Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

När ditt barn blir lite äldre och kommer upp i skolåldern kan det vara hög tid att investera i ett skrivbord till barnrummet. För att ni ska hitta det bästa skrivbordet för barn enligt det som passar er har vi samlat ihop de allra bästa modellerna på marknaden.

Skrivbord för barn ger inte bara barnet möjligheten att sitta och rita, skriva, plugga eller göra annat på sitt rum i lugn och ro. Ett skrivbord kan även vara en praktisk möbel i rummet som bidrar med andra komplement, så som skrivbord med förvaring eller skrivbord med bokhylla. Skrivbord kan också användas under flera år och gör sig bra i de flesta rum!

Idag finns det gott om skrivbord för barn i alla olika modeller och kategorier. Oavsett vad just ni är ute efter kan vi garantera att det finns något för er. Däremot är det inte alltid lätt att veta vad man söker eller vad som passar bäst.

Vi hoppas att vår köpguide om bästa skrivbordet för barn kan hjälpa er på vägen att hitta er favorit!

Bäst i test skrivbord för barn

Eldon Skrivbord - Bästa skrivbordet för barn premium

Eldon skrivbord för barn bäst i test
 • Stort och rymligt
 • Flera förvaringsmöjligheter
 • Snygg design för alla åldrar
 • Elegant

Stephany Skrivbord – bästa skrivbordet för barn mellan

• Förvaring i form av skåp och låda
• Generös storlek
• Tidlös design

Cloudberry Castle Skrivbord och stol - Bästa skrivbord för barn budget - Mycket prisvärd

 • Matchande skrivbord och stol
 • Skrivbord med förvaring
 • Ordning och reda!

Bästa skrivbordet för barn

Här har vi samlat de som vi anser tillhör kategorin om bästa skrivbordet för barn. För att alla ska kunna hitta en vinnare har vi valt ut de bästa skrivborden i tre prisklasser; premium, mellan och budget!

Eldon Skrivbord – bästa skrivbordet för barn premium

Prisklass: premium Mått: H161 x B110 x D52 cm Material: MDF

Eldon skrivbord för barn bäst i test

För dig som vill investera i ett riktigt lyxigt och elegant skrivbord för barn med extra allt kan Eldon Skrivbord bli en favorit för dig. Det här skrivbordet är både utformat med ett flertal förvaringsmöjligheter i form av skåp och små lådor, samt hyllor av olika storlek.

Med andra ord kan barnet utan problem hålla rummet rent och städat genom att sortera och organisera i skrivbordet. Både skolgrejer, böcker, pennor, pyssel och annat kul kan rymmas i de olika förvaringarna. Som pricken över i:et är skrivbordet också designat i en stilren modell som kommer funka i flera år framöver!

Vi anser faktiskt att det här är det bästa skrivbordet för barn i premiumklassen. Det är dyrt och väldigt stort, men för er som vill investera i kvalité och hållbarhet är detta så bra. Även bordsytan är generös och ger ordentligt med rum. Vill du ha ett skrivbord med hylla och förvaring, se hit!

Stephany Skrivbord – bästa skrivbordet för barn mellan

Prisklass: mellan Mått: H76xB110xD52cm Material: MDF

Stephany skrivbord kommer i en riktigt stilren och snygg design som kommer göra sig riktigt fint i barnets rum! Tillverkat i MDF och målat i vitt med rosa detaljer känns det både gulligt och tidlöst. Dessutom är detta ett skrivbord med förvaring, vilket innebär att barnet både kan använda bordet och hålla ordning och reda i rummet.

Förvaringen finns i form av ett större skåp och en mindre låda. Skrivbordet håller genomgående hög kvalité och är behagligt att använda oavsett syssla. Dock kommer det till ett högre pris, men å andra sidan kommer det hålla länge och funkar för det mesta och för de flesta åldrar.

Storleken är också generös vilket gör det bekvämt att sitta vid även med många grejer. Så bra! utan tvekan det bästa skrivbordet för barn i mellanklassen.

Cloudberry Castle Skrivbord och stol – bästa skrivbord för barn budget

Prisklass: budget Mått:  H68,5xB64xD30cm Material: trä

Här har vi ett mycket fint skrivbordsset från Cloudberry Castle. Denna modell kommer alltså med ett skrivbord för barn och tillhörande stol, båda i samma material och färg.

Trots att settet är mycket enkelt anser vi att det håller hög kvalité och passar in i de flesta barnrum. Den stilrena designen kan matchas med allt! Dessutom är det här ett skrivbord med förvaring i form av en inbyggd låda av rymlig storlek. Detta och en bekväm stol får du till ett riktigt bra pris.

Oavsett om barnet vill rita, skriva, pyssla eller göra sina läxor kommer det här skrivbordet passar perfekt. Det är brett, relativt djupt och har även som en liten hylla ovantill.

Letar du efter billiga skrivbord till barn kan vi verkligen rekommendera det här! Vi kan till och med säga att det här är enligt oss det bästa skrivbordet för barn i budgetkategorin.

Andra testade skrivbord för barn

Om ni inte hittade en favorit och vinnare för er bland våra bäst i test vinnare kanske ni kan hitta den här. Även här bland våra andra testade skrivbord för barn kan du hitta olika modeller i de tre prisklasserna.

Willhelm barnskrivbord

Prisklass: premium Mått: H76,5B120xD54cm Material: MDF/ spånskiva

Wilhelm skrivbord med lådor barn

Wilhelm Skrivbord är ett perfekt alternativ för dig som vill inreda barnrummet med lite färg och roliga mönster. Skrivbordets grund har dock en neutral färg som går med det mesta. Det är skrivbordets skåp och låda som är fint färgade och roliga att använda.

Det här är alltså ett skrivbord med förvaring som underlättar då barnet vill plugga, rita eller pyssla på rummet. Det är även ett skrivbord med hylla, som då kan fällas ut vid användning. Perfekt för placering av skrivbord eller liknande.

Vi anser att det här ett bra och stadigt skrivbord för små barn såväl som för de lite större. Något dyrt, men mycket funktionellt och snygg design!

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Jeffry Skrivbord

Prisklass: mellan Mått: H75xB120xD50cm Material: MDF

Det här skrivbordet är en riktig klassiker i form av både stilren design, utformning och funktion. Här får du ett rakt, fyrkantigt skrivbord i en mycket snygg grå färg med ljusare detaljer. Perfekt för de lite äldre barnen!

Jeffry skrivbord med förvaring är också praktiskt utformat. I skåpet kan man förvara böcker, pyssel, spel och så vidare, medan underhyllan är bra för mindre saker så som papper, laddare och pennor. Enkelt och funktionellt men samtidigt riktigt stiligt och modernt.

Vi gillar också att bordsytan är rymlig och att det finns gott om plats bör både stol och ben. Även det här kommer till ett något högre pris men är ändå värt det!

 

Troll Skrivbord för barn

Prisklass: mellan Mått: H98xB63xD50cm Material: 

Troll snyggt skrivbord för barn

Denna modell av skrivbord för barn från Troll gör sig mycket bra då du vill att barnet ska kunna växa med bordet. Dess stilrena och enkla design passar lika bra i ett barnrum som i ett ungdomsrum. Bordet känns också lite nättare än våra andra deltagare i och med att det har separata ben.

Något som gör skrivbordet extra bra är att det finns en smidig och generös förvaringslåda undertill, som då kan dras ut och skjutas in vid behov. Bordsytan är också lite bredare vilket ger plats för mycket samtidigt. Modernt, snyggt och hållbart helt enkelt!

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Alice & Fox Skrivbord

Prisklass: budget Mått: H73xB100xD48cm Material: Trä, metall

Alice & Fox Skrivbord är utformat i en otroligt snygg och stilren design med en modern touch. Bordet har fyra coola bordsben som står enskilt och ger en lite nättare känsla.

Det är även utformat med två förvaringsfack undertill som rymmer det mesta från papper och böcker till pennor och laddare. I och med bordets generösa djup och bredd finns det även gott om yta att jobba med, både inåt och på sidan.

Överlag ett mycket kvalitativt bord som känns rejält och hållbart men samtidigt nätt och smidigt. Det kommer även till ett riktigt bra pris och är ett bra alternativ för dig som vill hitta billiga skrivbord till ditt barn!

VidaXL lutbart Skrivbord för barn

Prisklass: mellan Mått: H73xB100xD55cm Material: spånskiva

Vidaxl lutbart skrivbord med lådor

Här har vi ett lutbart skrivbord för barn från VidaXL. Tack vare dess lutbara funktion känns det lite extra praktiskt och smidigt att använda. Barnet kan välja att ha bordsskivan platt eller att vinkla upp den för att måla, skriva eller plugga i en bättre position för kropp och hållning.

Utöver det är detta ett skrivbord med förvaring av olika slag. Det finns tre rymliga lådor, samt ett öppet fack. Det underlättar för barnet då såväl papper, pennor, läxböcker, skoluppgifter, datorer och liknande ska användas och läggas undan.

Det som dock fångade vår blick lite extra var den härliga designen i varierande färger. Livfull blå möter stilren vit! Sen är skrivbordet också väldigt stadigt, tåligt och hållbart tack vare dess höga kvalité.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Frågor & svar om skrivbord för barn

 • Att välja ett skrivbord – lista på saker att tänka på

  När det kommer till att hitta det skrivbord som är bäst så finns det en del olika kriterier att kolla på. Dessa skiljer sig också beroende på om man frågar ett barn eller en vuxen. För dig som vuxen som faktiskt ska köpa och betala för bordet kan dessa punkter vara bra att kolla över:

  • Material
  • Generell kvalité, hållbarhet och slittålighet
  • Utformning och massa
  • Storlek efter utrymme och rum
  • Anpassa köp efter barnets ålder och behov
  • Pris

  Kollar vi istället på vad som kan vara intressant för barnet så är det dessa punkter som är viktiga att tänka på:

  • Design och färg
  • Funktioner och hantering
  • Förvaring, hyllor och sorteringsmöjligheter

   

 • Följer det med en skrivbordsstol när jag köper ett skrivbord till mitt barn?

  Dessvärre är svaret på denna fråga nej, eller i alla fall oftast. Det finns vissa undantag där du får med en tillhörande stol till skrivbordet, så som för vår budgetvinnare Cloudberry Castle Skrivbord och stol. Står det dock inte att det ingår en stol vid köp så gör det inte det.

 • Mitt barn har ett litet rumt, vad ska jag välja för skrivbord?

  För de lite mindre och trängre rummen kan det vara ett bra alternativ att investera i ett skrivbord för barn med förvaring undertill eller längs med väggen på ovansidan. Även hörnskrivbord och lite smalare varianter är bra. Idag finns det både smidiga och praktiska skrivbord för barn i alla olika modeller, former och storlekar!

 • När behöver barn skrivbord?

  Många föräldrar anser att det är både smidigt och praktiskt att ställa in ett skrivbord i barnrummet redan tidigt. Trots att barnet inte går i skolan och har massa läxor att göra kan skrivbordet användas för att rita, pyssla och alla andra roliga saker. Skrivbordet kommer ofta också med någon form av förvaring som kan vara användbar.

  Däremot brukar man säga att när barnet kommer upp i skolåldern så blir ett skrivbord än mer viktigt. Då måste barnet ha en plats där hen kan sätta sig i lugn och ro för att göra sina läxor eller bara underhålla sig själv. Valet är upp till er att göra, men ett skrivbord kan verkligen underlätta både för barn och förälder under flera år.