dessutom är själva fyrhjulingen i sig rätt kraftig, och barnet kan därmed utan problem ta sig fram på såväl grus och svår terräng som på gräsmattan och asfalt. Perfekt att köra omkring med runt huset eller i området där ni bor.

De stora däcken bidrar till att den går stadigt fram, att den är säker att köra och att den är bekväm att sitta på. Detta är också en elektrisk fyrhjuling med elbromsar för ökad säkerhet. Vi tycker att den här funkar väldigt bra, har en snygg design, och är mycket prisvärd! De minsta kommer älska den här.

Passar ålder: 3-8 år Hastighet: 3-6kmg/ h Körtid: Batteri: 12 V 7 Ah Maxvikt: 30kg

Här har vi ytterligare en elektrisk fyrhjuling för barn, men denna gång i en väldigt tuff och robust modell från Hecht. Det vi gillar med just den här varianten är inte bara att den kommer i en mycket cool design med fräcka detaljer, utan vi gillar också att den kan användas för barn i flera åldrar.

Med det sagt så är den här fyrhjulingen rätt mångsidig då den kan anpassas efter behov. Hastigheten kan justeras mellan 3-6km/ h för säker användning för alla inblandade, och så är den lätt att köra med gaspedal och andra smarta funktioner.

Tack vare att den här en relativt generös maxhastighet på 30kg tål den också en del. Perfekt för er som har barn mellan åldrarna 3-8 år, där ni vill att de ska kunna använda en och samma fyrhjuling men ändå ha roligt under åkturen.

Motorn är kraftig för att fyrhjulingen ska ta sig fram stadigt och tryggt. Däremot är denna något dyr, men å andra sidan både bra, trygg och snygg!

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Passar ålder: 3-8 år Hastighet: 20-25km/ h Körtid: 13-18km Batteri: 36 V 12 Ah Maxvikt: 60kg

Denna modell av mini-fyrhjuling är i princip så nära en vanlig fyrhjuling som du kan komma. Här har du en riktigt kraftfull 800W motor, ett starkt 36V batteri, en hög hastighet på uppemot 25km/ h, samt stora, robusta däck som tar sig fram överallt. Med andra ord en mindre monstermodell av fyrhjuling!

Trots det är den här säker att använda för barn mellan 3-8 år, så länge en vuxen är med och kontrollerar både fart och körning. Vi skulle dock rekommendera att du inte låter de mindre barnen köra själva på denna, åtminstone inte tills de lär sig köra lite mer på riktigt. Denna kan ändå köra rätt snabbt!

Dock känns det otroligt äkta och är mycket rolig att ta sig fram på. vid behov kan du justera maxhastighet mellan 8, 20 eller 25km/ h – det gör det lite säkrare. Det finns 3 växlar, och broms. Tack vare hög maxvikt kan även du som vuxen köra eller sitta baktill. Körsträckan är även den rätt lång, på en inte för lång laddtid. Vi är mycket nöjda!

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Frågor och svar om fyrhjulingar för barn

 • Var får man köra med fyrhjuling för barn?

  Fyrhjulingar för barn får endast köras i inhägnade områden och på egen tomt. De får inte köras med på vägar.

 • Måste man registrera en fyrhjuling för barn

  Fyrhjulingar för barn räknas som eldrivna lekfordon om de inte har en maxhastighet som överskrider 6km/h. Gäller detta krävs ingen registrering. Eftersom de inte heller ska (inte får) köras med på vägnarna ses de inte som ett fordon. Om hastigheten däremot överskrider 6km/h räknas det som ett fordon, vilket ställer andra krav på användning och hantering.

 • När kan ett barn köra en fyrhjuling?

  Beroende på vilken modell av fyrhjuling, erl fyrhjuling eller ATV för barn det gäller är åldersrekommendationen något varierande. Somliga varianter kan användas från 2 år, medan andra inte bör användas om barnet är under 6 år. Här är både hastighet, storlek och funktioner avgörande. Följ rekommendationen och anpassa användning efter ditt barns förmåga!

 • Vad bör jag tänka på innan jag köper en fyrhjuling till mitt barn?

  För att ett köp av fyrhjuling ska bli rätt är det framförallt viktigt att du utgår från barnets ålder. Yngre barn ska köra mindre, långsammare och mer lätta fyrhjulingar, medan äldre barn kan köra de stadiga, rejäla och mer snabba modellerna. Ska fyrhjulingen användas av barn i olika åldrar bör den vara anpassad för det.

  Det kan också vara bra att tänka på saker som funktioner, maxvikt, laddning, körtid, design och pris. Men ålder är viktigast då det är vad som avgör vilken fyrhjuling som passar bäst för ditt barn! Se även till att köpa bra skyddsutrustning och att du vet vilka regler som gäller innan användning.

 • Regler för fyrhjuling och barn

  I och med att en fyrhjuling för barn klassas som eldrivet lekfordon krävs det inte registrering för att du ska få använda den. Däremot är det då viktigt att den endast körs på inhägnade områden och egen tomt – det är olagligt att köra på vägar. Fyrhjulingen ska inte ha förbränningsmotor, och vara avsedd för användning av barn upp till 14 år.

  Ska den köras på vägar krävs både mer säkerhet, registrering och förarbehörighet, samt att det är en ”riktig” fyrhjuling. Det krävs också att maxhastigheten överskrider 6km/h, men då gäller också de vanliga reglerna för körning av fyrhjuling och andra fordon. Detta är viktigt att tänka på! De ska också alltid köras med försiktighet, respekt och rätt skyddsutrustning.