Bästa Spjälsängsskydd 2024: Bästa skyddet för spjälsängen

Bästa spjälskyddet hittar du här i vårt test där vi går genom flera spjälssängskydd för att se vilket som är bäst i test. Som förälder är det naturligt att du vill säkerställa din bebis trygghet och välbefinnande. 

Ett spjälsängsskydd är en viktig investering för att skapa en säker sovplats för ditt barn. Det är inget måste men många väljer att köpa ett då det gör att ens barn sover lite säkrare i sin bedside crib, vagga eller spjälsäng. 

Vad vi tittat på för att utse de spjälsängskydd som är bäst i test:

  • Säkerhet
  • Komfort
  • Kvalitet

Spjälskydden Bäst i Test

1. Sebra Quiltat Spjälskydd – Bästa spjälsängsskyddet

2. Alice & Fox Spjälskydd Spjälsäng 360 – Bästa spjälsängskyddet budget

3. Little Louie Alva Spjälskydd Flätat Sammet – bästa spjälsängsskydd special

4. NG Baby Spjälskydd Mood Ruffles – snyggaste spjälskyddet

5. Borganäs Spjälskydd till Vagga/Minisäng – bästa spjälskydd till vagga

6. NG Baby Spjälskydd Bedside Crib – bästa spjälskydd bedside crib

7. Done By Deer Spjälskydd Quiltat Waves

8. Alice & Fox Tjockt Spjälsängsskydd 

Läs mer om varför vi utsett dessa till vinnare för spjälskydd och vad som gör dem bra!


Bästa Spjälskydd – sov tryggt och säkert

1. Sebra Quiltat Spjälskydd – Bästa spjälskydd

Mått: 360 x 26 x 1 cm Tvättbar: Överdrag 40 grader maskintvätt, Fyllning endast handtvätt Material: Överdrag 100% bomull, Stoppning 100% polyskum och polyester

bästa spjälskydd sebra quilt

Sebra spjälsängsskydd i quiltat tyg skapar en mysig sovmiljö för ditt barn. Den är i en snygg design och finns i flera färger. Skyddet är tillverkat av 100% bomull och har en fyllning av polyester.

Det är enkelt att knyta fast spjälsängsskyddet i spjälorna och passar alla spjälsängar, vilket ger ett komplett och säkert skydd mot hårda spjäll. Är det så att spjälskyddet är för långt kan du bara fortsätta knyta fast det så en del blir dubbel. 

Du kan lätt tvätta överdraget i 40 grader och handtvätta fyllningen. Det är skönt när barnet smutsar ner det. 

Sammanfattningsvis är Sebras spjälsängsskydd en bra och säker lösning för dig som förälder. Den finns i flera färger och är hållbar över tid.


2. Alice & Fox Spjälskydd Spjälsäng 360 – Bästa spjälskydd budget

Mått: 360 x 28 x 1 cm Tvättbar: 40 grader maskintvätt  Material: Överdrag 100% bomull, Stoppning 100% polyester

bästa spjälsängsskydd budget alice & fox

Alice and Fox Spjälskydd är ett mjukt spjälskydd i enkel men snygg design som passar perfekt in i barnrummet. Med detta spjälskydd skyddas barnet på ett säkert sätt från sängens hårda spjälor och kanter, samtidigt som det håller små ben och armar på insidan av sängen.

Spjälskyddet är tillverkat av bomull och har en fyllning av polyester. Dess Öko-Tex Klass 1-certifiering garanterar att det inte innehåller några hälsoskadliga ämnen, vilket ger extra trygghet för dig som förälder.

Med måtten 28 x 360 cm passar det perfekt till spjälsängar med måtten 60 kortsida x 120 långsida cm. Dessutom finns den i flera färger att välja mellan, vilket ger möjlighet att matcha det med barnrummets övriga inredning.

Sammanfattningsvis är Alice and Fox Spjälskydd ett prisvärt och bra val för föräldrar som letar efter ett snyggt och säkert spjälsängsskydd till spjälsängen. Är du på jakt efter ett billigt spjälsängsskydd men som ändå är bra och gör jobbet, då har du hittat det här. 

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

3. Little Louie Alva Spjälskydd Flätat Sammet – bästa spjälskydd special

Mått: 215 x 10 cm Tvättbar: 30 grader maskintvätt Material: Sammet, Oeka-Tex Standard

Bästa spjälsängsskydd little louie sovorm

Ge spjälsängen en ordentlig stiluppdatering med Little Louie’s flätade spjälskydd! Detta sängskydd har en otroligt snygg design med sin fläta, vilket ger sängen en elegant touch. Den är värd ett köp enbart för hur snygg den är. 

En fördel med detta spjälsängskydd är att du helt enkelt lägger ner i spjälsängen. Du behöver inte knyta fast det som många andra skydd. Det placeras istället runt sängens kanter, vilket gör det praktiskt och smidigt att använda.

Alva är namnet på detta spjälskydd i mjuk och skön sammet. Det är både mysigt och snyggt samtidigt som det ger ett praktiskt skydd för barnet. Vi gillar produkter du kan använda länge och denna sträcker sig även till när barnet blir äldre då det kan fungera som en sovorm och enkelt flyttas med till nästa säng eller användas i resesäng.

För att fortsätta hålla den snygg och ren kan det tvättas i 30° C och det har även Oeko-Tex Standard 100-certifiering, vilket ger extra trygghet för att det är fritt från skadliga ämnen.

Personligen skulle jag säga att detta spjälsängsskydd är både praktiskt och estetiskt tilltalande, och det är ett utmärkt val för att ge spjälsängen en lyxig touch och samtidigt skydda ditt barn från att få ut armar och ben mellan spjälorna.

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

4. NG Baby Spjälskydd Mood Ruffles – snyggaste spjälskyddet

Mått: 258 x 20 cm Tvättbar: 40 grader maskintvätt Material: Yttertyg 100% linne, Stoppning: 100% polyester

Snygga spjälskydd NG baby

Detta snygga spjälskydd från NG Baby är verkligen en pärla i barnrummet med sin härliga färg och design. Det är tillverkat av luftigt linne och vadderat med fibervadd för att skydda barnet mot hårda kanter och förhindra att armar och ben hamnar utanför sängen.

Volangdetaljerna ger en extra snygg touch till spjälsängsskyddet och gör det till en fin inredningsdetalj i barnrummet. Dess flexibilitet gör det möjligt att vända volangen inåt sängen eller ut mot rummet, så du kan anpassa det efter din egen stil och smak.

Med måtten 258 x 20 cm passar det perfekt runt spjälsängen och ger barnet en mysig och ombonad sovplats. Stoppningen av fibervadd, som till stor del består av återvunnet material och är producerad i Sverige, ger en mjuk och skön känsla av kvalitet..

Det är även värt att nämna att spjälsängsskyddet finns i olika storlekar för att passa både spjälsängar, vaggor och bedside cribs. 

Materialen i spjälskyddet är av hög kvalitet med ett yttertyg av 100 procent linne, 7 cm bred volang i linne och knytband av certifierad bomull. Dessutom är det svensktillverkat, där allt sys i Emmaljunga.

Detta spjälskydd från NG Baby är ett snygg spjälsängsskydd som tar hänsyn till miljön och med svensk kvalitet. Personligen tycker jag att volangdetaljerna ger den en extra charm, och det är uppenbart att det är tillverkat med omsorg om både design och materialval. Ett riktigt bra val för att skapa en trygg och fin sovplats för ditt barn.

Det är även värt att nämna att det finns i olika storlekar. Den finns som spjälskydd till vagga och som spjälsängsskydd till bedside crib. Kontrollera längd och läs vad den passar med innan du köper den. 


5. Borganäs Spjälskydd till Vagga/Minisäng – bästa spjälskydd till vagga

bästa spjälsängsskydd vagga borganäs

Här får du ett mjukt och säkert spjälskydd till vaggan. Med denna produkt kan du lätt skapa en skön och ombonad känsla i vaggan. 

Denna kan tvättas i hela 60 grader. Det vanligaste är 30-40 grader. Det betyder att du kan få bort även svårare fläckar om det skulle behövas. 

Med Borganäs spjälskydd kan jag vara säker på att mitt barn är väl skyddat i sin vagga och jag upplever det som en viktig och praktisk investering för barnets sovkomfort. 

Sammanfattningsvis är detta spjälskydd en bra balans mellan mjukhet och säkerhet, vilket gör det till ett utmärkt val för vaggan eller minisäng.


6. NG Baby Spjälskydd Bedside Crib – bästa spjälskydd bedside crib

Mått: 170 x 20 cm långa delen, 90 x 20 cm korta delen Tvättbar: 40 grader maskintvätt Material: Överdrag 100% ekologisk bomullssatin, Stoppning 100% återvunnen polyester

bedside crib spjälskydd NG baby

NG Baby Spjälskydd Bedside Crib är en praktisk lösning för dig med ett bedside crib. Det tvådelade spjälskyddet är speciellt designat för bedside cribs och ger ett bra skydd för barnet och håller armar och ben säkert på insidan av sängen. 

Spjälskyddet har måtten 170 x  20 cm för den långa delen och 90 x 20 cm för den korta delen, vilket gör det passande för bedside crib med måtten 40 x 90 cm eller 40 x 89 cm.

Personligen skulle jag säga att detta spjälsängsskydd är ett utmärkt val för föräldrar som vill ha ett spjälskydd till sin bedside crib. Mjukt, skönt och säkert.


7. Done By Deer Spjälskydd Quiltat Waves

Mått: 360 x 30 cm Tvättbar: 30 grader maskintvätt yttertyg Material: Överdrag 100% ekologisk bomull, Stoppning 100% polyester

Done By Deer erbjuder ett mysigt spjälsängsskydd som gör spjälsängen till en ombonad plats för ditt barn. Spjälsängsskyddet har en fin quiltad design i ett vågmönster som ger en extra touch av stil till barnrummet. Du fäster den geom att knyta fast det i banden du hittar runtom.

När den är smutsig kan du lätt tvätta den i 30 grader så den håller sig ren och fräsch med ditt barn. 

Det har måtten är 360 x 30 cm och det är tillverkat av mjuk ekologisk bomull. Den lätta polyesterfyllningen ger ett skydd för barns huvud mot spjälorna i sängen, den är lite högre än många konkurrenter vilket kan uppskattas av många. 

Något vi redan nämnt men som tåls att nämnas igen är den quiltade designen. Vi tycker den ger en känsla av lyx och komfort, samtidigt som det ger ett bra skydd för barnet. Vem vill inte ha det för sitt barn?

Att det är tillverkat av ekologisk bomull och har Oeko-tex certifiering ger det bara bättre då jag vet att det är ett mer miljövänligt val för mitt barns säng.


8. Kaxholmen Spjälskydd Vagga

Mått: 270 x 20 cm Tvättbar: 30 grader maskintvätt yttertyg Material: Överdrag 100% bomull, Stoppning 100% polyester

recension spjälskydd Kaxholmen Spjälskydd Vagga

Kaxholmen spjälkydd är ett heltäckande spjälsängsskydd i en klassisk design, speciellt utformat för vaggan. Den kommer i standardhöjden 20 vilket gör att du får en bra täckning runt vaggen och förhindrar att armar och ben sticks ut. 

Spjälsängsskyddets mått är L270 x H20 cm, vilket passar perfekt för vaggans storlek och ger en komplett täckning runt vaggan.Du knyter lätt fast den runt vaggan. 

Kaxholmen Spjälskydd Vagga är väldigt enkel men gör sitt jobb. 


9. Alice & Fox Tjockt Spjälskydd

Mått: 350 x 30 cm Tvättbar: 40 grader maskintvätt yttertyg Material: Överdrag 100% bomull, Stoppning 100% polyester, OEKO-Tex klass 1

bästa tjockt spjälskydd alice & fox

Alice & Fox erbjuder ett mjukt och tjockt spjälsängsskydd som ger ett ordentligt skydd för barnet mot sängens hårda spjälor och kanter. Det är Oeko-Tex Klass 1-certifierat vilket ger extra trygghet för att det är fritt från skadliga ämnen.

Med måtten H30 x L350 cm och en tjocklek på ca 3 cm passar det perfekt till spjälsängar med måtten 60 x 120 cm. Dess yttertyg är tillverkat av 100 % bomull och fyllningen består av 100 % polyester. Du kan såklart tvätta yttertyget i 40 grader. Det kan vara lite knepigt att få av och på det men så är det för alla modeller. 

Att spjälsängsskyddet är tjockt gör det extra mjukt, skönt och faktiskt lite ljuddämpande. Detta spjälsängsskydd  ger ett bra intryck med sin mjuka känsla, säkra skydd och stilfulla design. Rekommenderas för dig som är ute efter ett tjockare spjälsängsskydd.

 


Vanliga frågor om spjälsängsskydd

Måste jag ha ett spjälskydd?

Du måste inte ha ett spjälsängsskydd, däremot är det väldigt bra och rekommenderas bland annat av 1177. I spjälsängen är det lätt för bebisarna att komma ut med armar och ben mellan spjälorna. Med ett spjälskydd minimerar du detta. Det kan kännas tryggare att ha ett spjälskydd första tiden som minst.

Är det enkelt att sätta fast spjälskyddet?

Ja, det är väldigt enkelt. Ett spjälsängsskydd kommer oftast med knytband i så du kan knyta fast det is pjälorna. Vissa spjälskydd lägger du bara ut runt spjälsängen. Vi har testat modeller här ovanför.

Vad ska jag tänka på när jag väljer ett spjälsängsskydd?

Det ska vara mjukt och hållbart eftersom barnet kommer dra i det och trycka på det med armar och ben. Du ska också välja ett som andas. 

Det finns även tjockare spjälskydd som kan vara bra om ditt barn har en tendens att röra sig mycket eller om den trycker ifrån med benen så du vill skydda huvudet. 

Idag finns det många olika modeller och design att välja på så välj en du tycker om eller som passar in med inredningen. 

Vad är spjälskydd till för?

Ett spjälsängssskydd minimerar risken för att ditt barn fastnar/gör sig illa när de kommer ut med armar och ben genom spjälorna. Om de trycker med benen i madrassen kan de trycka sig in i spjälorna med huvudet.

Då är det skönare om de möts av ett spjälsängsskydd istället för de hårda spjälorna.

Kan det vara farligt med spjälskydd?

Nej, inte om det sitter fast ordentligt och korrekt. Följ instruktionerna och knyt ordentligt så brukar det gå bra.

Hur länge använder man spjälskydd?

Tills barnet kan stå upp mot ett stöd eller börjar dra sig upp på händer och knän. Det gör att du minskar risken för att barnet klättrar och ramlar ur.  Du kan givetvis ta bort det tidigare om du vill, det finns ingen minimumtid för hur länge det ska sitta

Hur högt ska spjälskyddet vara?

Runt 20-30 centimeter är tillräckligt. Det är också så hög de flesta spjälskydd är på marknaden.

Hur sätter man fast spjälskyddet?

Majoriteten sätts fast med knytband som du knyter fast i spjälorna. Du kan också hitta spjälskydd som du placerar ut i sängen. De är tjockare och ligge tryckt mot spjälorna. Dessa brukar också fungera som sovorm senare. 

Vilka spjälsängsskydd passar bedside crib?

Vilket spjälskydd ska man välja?

Välj den du tycker bäst om och som passar dina behov. Vill du att ditt barn ska ha det väldigt mjukt så kan du köpa en tjockare modell. Annars fungerar de flesta för din spjälsäng.

Vad kostar spjälsängsskydd?

Det kostar allt från 200 kronor och uppåt. Det beror helt på vilken modell och märke du väljer. 

Vilket material är bäst för spjälskydd?

Andningsbart bomull eller mesh-material är vanligtvis de bästa alternativen för ett spjälsängsskydd.

Kan jag använda ett spjälskydd i en vagga?

Ja, det finns flera spjälskydd för vagga. Du hittar bland annat ett i vårt test som vi skrivit en recension om.

Varför är ett spjälsängsskydd viktigt?

1. Säkerhet: Spjälsängsskyddet förhindrar att ditt barn fastnar mellan spjälorna och minskar risken för skador.

2. Komfort: Ett vadderat spjälsängsskydd ger en mjuk yta för ditt barn att luta sig mot och sova bekvämt.

3. Lekplats: Spjälskyddet kan också fungera som en lekplats för ditt barn när hen är vaken och vill utforska sitt utrymme.

4. Estetiskt Tilltalande: Vissa spjälskydd kommer med söta mönster eller färger som adderar en touch av stil till barnets säng.

Sammanfattning om bästa spjälsängsskyddet

Att välja ett spjälsängsskydd som är bäst för ditt barns spjälsäng är viktigt för att ditt barns armar och ben inte ska åka ur mellan spjälorna under natten. Vi har valt ut de spjälskydd som är bäst i test, enligt oss. Varje alternativ har sina fördelar och nackdelar. Kom ihåg att säkerhet och komfort är de främsta faktorerna att titta på när du gör ditt val.

Vi hoppas att den artikeln har gett dig informationen du behöver och gjort det enklare för dig att fatta ett informerat beslut. Genom att investera i ett kvalitativt spjälsängsskydd kan du skapa en trygg och bekväm sovplats där din baby kan sova tryggt och skönt.

Har du frågor eller kommentarer kring spjälsängsskydd, skriv gärna in en kommentar och dela med dig nedan. 

Lämna en kommentar