Bästa lära gå vagn – träna ditt barns motorik och koordination på ett roligt sätt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

När ditt barn ska börja ta dina första stapplande steg är det förmodligen med den bästa lära gå vagnen. Det finns många olika modeller men den bästa är givetvis den som hjälpt ditt barn att lära sig ta sina stapplande steg.

Vilken lära gå vagn som är bäst är svårt att svara på då det beror på dina behov. Du ska alltid utgå från dig själv trots att vi skriver att dessa tre nedan är de bästa lära gå vagnarna. Vi tycker det men någon annan vagn kanske passar dig bättre. Det är upp till dig och vad du tycker att ditt barn ska ha för vagn.

En lära gå vagn hjälper ditt barn att träna motorik och koordination. Det är en rolig övning för ditt barn även om det kan trilla många gånger. Då är det viktigt att du finns där för att stötta och peppa ditt barn. Självklart ska du inte lämna ditt barn ensamt när den testar lära-gå-vagnen.

Vi har tittat på flera olika lära gå vagnar för att hitta de vi tycker är de bästa lära-gå vagnarna.  De hittar du nedanför. Vi har utsett en vinnare i tre olika prisklasser. Det är premium, mellan och budget. Det finns alltså en för varje plånbok.

Hoppas du hittar din favorit till ditt barn!

Bästa lära gå vagnen

Här har vi utsett de tre bästa lära gå vagnarna utav de olika vagnarna vi tittat på. Hoppas du hittar din favorit här!

Sebra lära gå vagn – bästa lära gå vagn premium

Prisklass: Premium Mått: H42,7x L42,2 x B29 cm Material: Trä, metall och gummi Från ålder: 8 månader

Den bästa lära gå vagnen är en designad och snygg lära gå vagn från Sebra. Lära-gå-vagnen är tyst med gummiremsor på hjulen och hjälper ditt barn att utveckla både balansen och motoriken när barnet går på äventyr.

Hörnen på vagnen är rundade för att ditt barn inte ska slå sig illa om det råkar ramla över lära gå vagnen. Vassa kanter är inget du vill ha på en lära-gå-vagn. Egentligen inte till något som du har till ditt barn.

Vagnen är stabil och relativt tung. Trots det är den enkel för ditt barn att trycka framåt och få ett bra stöd när barnet lär sig att gå.

Inovi lära gå vagn stabil – bästa lära-gå-vagn mellan

Prisklass: Mellan Mått: Saknas Material: Trä, metall och gummi Från ålder: 12 månader

Här är en speciell lära gå vagn som också är den bästa som inte kan välta. Den har ett annat utseende och design än många andra lära-gå-vagnar på marknaden. Förutom den klassiska vagndelen så fortsätter basen ut på sidorna om barnet. Det gör att den är stabilare än andra vagnar. Det gör också att barnet inte kan falla bakåt om det håller fast i handtaget.

Självklart har den förvaringsfack och gummilist runt hjulen för att den ska få ett bra grepp och rulla tyst.

Vi tycker däremot att bromsen som styr hur lätt det ska vara att köra lära gå vagnen kärvar lite. Den hade kunnat vara lättare.

Att hitta en lära gå vagn som inte tippar är inte lätt men här är den. Vi gillar den!

Micki Lära-gå-vagn Classic – bästa lära gå vagn budget

Prisklass: Budget Mått: H52,5 x L47 x B30 cm Material: Trä och metall Från ålder: 6 månader

Ännu en klassiker bland lära gå vagnar och det hörs även på namnet, classic. Lära gå vagnen från Micki är väldigt lik Brios lära-gå-vagn och båda märkena har varit med länge. Det är också den bästa lära gå vagnen i budgetklassen tycker vi.

Det är en väldigt säker och stabil för ditt barns första steg. Lära gå vagnen har bromsbara hjul så den inte rullar iväg för snabbt när ditt barn lär sig att gå. Precis som på Brios vagn skruvar du bara på en skruv så blir hjulen trögare eller mer lättrullade beroende på hur du vill ha det.

Du kan också ställa om handtaget i två olika lägen. Givetvis kan ditt barn lägga i leksaker i vagnen och köra runt om barnet tycker det är roligt.

Nä, detta är en bra lära-gå-vagn och en produkt som kommer hålla länge och du kan använda den redan när ditt barn är 6 månader.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Andra testade lära-gå-vagnar

För att hitta de bästa lära gå vagnarna måste vi givetvis titta på många olika. Här är några av de andra vi tittat på och som du kanske tycker är bättre än våra favoriter.

BRIO 31373 Lära-Gå-Vagn

Prisklass: Budget Mått: H48 x L48 x B30 cm Material: Plast, metall, FSC-certifierat trä Från ålder: 9 månader

Vem känner inte igen den här lära gå vagnen? Det är nog en av de mest klassiska vagnarna du kan hitta. Denna lära-gå-vagn är stabil för ditt barn att gå med och finns i flera färger. Du ställer själv in hur lättrullad den ska vara genom att justera bromsen på hjulen. Det gör du enkelt genom att skruva i en skruv hårdare.  Det gör att ditt barn lättare kan ta sig fram i sin takt istället för att den bara rullar iväg snabbt.  När barnet blir stabilare är det bara att skruva ur skruven gradvis för att åka svårighetsgraden.

Handtaget är bra och går att ha i två olika lägen. Ett som är lite mer lutat mot ditt barn och ett som är nästan rakt upp. Vad som fungerar bäst för ditt barn märker du. Det beror mycket på hur ditt barn rör sig och lutar sig mot lära gå vagnen. Lära gå vagnen med förvaring gör att ditt barn kan köra runt på sin favoritnalle eller andra saker vilket de brukar tycka är roligt.

Det är bra att alltid ha uppsikt över barnet när det tränar med vagnen så barnet inte trillar och slår sig. Barnet försöker lära sig att gå med vagnen men i början är det självklart så att du måste vara med och stötta. Du kan använda lära gå vagnen från att barnet är 9 månader gammalt.


VIGA Lära-Gå-Vagn

Prisklass: Mellan Mått: H48 x L30 x B34,5 cm Material: Trä Från ålder: 18 månader

Här har du en lära gå vagn som är i trä och med flera olika aktivitetsleksaker för ditt barn. Denna rekommenderas från 18 månader vilket vi tycker är lite sent. Däremot är den bra för att utveckla ditt barns gång och den är väldigt upprätt.

Lära-gå-vagnen är bra med sina fina detaljer och aktivitetsleksakerna ditt barn kan leka med. Så samtidigt som ditt barn utvecklar motoriken genom att gå kan det också utveckla det genom aktivitetsleksakerna.

En rolig och fin lära gå vagn.

Hobie & Bear Lära-gå-vagn

Prisklass: Mellan Mått: H44 x L34 x B36 cm Material: MDF, plywood Från ålder: 18 månader

En lära gå vagn som har en inbyggd verktygslåda. Ditt barn kan leka med skiftnyckel, hammare och skruvmejsel och passa in dem i utsågade hål. Det gör att de förutom att träna på att gå med lära gå vagnen även får träna på koordinationen när de ska stoppa in verktygen.

På lära gå vagnen finns det även saker barnet kan snurra och skruva på. När barnet byggt färdigt är det bara att fortsätta att gå. En rolig, snygg och bra lära gå vagn.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

VIGA Lära-Gå-Vagn Hund

Prisklass: Mellan Mått: H52,5 x L47 x B30 cm Material: Trä Från ålder: 12 månader

En mysig lära-gå-vagn som är formad och målad som en hund. Ditt barn får helt enkelt en svartprickig liten dalmatin att köra runt med. Det kan göra träningen med att gå lite enklare för ditt barn. Lära gå vagnen har förvaring och även kulor och ringar i olika färger som barnet kan dra från sida till sida.

Vi tycker den är väldigt fin och roligt att den är helt i trä förutom skruvar och en gummilist runt hjulen. Hjulen är mjuka och ska inte lämna några fula märken i golvet.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

PlanToys Van Walker Gåvagn

Prisklass: Premium Mått: H45,5 x L30 x B20,5 cm Material: Trä Från ålder: 10 månader

Här kommer en buss, tut tut! Ja, här får ditt barn köra runt på en lära gå vagn som ser ut som en buss och har förvaring. Fyll den med leksaker eller andra saker som ska följa med när barnet ska ut på äventyr.

Däcken har lite gummi runt hjulen för att gå tystare och bättre på golvet. VI upplever inte att det blir några fula fläckar efter lära gå vagnen.

Plantoys gör ekologiska träleksaker och leksakerna görs av gummiträd som inte längre kan användas till gummiutvinning.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Stoy Lära-gå-vagn

Prisklass: Mellan Mått: H43 x L42 x B34 cm Material: Trä, metall och gummi Från ålder: 18 månader

En enkel lära gå vagn från Stoy som de rekommenderar börjar användas när ditt barn är minst 18 månader gammalt. På grund av att ditt barn behöver vara lite äldre och denna inte erbjuder något extra anser vi att det finns bättre alternativ.

Stoy är ett svenskt leksaksmärke.

Plasto Lära-gå-vagn med tysta hjul

Prisklass: Budget Mått: H48 x B25,5 x D28 cm Material: Plast, metall Från ålder: 10 månader

En lära gå vagn i plast där ditt barn kan utforska med sin vagn. Det är tysta hjul och du kan också bromsa hjulen så de inte rullar iväg så snabbt.

Den känns lite plastig men är väldigt stabil. Vi hade dock valt en annan då vi inte tycker den är supersnygg. Kanske passar bra ute vid sandlådan.

Självklart är plasten från från ftalater, Bifenol A och tungmetallar.

Lära gå bil med aktiviteter och ljud

Prisklass: Premium  Material: Plast 

En blandning mellan lära-gå-vagn och bil. Den ser ut som en bil men ryggen är så hög och bilen så stabil att du kan använda den som både bil och lära gå vagn.

Barnet kan leka med leksakerna i fram på bilen. Trycka sig framåt med benen när barnet sitter på bilen eller stå bakom och hålla i handtaget och lära sig gå. Möjligheterna är många helt enkelt. Barnet kan dra, tuta och snurra på saker på bilen om barnet vill vila sig från allt gående.

När barnet är riktigt liten kan du lyfta på sitsen till bilen och lägga i en tyngd som gör att det blir lite bättre motstånd för barnet när den testar att gå.

När barnet blir större är det förmodligen bara leksaker och annat som hamnar där i. 
En kul och rolig lära gå vagn med ljud och andra aktiviteter.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Frågor och svar om lära gå vagnar:

Hur mycket kostar en lära-gå-vagn?

Det kostar allt från några hundralappar upp till runt tusen kronor. Allt beror på vilka funktioner och hur bra lära gå vagnen är.

När kan man börja använda en lära-gå-vagn?

Det finns lära gå vagnar ditt barn kan börja använda från 6 års ålder. Däremot behöver barnet kunna hålla upp sin egen nacke och kunna sitt med stöd. Annars blir det väldigt svårt och jobbigt för ditt barn att försöka gå.

Hur länge kan man använda en lära-gå-vagn?

Länge! I början används den som en lära gå vagn och ju äldre barnet blir kommer den mer och mer användas som förvaring.

Hur fungerar en lära gå vagn?

En lära gå vagn är bra för mindre barn som ska lära sig gå. Med vagnen tränar de upp motorik och koordination.

De flesta lära gå vagnar har någon form av broms du kan ändra motståndet på efter hur bra ditt barn kan gå och balansera. Många har också så handtaget kan gå i flera olika lägen beroende på hur ditt barn går.

Lämna en kommentar