Innehåll

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. 

Den bästa loftsängen är den som fyller den funktion du vill ha. Det är därför svårt för oss att egentligen säga att den här loftsängen är bäst i test. För det är efter smak, tycke och funktion som det avgörs i.

Vi har ändå testat flera olika loftsängar för att hitta den bästa loftsängen i tre olika prisklassen. Det är premium, mellan och budget. Det gör att oavsett plånbok så finns det en loftsäng för dig och ditt barns behov.

En loftsäng är väldigt bra på det viset att det frigör mycket yta på golvet. Det gör att ditt barn kan få en större lekyta om det är ett litet barnrum. Eller att ditt barn får en loftsäng med skrivbord under för att pyssla eller göra läxor vid.

Möjligheterna med en loftsäng är många och flera av de modeller vi testat från tillverkaren Manis-h har väldigt många ombyggnadsmöjligheter. Det kan bli en våningssäng, hög loftsäng, låg loftsäng, soffa och så vidare. Kika gärna på dem och se om det är något som passar dina behov.

Bästa loftsängen för barn

Våra tre loftsängar som är bäst i test är:

Bästa loftsängen i premiumklassen: Loftsäng Med bäddsoffa – Pino

Bästa loftsängen i mellanklassen: Manis-h – Ask – Loftsäng

Bästa loftsängen i budgetklassen: Hoppekids Halvhög loftsäng

3 bästa loftsängarna

Loftsäng Med bäddsoffa – Pino – bästa loftsängen i premiumklassen

Prisklass: Premium Mått: H174 x B105 x L208 cm Bäddmått: B90 x L200 cm Material: Furu och MDF Maxvikt: 75 kg Höjd upp till sängbotten: 139 cm Passar ålder: 6+

Bästa loftsängen med säng

Bästa loftssängen, det är denna. Vi gillar designen och hur mycket möbel du får när du köper den. Förutom att du får en loftsäng med skrivbord får du även en soffsäng med inkluderande madrass.

Det gör att det är en perfekt loftsäng för trångbodda där vi har en hög säng med bra möbler undertill. I mitten där stegen sitter får du även hyllplan ditt barn kan använda till böcker och leksaker. Så på ena sidan får du en fåtölj som kan bli en säng och på andra sidan får du ett skrivbord. Det blir inte bättre.

Bor du trångt och behöver en loftsäng där du får många möbler i ett och använder ytan under sängen till max är detta den bästa loftsängen för dig. Det är en snygg design, finns i flera olika färger och ditt barn kommer stormtrivas i denna. Det är vi säkra på. Det är också perfekt för om kompisen sover över. På ett kick fäller du ut extrasängen till loftsängen och är reda för övernattningarna.  

Det här är en säng du kommer bli nöjd med.

Manis-h - Ask – Loftsäng – bästa loftsängen i mellanklassen

Prisklass: Mellan Mått: H155 x B104 x L170 cm Bäddmått: B90 x L160 cm Material: Furu Maxvikt: 120 kg Passar ålder: 3+ Material: Furu

Bästa loftsängen manis-h

Vi älskar denna loftsäng för dess många olika möjligheter och långa livslängd, det är helt klart den bästa loftsängen i mellanklassen.

Manis-h Ask är en loftsäng du kan göra om i många olika kombinationer. Du kan göra det till en vanlig säng, en låg loftsäng, en hög loftsäng och en våningssäng. Det är en säng som ger dig många olika möjligheter och en lång livslängd på sängen.

Eftersom du kan bygga om den på så många olika sätt är det viktigt att det finns delar att göra det. Tillverkaren Manis-h garanterar att det minst 5 år efter att du köpt sängen ska finns delar för att du ska kunna bygga om er säng.

Tack vare att den har så många olika möjligheter får du också större möjligheter med din loftsäng. När ditt barn är mindre kan du ha den lägre och när barnet växer och blir större kan du höja loftsängen. Det gör att om ditt barn har ett litet rum är en hög loftsäng perfekt. Det gör att du kan få in ett skrivbord och förvaring under som du annars inte skulle fått plats med.

Du kan också placera stegen på vilken sida du vill för enklare möblering.

Sängen finns i olika färger så du har lite alternativ att välja på. Glöm inte att köpa till madrass och kanske handtag till sängen också.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Hoppekids Halvhög loftsäng – bästa loftsängen i budgetklassen

Prisklass: Budget Mått: H105 x B81 x L168 cm Höjd upp till sängbotten: 69 cm Bäddmått: B70 x L160 cm Material: Furu Passar ålder: 3+

En låg loftsäng som passar de mindre barnen och ger även lite extra utrymme för förvaring eller lek undertill. Det är 69 cm mellan golv upp till botten av sängen och därför inget för större barn. Däremot fungerar det bra för mindre barn som till exempel har ett litet mindre rum och behöver någon form av förvaring under.

Du väljer själv om du vill placera stegen på vänster eller höger sida, det är smidigt inför möbleringen.

I denna mysiga lilla loftsäng för mindre barn kommer ditt barn att sova gott och säkert. Tack vare att den inte är så hög gör det att det lättare för ditt barn att klättra upp och inte lika läskigt om de skulle tycka det är högt.

Till loftsängen får du köpa till madrass men du kan också köpa till en sänggardin för nedre delen av sängen. Det gör att det blir som en liten koja under sängen vilket kan vara roligt för ditt barn och skapa en fin lekyta.

Special: Loftsäng m. skrivbord och förvaringsskåp - Bonny 70

Prisklass: Premium Mått: H161 x B101 x L221 cm Bäddmått: B90 x L200 cm Material: Spånskiva och metall Maxvikt: 75 kg Höjd upp till sängbotten: 0 cmPassar ålder: 6+

Detta får ändå bli en av våra vinnare fast som en specialare. Det blir bästa loftsängen med förvaring och skrivbord.

En speciell säng från tillverkaren Vipack. En loftsäng med förvaring och skrivbord som heter duga. På de flesta loftsängar får du oftast en fri yta under sängen. Inte här, du får istället en loftsäng med förvaring som många skulle bli avundsjuka på.

Ditt barn klättrar upp i sängen på kortsidan och ligger skönt i sängen. Under har du två stora skåp från golvet upp till sängbotten och på sidan om det tre breda lådor. Ovanför har du tre öppna förvaringsfack. Har du ont om förvaring och garderober kan detta vara en perfekt lösning för dig.

Nu till en smidig detalj som sparar utrymme och är riktigt smart. Inbyggt finns också ett skrivbord. Det är placerat mellan lådorna och förvaringsfacken och rullas smidigt ut när ditt barn behöver använda det.  När ditt barn sen är färdig med leken eller läxorna är det bara att rulla in det igen om det behövs för att skapa en större lekyta.

Själva sängen har många rundade kanter vilket ökar säkerheten. Den finns i en mängd olika färger och här kan du lätt låta ditt barn vara med och välja färg.

Andra testade loftsängar

Vi har testat flera olika loftsängar för att hitta den bästa för olika ändamål. Du hittar låga loftsängar, loftsängar med skrivbord och säng. Eller en loftsäng med förvaring och den roligaste; en loftsäng med rutschkana. Vilket barn skulle inte vilja ha det? 

ByNieme Loftsäng

Prisklass: Premium Mått: H162 x B96 x L211 cm Höjd upp till sängbotten: 126 cm Bäddmått: B90 x L200 cm Material: MDF

En loftsäng för ditt barn från den finska tillverkaren Niemi med en rak stege att klättra upp för. Runt själva sängen finns det självklart skyddskanter för att ditt barn inte ska kunna rulla ur sängen under natten.

Fördelen med en loftsäng med förvaring och plats under gör att du får plats med väldigt mycket. Har du ett litet barnrum är en loftsäng perfekt då du får upp sängen i luften och undertill har du i denna modell förvaringshyllor. Du får också plats med ett skrivbord under loftsängen vilket gör att ditt barn kan pyssla eller göra läxor där och sen sova ovanför.

Tack vare de inbyggda bokhyllorna i gavlarna, som du kan vända både inåt och utåt så kan du använda dess fulla potential.

Loftsängen är stabil och säker för ditt barn att använda under en lång tid. Den tål många nätter och mycket lek under vilket är väldigt viktigt när ditt barn ska använda sängen länge.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

VIPACK Loftsäng Pino

Prisklass: Budget Mått: H114 x B106 x L210 cm Höjd upp till sängbotten: 70 cm Bäddmått: B90 x L200 cm Material: Furu Maxvikt: 75 kg Passar ålder: 3+

Låg loftsäng för små barn

Loftsängen Pino finns i flera olika färger och är en låg loftsäng för barn, speciellt mindre barn. Det är bara 70 cm upp till sängbotten och det betyder att det är en låg lekyta eller förvaringsyta under loftsängen.

Om du vill kan du också lägga en madrass under själva loftsängen och få en väldigt låg våningssäng om du hellre skulle vilja det. Det gör att om du har två mindre barn kan de få en låg våningssäng som gör det lättare för dem att klättra upp och ner.

Vi tycker att skyddskanterna runt loftsängen är bra och tillräckligt stora för att inte råka fastna och små nog för att inte små huvuden och annat ska komma igenom och fastna där. Det är en stabil säng och vi kan med lätthet låta våra barn sova i den.

Beroende på hur rummet ser ut kan du välja att montera stegen på antingen vänster eller höger sida. Du får med ribbotten med sängen men inte någon madrass eller dekoration.

Manis-h - Frej - Miniloftsäng

Prisklass: Mellan Mått: H121 x B104 x L170 cm Bäddmått: B90 x L160 cm Maxvikt: 120 kg Höjd upp till sängbotten: 80 cm Passar ålder: 3+ Material: MDF

En säng till från Manis-H som vi testat. Denna har alla funktioner som sina kollegor, att det går bygga om sängen i flera olika kombinationer.  Den här låga loftsängen från Manis-h är lite lägre än sin familjemedlem Ask som är runt 30 cm högre. Det gör att ditt barn lättare kan klättra upp och ner i sängen.

När barnet växer eller kanske byter rum till ett större kan du enkelt göra om sängen till en juniorsäng bara genom att ta bort stegen och benen. Det behövs alltså inga extra delar för att göra om sängen som de andra kombinationerna behöver.

Med denna loftsäng får du en stabil och bra barnsäng som kommer hålla länge och där du kan anpassa den efter ditt barns behov. Det är en säng vi verkligen rekommenderar.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

VIPACK Loftsäng Kiddy

Prisklass: Mellan Mått: H120 x B129 x L204 cm Höjd upp till sängbotten: 74 cm Bäddmått: B90 x L200 cm Material: Furu

Snygg loftsäng för barn

Det här är en bra och riktigt snygg loftsäng tycker vi. Väldigt runda former gör att den inte ser så hård ut och är bättre för säkerheten. Den har också en lutad stege med breda trappsteg. Uppe på stegen finns det också bra grepp för ditt barn att hålla i för att dra sig upp i sängen sista biten för att få den där sista skjutsen.  Den här loftsängen gör sig riktigt snygg i alla barnrum.

Det är en lägre loftsäng och med bra skyddskanter ger det ditt barn en bra säkerhet när det leker eller sover i sängen. Du får max ha en madrass som är 20 cm tjock och det är för att skyddskanterna runt sängen ska skydda ditt barn optimalt. Är den tjockare finns det risk att ditt barn klämmer sig och det vill vi inte.

Under sängen har du som vanligt ett bra utrymme för lek och bra förvaring för ditt barn. Vi gillar verkligen den här sängen och du kommer inte ångra dig om du köper den.

VIPACK Loftsäng med rutschkana Pino

Prisklass: Budget Mått: H114 x B218 (med rutschkanan) x L210 cm Höjd upp till sängbotten: 70 cm Bäddmått: B90 x L200 cm Material: Furu Maxvikt: 75 kg Passar ålder: 3+

Loftsäng med rutschkana

Det här är exakt samma säng som VIPACK Loftsäng Pino fast med en stor skillnad. Det är en loftsäng med rutschkana. Vilket barn drömmer inte om att ha en egen rutschkana på sitt rum? Nu kan du förverkliga den drömmen med en häftig loftsäng med rutschkana där ditt barn både kan sova och leka i.

Det finns två öppningar i sängskyddet och det är vid stegen och vid rutschkanan. Vi känner inte att det är någon större risk att barnet ska kunna ramla ur någon av öppningarna.  Utan barnet kommer sova tryggt och säkert i sängen.

Du kan använda den nedre ytan under loftsängen som lekyta, förvaring eller för att ha en säng till och få en lägre våningssäng. Det väljer du själv.

Gillar du loftsängen men inte vill ha rutschkanan finns den även utan. Leta bara upp den andra Vipack pino som finns med här i testet.

Manis-h - Fenris - Loftsäng - loftsäng med skrivbord och bäddsoffa

Prisklass: Premium Mått: H193 x B104 x L210 cm Bäddmått: B90 x L200 cm Material: Bok och MDF Maxvikt: 120 kg Höjd upp till sängbotten: 140 cm Passar ålder: 6+

Här får du en hög loftsäng för dig som bor trångt och behöver vara smart med hur du möblerar. Här är en säng som är perfekt till barn- och tonårsrummet.

Har du ett äldre barn kan du lätt köpa till ett skrivbord för runt tusenlappen och har en fåtölj som kan vikas ut till en extrasäng. Så den här loftsängen har två sängar. Är ditt barn yngre kan du använda det mer som en lekyta och använda till förvaring. Givetvis får du med fåtöljen som är en extrasäng. Den drar du lätt rakt ut för att bädda.

Den här sängen kan som sina andra familjemedlemmar från Manis-h kombineras i massa olika kombinationer av sängar.

Med den här loftsängen med skrivbord och extrasäng får du en perfekt säng till tonåringen och mindre barn. En stabil och säker säng från Manis-H som finns i många olika färger.

Frågor och svar om loftsängar

När kan barn börja använda loftsäng?

De loftsängar som inte är så höga brukar gå bra att använda från lägre åldrar. Det gör dock att eftersom de är så låga får du kanske inte så mycket förvaring som du vill ha.

Däremot kan du enkelt gå från spjälsäng till en lägre loftsäng genom att först bädda en madrass på golvet under själva loftsängen. Det gör att ditt barn kan sova där till en början och sedan kan ni leka in den nya loftsängen och när du känner att ditt barn är redo kan det testa att sova däruppe några nätter. Det brukar vara runt 3 års ålder.

Eftersom barnet kan trilla oavsett hur duktig den är på stegen så är det bra om du inte placerar möbler precis runtomkring stegen med vassa kanter som barnet kan slå sig på. Det som är skönt med en låg loftsäng är att fallhöjden inte är så stor om ditt barn skulle trilla någon gång. Det finns också loftsängar med rutschkana där ditt barn kan åka ner säkrare.

Höga loftsängar kan användas av barn tidigast från 6 års ålder. Detta för att det är högre och svårare att klättra upp.

Hur får man plats med soffa eller säng under loftsängen?

Det är mycket lättare att få plats med en extra madrass under sängen än en soffa. Behöver du en extra sovplats ofta är det bättre att titta på en våningssäng. Vill du hellre göra det kan du läsa vårt test om de bästa våningssängarna vi har gjort.

Hur väljer man skrivbord till loftsäng?

Det är viktigt att du har koll på måtten under loftsängen för det är långt ifrån alla skrivbord som får plats och det är inte alltid det blir så bra. Många säljer skrivbordskivor som är speciellt anpassat efter din säng. Det kan du ofta se som ett tillbehör när du köper loftsängen.

Hur väljer jag rätt loftsäng för mitt barn?

Det finns flera olika typer av loftsängar så vilken du ska avgöra avgörs av dessa delar och alternativ.

Välj rätt loftsäng för ditt barn

När du ska välja loftsäng är det flera saker du behöver tänka in. Vem är loftsängen till för, hur stort är rummet och vilken funktion ska finnas? Är det en loftsäng med skrivbord, loftsäng med förvaring eller en kombination?

Det här behöver du fundera kring när du ska välja loftsäng:

  • Låg loftsäng för mindre barn
  • Loftsäng för barn med förvaring
  • Loftsäng med extrasäng
  • Hög loftsäng för ett litet barnrum
  • Loftsäng eller våningssäng

Fundera på det innan du väljer loftsäng så kommer ditt val gå snabbare och du kommer också bli mer nöjd med ditt val.

Hög loftsäng för  ett litet barnrum

Genom att skaffa en hög loftsäng får du mycket plats under sängen. Där kan du få förvaring, fåtölj (som kan bli en extrasäng) och ett skrivbord. Det finns i flera olika kombinationer där du kan välja det som passar dig bäst. Behöver du mer förvaring ta det. Vill du ha skrivbord och förvaring? Det finns också.

Loftsäng för barn med förvaring

Det finns de sängar som nästan enbart har mängder med förvaring under. Det är få modeller men vi har bland annat med en i vårt test av loftsängar. Tack vare att du får en bra yta under sängen skapar det bra förvaringsmöjligheter.

Välja loftsäng eller våningssäng?

Den viktigaste frågan är: behöver du två sängar? Är svaret ja är det en våningssäng. Är svaret ibland är det bättre att prioritera en loftsäng med en lekyta under och en extrasäng du plockar fram när det behövs. Eller att köpa en loftsäng med extrabädd.