Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Att hitta det bästa lektältet är inte alltid helt lätt för det finns så många alternativ. Vi har tittat på flera olika lektält och utsett våra favoriter i prisklasserna premium, mellan och budget. Du ska alltså kunna hitta ett lektält som passar alla plånböcker.

Lektältet blir en inredningsdetalj om du har den inomhus och därför kan det vara värt att titta på lite snyggare lektält. Om det ska stå på barnens rum finns det många fina med roliga barnmotiv så som Babblarna, Frost och brandbil för att nämna några.

Barn brukar älska lektält och det erbjuder många lekar själv och tillsammans med syskon eller vänner. Det är också en plats för mys och sagoläsning. Så glöm inte att använda lektältet som ser ut som ett slott till spännande läsning och prinsessor och riddare till exempel.

Lektält kommer i många olika storlekar och former. Beroende på hur gammalt ditt barn är avgör det också var du ska sätta lektältet för att ha bäst uppsikt över ditt barn. Är ditt barn mindre kan det vara bra att ha lektältet i vardagsrummet och är det lite större kan du ha det mer i barnrummet. Viktigast är att du har uppsikt över barnet.

Fyll gärna upp lektälten med mysiga filtar, kuddar, nallar och böcker. Det blir då ett mysigt ställe att läsa på. För vilket barn vill inte läsa en Pippisaga i Pippis hus?

Lektälten monteras på olika sätt och du får välja det som passar dig bäst. Det finns vissa som knyts ihop i toppen (tipitält) och de som monterar sig själva genom en pop-up funktion. De brukar också komma med en smidig förvaringsväska för när du inte vill eller behöver ha tältet uppe.

De bästa lektälten är enligt oss Hobie & Bear Lektält Tipi i premiumklassen, Babblarna lektält med pop-up är vinnare i mellanklassen för att den är smidig och har väldigt populärt tema. Cloudberry Castle Lektält 3-in-1 är vår favorit i budgetklassen då du får mycket för pengarna.

Bästa lektälten för barn

Vi har tittat på många olika lektält för barn för att hitta det lektält som är bäst i test. Vi har utsett en vinnare i tre olika prisklasser. Det är premium, mellan och budget så alla kan hitta det bästa lektältet i varje prisklass.

Hobie & Bear Lektält Tipi – bästa lektältet premium

Prisklass: Premium Mått: B115 x H147 x D115 cm Rekommenderad ålder: Från 3 år Material: Bomull och furu

Bästa lektältet premium

Förmodligen det snyggaste lektältet med formen av en tipi men också med den högsta prislappen. Vi tycker det här lektältet är det snyggaste vi sett. Vill du som förälder ha ett riktigt snyggt lektält som passar in i inredningen så är detta lektältet för ditt barn

Du kan öppna upp ingången för ditt barn för att därinne ha mysiga sagostunder eller lekar. Du kan också rulla ner fönstret utifrån med hjälp av kardborre.

Här har du det perfekta krypinet för ditt barns lässtunder eller sovstunden på dagen. Väldigt snyggt och mysigt lektält.

Babblarna Lektält (Pop-up) – bästa lektältet mellan

Prisklass: Mellan Mått: B74 x H105 x L74 cm Rekommenderad ålder: Från 12 månader Material: Polyester

Bästa lektältet babblarna

Ett fint lektält med barnens favoriter Babblarna. Älskar ditt barn, precis som mitt, Babblarna är detta lektältet för dem. Det är också ett av få lektält som rekommenderas från 12 månader. Många är annars från 3 år.

Tältet har en större tygdörr där barnet kan krypa in men det finns också två hål där barnen kan titta ut och spana efter Babblarna. Varför inte inreda det med mjukisbabblare?

Det är en supersmidig montering då det är en så kallad pop-up. Släpp ut tältet så fäller det ut sig själv. Om du viker ihop det finns det en tygväska som följer med. Det gör att du kan ta med det på resan till exempel.

Vi gillar detta lektält då det är enkelt, smidigt och roligt för ditt barn med babblarnamotivet på.

Cloudberry Castle Lektält 3-in-1 – bästa lektältet budget

Prisklass: Budget Mått: Igloo B11676 x H849 x L116 cm, Tunnel Diameter 47 x L180 cm, Tipitält L100 x B100 XH142 Rekommenderad ålder: Från 3 år Material: Polyester och plast

Bästa lektältet budget

Här är nog ett av de största tälten vi hittat. Här får du ett lektält uppdelat i tre delar. Du kan använda dem var för sig eller tillsammans. Du bestämmer själv vilka delar du tycker passar bäst ihop.

Varför inte använda ett av lektälten inne och de andra två ute i trädgården? Då skapar du lekytor både inne och ute för barnen.

Personligen tycker vi att färgerna är lite tråkiga. Vi hade gärna sett något roligt motiv med sagofigurer eller djur på men man kan inte få allt. Barnen tycker tältet är roligt och det är det som spelar roll.

Låt barnen leka i tältet för att sedan krypa genom tunneln bort till tipitältet. Här finns det mycket tid för lek och mys för barnen. Du får verkligen mycket för pengarna här.

Andra roliga och mysiga lektält

För att hitta det bästa lektältet måste vi givetvis titta på fler än ett lektält. Här är andra roliga och bra lektält vi gillar men som tyvärr inte vann denna gång. Du hittar lektält med bollar, Pippi, Bamse och brandbilar för att nämna några lektält. Tycker du inte om några av våra favoriter kanske du hittar det bästa lektältet här istället.

Kids concept Tipi Tält

Prisklass: Premium Mått: H160 x B110 x L110 cm Rekommenderad ålder: från 3 år Material: Bomull och trä

Här är ett väldigt snyggt lektält i tipi-modell. Du får ett randigt tält i svartvitt (finns även i fler färger) och blir en snygg detalj inne i barnets rum. Här kan ditt barn mysa med en saga eller sina nallar. Eller varför inte bjuda in en vän och leka tillsammans med.

Oavsett vad ditt barn gör kommer detta bli en rolig detalj inne på barnrummet.

Materialet är av bomull och trä och fria från plastgifter och annat. Du kan också lätt montera ihop den genom att du knyter ihop de tre pinnarna med ett snöra. Dra åt knuten lagom hårt och ställ it pinnarna över golvet och lägg sidan över tyget. Voila, klart!

Tältet rekommenderas från 3 år och måtten på den bredaste delen (botten) är H160 x B110 x L110 cm.

Pippi Långstrump Lektält

Prisklass: Budget Mått: 97 x 75 x 108 cm Rekommenderad ålder: Från 3 år Material: Polyester och plast

Pippi lektält

Vem drömmer inte om att ha sitt eget Pippi Långstrump hus hemma? Nu kan ditt barn få sitt egna lektält med Pippi på sitt barnrum.

När ditt barn kliver in genom tygdörren kliver de också in i fantasins värld. Här kan ditt barn och du passa på och läsa Pippi Långstrumpböcker eller bara leka allt vad ni kan.

Tygdörren och fönster kan du rulla upp om det behövs för att få in lite mer ljus eller luft. Tänk på att det kan bli varmt i lektältet även om det bara är tunna tygväggar.

Lektältet har ett eget golv så du kan ha lektetältet både inne och ute. Du kan lätt montera ihop och ner lektältet på kort tid.

Classic World Litet Tipitält

Prisklass: Mellan Mått: D60 x H75 x B60 cm Rekommenderad ålder: Från 3 år Material: Bomull och furu

Litet lektält tipitält

Den här är väldigt snygg men också lite mindre än många andra lektält på marknaden. Det passar därför till lite mindre barn. Vi gillar verkligen detaljerna med puffarna på tyget som agerar dörr.

Denna gör sig väldigt bra som inredningsdetalj inne i barnets rum och det blir en väldigt rolig plats för ditt barn att vara på. Där kan barnet och kanske gosedjuren ha ett roligt och mysigt krypin.

Dörröppningen kan du knyta på sidorna så tipitältet håller sig öppet. Mysig men liten är vår kommentar.

Tilda’s Lektält Bamse

Prisklass: Budget Mått: D76 x H109 x L100 cm Rekommenderad ålder: Från 3 år Material: Polyester

Här får du ett roligt lektält med Bamse som verkligen är värd pengarna. Barnen älskar detta tält tack vare motivet med Bamse, Lille Skutt och Skalman.

Det är lagom stort för att fler än ett barn ska kunna vara inne i tältet. Här kan barnen ha roligt tillsammans men också mysigt med dig som förälder som kan läsa Bamsesagor för dem i Bamses egna hus.

Du kan använda lektätet både inne och ute och det finns så du kan förankra det i gräsmattan med öglor. Använd några tältpinnar så slipper du se att det blåser bort. Använder du det när det är varmt så glöm inte att rulla upp dörr och fönster så luften kan cirkulera. Det kan lätt bli varmt i dessa tält.

Cloudberry Castle Lektält Brandbil

Prisklass: Budget Mått: B70 x H70 x L110 cm Rekommenderad ålder: Från 3 år Material: Polyester

Brandbil lektält

Här kommer lektältet i form av en Brandbil! Låt ditt barn leva ut sina brandmansdrömmar i detta roliga lektält. Barnet kryper in i lektältet genom en lucka i bak. Den går också rulla upp och fästa så den är öppen med hjälp av kardborre.

I taket på brandbilen finns också ett hål där ditt barn kan titta upp ur och spana efter nya bränder. Här kan ditt barn ha många roliga stunder och varför inte låta brandhjälmen och sagorna om brandmän ligga här inne tillsammans med något mjukisdjur?

Disney Frozen Pop Up Tält

Prisklass: Mellan Mått: B80 x H115 x L80 cm Rekommenderad ålder: Från 2 år Material: Polyester

Här får du ett riktigt sagoslott som lektält. Här får ditt barn bo i slottet tillsammans med prinsessorna Elsa och Anna och snögubben Olof så klart.

 Fäll ner landgången och låt ditt barn krypa in i slottet och sagornas värld. Här kommer ditt barn ha mycket roligt. Det bästa av allt är att eftersom den fäller upp sig själv och blir väldigt liten när du fäller ihop den kan du också ta med den på resan.

Älskar ditt barn Frost eller prinsessor och slott är detta lektältet det bästa för dem.

Cloudberry Castle Lektält med Bollar Pirat

Prisklass: Budget Mått: B95 x H100 x L95 cm Rekommenderad ålder: Från 3 år Material: Polyester

Lektält med bollar

Ett lektält med bollhav. Du får ett lektält med pirater, piratskepp och hajar som motiv på utsidan och ett bollhav på insidan. Väldigt roligt!

Du väljer givetvis själv om du vill ha ett bollhav eller inte men det följer med 100 bollar så har du något att börja med. Bollarna har en tendens att försvinna över tid. Eller i alla fall inte ligga kvar i lektältet, haha.

Barnet har en ingång på var sida det kan krypa in och ut ur och tältet har pop-up som gör att den fäller upp sig själv. Bästa lektältet med bollar!

Frågor och svar om lektält för barn

När kan barn börja använda lektält?

Det vanligaste är att lektälten är från 3 år men det finns också lektält för 1-åringar. Kika det på köpsidan innan du beställer hem något. Det handlar om att det kan vara små delar på lektältet så det inte är lämpligt för mindre barn.

Är lektält farliga?

Vanligtvis inte! Det är alltid viktigt att ha barnen under uppsikt när de leker. Lektält är oftast lätta och kan lätt tippa om barnen lägger sig mot väggarna till exempel. Därför är det bra att göra det mjukt och skönt runtomkring om olyckan skulle vara framme.