Bästa vattenflaskan för barn

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

En bra vattenflaska för barn är smidigt att ha på utflykter, när barnet är sjukt eller bara för annat hemmabruk. Men du ska helst inte välja vilken vattenflaska som helst. Vi har gjort ett test och utsett bästa vattenflaskan för barn i tre prisklasser – för att göra ditt val lite enklare. 

En vattenflaska ska inte bara vara enkel och god att dricka ur, den ska också vara säker och inte tillverkad med giftiga ämnen som kan överföras till barnet. Men det är också viktigt att vattenflaskan är fin och intressant, så att det är lockande att dricka ur den. Idag finns det mängder av alternativ att välja mellan, vilket kan göra det svårare. Det finns till exempel vattenflaska med sugrör för barn eller vattenflaska för barn som är spillfri. Spilla görs ju en del och det kan vara skönt att slippa om det går. En bra vattenflaska för barn kan lösa den biten.

Vattenflaska för barn Bäst i test

BabyLivia Termos, Muted Clay - bästa vattenflaska för barn premium

Vattenflaska barn
 • Högkvalitativ
 • Termos
 • Bevarar värme 
 • Bevarar kyla
 • Tillhörande sugrör
 • Håller tätt
 • Stängs och öppnas lätt
Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Nûby Dricksflaska med Sugrör - bästa vattenflaskan för barn mellan

Vattenflaska barn
 • Vattenflaska för barn med sugrör
 • Sugröret kan stängas med locket
 • Microvågssäker
 • Maskindiskbar
 • Ergonomisk

Twistshake Mini Cup - bästa vattenflaska för barn budget

Vattenflaska barn
 • För de minsta
 • Mjuka handtag
 • Supermjuk pip
 • Spillfri pip
 • Kan användas med frukt och vatten
 • Miniformat

Bästa vattenflaskan för barn

När du ska köpa en vattenflaska till ditt barn behöver du tänka på vilken ålder barnet har. De minsta  som ska lära sig att dricka på egen hand behöver en spillfri vattenflaska för barn. Den måste också ha en mjuk pip så att hen inte slår av små tänder eller skadar tandköttet. när flaskan far åt alla håll och kanter. Läs nu mer om den bästa vattenflaskan för barn i det här testet!

BabyLivia Termos, Muted Clay - bästa vattenflaska för barn premium

Ålder: Inte för de minsta Material: rostfritt stål Modell: termos Sugrör: ja Volym: 400 ml

Vattenflaska barn

Denna både stilrena och söta vattenflaska i rostfritt stål och termosmodell från BabyLivia är perfekt för både varma sommardagar och kalla vinterutflykter. Denna termos kan alltså användas både för varma och kalla drycker. Varm vätska hålls varm ca 12 timmar och kall vätska hålls kall ca 24 timmar. 

Pipen på flaskan är tillverkad i solid plast och går att öppna och stänga lätt som en plätt. Det finns även ett tillhörande sugrör som kan fällas ut vid behov. Vi utser den till bästa vattenflaskan för barn i premiumklassen eftersom den har ett sött och snyggt motiv på ett gulligt får och för att den är väldigt multifunktionell. Kan användas vid många olika tillfällen och väderlekar.

Det smidiga handtaget gör att man kan hänga flaskan på olika platser eller hålla i den enkelt medan man dricker. De allra minsta barnen kan inte använda denna vattanflaska, men från 3 år och uppåt fungerar den utmärkt. 

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Nûby Dricksflaska med Sugrör - bästa vattenflaskan för barn mellan

Ålder: för de minsta Material: säker plast Modell: vattenflaska Sugrör: ja Volym: 360 ml

Vattenflaska barn

De allra minsta vill gärna ha något färgglatt och skönt att hålla i. Denna söta och användbara vattenflaska från Nûby är precis vad din lille behöver när hen är en liten knott som ska lära sig dricka själv. 

I den mjuka pipen med lock finns ett inbyggt sugrör som fälls in och ut när man öppnar locket. När barnet druckit färdigt kan man bara stänga locket så att innehållet inte skvalpar ut om man är på utflykt till exempel. 

Flaskan är skön och ergonomisk att hålla i och ger ett stadigt glidsäkert grepp utan handtag. Vi utser den till bästa vattenflaskan för barn i mellanklassen eftersom den är både fin, enkel att hålla i och spillsäker när du stänger locket. Perfekt för resan! Inte nog med det. Flaskan kan också tvättas i dismaskin och värmas i micron. Hur smidigt är inte det?

Twistshake Mini Cup - bästa vattenflaska för barn budget

Ålder: för de minsta Material: säker plast Modell: vattenflaska Sugrör: nej Volym: 230 ml

Vattenflaska barn

När barnet ska lära sig dricka själv är det viktigt med en vattenflaska som har en väldigt mjuk pip och bra handtag som är mjuka att hålla i. Denna lilla Twistshake Mini Cup är bästa vattenflaska för barn i budgetklassen i vårt bäst i test. Den har precis detta – en supermjuk pip som inte skadar tandköttet, greppbara mjuka handtag och så är det även en vattenflaska för barn som är spillfri. Vilket ni garanterat kommer behöva.

Vill man ta bort ventilen för att få ett mer fritt flöde av vätska går det också bra. Något som vi gillar lite extra med den här modellen är att man kan lägga i färsk frukt och sedan skaka flaskan. På så sätt får barnet en god och nyttig fruktjuice att sippa på. Också mycket bra för utflykter och resor.

Andra testade vattenflaskor för barn

Om du känner att ingen av de vattenflaskor vi utsett till vinnare här ovan är rätt val för just ditt barn kan du även kolla in alla andra produkter vi tittat på i detta vattenflaska för barn bäst i test. 

Marcus & Marcus Pokey

Ålder: för de lite större Material: säker plast Modell: vattenflaska Sugrör: ja

Vattenflaska barn

När man vuxit till sig lite vill man inte längre dricka ur en “bebismugg”. Då blir det naturliga steget något i den här stilen. Vi älskar den här vattenflaskan för barn eftersom den har ett härligt kul motiv och ett lock som kan öppna med bara en knapptryckning! Inuti locket finns det ett sugrör. Tillverkad i helt giftfri plast och med rolig design som får dig att vilja dricka mer. Vilket är viktigt både på sommar och vinter!

Ledsen, vi saknar priset på denna vara just nu.

Skip Hop Zoo Flaska (Räv)

Ålder: för de lite större Material: säker plast Modell: vattenflaska Sugrör: ja

Denna charmiga vatttenflaska med rävmotiv passar lite äldre barn som ska lära sig dricka från en riktig flaska. Med den här modellen kommer hen att känna sig riktigt cool och modern. I locket finns ett sugrör som fälls ner när man stänger locket. På sidan hänger ett smidigt kardborreband så att man kan fästa flaskan på en vagn eller i skärpet till exempel. Hur smidigt som helst när man vill ha snabb tillgång!

Beckmann Flaska, Unicorn

Ålder: för de lite större Material: tritan (fri från BPA) Modell: vattenflaska Sugrör: nej

Vattenflaska för barn bäst i test

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Frågor och svar om vattenflaskor för barn

 • Pipmugg eller vanlig vattenflaska?

  När barnet är litet och ännu inte har börjat dricka själv är en mjuk pipmugg ett bra alternativ eftersom den är skonsam mot tandköttet och lätt att hålla i. Dessutom är det nästan omöjligt att spilla med en sådan vattenflaska. 

  Större barn vill gärna ha något lite mer "vuxet" i form av en vanlig vattenflaska. men den kan ha häftiga mönster, sugrör och lock samt ett band att hänga flaskan i till exempel. Perfekt för utflykter i närområdet. 

 • Hur rengör man en vattenflaska på bästa sätt?

  Att hålla en vattenflaska ren är enkelt. Många modeller kan man kasta in i diskmaskinen. men om det inte går fungerar det lika bra med handdisk och vanligt diskmedel. Ställ flaskan upp och ner så att allt vatten rinner ur och flaskan kan torka ordentligt. 

  Kom ihåg att alltid tvätta ur den inför varje användning eller efter. Du vill inte att bakterier ska bildas i flaskan, vilket är lätt hänt annars. En ren och fräsch vattenflaska är det bästa!

 • Vilken vattenflaska är bäst för barn som ska lära sig dricka själva?

  Barn som ska lära sig dricka själva behöver en spillfri vattenflaska för barn. Dessa har en extra mjuk pip som inte kan stöta emot tandkötet och skada det när barnet kastar in muggen i all hast mot munnen. Vi kan rekommendera Nûby Dricksflaska och Twistshake Mini Cup för den lille som ska börja dricka själv.

 • Vilken vattenflaska är bäst för större barn?

  För större barn passar det bra med lite olika modeller. Vissa har uppfällbart lock och sugrör medan andra har skruvkork. Låt barnet vara med och välja vilket mönster flaskan ska ha så att hen känner sig riktigt häftig sedan bland sina kompisar vid sandlådan. Vi kan rekommendera BabyLivia Termos, Muted Clay för den lite mer äventyrlige själen. I denna kan man ha både varm och kall dryck under flera timmar och den har ett roligt motiv.

Lämna en kommentar