Innehåll

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Att barn gillar att vara ute och leka och plaska omkring i solen finns det ingen tvekan om, men då är det också extra viktigt att man tänker på att skydda barnet från solen och dess starka strålar genom att klä på den bästa solhatten eller andra skyddande kläder.

Det är ett faktum att barnen är betydligt mycket känsligare mot solen än vad vi vuxna är, och därför måste vi se till att skydda deras känsliga hy och ömtåliga organ så gott det bara går. En solhatt är en perfekt accessoar som både är fin, ger bra skydd och som sitter bra på barnets huvud. Solhatten täcker både huvud, ansikte, öron och nacke!

Idag finns det mängder av kvalitativa och täckande solhattar för barn, och oavsett barnets ålder och storlek finns det något att hitta för just er. Vi vill hjälpa er på vägen till att hitta den bästa solhatten, och därför har vi satt ihop en liten köpguide där vi utser vi solhattar som är bäst- i- test samt vilka som nästan nådde toppen.

Efter att ha utforskat marknaden av de bästa solhattarna kom vi fram till att Elodie Details Solhatt blev vår vinnare i premiumklassen, medan Molo Nando Solhatt tog hem vinsten som mellanklassfavorit. På en stadig plats som budgetvinnare rodde Zunblock Solhatt hem pokalen. Lycka till i jakten på den bästa solhatten!

Bästa solhatten

Här kommer de solhattar som vi anser är bäst- i- test! Du hittar en vinnare i tre olika prisklasser; premium, mellan och budget. Det finns något för alla behov och plånböcker.

Elodie Details Solhatt – bästa solhatten för barn premium

Prisklass: premium UPF: SPF30 Tvättråd:

Bästa solhatten för barn premium

Solhatten från Elodie Details är en otroligt söt solhatt som verkligen kommer göra sig både bra och fin under de starka soltimmarna och är den bästa solhatten i premiumklassen. Låt oss bara börja med att kolla på dess design, som inte bara är praktisk utan som också är utformad med kaninöron. Snacka om att barnet kommer vilja sätta på sig den här solhatten direkt!

Utöver den fina designen så är solhatten också mycket behaglig att ha på sig. Materialet i 100% ekologisk bomull känns skönt mot både hud och hår, och du behöver inte oroa dig för att den sitter åt för hårt eller klämmer.

Passformen är bra och lätt att anpassa efter barnet, där du också kan välja mellan olika storlekar. Praktisk rem under hakan som kan justeras med dragsko för det fartfyllda äventyret. Denna kan alltså användas när som helst, och ändras efter önskad stil och form.

Det som gjorde att vi fastnade lite extra för just den här var det faktum att solhatten är förlängd runt hela. Alltså får du både ett skydd i nacken och som en liten skärm för ansiktet, som du sen bara enkelt kan vika upp då det inte behövs. Däremot anser vi att solskyddet på SPF30 är något lågt, annars är vi väldigt nöjda.

Fördelar: bra passform, behagligt material, fin design, bra skydd från alla håll, lätt att anpassa
Nackdelar: lågt solskydd, kan bli lite varm

Molo Nando Solhatt – bästa solhatten för barn mellan

Prisklass: mellan UPF: 50+ Tvättråd: 30 grader i maskin

Bästa solhatten uvmössa mellan

Molo Nando Solhatt är bästa solhatten i mellanklassen och är en havsinspirerad variant som kommer väl till pass då ni vistas vid vattnet. Det finns ingen tvekan om att det danska märket har lyckats bra med den här produkten, inte minst med tanke på den fina designen som kan inspirera alla barn till att vilja bära hatten.

Här får du en kvalitativ och hållbar solhatt som dessutom är väldigt skyddande. Tack vare den höga UPF på 50+, ett längre bakstycke och en praktisk skärm hålls barnet skyddat i alla lägen, både för huvud, ansikte, öron, näsa och nacke.

Vi gillar också det faktum att den här solhatten är i ett väldigt mjukt och flexibelt material som lätt anpassar sig efter barnets huvudform. Alltså sitter den ordentligt men bekvämt, också med hjälp av snöret under hakan. Perfekt för den lilla äventyraren som gillar att utforska vattnet eller sitta i solen!

Fördelar: flexibel, behagligt material, bra passform, bra och högt solskydd
Nackdelar: något dyr

Zunblock Solhatt – bästa solhatten för barn budget

Prisklass: budget UPF: 50+ Tvättråd: handtvätt

Bästa solhatten för barn budget

Denna solhatt för barn från Zunblock kan verkligen bli en räddare i nöden under de allra soligaste dagarna. Vi anser faktiskt att den här är så bra och skyddande att den fick bli vår bästa solhatt i budgetkategorin, för här behöver du inte betala mycket.

Zunblock Solhatt är nämligen en fullt utrustad skapelse med både långt skygg i nacken, som även täcker öron och hals, och en praktisk keps där fram som skyddar ansiktet, näsa och ögon. Med andra ord en komplett solhatt som alla barn kan använda, även om de badar.

Materialet är behagligt och formar sig efter barnets huvudform, och dess snabbtorkande faktor gör att den både är praktisk och enkel att hantera oavsett situation. För att justera storlek behöver ni bara dra i dragskon så sitter den på sin plats. Vi är mer än nöjda! Dessa finns även i flera fina färger.

Fördelar: högt solskydd, ger skydd från alla håll, snabbtorkande material, behaglig
Nackdelar: måste handtvättas

Andra testade solhattar

Här kommer de solhattar som vi anser är väldigt bra men som dessvärre inte nådde ända fram till mållinjen enligt oss. Kanske hittar du din favorit här ändå?

 

Småfolk UV-hatt för barn

Prisklass: mellan UPF: 50+ Tvättråd: 30 grader i maskin

Denna solhatt från Småfolk är en riktigt färgglad och rolig accessoar som alla barn kan trivas i. Utöver det fina mönstret och de välgjorda detaljerna ger den här solhatten också ett bra skydd som ser till att barnet inte bränner sig.

UPF 50+, det förlängda bakstycket i nacken samt den söta lilla skärmen ser till att både huvud, ansikte, öron och nacke är täckta och inte utsätts för solens starka strålar.

För ett bra pris får du en väldigt bra och säker UV-hatt i ett riktigt fint mönster, som dessutom är skön att ha på sig och som sitter ordentligt. Tack vare det praktiska snöret under hakan kan du anpassa passformen efter barnets storlek.

Fördelar: skyddande, högt UPF, fin design, sitter bra, kan tvättas
Nackdelar: något dyr

Geggamoja UV-keps för barn

Prisklass: mellan UPF: 50+ Tvättråd: 40 grader i maskin, ej tumlas

Den här UV-kepsen från Geggamoja kommer i ett behagligt och flexibelt material som sluter sig bra runt barnets huvud utan att klämma åt eller skava någonstans. Precis som namnet lyder så är temat palmer och strand, något vi verkligen tycker passar bra då solkepsen ska användas i solen, på stranden eller vid vattnet.

Utöver den urfina designen som gör barnet till en riktig stil-ikon så har den ett högt solskydd på UPF50+, vilket är väldigt bra och skyddande mot de starka solstrålarna. Material skyddar mot både UVA och UVB, samtidigt som det blockerar upp till 98% av strålningen.

Tack vare den smarta förlängningen i nacken och den praktiska skärmen där fram kan du vara säker på att både huvud, ansikte, öron, näsa och nacke täcks ordentligt. Det snabbtorkande materialet är också väldigt behagligt. Bra pris för bra kvalité! Kan tvättas i maskin vid behov.

Fördelar: fin design, bra passform, ordentligt skydd från alla håll, högt solskydd, snabbtorkande material
Nackdelar: saknar rem under hakan

Pippi Långstrump Kalas Solhatt

Prisklass: budget UPF: Tvättråd: 40 grader i maskin

Denna fina solhatt med heltäckande Pippi Långstrump-motiv kan bli en riktig favorit i barnets garderob. Det lekfulla motivet och den starka gula färgen kan inspirera barnet till att vilja sätta på sig solhatten, samtidigt som det ser väldigt coolt ut när den väl är på.

Solhatten är gjord i ett mjukt och behagligt bomullsmaterial som även det gör sig väldigt bra på huvudet, utan att klämma åt eller skava. Vi gillar också det faktum att solhatten kan vändas ut- och- in, och så vips har man istället en vit solhatt med andra Pippi-motiv.

Tack vare den förlängda kanten runt hela hatten ser den till att skydda både huvud, ansikte, öron, näsa och nacke. Vi hade kunnat önska en något längre kant, men den funkar absolut. Dessutom kommer den till ett toppenpris! Kan även tvättas i maskin vid behov. 

Fördelar: bra pris, fin design, kan vändas, bra skydd, behaglig
Nackdelar: något kort skydd i nacke och fram

Timberland Branded Camo Vändbar Solhatt

Prisklass: premium UPF: Tvättråd: 30 grader maskintvätt

Solhatt för barn

Här har vi den stilrena klassikern när det kommer till solhatt för barn, nämligen en variant från friluftsmärket Timberland. De är sen tidigare kända för sina snygga men praktiska produkter, något som även applicerats på den här solhatten för barn.

Timberland Solhatt är ett perfekt komplement då ni ska ut i det soliga vädret och inte vill riskera att barnet bränner sig på huvudet eller i ansiktet. Tack vare den förlängda kanten runt hela hatten samt det helfodrade materialet skyddas både nacke och utstickande partier, alltså öron och näsa.

Vi gillar också det faktum att solhatten kan vändas för att få en annan snygg färg. Den här solhatten är perfekt för både strandhäng, bad och andra aktiviteter, och den sitter både bekvämt och bra. Något dyr, men av otroligt hög kvalité.

Fördelar: hög kvalité, bra skydd, behaglig, snygg design
Nackdelar: dyr, saknar rem under hakan, passform kan ej justeras

Lindberg Skanvik Solhatt

Prisklass: budget UPF: Tvättråd: 40 grader i maskin

söta solhattar för barn

Ytterligare en väldigt prisvärd och kvalitativ solhatt, men denna gång från Lindberg som även de är kända för att göra snygga men praktiska barnprylar. Dessutom är märket miljövänligt och satsar på kvalitativa och hållbara produkter. Deras Skanvik Solhatt kommer i en fin gul färg som passar perfekt när solen strålar på himlen.  

Det behagliga materialet i ekologisk bomull gör sig väldigt bekvämt på huvudet och formar sig efter barnet storlek. Tack vare den praktiska remmen under hakan är det också lätt att justera passformen vid behov, så att hatten sitter på sin plats hela dagen.

En annan detalj som vi fastnade för den skyddande kanten som går runt hela. Överlag en väldigt bra och prisvärd solhatt som passar alla barn och vid alla tillfällen. Dessutom går den att tvätta i maskin vid behov.

Fördelar: fin design, sitter bra, behagligt material, skyddande
Nackdelar: går inte att fälla in den förlängda kanten, något varm

Geggamoja solhatt

Prisklass: mellan UPF: Tvättråd: 40 grader, inte torktumlare

Denna fina och färgglada solhatt från Geggamoja kommer garanterat ge ett bra skydd mot solens skadliga strålar. Inte bara är den väldigt fin med sina ränder och härliga färger, utan den gör sig också väldigt bekvämt på huvudet i och med det mjuka materialet i 100% ekologisk bomull.

Vid behov går det även att justera storleken någon genom att knyta remmen under hakan efter barnets huvudform, vilket gör att den sitter på plats utan att klämma åt för mycket. Runt hela hatten löper en längre kant som ger skydd åt både nacke, öron och näsa. Fin design till ett rimligt pris, och den kommer i olika storlekar för olika åldrar.

Fördelar: fin design, mjukt material, behaglig, bra skydd
Nackdelar: något dyr, kanten kan inte vikas upp

Polarn o pyret Solhatt med UV-skydd

Prisklass: mellan UPF: 50+ Tvättråd: 40 grader i maskin

billig solhatt med uvskydd

Denna färgglada och härliga rosa solhatt kommer med en skyddande förlängd kant och praktisk hakrem och dragsko för att ge bra solskydd och perfekt passform. Bandet runt huvudet går att justera vid behov, och snöret runt hakan kan knytas till en söt rosett.

Tack vare det behagliga materialet i ekologisk bomull sitter den både väldigt bra och skönt runt barnets huvud. Vi gillar också den osynliga men ack så viktiga detaljen om högt solskydd, där denna solhatt är utrustad med UPF50+.

Med andra ord är barnet ordentligt skyddat både i materialet och runt omkring, för både huvud, ansikte och nacke. Produkten kommer till ett bra pris och kan även tvättas i maskin vid behov. Vi är nöjda!

Fördelar: bra passform, kan justeras vid behov, fin design, behaglig, bra solskydd
Nackdelar: något dyr, kanten kan ej vikas upp

Frågor och svar om solhattar för barn

Hur skyddar jag mitt barn från solen?

Detta beror lite på barnets ålder, alltså om det är en bebis eller om barnet är lite större. Just bebisar är otroligt känsliga mot solen och de farliga strålarna, och de ska helst inte vistas i solen alls under de första sex månaderna.

Sen bör de alltid ha både solkräm med hög SPF och skyddande men tunna kläder som andas, samt bra skydd i både barnvagn, UV-tältet och i din famn. Håll bebisen i skuggan så gott det går och se till att anpassa solskyddet efter tillfälle och plats.

När det kommer till lite äldre barn som rör sig mer och springer omkring på egen hand är det viktigt att man satsar på ordentliga solskydd som både sitter bra och bekvämt men som samtidigt ser till att barnet inte bränner sig.

Vattenfast solkräm med hög SPF, vattentåliga kläder som torkar snabbt och andas, solhatt och även solglasögon, samt UV-tält eller parasoll är att rekommendera. Det gäller att framförallt kläderna sitter bra och att de sitter på sin plats trots att barnet är aktivt.

Varför ska man köpa en solhatt?

En solhatt är inte bara en snygg accessoar, utan en solhatt är också ett perfekt solskydd som sitter bra men som också känns bekvämt. Om solhatten har en förlängd kant och en liten keps där fram skyddas både huvud, ansikte, nacke, ögon, öron och näsa, vilket är otroligt viktigt då barnets hud är så känslig.

Tänk på att en bra solhatt ska skydda åt alla håll, ha ett bra och täckande material med högt UPF, vara vatten- och soltålig, kunna tvättas i maskin, vara snabbtorkande och sitta skönt men ordentligt på huvudet. Satsa på en flexibel och mjuk solhatt som andas samtidigt som den ger bra skydd och sitter ordentligt – då har du hittat rätt!