Innehåll

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att hitta den bästa resesängen för dina resor är inte alltid lätt. Därför har vi testat ett gäng olika för att utse våra bästa resesängar i tre olika prisklasser. Det är för att det ska finnas en säng i alla prisklasser.

Varför ska man köpa en resesäng? Ja, ska du ut och resa eller bara åka och hälsa på släkten är det skönt att slippa trängas i sängar som förmodligen är för liten bara för dig. Därför är en resesäng en smidig kompanjon att ha med på resan.

Vilken säng som passar just dig beror på vilka behov du har. Vill du ha en mindre för din bebis finns det resesängar för just det. Sen finns det flera som fälls upp automatiskt. Det är resesängar vi verkligen gillar. De sparar dig massa tid och står ändå tryggt och säkert på golvet när ditt barn sover.

De absolut flesta resesängar har med en förvaringsväska och är relativt små när de är hopfällda. Det gör att det är lätt att ta med på resan i bagageutrymmet och även lätt att förvara.

De bästa resesängarna:

Bästa resesängen premium: Babybjörn resesäng light

Bästa resesäng mellan: Beemoo Play N Fun Resesäng

Bästa resesäng budget: Carena Karlsudd Resesäng Mini

De bästa resesängarna:

Babybjörn resesäng light – bästa resesängen premium

Prisklass: Premium Storlek uppfälld: L112 x B64 x H82 cm Storlek hopfälld: L60 x B14 x H49 cm Vikt: 6 kg Madrass: Följer med, L105 x B60 x T4 cm Maxvikt: Finns ingen övre viktgräns Förvaringsväska: Ja Tvätt: Tyget kan tvättas i 40 grader men ej torktumlas, Madrasskyddet tvättas i 60 C

Vi gillar verkligen den här resesängen, så mycket att det är vår bästa resesäng. Mycket av det ligger i den otroligt enkla uppvikningen och hopvikningen av sängen. Det går blixsnabbt att ta upp resesängen ur väskan och fälla upp den i en enda rörelse. Resesängen fälls upp automatiskt. Det är en riktigt bra funktion mot när du ska gå och dra och knäppa i alla kanter och ändå inte lyckas. Det slipper du här. Sen är det bara lägga i den mjuka madrassen och sen sover ditt barn gott.

Sängen blir också väldigt tunn när du fäller ihop den. Det gör det väldigt enkelt och smidigt att förvara den men också transportera den. Den väger bara 6 kg vilket gör att du lätt får med dig sängen var du än ska.

Sidorna är i meshtyg vilket gör att du enkelt ser ditt barn men det gör också att ditt barn alltid kan andas fritt. Även om de skulle trycka upp ansiktet mot någon av kanterna. . Du kan också tvätta tyget i 40 grader, men torktumla den inte då den riskerar att krympa.

Resesängen passar barn mellan att de är nyfödda till att de är runt 3 år gamla. Det är alltså perfekt för alla semestrar utomlands men också stugsemestern eller julen hemma hos svärföräldrarna. Det här är en riktig favorit hos oss.

Beemoo Play N Fun Resesäng – bästa resesäng mellan

Prisklass: Mellan Storlek uppfälld: L125 x B64 x H72 cm Vikt: 6 kg Madrass: Följer med, L115 x B58 cm Förvaringsväska: Ja Maxvikt: 15 kg

Play N fun är en väldigt smidig resesäng från Beemoo! Självklart kan du fälla ihop den men det kan alla. Det som gör den speciell är alla bra funktioner och tillbehör. Du får med en sängmobil med ljus och ljud för att ditt barn ska kunna sova lättare. Du har ett skötbord som sätts över resesängen och som underlättar nattbytena. Du får också förvaring på sidan där du kan ha blöjor, tvättlappar och ombyte om det skulle behövs. Vill du inte ha sängmobilen, skötbordet eller förvaring är det bara att plocka bort det.

Förutom det, vadå finns det mer undrar du? JA, det gör det. Du kan ha resesängen i två olika lägen. Ett standardläge som är själva bottenläget och klarar upp till 15 kg. Sen ett mellanläge som klarar runt 9 kg. Det gör att du sparar mer på ryggen än i de flesta andra som bara har själva bottenläget.

Sängen har också ett par hjul på ena sidan vilket gör det lättare att flytta sängen när den väl är uppe. När du ska packa ihop den gör du självklart det i den medföljande väskan.

Med denna resesäng får du allt du kan önska dig och lite till av en resesäng. En säng vi verkligen rekommenderar.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Carena Karlsudd Resesäng Mini – bästa resesäng budget

Prisklass: Budget Storlek uppfälld: L95 x B55 cm Storlek hopfälld: L74 x B18 x D21 cm Vikt: 10 kg Madrass: Väldigt tunn, köp en tjockare separat Maxvikt: 15 kg Förvaringsväska: Ja Tvätt: Torkas av med fuktig trasa

Denna resesäng från Carena är en billig variant men som vi ändå tycker håller en bra kvalité och är stabil och bra. Det är faktiskt den bästa billiga resesängen. Du kan enkelt fälla ihop och transportera i den medföljande väskan.

Resesängen väger runt 10 kg vilket inte är allt för mycket för att vara en resesäng. Tack vare väskan som följer med kan du enkelt och lätt transportera den i bilen, på tåg eller vilket färdsätt du nu väljer genom att bära den i handtagen på väskan. Tack vare att du kan förvara den i väskan tar den inte särskilt stor plats när den är hopfälld. Den får enkelt plats i en garderob eller under många sängar när du inte använder den.

Madrassen som följer med är väldigt tunn och vi rekommenderar att du köper till en bättre. Det finns en att köpa till som passar perfekt till resesängen. Det gör att ditt barn kommer sova mycket mjukare och skönare än med den vanliga madrassen som följer med.

Du får en bra och billig resesäng i Carena Karlsudd.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Andra testade resesängar:

Förutom de tre resesängar vi testat som blivit bäst i test har vi även testat några andra för att kunna hitta de bästa. De har alla olika egenskaper och några av dem skulle säkert kunna passa dig och dina behov.

Inovi Resesäng Cocoon

Prisklass: Mellan Storlek uppfälld: L89 x B47 x H59 cm Storlek hopfälld: L46 x B41 x H13 cm Vikt: 3,7 kg Madrass: Följer med. Lägg inte i en extra madrass. Maxvikt: 10 kg Förvaringsväska: Ja Tvätt: Madrasskyddet kan tvättas i 30 grader handtvätt Ålder: 0-6 månader

Världens lättaste resesäng och den minsta när den är hopfälld. Den är däremot för de allra minsta barnen och kan användas fram till att barnet är runt 6 månader eller kan sitta själv. Tack vare att den är så liten går den också som handbagage på de flesta flyg.

Tack vare att den är så lätt som 3,7 kg transporterar du den lätt i sin väska. Eller ja, när den är uppfälld flyttar du också lätt runt den såklart. Den får plats mer eller mindre överallt tack vare sin lilla storlek. Den är lätt men väldigt stabil. Det gör att du också får plats med den uppfälld även i mindre rum.

Cocoon är liten men den är utmätt för att ditt barn ska få ett bra utrymme att sova på. Större delen är gjord i mesh och du får även ett bra tak du kan dra igen med dragkedja så du kan ha den ute även på sommaren. Det gör att du slipper oroa dig för mygg, getingar och andra kryp.

Tygerna är godkända enligt Öko-Tex standard och du slipper därför oroa dig för om det finns ämnen som kan skapa allergier eller astma. Den här innehåller inga farliga ämnen.

AeroMoov Pop-up Resesäng

Prisklass: Premium Storlek uppfälld: L130 x B63 x H92 cm Storlek hopfälld: L71 x B72 x H12 cm Vikt: 5 kg Madrass: Följer med. L110 x B60 cm Förvaringsväska: Ja

Den är så enkel att fälla upp att ett barn kan göra det. Den är uppackad och uppfälld på bara några få sekunder. Det är väldigt smidigt! Lika smidigt är det att fälla ihop den, det gör du på bara några extra sekunder mot hur snabbt du fäller upp den. Vi tycker däremot att när den är hopfälld att den är lite väl bred men klarar sig tack vare att den inte är så hög.

Den väger väldigt lite och det gör att du enkelt kan transportera den. Där har du redan fått två starka fördelar med denna resesäng och som gör att vi gillar den.

Nu ska du få en tredje, du kan flytta upp sängbotten om du har ett mindre barn. Det gör att du inte behöver böja dig hela vägen ner till golvet för att plocka upp barnet. Du kan också enkelt med en dragkedja dra ihop madrassen så den passar i detta läge också. Då är sängen 80 x 60 cm. När du ska plocka upp barnet finns det också två hål på golvnivå där föräldrarna kan sticka in fötterna när barnet plockas upp. Väldigt smidigt måste vi erkänna och något din rygg kommer tacka dig för.

Sidorna är gjorda i mesh vilket gör att luften lätt cirkulerar i resesängen. På huvudändan sitter ett lite kraftigare tyg som kan skydda mot sol eller vind om det är så att du skulle ha den ute.

Sängen finns i flera olika färger så du kan välja den som passar dig bäst. Du kan enkelt köpa till ett UV-solskydd, myggnät och ett dra-på-lakan till resesängen.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Diono Dreamliner Resesäng

Prisklass: Premium Storlek uppfälld: L80 x B53 x H66 cm Vikt: 3 kg Madrass: Följer med. B48 x L75 cm Förvaringsväska: Ja Maxvikt: 6,8 kg Tvätt: Du kan tvätta lakanet men inte något annat.

En resesäng för de minsta då du kan använda fram till att din bebis är runt 3 månader eller väger runt 6,8 kg. Det gör att du kommer behöva byta ut den ganska snart. Det som är smidigt med den är att den är väldigt liten och kompakt. Både som uppfälld och hoppfälld.

Du har en smidig sufflett vilket gör att du kan skydda barnet mot solen om du skulle vara ute i trädgården. Är myggen och getingarna där finns det också ett myggnät. Barnet ligger och sover skönt på en tre centimeter tjock madrass.

På sidan finns det delar gjorda av mesh som gör att det alltid kommer in gott med luft i resesängen.

När du sen är klar med resesängen för natten kan du lätt lägga ner den i förvaringsväskan som följer med.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Deryan Resesäng Baby Luxe

Prisklass: Mellan Storlek uppfälld: L120 x B75 x H46 cm Storlek hopfälld: L36 x B36 x H13 cm Vikt: 2 kg Madrass: Följer med en uppblåsbar Förvaringsväska: Ja Ålder: 0-2 år

Du fäller upp resesängen på 2 sekunder och kan fälla ihop den på 8 sekunder. Det går undan. Du kan därför få upp den snabbt och nästan lika snabbt ner i väskan igen. Däremot måste den självuppblåsbara madrassen upp och liggunderlaget i. Det tar lite längre tid. Vi tycker madrassen kanske är lite tunn men ok.

Resesängen ger ett bra skydd mot insekter och solen med sitt nät och uvskydd 50+. Tar väldigt lite plats men barnet ligger på en madrass direkt på golvet i resesängen. Det tycker vi ger en lite kallare känsla. Däremot är den väldigt smidig när du reser och fungerar bra. Du kan alltid lägga en tunn filt under för att få bort lite kyla.

Sängen har som en dubbel bas där den uppblåsbara madrassen placeras. Det är för att ditt barn inte ska kunna komma under den på något vis. Det gör att den är säkrare.

Du behöver verkligen inte oroa dig över att den tar plats. Det gör den varken uppfälld eller hopfälld.

2Me resesäng Basic

Prisklass: Budget Storlek uppfälld: L120 x B60 x H76 cm Vikt: 7,6 kg Madrass: Följer med en tunn Maxvikt: 15 kg Förvaringsväska: Ja

En enkel och vanlig resesäng i nylon och bomull. Sidorna är gjorda av nät vilket gör det lättare för dig att se ditt barn men också så det lätt kommer in luft i sängen.

Resesängen monteras genom att benen dras ut åt varsitt håll. Sen måste du få in låsen i sidorna. De knäpper till och du kan inte trycka ner dem i låst läge. Sen trycker du ner mittenbenet. Du kommer se det som en platta i mitten av sängen. Sedan lägger du i själva madrassen. Vi rekommenderar att du köper till den rekommenderade så det blir mjukt för ditt barn. Den tunnare är inte mycket att hurra för tyvärr.

Hur du monterar resesängen finns också tryckt i botten av sängen. När du väl fått upp och ner sängen en gång så sitter det. Det är inte särskilt svårt.

Sängen är bra att ha med på resan eller att ha som en extra säng hemma eller i stugan. Behöver du inte använda den lägger du ner den i väskan.

Moweo Quickfold Resesäng

Prisklass: Mellan Storlek uppfälld: L115 x B82 x H75 cm Storlek hopfälld: L60 x B14 x H49 cm Vikt: 10 kg Madrass: Följer med, L109 x B76,5 cm Maxvikt: 15 kg Förvaringsväska: Ja Ålder: 0-3 år

Resesängen från Moweo är praktiskt och flexibel. Du kan lätt fälla upp och ner sängen när du är ute och reser. Den känns väldigt stabil men är en av de tyngre vi testat. Sidorna är av mesh vilket alltid underlättar.

När du fällt upp sängen har du hjul under fötterna vilket underlättar om du behöver flytta sängen något. Du kan då lägga i den medföljande madrassen som gör det klart mjukare för ditt barn.

Den är ganska smidig när den ligger i förvaringsväskan. Däremot är den lite tyngre och ska du bära den långt kan det vara lite jobbigt. Förutom det tycker vi att det är en resesäng som fungerar för det mesta och den känns som sagt väldigt stabil.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Moweo Dream Resesäng

Prisklass: Budget Storlek uppfälld: L85 x B50 x H58 cm Storlek hopfälld: L62 x B46 x H17 cm Vikt: 9 kg Madrass: Följer med Maxvikt: 9 kg Förvaringsväska: Ja Ålder: 0-3 år

En praktisk resesäng för bebisar. Den är väldigt snygg och väldigt praktiskt. Du fäller snabbt och enkelt ihop den så den blir väldigt kompakt.

Liggdelen har vaggning vilket kan vara skönt när barnet ska sova. Är ni ute kan du även sätta på en sufflett med myggnät för att hålla mygg och getingar borta.

Du kan enkelt förvara den i väskan när du inte behöver den.   

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Frågor och svar om resesängar:

Är resesängar bra?

Vi tycker att resesängar är bra just för att de underlättar ditt resande med dina barn. Det finns resesängar som fälls upp automatiskt och det är något vi verkligen gillar. Till vår yngsta hade vi en där du fällde upp varje del. Den fungerade jättebra men vi hade gärna haft en resesäng som fälls upp automatiskt.

Resesäng från vilken ålder?

Det finns resesängar från att barnet är nyfött men vi rekommenderar att barnet är någon månad innan du börjar använda den.

Vad är en resesäng?

En resesäng är en säng du enkelt och smidigt kan ta med på resan och som du kan fälla ihop. Det är smidigt när du är på semester eller tillfälligt behöver en extrasäng.

Hur länge kan man använda en resesäng?

Det vanligaste är att du kan använda en resesäng upp till att barnet är runt 3 år eller 15 kg. Det finns också resesängar för bebisar och små barn. Titta på maxvikten innan du köper resesängen så du får en som passar dina behov.

Hur monteras en resesäng?

Vissa resesängar fälls upp automatiskt. Andra fäller du upp steg för steg. Det står oftast i instruktionerna på den resesäng du köpt. Det är de två vanligaste sätten.

Kan man använda resesängen som spjälsäng?

Det är inget vi rekommenderar. En resesäng är tänkt att användas tillfälligt och är inte lika bra för ditt barn som en vanlig spjälsäng är. En resesäng är inte ergonomisk och madrassen är ofta tunnare än de du har i spjälsängen.

Hur bäddar man en resesäng?

Du bäddar den som en vanlig säng. Skillnaden är att madrassen är klart mycket mindre än en vanlig säng och du behöver därför kolla måtten på madrassen. Smidigast är att köpa ett dra-på-lakan om det är möjligt. En liten kudde och ett tunt täcke borde räcke.