Bästa regnvantarna för barn 2024 – håll händerna torra och varma

När ditt barn leker ute i regnet vill du ha de bästa regnvantarna för barn som du kan få. För att du ska slippa att ditt barn går med blöta och kalla händer på förskolan har vi testat regnvantar för att se om de håller vad de lovar. Med rätt galonvantar som är vattentäta kan ditt barn fortsätta leka oavsett väder. 

I den här artikeln kommer vi att guida dig genom de bästa alternativen för regnvantar för barn, vad du ska tänka på och hur du väljer de perfekta paren.

Bästa Regnvantarna för Barn: Våra Topprekommendationer

När det gäller att välja de bästa regnvantarna för barn, är kvalitet och komfort avgörande faktorer. 

Vår vinnare är Lindberg Varekil regnvante med svetsade sömmar och en hög vattenpelare. Vill du ha kvalitet hittar du det i dessa galonvantar. 

Regnvantar för barn bäst i test 

  1. Lindberg Varekil Regnvante
  2. Polarn O. Pyret skalvantar
  3. Reima Kura Regnvantar
  4. Didriksons Pileglove Kids
  5. Didriksons Glove Kid´s Galon
  6. Nordbjørn Skalvik Ofodrad

Vi har valt vinnarna utifrån dessa faktorer:

  • Vattenpelare
  • Sömmar
  • Komfort

Läs mer om vinnarna nedan. 


Regnvantar bäst i test

1. Lindberg Varekil Regnvante – Bästa regnvantarna för barn

Vattenpelare: 8000 mm Fodrade: Ja, fleece: Säsong: Höst/Vinter 

regnvantar bäst i test barn lindberg varekil

Varekil regnvante är en bra regnvante för småbarnsföräldrar som vill se till att deras barn hålls varma och torra under våta och kyliga väderförhållanden. Denna vante är bäst i test bland fodrade regnvantar.

Med sin varma fleecefodring och helt vattentäta konstruktion, inklusive svetsade sömmar, är Varekil regnvante ett utmärkt val för lek i regn och rusk. Även under snöslaskiga dagar fortsätter den fleecefodrade vanten att se till att hålla ditt barns händer varma och skyddade från vätan.

Att den har ett långt skafft med resårband runt handleden hjälper till att se till att inte vatten kommer in så lätt. Den har en vattenpelare (vattentäthet) på 8000 mm och svetsade sömmar. Det gör att de fodrade regnvantarna håller tätt mot regnet. 

Blir vantarna smutsiga eller dränkta i någon vattenpöl slänger du enkelt in galonvantarna i tvättmaskinen på 40 grader. Då ser du till att vantarna håller längre och blir fräschare. 

Med Varekil regnvantar får du en pålitlig och väl genomtänkt produkt för småbarnsföräldrar. Med en hög vattenpelare och höga kvalitet gör den till det bästa valet för att hålla ditt barns händer varma och torra. 


2. Polarn O. Pyret skalvantar – Bästa vattentäta skalvantar

Vattenpelare: 10 000 mm Fodrade: Nej Säsong: Vår, höst 

bästa vattentäta skalvantar polarn o pyret

Polarn O. Pyrets skalvantar utgör ett utmärkt alternativ till traditionella galonvantar. De utgör en pålitlig lösning för fuktigt höstväder och milda vinterdagar. Vantarna imponerar med sina vattentäta och hållbara egenskaper, vilket gör dem lämpliga för olika utomhusaktiviteter under våta förhållanden.

Den stora skillnaden mellan galonvantar och skalvantar är att skalvantar andas vilket gör dem bättre för aktiviteter. Galonvantar andas inte och därför blir det mer svettigt. 

Dessa skalvantar är gjorda för att andas samtidigt som de erbjuder vind- och vattentäthet. De har en rad funktioner som prioriterar både komfort och skydd. Genom sin ekologiska impregnering och luftiga design håller de små händerna torra samtidigt som de bibehåller bra värme. Dessutom använder de återvunna material vilket såklart , vilket stämmer överens med hållbarhetsmålen.

Polarn O. Pyrets skalvantar har ett pålitligt skydd mot fuktigt och blåsigt väder samtidigt som de är bekväma och väldigt användbara. Därför är de bäst i test för vattentäta skalvantar. 


3. Reima Kura Regnvantar – Bästa ofodrade regnvantar

Vattenpelare: 10000 mm Fodrade: Nej Säsong: Vår, sommar, mild höst

bästa ofodrade regnvantar reima kura

Reima Kura Regnvantar är de ofodrade regnvantar som är bäst i test för oss. Med dessa håller sig ditt barn torr om händerna samtidigt som de är bekväma att ha på sig. 

De har givetvis svetsade sömmar för att hålla vattnet utanför vantarna. Det tillsammans med en vattenpelare på 10 000 mm så erbjuder de ett effekttivt skydd mot att vatten tränger in oavsett hur blött det är. 

Den vatten- och smutsavvisande ytan är en funktion som inte får underskattas. Den hjälper till att hålla vantarna rena och torka snabbt, så att du alltid är redo för nästa regniga äventyr.

Reima Kura Regnvantar är tillverkade av 100% återvunnen polyester med en polyuretanbeläggning. Detta materialval garanterar inte bara hållbarhet utan också pålitlig vattentäthet som är avgörande för regnvantar av hög kvalitet. Vantarna är också fria från skadliga ämnen. 

Reima Kura Regnvantar är för dig som vill ha ett par bra regnvantar som är riktigt vattentäta utan att kompromissa med något annat. Med dessa håller kan ditt barn vara ute och leka i vattenpölar både hemma och på förskolan.


4.  Didriksons Pileglove Kids – Bästa fodrade regnvantar för barn

Vattenpelare: 8000 mm Fodrade: Ja, fleece: Säsong: Höst/Vinter

bästa fodrade regnvantarna för barn Didriksons pileglove

Didriksons Pileglove Kids är där uppe bland de bästa galonvantarna för barn. De har en bra kombination av funktion och komfort som kommer hjälpa dig att hålla dina barns händer varma och torra. 

Insidan har ett mjuk och skönt fleecefoder som gör att de håller sig varma. Det finns också ett elastiskt band med tryckknapp runt handleden som gör att det är lätt att ta på sig, hålla kvar dem på och ta av utan att barnet behöver göra något. 

Tyget är elastiskt så ditt barn lätt kan röra sig med vantarna och få så bra passform som möjligt. De har en vattenpelare på 8000 vilket gör att de står emot mycket vatten även under kraftigt regn.

Didriksons Pileglove Kids vattentäta galonvantar är ett bra val för barn med deras egenskaper och fodring för att hålla dem små händer varma och torra i alla väder. Detta är regnvantar som är bäst i test när det gäller.


5. Didriksons Glove Kid´s Galon

Vattenpelare: 8000 mm Fodrade: Nej Säsong: Vår/Sommar/Höst

Ofodrade regnvantar didriksons galonvantar

Didriksons har verkligen satt ribban högt med Kids’ Glove Classics. Vantarna är tillverkade av galon och är vind- och vattentäta. Regnvantarna har också svetsade sömmar, vilket gör dem redo att tackla alla väderförhållanden. Kvaliteten på materialet är uppenbar och ger ett hållbart intryck som förväntas från Didriksons produkter.

Vantarna levererar verkligen när det kommer till att hålla barnets händer torra och skyddade. Dessa är perfekta för lek och bus utomhus, oavsett väderförhållanden. Passformen är bekväm och gör att barnet kan röra sina händer fritt och naturligt.

Det praktiska resårbandet runt handleden med tryckknapp gör det enkelt att ta av och på vantarna, vilket är särskilt fördelaktigt för föräldrar när det är dags att ge sig ut eller komma in från lekplatsen. Dessutom är materialet lätt att rengöra och torkar snabbt efter användning.

Didriksons Kids’ Glove är ett pålitligt val när det gäller bekväma och vattentäta regnvantar för barn. De passar perfekt för utomhusaktiviteter i regn och rusk.


6. Nordbjørn Skalvik Ofodrade regnvantar

Vattenpelare: 8000 mm Fodrade: Nej Säsong: Vår/Höst

Ofodrade regnvantar för sommaren Nordbjörn skalvik

Nordbjørn Skalvik ofodrade regnvantar är en enkel och billig regnvante som gör sitt jobb. Den har ett förlängt skaft och svetsade sömmar. Den har en vattenpelare på 8000 mm som gör att dina barns händer håller sig torra även i blött väder.

Vantarna kan tvättas i 40 grader efter ditt barns äventyr utomhus så de håller sig rena och fräscha länge. Tillverkad av 100 % PU-material, erbjuder den vattentäta skydd och har svetsade sömmar för att hålla vattnet borta.

Nordbjørn Skalvik regnvante är som sagt ofodrade och en enkel design men passar bra för vår och tidig höst. Det är också ett par bra regnvantar för vad du betalar för dem. Så vill du ha ett par tunnare regnvantar så är dessa perfekta.

Nordbjørn Skalvik Ofodrad Regnvante är ett prisvärt alternativ som passar utmärkt för regn och rusk. Varför är rätt regnvantar viktiga?

Att välja rätt regnvantar för ditt barn handlar om att ge dem en positiv och bekväm upplevelse när de leker utomhus, även när det regnar. Här är det såklart viktigt med bra gummistövlar och regnställ också, glöm inte det.

Här är några anledningar till varför rätt regnvantar är viktiga:

Skydd mot Väder: Rätt galonvantar skyddar barnens händer från regn, vind och kyla. Detta förhindrar att de blir blöta och slipper frysa.

Bättre lekupplevelse: Med bekväma och bra regnvantar kan barnen leka fritt och utforska sin omgivning utan att begränsas av vädret.

Positiv inställning till regn: Genom att ge dina barn ett par fodrade regnvantar eller galonvantar för regniga dagar kan du hjälpa dem att utveckla en positiv inställning till dåligt väder och att det inte finns dåligt väder, bara dåliga kläder. 

Välja de Perfekta Regnvantarna

När du letar efter ofodrade eller fodrade regnvantar som är bäst i test, finns det några viktiga saker att tänka på:

Storlek: Se till att välja rätt storlek för en bekväm passform och för att röra händerna fritt. Är de för stora är risken att det läcker in eftersom de inte sitter tätt. 

Material: Kvalitetsmaterial som är vattentätt och hållbart är avgörande för långvarig användning. Här är det vanligaste galon för att få det riktigt tätt.

Vattenpelare: Välj ett par regnvantar med en hög vattenpelare för att se till att de klarar ordentligt med väta.  

Isolering: För kalla dagar är fodrade regnvantar det enda alternativet för att hålla händerna varma.

Design: Låt ditt barn vara delaktigt i valet av färg och design. Det gör att de lättare använder dem.

Vanliga frågor om regnvantar:

Ska man ha regnvantar med eller utan foder?

Du ska ha både fodrade och ofodrade regnvantar. 

För vår och sommar är det bra med ofodrade regnvantar där det är varmare och därför behövs inte något foder. 

Fodrade vantar behövs för höst och möjligtvis vinter beroende på vädret. Då säkerställer du att ditt barn håller sig torr och varm om händerna även när det är kyligare ute. 

Vad är skillnaden mellan vattentäta och vattenavvisande regnvantar?

Vattentäta regnvantar förhindrar helt inträngning av vatten, medan vattenavvisande vantarna avvisar vatten i viss utsträckning. För längre lektid i regniga förhållanden är de vattentäta vantarna att föredra.

Hur ofta bör jag byta ut barnens regnvantar?

Det beror på hur ofta de används, slitage och hur mycket ditt barn växer. Börjar det bli ett sånt slitage att de börjar läcka in är det självklart att du ska byta och så även om de blir för trånga för ditt barn. 

Kan jag tvätta regnvantarna i tvättmaskinen?

Ja, många regnvantar kan tvättas i tvättmaskin och även torkas i torkskåp. Vissa tål enbart handtvätt. Se tvättrekommendationerna för de vantar du köper. Genom att följa dem ser du till att de håller så länge som möjligt. 

Vilken är bästa regnvantarna för sommaren och våren?

De bästa regnvantarna för sommaren är Polarn O. Pyret skalvantar som vi tycker är bäst i test.

För sommardagar eller milda regnskurar är lätta, vattentäta och ofodrade regnvantar perfekta. Välj gärna skalvantar som andas så blir det inte så varmt för dem i vantarna. Vanligtvis behöver du inte regnvantar för sommaren om det inte är en kall sommar. 

Sammanfattning om regnvantar som är bäst i test

När det kommer till att hålla dina barn torra och glada under regniga dagar, är valet av regnvantar avgörande. Genom att köpa regnvantar av hög kvalitet, hög vattenpelare och som är bekväma ger du ditt barn möjlighet att fortsätta leka utomhus, oavsett väder. Se därför till att välja de bästa regnvantarna du kan. 

Lämna en kommentar