Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Vill du hitta den bästa nappflaskan? Då kan du hitta en favorit här i den här texten! Vi har nämligen samlat de bästa nappflaskorna för dig att ta del av, så att din jakt på att hitta den bästa varianten kan bli lite lättare.  Vare sig du använder nappflaskan för bröstmjölk eller mjölkersättning så har vi nappflaskan för dig. 

Just nappflaska är en sådan produkt som alla föräldrar bör ha, inte minst i den perioden av barnets liv då man ska försöka vänja det vid att äta på egen hand och inte från bröstet. En nappflaska är också väldigt bra om man inte kan amma, om någon annan ska passa barnet, eller om ni ska ut på tur och vill kunna mata lite smidigare.

Somliga barn har heller inte möjlighet att amma eller ”ta bröstet” som man brukar säga, och då kan nappflaska vara ända lösningen. Oavsett vad just ditt barn gillar och hur amningen fungerar så kan man alltid ha användning för en nappflaska förr eller senare. Tänk också på att om du vill köpa en flaskvärmare att just din nappflaska passar för den också. Fortsätta läsa för att hitta den bästa nappflaskan!

Bäst i test nappflaska

Tommee tippee startkit nappflaska 0m+ (rosa) – bästa nappflaska premium

bästa nappflaskan för barn
 • Komplett kit med allt för flaskmatning
 • Fin design
 • Bra variation

Comotomo Natural feel nappflaska – bästa nappflaska mellan

Bröstliknande napp för naturlig övergång Lätt att rengöra Minskar kolik

Tommee tippee closer to nature flaska (150ml) – bästa nappflaska budget

 • Billig
 • Lätt att hantera
 • Luftventil mot kolik
 • Naturlig övergång från bröstet

Bästa nappflaskan

Här nedan har vi samlat de produkter som vi anser är nappflaska bäst i test. Vi har valt ut våra favoriter och samlat de här så att ni lättare ska kunna se vilka nappflaskor vi anser är vinnare i de tre olika prisklasserna, premium, mellan och budget.

Tommee tippee startkit nappflaska 0m+ (rosa) – bästa nappflaska premium

Prisklass: premium BPA-fri: ja Antikolik: ja

bästa nappflaskan för barn

Här får ni ett helt startkit från Tommee Tippee med allt du kan tänkas behöva för att gå över till flaskmatning. Du får två stora flaskor, två lite mindre flaskor, 6 dinappar, två ortodontiska sugnappar och en flaskborste för rengöring. Trots att priset på det här kitet är lite högre kan det verkligen vara värt det då det underlättar otroligt mycket. 

Vi gillar verkligen hur de satsat på lena silikonnappar som kännas naturliga för barnet, samt att det finns en ventil vid sidan av dinappen. Det i sig är bra för barn med kolik, så att vara förbered är alltid en fördel. Vi är supernöjda med det här setet, helt klart nappflaska bäst i test. 

Fördelar: komplett sett för flaskmatning, ingår rengöringsborste, naturliga dinappar, ventil för luft
Nackdelar: dyrt

Comotomo Natural feel nappflaska – bästa nappflaska mellan

Prisklass: mellan BPA-fri: ja Antikolik: ja

Den här nappflaskan från Comotomo kan komma till stor användning om ni har ett barn som har svårt att gå från bröstet till flaska. Tack vare att dinappen är utformad för att likna mammans bröst känns det som en mer naturlig övergång för barnet, vilket verkligen kan underlätta. Dinappen är stor och känns både smidig och behaglig för barnet att använda. 

Utöver det så gillar vi även att flaskan har en stor öppning, vilket gör det enkelt att fylla på innehållet samt rengöra flaskan. Dessutom har nappen inbyggda ventiler, både för att förhindra kolik och minska risken för läckage. Här kan du tvätta och sterilisera både flaska och napp hur du vill! Enligt oss är det här en av de bästa nappflaskan, och garanterat en anti-kolik nappflaska bäst i test. 

Fördelar: ger en naturlig övergång från bröstet, stor napp, bred öppning, inbyggda ventiler mot kolik, kan tvättas och steriliseras
Nackdelar: något dyr, rymmer inte så mycket 

Tommee tippee closer to nature flaska (150ml) – bästa nappflaska budget

Prisklass: budget BPA-fri: ja Antikolik: ja

Tommee tippee closer to nature flaska är en riktigt bra nappflaska som kan passa perfekt då ni ska övergå från bröstet till vanlig matning. Den här nappflaskan har till och med fått pris för sin fantastiska kvalité, och trots det kommer den till ett jättebra pris! Generös storlek med en ordentlig öppning gör det lätt att fylla på, hälla ut och rengöra. 

Vi gillar verkligen att den här nappflaskan är av en transparent modell. Det gör att du lättare kan se hur mycket som är i flaskan, samt hur mycket som finns kvar efter matning. Det gör också att du lätt kan se om den är ren eller inte. Som pricken över i:et är dinappen av len silikon och känns naturlig för barnet, samtidigt som det också finns en anti-kolikventil som gör det bekvämt. 

Fördelar: riktigt bra pris, generöst storlek, lätt att hantera, genomskinlig, anti-kolikventil, len napp
Nackdelar: ser något enkel ut 

Andra testade nappflaskor

Utöver våra vinnare och favoriter har vi såklart även valt ut några andra nappflaskor som vi anser är väldigt bra, och som kanske också kan bli en ny favorit hos er!

Eco viking nappflaska i glas

Prisklass: mellan BPA-fri: nej Antikolik: nej

ECO viking nappflaska är en riktigt fin nappflaska i glas. Det gillar vi lite extra då det gör att du enkelt kan se hur mycket den innehåller, samt om den är smutsig och måste rengöras. Trots att den är gjord i glas kan den tvättas och steriliseras i höga temperaturer. 

Dessutom är flaskan i sig tålig mot slitage och repor, den är luktfri, och så är den som sagt då enkel att rengöra. Tack vare dess förstärkta botten går den inte sönder så lätt, och så har den ett skyddande och greppvänligt silikonhölje för varma temperaturer. Passar för barn från 0 månader. 

Fördelar: väldigt tålig trots glas, lätt att se igenom, smidig att rengöra, skyddande silikonhölje
Nackdelar: inte bästa nappen

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

MAM Nappflaska baby bottle

Prisklass: budget BPA-fri: nej Antikolik: nej

Nappflaska för barn

Här har vi en nappflaska från MAM. Den här är perfekt att använda för mindre bebisar, det vill säga från det att de är runt 4 månader. 

Vid köp av den här nappflaskan får du med 3 st dinappar, som i sig kommer i ett väldigt mjukt och behagligt silikon. Det gör att barnet har lättare att ta nappen! Dessutom är den väldigt stor och rymmer mycket, och så kommer den till ett väldigt bra pris. Som pricken över i:et är locket spillfritt. 

Fördelar: generös storlek, lätt att rengöra, fint motiv, behaglig napp i mjukt silikon, lätt att använda, bra pris 
Nackdelar: ser något plastig ut

Everyday baby nappflaska glas

Prisklass: mellan BPA-fri: ja Antikolik: ja

Nappflaska glas barn

Everyday baby nappflaska är en nappflaska som är speciellt designad för att kännas trygg, säker och behaglig att använda. Trots dess material i glas är den lättviktig och tål otroligt mycket. 

Vi gillar också det faktum att de har satt dit ett skyddande silikonhölje så att den blir lättare att hålla i. Det bästa är dock att de har utformat nappen för att likna mammans tutte. Upplever ni problem med kolik kommer den här också hjälpa mot det tack vare en smart luftventil. 

En annan väldigt smart detalj som vi tidigare inte sett hos en nappflaska är att den här en silikonmixer som verkar för att lösa upp klumpar – så smart!

Fördelar: inbyggd mixer för klumpar, napp formad som ett bröst, trygg och säker, lätt och smidig, silikonhölje, hjälper mot kolik
Nackdelar: något dyr, ser plastig ut

Philips avent natural nappflaska (260ml)

Prisklass: budget BPA-fri: ja Antikolik: ja

Här har en väldigt bra och prisvärd nappflaska från Philips. Avent natural nappflaska är utformad med en extra mjuk napp som liknar mammans bröst, vilket i sig gör att barnet har lättare att övergå från bröstet till flaskan. Flaskan i sig är också lätt att greppa tag om. 

Tack vare dess breda öppning är den också lätt att fylla på och rengöra vid behov. Om du vill mäta innehållet är inte det heller ett problem tack vare de tydliga markeringarna. Nappens ventil är också bra för kolik och magont. 

Fördelar: bra pris, efterliknar bröstet med mjuk napp, lätt att rengöra, tydlig mätning, smidig att hålla i
Nackdelar: något enkel design 

Mam anti-colic nappflaska 260ml

Prisklass: budget BPA-fri: nej Antikolik: jabästa Antikolik nappflaska

MAM anti-kolik nappflaska är, precis som ni kan höra på namnet, en nappflaska utformad för att underlätta matning då barnet har kolik. Den är alltså perfekt för den nyfödda. Tack vare den ventilerande bottnen bildas det inte överdrivet mycket luft i flaskan. 

En annan detalj som är väldigt bra är det läckagesäkrade locket, som även kan användas som ett mått. Nappen i sig är rätt mjuk och behaglig för barnet att bita i, och så är flaskan komfortabel att använda. Vid behov kan den steriliseras i mikron. 

Fördelar: bra pris, lätt att använda, behaglig napp, perfekt vid kolik, läckagesäker, lock kan användas som mått
Nackdelar: kan vara något svår att greppa 

Medela calma nappflaska 250ml

Prisklass: mellan BPA-fri: nej Antikolik: nej

Meddela Calma är perfekt för dig som upplever att barnet har något svårt att gå från att äta på bröstet och att ta en nappflaska. Den här dinappen är nämligen speciellt utformad för att användas vid matning, där nappen i sig då ska efterlikna hur barnet äter från bröstet. 

Med den här nappen kan barnet både suga, svälja och andas på samma sätt som vid bröstet, vilket både känns tryggt och behagligt. Tack vare det kan barnet äta helt i sin egen takt. Vi tycker verkligen att den här är så bra!

Fördelar: perfekt för flaskmatning, liknar bröstet och barnets metod för att äta, smidig att växla med
Nackdelar: inte fri från BPA, hjälper inte vid kolik

Dr brown nappflaska options +150ml

Prisklass: mellan BPA-fri: ja Antikolik: ja

nappflaska antikolik

Den här nappflaskan från Dr Brown kan verkligen passa för dig och din bebis om ni upplever problem med magont eller svårigheter att gå från bröst till flaska. Den här är nämligen speciellt utformad med bred hals och luftventil, vilket både gör den smidig att använda och behaglig att dricka ur. 

När barnet sen blir lite större och inte längre har något problem med att suga eller äta utan att få ont i magen kan man ta bort ventilen och göra om den till en vanlig nappflaska. På så sätt är det en investering i sig som kan användas länge. Dock rymmer den inte så mycket, men annars är den bra. 

Fördelar: motverkar kolik, kan användas får såväl spädbarn som större bebisar, behaglig form, liknar bröstet
Nackdelar: något liten 

Twistshake anti-kolik nappflaska

Prisklass: mellan BPA-fri: ja Antikolik: ja

Här har vi en nappflaska från Twistshake som är gjord för att användas på barn med magont och kolik. Tack vare den inbyggda anti-kolikventilen gör den sig riktigt bra vid matning av barnet, och själva nappen i sig känns också äkta vilket underlätta övergången.  

Vi gillar verkligen att de valt att göra en nappflaska med extra bred hals så att den är lätt att fylla på och rengöra. Dessutom är den tålig, smidig att förvara, och så kan den användas med vilken napp som helst för ditt barn. Som pricken över i:et har den ett mixernät för att lösa upp klumpar!

Fördelar: lätt att anpassa efter barnet, minskar kolik, behaglig att hålla i och äta på, lätt att fylla på och rengöra, tålig, smidig att förvara, mixernät för klumpar
Nackdelar: något enkel design 

NUK nature sense glas-flaska 240ml

Prisklass: mellan BPA-fri: nej Antikolik: ja

parabenfri nappflaska i glas

NUK nature sense glasflaska kan komma väl till pass om du upplever problem då barnet ska gå från bröst till flaska. Här har de gjort ett riktigt bra jobb med att efterlikna mammans bröst, och samtidigt fått det att kännas som om barnet faktiskt tuttar på riktigt. 

Vi gillar verkligen hur behaglig den här nappflaskan gör matningen, för oavsett om du ammar eller vill ge flaska kan den här underhålla processen. Överlag känns den trygg och säker, och så hjälper den för barn som lider av kolik. Vi är nöjda!

Fördelar: hjälper mot kolik, liknar mammans bröst, naturlig matningskänsla, trygg och smidig
Nackdelar: något dyr 

Frågor och svar om nappflaska

Går det lika bra att ge modersmjölksersättning som att amma?

Svaret på den här fråga är både ja och nej, beroende på om amningen funkar för er eller inte. Kan du inte amma så kan det absolut funka med modersmjölkersättning, och de flesta på dagens marknad är väldigt bra och näringsrika. Om du däremot kan amma bör du göra det i så stor utsträckning som möjligt då både bröstmjölken och bröstet i sig är bättre för barnet. 

Hur vet jag att dinappen måste bytas ut på nappflaskan?

Vanligen rekommenderar man att man byter dinapp lite då och då, det vill säga oavsett hur ofta nappflaskan används. Du bör alltid kolla hur de ser ut, och sen även ha som regel att byta ut nappen ungefär 1 eller 2 gång per varannan månad. Tecken att hålla koll för utbyte på är missfärgningar, läckande napp, samt sprickor eller skador på nappen. 

Hur gör jag rent nappflaskan?

Det här beror lite på vilken nappflaska du använder, vilket material den är gjord av samt hur mycket den tål. Somliga nappflaskor tål alla sorters rengöring, tvätt och sterilisering, medan andra kräver att man är lite mer försiktig. Detta brukar dock stå på flaskans instruktioner. 

Att sterilisera nappflaskan är något man bör göra innan den ska användas första gången, samt med jämna mellanrum under användning. Utöver det bör flaskan alltid tvättas rent i maskinen efter användning (om den tål det), eller diska den för hand med tvål och vatten. Se till att tvätta den ordentligt, gärna med tillhörande borste – du vill inte ha bakterier på den. 

Hur desinfekterar jag nappflaskan?

När det kommer till att desinficera nappflaskan finns det en hel del olika sätt att gå tillväga. Det vanligaste, och även de som de allra flesta flaskor tål, är att desinficera eller sterilisera dem i kokande vatten några minuter. Tål nappflaskan inte det kan det dock vara nödvändigt att göra det i micron, med en speciell ångsterilisator, eller ett tillhörande medel. 

För att veta hur du ska gå tillväga vid desinficering av din flaska bör du först och främst utgå från vad det står om just den flaskan du har köpt, det vill säga vad den tål och om någon viss metod rekommenderas. 

När du väl kommit fram till det finns det mängder av guider för hur man steriliserar en nappflaska. Se bara till att den flaska du har tål den metod du tänkt göra, annars kan den förstöras. 

Hur ofta kan man mata med nappflaska?

Här är det bäst att utgå från dig själv och barnet, det vill säga hur hungrigt ditt barn är och vilka rutiner ni har skapat. Vissa barn har otroligt lätt för att ta flaskan direkt, medan andra är tvärtom. 

Tänk dock på att för mycket mat kan leda till magont, så att mata för ofta är inte bra. Därför är det viktigt att mäta den mängd du ger så att barnet inte får i sig alldeles för mycket mat för ofta. 

För att underlätta för dig själv kan det vara bra att försöka få in rutiner, speciellt om barnet har svårt att äta eller om det hela tiden är hungrigt. Testa med flaskan efter ett par timmar, och funkar det inte kan du antingen mata med bröstet eller testa igen om en stund. 

Se bara till att inte tvinga barnet om det inte går att mata med flaskan, alla bebisar vill nämligen inte äta från den direkt. Jobba i succesiva steg tills barnet vant sig. Till slut kommer det funka bra, och då kan du även lära dig när och hur ofta barnet är hungrigt. 

Hur ska barnet ligga när det matas?

För att matning med nappflaska inte ska bli till en obehaglig eller problematisk, eller rent ut sagt farlig process är det otroligt viktigt att barnet inte ligger ned vid matningen. Den bästa positionen är att hålla barnet på samma sätt som vid amning, det vill säga med sidan mot dig. 

Andra positioner är om barnet sitter upprätt i ditt knä med ryggen mot din mage, eller om barnet lutar mot dina böjda knän och har sina fötter på din mage. Tänk bara på att nappflaskan alltid ska vara lutat ordentligt uppåt för att ge ett jämnt flöde av mat. 

Vilken storlek ska jag ha på nappflaska?

Beroende på hur stort ditt barn är så kan storleken på nappflaskan variera. Här har vi satt ihop en liten guide för hur mycket ett barn bör äta, och därmed även hur stor flaskan bör vara, utifrån dess ålder:

 • Nyfödda bebisar – 60-125ml flaskor
 • 1-3 månaders bebisar – ca 260ml flaskor 
 • Från 6 månader – ca 300-350ml flaskor 

Hur vet jag vilken dinapp jag ska ha på nappflaskan?

Nappflaskor kommer i olika storlekar och former. Både storlek på flaskan och formen på nappen baserar man på barnets ålder, och så här ska man tänka: 

 • Nyfödda – första flöde (nr 0), dinapp för nyfödda (nr 1)
 • 1- 3 månader – långsamt flöde (nr 2)
 • 3-6 månader – normalt flöde (nr 3)
 • 6 månader och upp – snabbt flöde (nr 4)

Hur många nappflaskor och dinappar behöver jag?

Som tidigare nämnt så bör man byta dinapp då och då, det vill säga 1-2 gånger per varannan månad beroende på hur mycket den används. Med andra ord kan det vara bra att ha mellan 4-6 dinappar under de första 6 månaderna. Sen är det alltid bra att ha några extra bara för att vara på den säkra sidan.  

När kan man börja med nappflaska?

Nappflaskor kan vanligen börjas med redan när barnet är nyfött, men då är det viktigt att du anpassar nappen efter barnets storlek. Beroende på om du själv kan amma eller inte kan dinappen komma in under olika perioder, men det är möjligt att börja direkt om det skulle vara ett problem. 

Går det att diska nappflaskor i diskmaskin?

Oftast går det att diska en nappflaska i maskinen, och gör det inte det så står det oftast på flaskan. Tänk bara på att skölja ur den efter, och gärna sterilisera den innan användning så att det inte finns rester av smuts eller diskmedel i den. 

Vilken nappflaska är bäst till nyfödd?

Det finns väldigt många nappflaskor för nyfödda som är riktigt bra. Vi anser däremot att ComoTomo Nappflaska är den bästa nappflaskan för nyfödd, just på grund av att den är liten och smidig samtidigt som den ger en naturlig känsla för barnet. Den är också speciellt anpassad för just nyfödda, vilket gör att den känns extra säker. 

När ska barn sluta med nappflaska?

Det här får ni avgöra helt på egen hand beroende på pass villig ert barn är att äta med nappflaska. För vissa funkar det aldrig, medan andra barn knappt vill sluta. Däremot kan det vara bra att försöka avvänja barnet vid flaska då det kan äta fast föda, vilket brukar vara runt det att barnet fyller 1 år.