Innehåll

Innehåller reklam i form av annonslänkar

Vilken är den bästa juniorsängen? Vi har testat flera stycken i jakten på den bästa. Vi har testat barnsängar med extrasängar, juniorsängar med förvaring och där du kan sätta upp en sänghimmel om du vill. Vi har till och med testat sängar som ser ut som ett rymdskepp och racerbil.

När du byter från spjälsäng till juniorsäng är det ett steg mot en större självständighet för ditt barn. Det är stort nog att kunna klättra i och ur sängen själv och om du har otur komma inspringandes till dig under natten. Men det är ett steg alla barn tar förr eller senare, att sova i en egen barnsäng i sitt egna rum.

Istället för att du ska köpa en säng som inte är bra har vi sett till att testa olika juniorsängar för att göra ditt liv enklare. Det finns så många olika modeller därute att det inte är lätt att veta vad som är bra och dåligt.

I vårt test av juniorsängar har vi utsett de tre bästa juniorsängarna uppdelat i tre olika prisklasser. Premium, mellan och budget för att passa alla plånböcker.

Bara för att vi har utsett dessa tre till de bästa juniorsängarna är det inte säkert att du tycker som vi. Du kanske hellre ser ditt barn flyga iväg i sitt rymdskepp under natten än våra tre val. Det är helt okej, alla barnsängar vi har med här är bra och du blir nog nöjd med vilken du än väljer.

Glöm inte att köpa en barnmadrass också, du hittar vårt test av barnmadrasser här. Glöm inte att kolla storleken på madrassen så den passar till just din säng. 

Bästa juniorsängen:

Bästa juniorsängen i premiumklassen: Camcam harlequin

Bästa juniorsängen i mellanklassen: Troll juniorsäng Philippa

Bästa juniorsängen i budgetklassen: JLY Dream juniorsäng

Våra tre bästa juniorsängar:

Prisklass: Premium Mått: H70 x L170/200 x B100 cm Bäddmått: B90 x L160 Material: Tall och MDF

Vi tycker detta är den bästa spjälsängen i premiumklassen för dess design, stabilitet och dess långa livslängd. Detta är en riktigt bra juniorsäng som vi testat.

Juniorsängen från CamCam och serien Harlequin kan lyfta vilket barnrum som helst. Harlequin är också mönstret i gavlarna och finns förutom som säng även som garderob och skötbord.

Juniorsängen harlequin kan växa tillsammans med ditt barn. Från 160 cm till 200 cm till en vanlig säng. Det gör du genom ett ombyggnadsett när barnet är gammal eller lång nog för att du ska förlänga sängen.

Det tycker vi är något som är bra för då förlänger du livslängden på sängen och slipper köpa en ny. Det motiverar det högre priset här.

Det finns upphöjda kanter i båda ändar för extra säkerhet. Det går även sätta en fin sänghimmel över juniorsängen om du vill det. Vilken sänghimmel, ja det bestämmer du själv.

Prisklass: Mellan Mått: H65,5 x L148,3 x B87 cm Maxvikt: Bäddmått: B70 x L140 Material: Björk och MDF

Detta är den bästa juniorsängen i mellanklassen, en snygg och bra juniorsäng med förvaring. Vi gillar att den inte är helt slät i gavlarna utan att det finns det är något som bryter av. Vi tycker den ger sängen lite mer personlighet.

Du behöver inte oroa dig för att barnet ska rulla ur sängen då den på båda sidorna har sidoskydd i form av spjälor du skruvar fast. Skulle du känna att de inte behövs eller bara vill ha det på en sida är det bara att skruva av dem. Det går superlätt då de sitter med två skruvar i varje.

Under sängen har du en låda som är delad i två. Lådorna tycker vi sväljer en hel del, oavsett om det är leksaker eller sängkläder. Det är väldigt skönt att ha den här förvaringen och det är lätt för barnet att dra ut lådan om barnet vill leka med leksakerna. Det ser ut som att lådan är djupare än vad den är. Det är lite missvisande då den egentligen är hälften så djup som den ser ut utifrån. Det beror på att sängbenen sitter i vägen.

En bra och stabil säng med gott om förvaring undertill.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Prisklass: 1500 kr Mått: H50/66 x L145 x B79 cm Bäddmått: B70 x L140 Maxvikt: 100 kg Material: Trä och MDF

Juniorsängen Dream från JLY är den bästa juniorsängen i budgetklassen. Det är en stilren och snygg barnsäng som passar de flesta smaker och barnrum. I denna juniorsäng sover ditt barn tryggt och säkert.

Sängen har två sidoskydd, ett på varje sida, som stoppar ditt barn från att rulla ur sängen. De är ganska långa och täcker majoriteten av långsidorna. Det ska därför mycket till för att ditt barn ska kunna rulla ur.

Sängen är ganska låg, 18,5 cm upp till madrassbotten, så det är enkelt för ditt barn att krypa upp i sängen och lägga sig. Efter spjälsängen är denna juniorsäng ett bra alternativ. Den klarar upp till 100 kg och längmässigt upp till 140 cm. Det gör att sängen fungerar bra upp till cirka 6 års ålder.

Madrass följer inte med sängen så glöm inte att köpa det.

Testade juniorsängar

Det finns många barnsängar på marknaden och alla kan inte vinna. Däremot finns det de som inte vann men ändå är väldigt bra. De kan du hitta här nedanför. Kommentera gärna om det är så att du har någon av sängarna eller om du undrar över något.

De flesta juniorsängar har inte medföljande madrass så glöm inte att köpa till det. 

Prisklass: Mellan Mått: H70 x L200 x B90 cm Bäddmått: B90 x L200 Material: Tallträ och MDF

Cloudy är en söt och fin juniorsäng från tillverkaren Bloomingville. Den är gullig och lekfullt med sina moln som sidoskydd på sängen. De kan du själv välja var du vill sätta. De går att fästa på båda sidorna av juniorsängen. Om du känner att den inte behövs kan du bara ta bort det. Supersmidigt!

Vi gillar designen och att den är enkel för barnet att ta sig upp i. Sängen har mjuka runda former, fina ben och detaljer och är en stilfull möbel i de flesta barnrum. Detta är en skön och mysig säng med stadig ribbotten för ditt barn.

Vi gillar designen och lekfullheten i sängen. Det här är en säng för dig som vill ha en mysig och fin säng till ditt barn.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Cloudberry castle juniorsäng

Prisklass: Budget Mått: H70 x L157 x B67 cm Maxvikt: 50 kg Material: Furu och MDF

När vi såg sängen sa vi bara ”WOW! Vi tycker den här sängen är otroligt snygg. Det är nog den snyggaste, enligt oss, av alla juniorsängar vi testat. Däremot tycker vi den är för smal. Den är bara 67 cm bred vilket vi tycker är i lite minsta laget.

Sängen har sidoskydd som är snygga och verkligen tillhör designen. Vi är vana vid att se sidoskydd som inte så snygga. Det går tyvärr inte plocka bort sidoskydden men vi tycker faktiskt inte det gör något. Bara för att de är så snygga och egentligen är mer av höga kanter som är en del av sängen.

Vi tror ändå att ditt barn kommer trivas i sängen och den passar verkligen in i barnrummet. Som sagt, snyggast i vårt test av juniorsängar.

Prisklass: Premium Mått: H62 x L205 x B115 cm Bäddmått: L190 x B90 cm Maxvikt: 100 kg Material: Spånskiva och trä

Det här är en riktigt rolig och tuff säng formad som en racerbil. Förutom att den är formad som en racerbil har den även lampor fram som kan lysa. En väldigt rolig detalj. Designen av sängen kan få många barn att faktiskt vilja lägga sig i sängen, vilket vi alla kämpar med om kvällarna.

Det finns förutom racerbil även sängar formad som en enklare bil utan lampor och även bilen blixten mqueen från filmen Bilar om du vill ha billigare alternativ. Det följer med batteri till lampan men som såklart behöver bytas ut när det tar slut.

I denna modell sticker till och med däcken ut lite vilket gör bilen mer verklighetstrogen. Något vi gillar är att du får med en madrass till sängen så det slipper du köpa. Madrassen är 90 cm bred vilket gör att du kan ligga bredvid och läsa sagor. Något som såklart är väldigt mysigt och viktigt för ditt barns utveckling.

Det här är en juniorsäng med fart och fläkt och som ditt barn kommer att älska.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Prisklass: Premium Mått: H92 x L152,8 x B76,7 cm Bäddmått: L140 x B70 cm Maxvikt: 100 kg Material: Björk och mdf

Troll är tillverkare av många produkter till barninredning och med hög kvalité. Troll Royal är inget undantag. Det är en stabil och säker juniorsäng för ditt barn. På just denna säng har du två sidoskydd i form av spjälor som skyddar ditt barn från att rulla ur sängen.

Royal är en av Trolls populära serier och det finns många möbler att som matchar. Det som kännetecknar är den handmålade kronan på möblerna i serien. Väljer du en grå säng är kronan målad i en silverfärgad och reflekterande färg. Det gör att när ljuset kommer på kronan skiftar kronan färg. Det är lite roligt för barnet.

Trolls möbler har genomgång många olika tester för att testa säkerhet och hållbarhet och givetvis klarat dessa test. Det känns bra och tryggt.

Madrass ingår inte men är standardmått för madrasser 70 x 140 så det är inte svårt att hitta.

Prisklass: Premium Mått: H68 x L223x B138 cm Bäddmått: L190 x B90 cm Material: MDF

Är ditt barn ett fan av Star Wars? Eller älskar ditt barn bara rymdskepp och rymden? Då är det här perfekta sängen för att ta ditt barn ut i sovgalaxen. Sängen är formad som en X-Wing Starfighter som du hittar i Star Warsfilmerna.

Ditt barn och hens kompisar kommer alla att älska denna säng. De har varit smarta i sin design och lagt in hyllor på bra ställen. Vid huvudändan där motorerna går ut är en del av vingen även en hylla. Om du vill kan du ta bort dessa på båda eller bara en sida. Där går även sidoskydd upp så ditt barn inte rullar ut i rymd…förlåt ur sängen. Vid fotändan hittar du också en hylla och/eller en sittplats.

Barnsängen är väldigt enkel att montera ihop. I den här sängen kommer ditt barn att sova som ett star wars-fan förtjänar. Men glöm inte att köpa madrass först.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Prisklass: Budget Mått: H65 x L144 x B78 cm Bäddmått: L140 x B70 cm Maxvikt: 110 kg Material: MDF

Älskar ditt barn Frost? Vem gör inte det? Här kan ditt barn få sova i en säng med både drottning Elsa och prinsessan Anna. Du kan till och med välja om du vill köpa en 140×70-barnsäng eller en 160×80-säng. Välj det som passar rummet och ditt barn bäst.

Gavlarna är välvda och har båda motivet Elsa och Anna från Frozen. Vi lovar att ditt barn kommer älska den. Förutom att det är en Frostsäng så är den också väldigt stabil och säker för ditt barn. Alla kanter är rundande för att ditt barn inte ska kunna skada sig på vassa och farliga kanter.

Vid huvudändens långsidor finns två skyddskanter som håller ditt barn i sängen och inte på golvet.

På golvet kan du däremot ha en förvaringslåda till juniorsängen. Det gör att du får bort många leksaker så de inte ligger utspridda i rummet. Förvaringslådan ingår tyvärr inte men finns som tillval.

Det som är skönt när du köper frozensängen är att du även får med en madrass. Den kortare 140 cm sängen passar barn upp till cirka 7 års ålder och den längre sängen på 160 cm passar barn upp till cirka 9 års ålder.

Förutom Elsa finns samma säng med andra motiv så som: elefant, racerbil, katt, hello kitty, enhörning och princesstext.

Prisklass: Mellan Mått: H68 x L164/144 x B88/78 cm Bäddmått: L160/140 x B80/70 cm Maxvikt: 110 kg Material: Spånskiva

Med denna juniorsäng får du två barnsängar i en. Du får en juniorsäng och extrabädd fast till priset av en. Ska kompisar eller kusinerna sova över är det bara att enkelt dra ut undersängen så får ni en sovplats till. När barnen sovit klart är det bara att rulla in den under sängen igen.

Sängen har välvda gavlar och på ena sidan ett sodskydd som går från gavel till gavel. På andra sidan är det ett kortare sidoskydd. Det finns även ett sidorskydd på extrasängen. Det tycker vi är väldigt smidigt.

Tack vare att det är rundade kanter slipper du oroa dig för att ditt barn ska skada sig på vassa kanter.

Du får med madrass till både juniorsängen och extrasängen så slipper du köpa till det.

Pyjamashjältarna Juniorsäng med Förvaring

Prisklass: Mellan Mått: H63 x L143 x B77 cm Bäddmått: L160/140 x B80/70 cm Maxvikt: 30 kg

juniorsäng seriefigurer

Här får du en jättefin juniorsäng med pyjamashjältarna som gör att ditt barn verkligen kommer vilja vara i sin säng och sova. Du kan också välja avengers (superhjältar) eller motiv från filmen Cars om ditt barn föredrar det. Det är en väldigt fin och stabil säng men maxvikten är väldigt låg med sina 30 kg.

Sängen är väldigt lättmonterad och gör att barnrummet får mer färg med sina olika motiv. Skulle du behöva förvaring följer det med två förvaringslådor där du kan ha leksaker eller kläder. Förvaringslådorna är: 65 x 50 x 15 cm.

Det är en bra säng med madrassmåtten 140 x 70 cm och passar när det är dags att byta från spjälsäng till juniorsäng.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Frågor och svar om juniorsängar:

Varför ska man köpa en juniorsäng?

En juniorsäng är sängen direkt efter spjälsängen. Den ska du köpa för att få en säng som passar ditt barns längd och ålder bättre än spjälsängen. Ett barn som sover i en juniorsäng är ofta mer aktiv och kan klättra lite. Perfekt för att kunna krypa upp och ner för sin nya juniorsäng.

När byter man från spjälsäng till juniorsäng?

Det avgör du själv men helst ska barnet kunna klättra i och ur sängen själv. Om barnet endast kan rulla är det inte lämpligt att lägga barnet i en annan barnsäng än spjälsängen. Vanligaste rekommendationen är runt 2-3 år.

Hur länge kan man använda en juniorsäng?

Du kan använda en juniorsäng till barnet är cirka 7 år. Vissa längre sängar rekommenderar sina barnsängar upp till 9 år.

Vilken juniorsäng ska man köpa?

Det beror helt på dina behov men vi rekommenderar att du köper en juniorsäng med förvaring eller möjlighet till förvaring under. Vi har testat flera fina juniorsängar där du kan få med förvaring. Du kommer tacka oss när legot eller dockorna kommer ligga i vad som känns som tusental över golvet.