Innehåll

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Skötväskor Bäst i test

Bäst i Test Premium
Bugaboo Skötväska Changing Bag
Bugaboo Skötväska Changing Bag
  • Smidigt och organiserat, få med dig allt du behöver!
  • Smidig och bra skötbädd tillsammans med fickor för blöjor och tvättlappar finns i väskan
  • Skötväskan är kompatibel med bee5, cameleon3, fox och buffalo
Bäst i Test Mellan
Skip Hop Mainframe Ryggsäck
Skip Hop Mainframe Ryggsäck
  • Hållbar och slittålig skötväska
  • Många fack med lås
  • Vadderad och har medföljande sköttbädd
Bäst i Test Budget
Skip hop duo signature Skötväska
Skip hop duo signature Skötväska
  • Praktisk och användbar
  • Slittålig
  • Plats för allt du som småbarnsförälder behöver

Att hitta och köpa den bästa skötväskan är något som alla föräldrar kan få stor nytta av, inte minst om du ofta är på språng och vill underlätta då både barn och alla barnprylar ska följa med. Oavsett om ni väntar barn eller om ni redan fått barn så är skötväskan en sådan sak som bör finnas hemma.

Det bästa med att köpa en skötväska är främst att det blir så otroligt mycket enklare och smidigare att få med sig alla saker som du kan tänkas behöva under dagen. I skötväskan kan du ta med allt ifrån blöjor och våtservetter till nappar och personliga tillbehör. Dessutom är en skötväska ofta fylld med smarta fack och fickor som underlättar organisering. Perfekt att ha till barnvagnen eller när ni är på språng. 

En skötväska kan också vara en snygg accessoar att sätta på vagnen, och så kan den användas i andra situationer även utan barnen. De funkar alltså till allt! Med tanke på att det idag finns mängder av olika skötväskor kan det vara svårt att veta vilken som är den bästa skötväskan, och det är något vi hoppas att vår bäst i test guide kan hjälpa er med.

Bästa skötväskorna

De bästa skötväskorna är de som fyller ditt behov. Vi har testat och jämfört många olika skötväskor för att hitta de som är bäst i test och fungerar för de absolut flesta. Vi har hittat våra favoriter, hittar du din?

Prisklass: Premium Upphängning på vagn: Inbyggda fästen kompatibla med Bugaboo Fox, Bee5 och Buffalo Bärhandtag: Ja Axelrem: Ja Skötbädd: Ja Flaskfack: Ja, finns fack på utsidan Fack: totalt 8 fack på in och utsida

Som vinnande skötväska bäst i test hade vi höga förväntningar på den här skötväskan, och det kan vi säga att den levde upp till! Den här skötväskan från Bugaboo är lite av en lyxigare variant, både när det kommer till prissättning och kvalité.

Med den här skötväskan kan du alltid känna dig säker på att du får med samtliga nödvändigheter. Det finns både fickor på insidan, en flaskhållare och ett separat fack för skötmadrass.

Dessutom är skötväskan av generös storlek. Vi hade däremot gärna sett lite fler mindre fack och dragkedjor för ytterligare sortering, men annars funkar det absolut bra som det är.

En annan detalj som vi verkligen uppskattar här är att skötväskan är utformad med praktiskt inbyggda barnvagnskrokar. Med andra ord går det på ett kick att fästa den på vagnen. Självklart kan också axelremmen justeras beroende på hur du vill bära väskan. Som pricken över i:et är insidan av lättrengjort material, och så får du med en matchande skötmatta.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Prisklass: Mellan Upphängning på vagn: Avtagbara upphängningsremmar Ja Axelrem: Nej, fasta ryggsäcksremmar Skötbädd: Ja Skötbädd: Ja Flaskfack: Två ytterfack kan användas för flaska Fack: totalt 7 fack på in och utsida

Ytterligare en skötväska från Skip Hop, men den här gången i deras modell Mainframe backpack. Även den här kom att bli en av de skötväskor som är bäst i test och som vi verkligen fastnade för.

Här får du en praktisk skötryggsäck som du snabbt och smidigt kan slänga upp på ryggen eller över axeln för att lämna rum till annat i händerna, något som verkligen kan underlätta. De har lyckats riktigt bra med att kombinera funktion och design – den är både snygg och bra! Materialet i läder och detaljerna i guld gör att väskan osar både lyx och kvalité.

Tack vare ett flertal fack och fickor är det hur lätt som helst att sortera och hålla ordning på allt du vill ha med dig, oavsett hur mycket det gäller. Du får bland annat ta del av två generösa sidofack och två framfickor med dragkedja för extra säkerhet. Det finns även en separat del för flaskor och liknande. En riktigt bra skötväska till ett inte allt för farligt pris!

Prisklass: Budget Upphängning på vagn: Fasta remmar med clips Bärhandtag: Ja Axelrem: Ja, avtagbar Skötbädd: Ja Flaskfack: Ja, fack på utsidan Fack: 9 fack 

Skip Hop Duo Signature Skötväska blev snabbt en av våra skötväskor bäst i test. Det är utan tvekan en riktigt praktisk och smidig skötväska som alla föräldrar kan få glädje av, inte minst med tanke på den kvalité du får till ett så pass bra pris!

Som senaste nyhet från Skip Hop har skötväskan mycket trevligt att bjuda på, bland annat några extra dragkedjor och fickor för än bättre organiseringsmöjligheter. Den går att bära i handen med de fina handtagen, eller så kan du fästa den på vagnen. Då använder du den långa remmen och de praktiska spännena.

Designen är perfekt för dig som gillar snygga skötväskor, och den funkar att ha med sig överallt! Tack vare extra fickor kan du nu välja att sortera dina och barnets saker både inuti väskan och utanpå. Vi gillar också att den håller hög komfort, och att den är enkel att använda. Skötmadrass ingår!

Test av skötväskor

Här hittar du andra skötväskor vi tittat på och jämfört för att hitta de skötväskor som är bäst i test. Tycker du inte om någon av våra favoriter kan vi nästan garantera att du kommer hitta den här. 

Prisklass: Premium Upphängning på vagn: Separata vagnskrokar Bärhandtag: Ja Axelrem: Ja, avtagbar Skötbädd: Ja Flaskfack: Ja, thermofack på insidan Fack: 11 fack och fickor på in och utsida

Elodie details är ett riktigt bra märke för barnprylar, där de sticker ut på marknaden med sina gulliga designer och fina mönster. Precis som med många andra av deras produkter är vi även otroligt nöjda med deras skötväska Signature Edition.

Däremot skiljer sig den här skötväskan en aning från deras vanliga designer, där de istället för söta figurer och fina mönster har valt att tillverka en klassiker i svart läder. Signature Edition Skötväska är en riktigt stilsäker variant som går att använda i alla lägen, och som dessutom ser riktigt lyxig ut. Förvisso kommer den till ett högre pris, men ack vilken kvalité du får!

Det vi gillar lite extra med just den här väskan är att den kommer i en rymlig modell med dragkedja. Sen finns det ett flertal fickor och fack både inuti och på utisdan, samt en termoficka för varmhållning.

Axelbanden är reglerbara och behagliga att bära över axeln, och med de medföljande vagnbanden är den enkel att fästa på vagnen. Vid köp får du utöver vagnbanden med en skötmatta, samt en förvaringsväska. Vi är riktigt nöjda!

Skip hop duo Double signature

Prisklass: Mellan Upphängning på vagn: Fasta remmar med clips Bärhandtag: Ja Axelrem: Ja, avtagbar Skötbädd: Ja Flaskfack: Ja, två nätfack på utsidan och två fack på insidan Fack: 12 fack och fickor

Som ni kanske märkt så är Skip Hop lite av en favorit när det kommer till just skötväskor. Precis som deras skötväska Skip hop duo Signature är den här, skip hop duo Double Signature, en riktigt bra modell som underlättar föräldralivet märkbart.

Skillnaden mellan de två snarlika skötväskorna är att duo double är speciellt anpassad att använda för en dubbelvagn. Med andra ord är duo double skötväska perfekt för dig som ofta drar runt på flera barn samtidigt och som är i behov av att få med mycket i väskan.

Här får du hela 16 olika fickor och fack som du kan lägga dina grejer i och sortera efter behov. Alltså är det alltid enkelt att hålla ordning och hitta det du söker, trots att du har två eller fler barn att hålla koll på. Med de patenterade spännena är det supersmidigt att hänga den på vagnen, men de går även att göra om bandet till en axelrem. Praktiskt och enkelt för alla!

Prisklass: Budget Upphängning på vagn: Separata vagnskrokar Bärhandtag: Ja Axelrem: Nej Skötbädd: Ja Flaskfack: Ja, thermofack på insidan Fack: 3 fack och fickor

Den här skötväskan från Elodie details kommer i en enkel och stilren design som funkar för alla. Dessutom är modellen av den större storleken, där du garanterat har chansen att slänga i allt och lite till som ni kan tänkas behöva ta med er.

Det finns många fickor och fack avsedda för bland annat blöjor, nycklar och handdukar, samt specifika fickor för flaskor. Du skulle till och med kunna få plats med en dator, träningsskor, en tjocktröja, alltså utan problem.

Dess enkla design kombinerat med snygga läderdetaljer gör också att den funkar lika bra som skötväska som den gör för jobbväska, gymväska och reseförvaring. Ska du ut på stan eller åka till lekparken är den lika bra även där, oavsett om det gäller barnprylar eller dina egna! Bästa kombination av smart utformning och smidig hantering, fast i en snygg design.

En annan praktisk funktion som underlättar användningen är att du på några sekunder fäster den på barnvagnen. Vid köp får du nämligen med kardborre- straps som direkt fäster i varandra! Vid köp får du med en skötbädd och förvaringspåse

Britax skötväska

Prisklass: Budget Upphängning på vagn: Inbyggda remmar i axelremmen Bärhandtag: Nej Axelrem: Ja Skötbädd: Ja Flaskfack: Separat flaskväska ingår Fack: 11 fack

bäst i test skötväskor

Britax skötväska levererar en kvalité och smidighet som verkligen imponerar i förhållande till dess pris. Priset är förvisso inte överdrivet lågt i jämförelse med många andra skötväskor, men för dess välgjorda design och genomtänka utformning blev vi verkligen överraskade.

Här får du inte bara 16 fack och fickor, utan här får du även ett isolerat fack för värmehållning av flaskor och ett generöst mittenfack som rymmer otroligt mycket. Dessutom får du med en separat termoväska för nappflaskan, och en mjuk skötdyna. Vill du fästa skötväskan på vagnen är inte det heller ett problem tack vare remmarna som är lätta att fästa direkt på.

Vi är verkligen nöjda med den här och anser att Britax skötväska har det mesta som man kan begära. Den är lätt att hantera, det är smidigt att sortera och komma åt överallt, den är behaglig att bära, och så ser den trevlig ut. Som pricken över i:et är insidan riktigt enkel att rengöra!

Prisklass: Premium Upphängning på vagn: Med axelremmen Bärhandtag: Ja Axelrem: Ja, avtagbar Skötbädd: Ja Flaskfack: Ja, thermofack på insidan Fack: 

När vi ändå talar om kvalité så tänkte vi att vi kan passa på att presentera den allra lyxigaste deltagaren i det här testet om bästa skötväskan, nämligen en skötväska i läder tillverkad av ingen mindre än Bugaboo och storksak. Den passar perfekt till din bugaboo barnvagn. 

Vi överdriver inte då vi säger att det brittiska designermärket Storksak verkligen har satt sin prägel här, och att det är just deras val av kvalitativa material i kombination med en otroligt snygg design som sätter priset här. Är du en stilmedveten förälder kommer den här garanterat matcha det du söker!

Det bästa här är att väskan kan användas överallt, och till vad som helst. Under babyåren får du allt du kan tänkas behöva vad gäller förvaring, sortering och hantering – det finns både inner- och ytterfack, flaskhållare, dragkedjor och magneter. Den är behaglig att bära både i handtagen och med axelremmen, och så får du med en skötmatta.

När babyåren är slut funkar skötväskan minst lika bra som jobb- eller träningsväska, eller varför inte som handbagage? Riktigt lyxigt pris, men för den som vill kunna använda väskan i flera år framöver även när barnen är stora kommer läderväskan slå många andra alternativ. 

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Beemoo double skötväska

Prisklass: Budget Upphängning på vagn: Med axelremmen Bärhandtag: Nej Axelrem: Ja, avtagbar Skötbädd: Ja Flaskfack: Ja Fack: 8 fack och fickor

Beemoo Skötväska Double är, precis som namnet utlovar, en skötväska som är speciellt utformad för dubbelvagnar med lite extra utrymme. Dessutom är den här riktigt snygg att fästa på barnvagnen då designen både är stilren och enkel på samma gång.

Vi gillar också det faktum att den är gjord i ett tåligt material. På så sätt klarar den av att slängas omkring men utan att du måste gå omkring med en trasa till väska, vilket verkligen kan vara trevligt. Den är inte heller särskilt svår att rengöra, och så har den snygga detaljer som höjer dess look!

För det otroligt generösa pris den här skötväskan kommer till är vi verkligen imponerade. Det finns ett flertal smarta fickor och praktiska fack, både på insidan och utanpå. För extra säkerhet har de också valt att placera en dragkedja över huvudfacket, vilket i sig är lättåtkomligt. Behagliga axelremmar som går att ta av, och så får du med en skötdyna.

Emmaljunga skötväska sport

Prisklass: Premium Upphängning på vagn: Med axelremmen Bärhandtag: Ja Axelrem: Ja, avtagbar Skötbädd: Ja Flaskfack: Ja Fack: 9 fack och fickor

Emmaljunga skötväska i Sportmodell är en mycket praktisk skötväska som passar perfekt för er med en lite mer aktiv livsstil, eller om ni bara föredrar att använda väskor som fyller många smarta funktioner. Priset är något högre, men för det får du en hållbar och generös skötväska med det mesta du kan tänkas behöva.

Det mittersta huvudfacket är verkligen stort och lätt att komma åt från alla håll, och så kan du stänga till det ordentligt tack vare dragkedjan. Sen finns det också några fack och fickor för förvaring.

Designen är snyggt sportig, och så passande nog är den utformad för att matcha emmaljungas egna barnvagnsmodeller. Den sportiga komforten bidrar också till den är mycket behaglig att bära både i handen och över axeln. Vi gillar att du får med en tillhörande skötdyna! Hög kvalité rakt igenom, helt enkelt.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Carena koster skötväska

Prisklass: Budget Upphängning på vagn: Med axelremmen Bärhandtag: Nej Axelrem: Ja, avtagbar Skötbädd: Ja Flaskfack: Ja Fack: 8 fack och fickor

Billig svart skötväska

Precis som att det finns otroligt lyxiga och högprisade skötväskor så finns det även dem som är riktigt enkla och prisvärda. Ett sådant alternativ är den här varianten från Carena, nämligen deras Koster skötväska. Här har de valt en enkel design, och istället satsat på dess funktion och användning till ett bra pris.  

Och precis som deras ambitioner så har de lyckats skapa en skötväska som är riktigt smidig och behaglig att ha med sig. Det finns gott om plats, närmare bestämt ett generöst innerfack i kombination med ett flertal ytterfack samt mindre fickor.

Skötväskan kan också båda hängas på barnvagnen eller bäras över axeln. Dessutom är materialet riktigt slittåliga och hållbart, och så är det enkelt att både hålla och göra rent. Tråkig design, men mycket praktiskt!

Vi är riktigt nöjda med den här och anser att den funkar otroligt bra trots det tråkiga utseendet. Här är det prisvärdhet och användarvänlighet som står i fokus, helt klart! Vid köp ingår en skötväska och förvaringspåse.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Frågor och svar om skötväskor

Vilken skötväska är bäst?

Beroende på vad just du är ute efter när det kommer till skötväska och dess funktion så kan olika modeller upplevas som bättre än andra. Vi har däremot testat en hel del skötväskor, och för vår del kom vi fram till att Skip Hop skötväska är bäst i test.

Självklart kan andra modeller passa just dig bättre, och det viktigaste är att du trivs med både design, funktion och hantering för att du ska hitta den bästa skötväskan!

Vad har man en skötväska till?

Precis som namnet utlovar så är en skötväska en speciell väska där du ska kunna förvara allt du kan tänkas behöva för att sköta om barnet. Det kan röra sig om allt från blöjor och våtservetter till kläder och mediciner.

Att ta sig utanför hemmet med ett barn kan ofta vara rätt omständligt, och det är just det som en skötväska är till för att underlätta. Dessutom är skötväskan gjord i ett hållbart material som är enkelt att göra rent.

Självklart har den också många praktiska förvaringsfack och fickor i olika storlekar. Tack vare smidiga bärremmar är den enkel att hantera och att hänga på vagnen. När barnet sen blir äldre och du inte behöver en skötväska kan den användas som en helt vanlig väska – så bra!

Vad har man i en skötväska?

Precis som vi nyligen var inne på så kan man in princip rymma vad som helst i en skötväska. Ska du ha med den i samband med att du och barnet ska lämna hemmet så kan det vara bra att ha saker som blöjor, våtservetter, napp, ombyte, handduk, ”smutspåse”, leksak, nappflaska, ersättning, filt, och så vidare.

Självklart beror detta på vad just du och ditt barn är i behov av, och även barnets ålder. Det kan vara bra att packa några extra blöjor, servetter och ombyten så att du alltid är redo om olyckan inträffar.

Hur packar man en skötväska?

Även här är det viktigt att du agerar utefter vad just du och ditt barn är i behov av att rymma i väskan, samt hur din specifika skötväska ser ut och hur mycket som får plats. Du bör tänka smart och försöka organisera så gott det går.  

Om du köper en väska med många fack och fickor är det smart att sortera i någon slags kategoriordning, det vill säga blöjor nära våtservetter, flaska nära ersättning, napp nära leksak, och så vidare. Tänk även på att placera det du vill komma åt enkelt längst ut eller högst upp.

Har du istället en skötväska med ett stort fack kan det vara bra att sortera med mindre väskor eller necessärer för att dela upp och hålla ordning. Kanske är det behändigt att ha allt redan färdig sorterat utefter olika scenarion, till exempel en påse för blöjbyte och en för matstund.  

Vad ska man tänka på när man väljer skötväska?

Viktigast är egentligen att en skötväska har de funktioner du är i behov av, och alltså bör utseende vara av andra prioritet. Att ha tillgång till smart förvaring och organisering är ofta mer uppskattat än dess färg! Ibland kan det också vara bra att välja en skötväska som matchar barnvagnens handtag och fästen.

Hur hänger man skötväskan på barnvagnen?

Beroende på vilken skötväska du har köpt och vilken barnvagn du har så kan upphängningen av skötväskan se lite olika ut. Vanligtvis får du med tillhörande krokar som du kan fästa på vagnens handtag, eller så finns det redan inbyggda fästen där du kan fästa väskan.

Hur stor skötväska behöver man?

De allra flesta skötväskorna är riktigt generösa i sina storlekar, och de rymmer ofta både ett flertal fickor och ett större innerfack. Storleken är alltså sällan ett problem. Är du i behov av extra mycket utrymme bör du dock kolla på att köpa en lite större variant, till exempel en dubbelskötväska för flera barn.

Vilken skötväska ska man köpa?

Här gäller det att välja den variant av skötväska som passar dig bäst, vilket både gäller design och funktion. Materialet bör vara slittåligt, storleken bör vara tillräcklig, och den ska ha de funktioner som du kan tänkas vara i behov av. Utgå från dig och ditt barn, och gör köpet utifrån vad ni behöver.