Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Är du på jakt efter att hitta bästa pulkan för ditt barn? Då har du hittat helt rätt! Vi har nämligen satt ihop en köpguide för just bästa pulkan. Vi hoppas att vår guide om vilken pulka som är bäst i test och våra tips om var du kan köpa pulkan kan underlätta för dig och ditt barn när du letar efter något roligt att åka på i snön för ditt barn.  

Det finns mängder av pulkor att välja mellan, så att hitta något som passar just dig är inte svårt. Faktum är att du idag kan hitta många olika modeller när det kommer till pulkor och oavsett storlek, färg, passform, material och åldersrekommendation har vi den bästa pulkan för dig och ditt barn.  

Att kunna åka till skidbacken eller ta sig till närmaste kulle för att åka lite pulka är en otroligt rolig aktivitet att göra ihop. Under den kalla och bitiga vintern kan lite pulkåkande få upp värmen och glädjen hos alla. En pulka är en mångsidig leksak som alla kan ta del av. Kolla in vår köpguide för de bästa pulkorna och se om ni kan hitta en favorit!

Bäst i test pulka

Hamax Sno Formel Sport pulka - bästa pulkan premium

bästa pulkan premium
  • Stadig konstruktion
  • Rejäla och trygga bromsar
  • Lättstyrd
  • Bra glid för snabb fart

Stiga snowpower Styrpulka med broms - bästa pulkan mellan

bästa pulkan med broms och ratt

• Lättviktig men tålig kropp
• Tydliga reflexer över hela pulkan
• Lättstyrd
• Säker broms

Stiga sled pacer pink

Bästa billiga pulkan med handtag
  • Lättviktig
  • Praktiskt dragsnöre
  • Rymlig och trygg modell

Stiga babypulka Cruiser - bästa pulka bebis

bästa bebispulkan
  • Pulka för bebis
  • Hög rygg
  • Bälte

Bästa pulkorna

Vill du se vilka som blev våra favoriter i vårt bäst i test för pulka? Här nedan har vi samlat våra tre vinnare i tre olika prisklasser, premium, mellan och budget. Hittar ni inte en pulka som passar er här kan ni kolla in våra andra testade pulkor längre ner.

Hamax Sno Formel Sport pulka – bästa pulka premium

Rekommenderad ålder: från 5 år

bästa pulkan premium

Här har vi en riktigt lyxig variant av pulka med broms för barn! Hamax Sno sport pulka är, precis som namnet utlovar, en pulka speciellt utformad för att vara lite sportigare. Det innebär att pulkan är rejäl och stabil samtidigt som den är lättstyrd och glider riktigt bra.

Dessutom har pulkan bra bromsar som gör att den känns extra trygg och säker att använda, även för lite yngre barn. Sno pulka rekommenderas att använda för barn över 5 år som kan hålla någorlunda kontroll på egen hand.

Med den här kommer du garanterat swisha snabbt, snyggt och tryggt ner för alla backar – perfekt leksak under vintertid! Trots det höga priset anser vi att den är värd det i och med dess proffsiga design. Enligt oss är det här den bästa pulkan i premiumklassen.

Stiga snowpower Styrpulka med broms – bästa pulka mellan

Rekommenderad ålder:

bästa pulkan med broms och ratt

Stiga Snowpower styrpulka med broms kan bli en ny favorit för dig som vill köpa en tuffare men ändå lite lättare pulka. Pulkan kommer med en ratt och två skidor, och hela konstruktionen är slitstark och tålig. Utöver det finns det även en broms och synliga reflexer för extra trygghet.

Trots att den har en tuffare design och en rejäl kropp känns den behändig att båda dra och styra. Det beror på att pulkan är gjord i lättviktig plast.

Med andra ord kan den också komma upp i rätt hög fart om backen lutar bra. Kort och gott en lätthanterlig men säker pulka som kommer göra sig bra under vintermånaderna.

Stiga sled pacer pink – bästa pulka budget

Rekommenderad ålder: från 3 år

Bästa billiga pulkan med handtag

Det här är en riktig klassiker när det kommer till pulka för barn. Pulkans kropp i lättviktig plast gör den smidig att hantera och lätt att dra, vilket passar sig extra bra om du ska skjutsa eller skjuta på ett barn ner för backen.

Tack vare det praktiska snöret kan du utan problem även dra barnet på plan mark utan att behöva böja dig ner. Den klassiska modellen har även tydliga reflexer där bak, samt en säker broms för trygg användning.

Är barnen små kan den här också göra sig bra som pulka för två barn! Enkel, men väldigt rolig och prisvärd. För dig som är på jakt efter en pulka med ryggstöd kan den här funka bra.

Stiga babypulka Cruiser - bästa babypulkan

Rekommenderad ålder: 0-3 år

bästa bebispulkan

Det här är en bebispulka i plast från Stiga som kommer göra sig riktigt bra för de mindre barnen. Stiga babypulka Cruiser är en speciellt framtagen bebispulka för användning av barn som är 0-3 år.

Vi kan lova er att den här pulkan levererar en stadig grund! Babypulkan har inte bara en stadig och rejäl bas, utan den är även försedd med trygga detaljer som säkerhetsbälte och en mysig sittdyna. Tack vare att det också är en pulka med ryggstöd kommer ditt barn utan tvekan sitta bekvämt och säkert där i.

Vill du dra barnet i pulkan görs även det smidigt med det inbyggda dragsnöret. En klassisk variant i enkel men fin design som gör sig bra hos de flesta! Vill du köpa en pulka för barn på 1 år är det här en av de bättre modellerna vi har att rekommendera.

Andra testade pulkor

Här har vi samlat ett antal andra pulkor utöver våra vinnare som vi också anser håller riktigt hög kvalité. Även här har vi valt ut olika pulka för barn i varierande prisklasser. Det finns något att hitta för alla!

Stiga pulka pacer

Rekommenderad ålder: från 3 år

pulka test

Stiga Pacer pulka är en högkvalitativ modell som kan användas av de flesta. Denna klassiker är speciellt utformad för att kännas lite sportigare och snabbare vid användning, något som verkligen kan vara roligt om ditt barn gillar när det går fort.

Den klassiska modellen i svart lättviktig plast är smidig och behändig oavsett var ni ska åka pulkan. Är barnen av den mindre storleken är det inte ett problem att använda din pulka för två barn.

Som pricken över i:et är pulkan försedd med trygga reflexer där bak, samt ett praktiskt dragsnöre för föräldrarna. Priset här är också otroligt generöst!

Stiga pulka pacer duo med reflex

Rekommenderad ålder: från 3 år

pulka för två barn tvillingar

Till skillnad från den vanliga modellen av Stiga Pacer är den här modellen, Stiga Pacer duo pulka speciellt framtagen för att användas av två barn. Trots att de vanliga klassiska modellerna också kan rymma ett par små barn så är den här optimal som pulka för två barn.

Med det sagt kan den här göra sig riktigt bra för er som har flera barn i olika åldrar, eller om ni har tvillingar. Tack vare dess rejäla grund och rymliga dubbelsäta kan den användas även när barnen blir lite större, det vill säga från att de är runt 3 år. Vill du som vuxen åka med barnet är det inte heller ett problem!

Denna tvillingpulka är även utrustad med trygga reflexer baktill för ökad säkerhet, som exempelvis om ni drar pulkan längs vägen eller trottoaren. Något som kan ses som negativt är att bromsar inte ingår, samt att materialet i plast kan vara något skört.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Pinepeak åkmadrass liten

Rekommenderad ålder: från 8 år

åkmadrass snö

Det här är lite av en specialare när det kommer till pulka för barn. Den här modellen från Pinepeak är nämligen en åkmadrass, och alltså inte en vanlig pulka. Modellen är av den lite mindre sorten och passar därmed perfekt för barn.

Med en sådan snömadrass till hands kan barnen åka på roliga och fartfyllda turer ner för backarna – vi lovar dig att det går väldigt fort. Barnen kan sitta eller ligga på sin snömadrass beroende på vad som passar bäst. Just av den anledningen är det också viktigt att madrassen inte används av barn som är under 8 år.

Utöver det är madrassen byggd med ett praktiskt snöre som barnen kan dra madrassen i uppför backen eller längs med trottoaren.

Trots att den är gjord i plast tål den mycket och kan användas vid de flesta situationer (självklart under uppsyn av vuxen). Perfekt för dig som vill köpa en tålig, underhållande och prisvärd åkmadrass!

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Rydr tefat

Rekommenderad ålder: från 6 år

Rydr tefat är även den en liten specialare jämfört mot de andra produkterna i testet. Till skillnad från en vanlig pulka är det här ett åkdon som kan snurra sig ner för backen.

Det innebär att det går lite extra snabbt och galet när barnet ska ta sig neråt, vilket både är roligt och spännande. Tefaten är lättviktigt och otroligt smidigt att både bära, dra och hantera.

För att tefaten ska vara tryggt att använda bör det inte användas av barn som är yngre än 6 år. Annars funkar det riktigt bra! Det snygga motivet och härliga färgerna gör det hela extra roligt. Dessutom finns det två rejäla handtag som barnet kan hålla fast i för trygg användning.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Stiga foamboard snowrocket graffiti

Rekommenderad ålder: från 3 år

stiga pulka

Det här är en så kallad fishtail Foamboard från Stiga. Med dess praktiska design likt en tuff surfbräda med slät undersida kan barnet swisha sig ner för backen i hög fart. Brädan glider bra och tar sig ner för de flesta backar.

Den är lätt att åka på och kan användas av alla barn från 3 års ålder. Den är även lätt att bära med sig, transportera och dra upp för backen, det vill säga även för barnen själva. De två praktiska handtagen gör att barnet också kan hålla i sig för en tryggare åktur.

Som pricken över i:et har åkbrädan en riktigt cool design. Den snygga designen gör att vilket barn som helst vill åka med på den – ditt barn kommer garanterat sticka ut med den här! En bra och tålig åkbräda till ett väldigt bra pris, helt enkelt.

Frågor och svar om pulka

Från vilken ålder kan man använda pulka?

Precis som du har sett i vårt bäst i test för pulkor finns det olika modeller av pulkor för barn i olika åldrar. Det finns pulka för bebisar och pulka för barn på 1 år, och så finns det pulkor för de lite större barnen.

Det innebär att en pulka in princip kan börja användas så snart barnet kan sitta upp på egen hand. Självklart beror det också på vilken modell av pulka du har och vad rekommendationerna är just för denna.

Men, så länge du anpassar pulkan efter barnets ålder är det inte ett problem att låta hen åka med även i tidig ålder. Det viktiga är bara att barnet lärt sig sitta stadigt på egen hand, samt att både huvud och nackmuskler är tillräckligt starka.

I början är det alltid tryggast att köpa en specifik bebispulka med ryggstöd och sele, det vill säga när barnet fortfarande är en bebis. När barnet sen blivit större och växt ut den lilla pulkan kan ni växla om till en ”vanlig” lite större variant. Kommer barnet upp i åldern runt 5-6 år kan ni även låta dem testa lite roliga modeller som madrass och tefat.

Finns det pulka för tvillingar?

Absolut! Vi har faktiskt med några modeller av pulka i det här testet som kan användas som tvillingpulka. Trots att de i de flesta fall inte kallas för just tvillingpulka, utan snarare bara dubbelpulka, funkar de lika bra för tvillingar som för ett annat par om två.

Dess längd är då lite längre och de två platserna är placerade på rad. Pulkan är alltså av den större modellen och har en rymligare bas för att ni inte ska behöva trängas.

Det bästa med dessa modeller är att de är speciellt utformade för att användas av två personer samtidigt. Det innebär att såväl tvillingar och syskon- eller kompispar som ett vuxen med ett barn kan använda pulkan tillsammans. Riktigt roligt om ni vill åka två stycken åt gången!

Vad kostar en pulka?

De billigaste pulkorna kostar under 100 kronor och uppåt. Allt beror på vad du vill ha. Du kan få en enkel och vanlig pulka billigt men vill du ha en pulka med ryggstöd och broms eller kanske en pulka till bebis kan det bli dyrare.

För att hitta den modell som passar ditt barn bäst ska du alltså utgå från budget, barnets ålder, samt hur många barn ni har i familjen.

Tänk på att den allra dyraste pulkan inte alltid behöver vara den bästa! Det viktigaste är att den istället passar ditt barn och hens behov, så att ni alla kan få glädje av att åka pulka. Vill du investera i flera olika pulkor finns det många billigare varianter som håller hög kvalité och säkerhet.