Innehåll

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Det är inte helt ovanligt att man som förälder längtar till den dag då barnet tar sitt första steg, något man kan hjälpa på traven genom att investera i de bästa lära- gå skorna.

Att se sitt barn gå för första gången är en väldigt speciell känsla. Inte bara har man lyckats skapa en livs levande mini-människa som får en att inse livets fantastiska mening, utan man har även skapat en människa som någon gång ska ta sig ut och runt i världen på helt egna fötter.

När barnet tar sitt första steg är det ett tecken på att utvecklingen av motorik har satt igång på riktigt, vilket i sig kan kännas otroligt häftigt men ändå så läskigt på samma gång. Barnet börjar växa till sig och kan inom några år stå och gå helt själv, och själva momentet i sig är ofta väldigt instabilt och skakigt i början.

Genom att investera i ett par lära- gå skor kan du hjälpa barnet på traven mot att ta sina första steg, där skorna gör det hela mer bekvämt, stadigt och säkert på samma gång. Trygga barn innebär glada barn, och glada barn innebär glada föräldrar!

För att ni ska hitta de bästa lära- gå skorna har vi satt ihop en komplett köpguide där vi listar de bästa lära- gå skorna på marknaden, samt svarar på de frågor man kan tänkas undra om produkten.

Vi kom fram till att Superfit Promenadsko Ulli blev vår premiumfavorit, medan Kavat Lära-gå skor Edsbro XC vann i mellanklassen. Som en riktigt prisvärd och välgjord vinnare i budgetklassen tog Pax Tuva Lära-gå sko hem priset!

Bästa lära gå skorna

Här hittar du de bästa lära gå skorna som är testade och klara. VI har utsett våra tre bästa lära gå skor och kanske hittar du din favorit bland våra. Annars har vi flera andra modeller du kan titta på istället. 

Superfit Promenadsko Ulli - bästa lära gå skor premium

Prisklass: premium Material: läder Sula: annat

bästa lära-gå skorna

Här kan vi snacka om riktigt tåliga och stabila lära- gå skor! Denna modell från Superfit är gjord av det absolut mest praktiska materialet Gore- Tex, som både talar för bra stadga, vattentäthet, god andningsförmåga, hög hållbarhet och långvarig komfort. Innerfodret av fleece håller värmen vid behov.

Materialet är gjort för att klara av såväl regn och väta som lera och kladd, vilket i kombination med den andningsbara förmågan gör det till ett optimalt val. Denna sko funkar även riktigt bra som vanliga barnskor, och alltså kan de användas länge och vid flera tillfällen.

Som lära-gå sko ger de ett bra stöd tack vare skons utformning och tåliga material. Häl och tåparti är förstärkt för att kännas extra säkra oavsett underlag. Sulan är också grov för att ge extra bra stabilitet. Tack vare den smidiga kardborrestängningen kan dessa tas av och på utan problem, och passformen är riktigt bra!

Priset är saftigt jämför mot andra modeller, men å andra sidan får man barnskor som går att använda in princip när som helst, och var som helst. Frågar du oss, och många andra, är de värda det! Inte den snyggaste eller finaste designen, men väldigt bra för att vara aktivitetsskor.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Kavat Lära-gå skor Edsbro XC - bästa lära gå skorna mellan

Prisklass: mellan Material: läder Sula:

bästa lära gå skorna mellan

Kavat Edsbro XC är ett par lära- gå skor som tagit marknaden med lite av en storm. Det är i och för sig ingen överraskning att Kavat levererar riktiga högkvalitativa barnskor.

För det första så är designen bara hur gullig och fin som helst. Så välgjorda detaljer, och ett riktigt bra material av högkvalitativt läder. Lädret i sig är väldigt slitstarkt, smutsavvisande och även vattentätt, och alltså håller det väldigt bra om barnet råkar trampa i vatten, lera eller annat kladdigt.

Trots den tåliga och täta egenskapen andas skorna bra och möjliggör för behaglig ventilation. För det andra är dessa lära-gå skor utformade i en otroligt praktisk design med höga kanter, halkskydd under sulan och hållbar snörning. Just snörningen kan dock vara lite krånglig, men den ger även en bra passform.

Denna produkt är otroligt välgjord och stabil för barnet. Du som förälder kan vara säker på att barnet får så bra hjälp som möjligt på vägen mot första steget. Ergonomiskt stötdämpande, komfortabelt stabila, och praktiskt gjorda.

Pax Tuva Lära-gå sko - bästa lära gå sko budget

Prisklass: budget Material: skinn och läder Sula: gummi

Här har vi ett par stadiga och väldigt fina lära- gå skor från pax, som dessutom kommer till ett riktigt bra pris! Denna modell är gjord med en ovandel i mjukt läder, medan fodret och innersulan är av mjukt fodrat skinn. Yttersulan i gummi möjliggör bra grepp på alla olika underlag, vilket verkligen är en praktisk detalj som gör hela upplevelsen tryggare.

Det finns ingen tvekan om att denna gör ett bra jobb när det kommer till att ge ett bättre grepp och bättre stötta, just för att den är så lätt att anpassa efter det specifika barnets små fötter. De är även väldigt enkla att ta på och av, samt att dra åt tack vare kardborrebanden.

Vi blev helt enkelt väldigt förvånade över det pris dessa lära- gå skor har, kvalitén och utformning är lika bra som många av de varianterna av betydligt högre pris. Dessutom är materialet fritt från PVC, teflon och PTFE. De kanske inte håller lika länge som andra lära- gå skor, men det är sannerligen bra då de används.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Andra testade lära-gå-skor

För att hitta de bästa skorna för barn måste vi titta på fler än bara tre. Därför kommer ett helg gäng med andra skor vi tittat på för att hitta den bästa lära gå skon för när ditt barn ska börja gå. 

Enfant lära- gå skor Velcro

Prisklass: premium Material: läder Sula: TPR

Här har vi ett par riktigt fina lära-gå skor från Enfant i modellen Velcro. Bara genom att se den fina och välgjorda designen förstår man att dessa är bra och av hög kvalité, vilket verkligen stämmer!

Dessa lära- gå skor är perfekta för de som är nybörjare på att gå, alltså alla barn som ännu inte lärt sig det. Materialet i läder är inte bara väldigt stiligt, det är även bekvämt för barnet då det vid behov kan forma sig efter fötterna.

Det som vi gillade lite extra med just denna modell, utöver den fina designen och det bekväma materialet, var att de stängs med hjälp av kardborreband. Detta är inte bara väldigt praktiskt och smidigt för den som klär på barnet, utan det innebär också att man snabbt och enkelt kan ändra passform. 

Något vi dock tycker är lite negativt är priset, som i förhållande är rätt saftigt. Skorna är å andra sidan av hög kvalité, och priset ligger på samma nivå som en del andra lära- gå skor. Ni får själva avgöra om det är värt eller inte, enligt oss kan det absolut vara det.  

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Pax Vespa Lära- gå sko

Prisklass: mellan Material: läder Sula: läder, EVA och naturgummi

Ytterligare en lära- gå sko från Pax, men denna gång i deras fina modell Vespa. När vi säger att denna är fin så menar vi det verkligen, för oj vilket arbete de har lagt ner på både material, design och utformning. Detaljerna är riktigt fina och söta som få, medan själva formen både är stilren och behjälplig.

Med andra ord känns det redan vid första anblick att dessa kommer passa väldigt bra på barnets små fötter. Materialet av läder är flexibelt men ändå väldigt stabilt för att ge maximal komfort, och den mjuka egenskapen gör att de känns väldigt sköna runt fötterna.

Något vi fastnade för lite extra hos just denna modell är att sulan, som även den är av läder och EVA, är gjord för att vara stötdämpande och alltså extra vänlig mot fötterna. Yttersulan i det slitstarka naturgummit gör att skorna håller länge och tål en hel del slitage. Materialet är även här fritt från PVC, teflon och PTFE.

En liten detalj som vi dock skulle vilja anmärka på är detaljen med snörning. Vi anser att kardborreband är det allra bästa och smidigaste alternativet, men med tanke på att dessa ändå är rätt smidiga, och väldigt fina, håller vi oss till det höga betyget rakt igenom.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Pax Lära-gå sko Gram

Prisklass: budget Material: skinn Sula: TPR

Ja, ännu en lära- gå sko från Pax, men vi kunde helt enkelt inte låta bli att ta med denna trots att vi redan pratat om flera av deras modeller tidigare i testet. Att vi valt att ha med så många lära- gå skor från Pax är ett tydligt tecken på att de levererar kvalité, och till ett riktigt bra pris!

Även denna modell, Pax Gram, kommer till ett pris som är betydligt mycket lägre än många andra varianter på marknaden. Denna lära- go sko är väldigt stabil, materialet i skinn är av hög kvalité, yttersulan i gummi ger bra grepp, och de är behagligt dämpande.

Vi uppskattade att skorna är värmeisolerade, och att materialet som vanligt är fritt från PVC, teflon och PTFE. Vid användning kan man se hur bekväma och stabila de känns för barnet, just för att de är så formbara och stadiga både utan och innan.

Kort och gott en väldigt prisvärd, stadig och bekväm lära- gå sko som passar väldigt bra för de små nybörjarna där ute. Just denna modell i en vit färg kanske inte är det mest praktiska, och detaljen med snörning är inte heller så smidig. Annars riktigt bra och med hög komfort!

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Bisgaard Lära-gå skor

Prisklass: mellan Material: läder och lamm Sula: gummi

bisgaard lära gå skor

Denna lära- gå sko från Bisgaard är riktigt bra att använda då barnet ska lära sig att gå på ett säkert och tryggt sätt. Till att börja med så är designen och färgerna otroligt fina, de ser verkligen ut som klassiska, gammeldags barnskor som man bara måste ha i barnets garderob. För det andra är innerfodret i lamm bara så mysigt och bra vid kyligare väder.

När det kommer till användning och praktiskt arbete gör det sig väldigt bra även där. Materialet av 100% läder ger ett mjukt men stadigt stöd som formar sig efter foten vid behov, utan att det känns varken för hårt eller för ostabilt. Lädret är även andningsbart, och yttersulan i gummi är halkfri och bidrar med bra grepp och stötta.

Snörningen är inte bara en urgullig detalj, den gör även att skorna är lätta att anpassa efter barnets specifika fotstorlek för optimal passform och komfort. Något krångligt då man ska ta av och på skon, men annars väldigt angenämt. Tån är vid för att det ska kännas luftigt men bekvämt.

Vad gäller pris anser vi att denna lära- gå sko är riktigt prisvärd och av väldigt bra material både inne och ute. Vi kunde egentligen inte vara mer nöjda med dessa, förutom snörningen som vi tycker krånglar till det lite.

Pax Nano Lära-gå sko

Prisklass: mellan Material: skinn Sula: TPR

Pax lära gå skor vita

Nu är det väl inte längre någon överraskning att det titt som tätt dyker upp en lära- gå sko från Pax, så vi fortsätter på det spåret, haha! Denna modell, Pax Nano, är även den ett riktigt bra och prisvärt alternativ för barn som ska börja lära sig gå.

Dock vill vi bara poängtera att just denna design inte riktigt är vår favorit då de ser lite tråkiga ut både när det kommer till färg och detaljer. Det flexibla skinnmaterialet och den greppvänliga yttersulan kompenserar dock för designen.

Snörningen är inte den mest praktiska detaljen, men å andra sidan gör det att man kan anpassa storlek precis efter behov. Överlag en väldigt bekväm, stadig och praktisk lära- gå sko som funkar på alla barn.

Jämför man mot andra lära- gå skor på marknaden kanske inte denna verkar som något speciellt, men faktum är att den verkligen är mycket bättre än vad man kan tro. Materialet är dessutom frit tfårn PVC, teflon och PTFe. Kvalitativt material för en bra peng

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Frågor och svar om lära gå skor

Vad är lära- gå skor?

Lära- gå skor är precis som det låter, alltså ett par skor som man använder då barnet ska lära sig gå. Skorna är designade för att ge extra stöd och stadga till barnet när det ska testa sig på att ta sina första steg, vilket gör att hela processen känns bättre och säkrare för både stor och liten.

Det bästa med lära- gå skor är att de även kan användas efter att barnet lärt sig gå, och även om det redan kan gå just för att de bidrar med stöd och stabilitet. De är sköna för barnets små fötter!

När börjar man med lära-gå skor?

Det kan vara smart att investera i ett par lära- gå skor innan dess att barnet kommer in i ”upptäckar-fasen” i sin utveckling. Ett barn brukar börja testa på att gå när det är runt 6-8 månader, om inte tidigare.

När du märker att ditt barn börjar intressera sig för att stå eller ta sig runt på egen hand kan det vara dags att påbörja ”processen”. Det tar ofta några veckor innan barnet kan ta sig upp på fötterna på egen hand, men när du börjar se framsteg på den fronten kan det vara läge att börja öva på gången.

Såklart bör du som förälder finnas där och hjälpa till i början genom att hålla i, ge stötta och heja på så att barnet känner sig peppad på att fortsätta och ta fler steg. Alla barn är olika, så se till att finnas där när det känner sig redo utan att stressa eller pusha på för mycket.

Ett annat alternativ är att införskaffa lära-gå skorna då man vill testa på att gå utomhus med barnet. Lära- gå skor kan komma till mycket hjälp och stöd även inne, men det är framförallt utomhus där själva skofunktionen kan kännas nödvändig. Vanligast är dock att skostorlekarna börjar på 18 eller 19, så se till att de passar innan ni börjar öva med dem.

Hur länge kan man använda lära-gå skor?

Som tidigare nämnt så kan man med fördel använda lära- gå skorna även efter det att barnet lärt sig gå. Man kan såklart välja att bara använda lära- gå skorna till dess att barnet kan gå stadigt på egen hand, men frågar du mig (och många andra) gör de sig väldigt bra som vanliga skor också.

Sulorna är ofta väldigt sköna och bra för fötterna, materialet är ofta tåligt och även skyddande mot olika väderlag, och skorna i sig är ofta byggda för att vara sköna men ändå stadiga. Börja använda dem så fort de passar och så fort barnet börjar visa eget intresse av att ta krypandet till nästa steg, och fortsätt sen använda så länge ni vill och så länge som de passar på barnets fötter.

Vilken storlek på skorna ska man välja?

Denna fråga är inte så svår, utan det gäller helt enkelt att man utgår från den storlek som passar. Mät barnets fötter och följ en storlekstabell för att se vilken storlek som passar måttet. Ett tips är att testa skor och storlek innan man köper, och att man lägger till ca 1,5cm för lite växrum.

Varför ska man använda lära-gå skor?

Lära- barn skor är ett perfekt hjälpmedel för de barn som är på gång att lära sig gå på egen hand. De är utformade för att ge stöd och stabilitet till barnets något instabila ben, samtidigt som de är väldigt komfortabla och bra för fötterna.

Materialet är ofta slitstarkt men formbart, yttersulorna är halkfria och ger bra grepp, innersulorna är mjuka och stötdämpande, och designen är urgullig! Helt enkelt riktigt bra för att hjälpa vid barnets utveckling, och de är också smidigt att använda.

Måste man använda lära-gå skor?

Absolut inte. Det är naturligt för barnet lär sig gå någon gång ändå, men lära- gå skor kan verkligen underlätta hela processen!

Bra att tänka på när du köper lära-gå skor

Det som egentligen är viktigt att tänka på när man köper lära- gå skor är att de absolut inte ska vara för små, men inte heller alldeles för stora. För att de ska bli så bekväma och bra som det är tänkt så krävs det att skon sitter åt bra och stadigt, annars får man inte samma grepp och stöd.