Bästa vattentäta sneakers för barn 2024 – Håll barnens fötter torra 

Att välja de bästa vattentäta sneakers för barn kan vara svårt och därför har vi samlat de mest populära och de som blivit bäst i test i andra tester. Utifrån dessa har vi sen testat och utsett de höstskor som är bäst i test för oss. Kom ihåg att prioritera komfort, vattentäthet opch slittålighet när du köper sneakers. Då kommer dina barn vara redo att möta höstens väder med stil och torra fötter. 

Vi har utsett vinnarna utifrån dessa kriterier:

  • Vattentäthet
  • Slittålighet
  • Komfort

Vattentäta sneakers bäst i test

  1. Reima Wetter 2.0
  2. Reima Keveni Sneaker
  3. Viking Samuel Mid WP Jr
  4. Viking Cascade Mid III Sneakers
  5. Kavat Halland WP Sneakers
  6. Kavat Iggesund WP Skor
  7. Leaf Hamar WP Sneakers

Läs mer om de vattentäta sneakers vi utsett till bäst i test nedan. 


Bästa vattentäta sneakers

1. Reima Wetter 2.0 – Bästa vattentäta sneakers

Här har vi ett par vattentäta vår- och höstskor. Dessa skor är vattentäta och håller fötterna torra även under regniga höstdagar. Den robusta konstruktionen och högkvalitativa material ger kängorna en känsla av hållbarhet och och bra skydd. 

Dessa kängor är inte bara vattentäta utan också mycket bekväma att bära. De ger stöd och stabilitet för små fötter samtidigt som de erbjuder tillräckligt med flexibilitet för rörelsefrihet. Med Reima Wetter 2.0 kan barnen leka och utforska utomhus utan att behöva oroa sig för blöta fötter.

Dessa höga sneakers är snygg och passar perfekt för höstens alla äventyr. Den funktionella och tidlösa stilen gör att de passar bra till olika outfits. Med Reima Wetter 2.0 får du ett par skor med elastiska snören som gör det lätt för ditt barn att ta på sig och av skorna. Sulan är halksäker så den minskar risken för ditt barn att halka i höstregnet. 

Sammanfattningsvis är Reima Wetter 2.0 enastående höstskor för barn. Deras vattentäta egenskaper, hållbara konstruktion och höga komfortnivå gör dem till ett utmärkt val för alla föräldrar som söker högkvalitativa och pålitliga skor för sina små under höstens äventyr.

Med Reima Wetter får du ett par snygga, moderna och vattentäta höga sneakers som är perfekt för hösten. Detta är definitivt bland de bästa höstskorna för barn. 


2. Reima Keveni Sneaker – bästa vattentäta sneakers mellan

Reima Keveni Sneaker är ett utmärkt alternativ för aktiva barn under hösten. Dessa sneakers kombinerar stil med funktionalitet på ett bra sätt.

Keveni Sneaker har en modern och sportig design som passar perfekt för barn som älskar att röra på sig. Dessa sneakers är bekväma och sitter bra på fötterna. Skorna ger ett bra stöd och är perfekt för lek ute i alla väder. 

Reima är kända för sina högkvalitativa produkter, och deras höst sneakers är inget undantag. De är lätta för barnet att använda med ett kardborreband för att stänga igen sneakers. Skorna är vattentäta och bekväma. 

För föräldrar som letar efter vattentäta höstsneakers som kombinerar stil, komfort och hållbarhet är Reima Keveni Sneaker ett bra alternativ. Reima Keveni Sneaker är bland de bästa höstsneakers för barn.


3. Viking Samuel Mid WP Jr

Här har du ett par riktigt snygga, tåliga och vattentäta höstsneakers. Detta är ett par lätta och tåliga sneakers som ditt barn kommer trivas i. Du får en robust sko som tål hårda tag och väder. 

Dessa sneakers från Viking är vattentäta och håller fötterna tora i regn och rusk. Skorna är mjuka, bekväma och följsamma för ditt barn. 

Skorna har kardborreband och är har en ovansida i mocka. De andas men är också slitstarka nog för att klara av mycket lek. Under har du en sula som har ett grövre mönster. Det hjälper till att ge ett bra grepp när ditt barn är ute och leker. 

Detta är ett par riktigt bra vattentäta sneakers för hösten som har en fin design, håller vätan ute och är bekväma för barnen. 


4. Viking Cascade Mid III Sneakers

Viking Cascade Mid III goretex sneakers håller hög kvalitet med en grov gummisula. Sulan gör att barnet får ett bra och pålitligt grepp på olika underlag och så även i regn. Du knäpper skon med kardborreband vilket gör det lätt för ditt barn att använda. 

Cascade Mid III är utrustad med en GORE-TEX-membran som gör dem vattentäta och samtidigt andningsbara.Dessa vattentäta skor för barn är också stabila utan att kännas klumpiga. Dessa sneakers passa för både höst och vår under regniga dagar. De är inte såg höga så det finns en risk att vatten kommer in om ditt barn hoppar i vattenpölar men det är lika för alla skor som inte är lika höga som gummistövlar.

Priset är lite högre än för konkurrenterna men med en bra kvalitet, goretex och är en favorit bland många barn som testat skorna så är detta en av våra favoriter. Viking Cascade Mid III Sneakers är definitivt bland de bästa sneakers för barn.


5. Kavat Halland WP Sneakers

Kavats Halland vattentäta sneakers är ett snyggt och slitstarkt val för ditt barns fötter. Denna klassiker bland barnskor kombinerar stil med hållbarhet och funktionalitet.Skorna har kardborreband vilket gör det lätt för barnen att ta på och av dem för ditt barn.

Skorna kan upplevas lite hårda i början men mjuknar snabbt under användning och blir bara bekvämare över tid. Skorna är förstärkta vid tårna och även längs kanterna av skorna. Det gör att de håller bättre över tid oavsett om de släpar fötterna i marken eller skrapar dem under lekarna. 

Dessa sneakers är vattentäta men är inte gjorda för att användas ute i ösregnet. Då är det bättre att kanske satsa på ett par allvädersstövlar som håller för hela året. 


6. Kavat Iggesund WP Skor

Kavat beskriver Iggesund WP som den optimala skon för höstens äventyr och lekar, och vi håller med. Den är tillverkad delvis av återvunnen textil och nylon och är både miljövänlig och slitstark för ditt barn. Den har både tejpade sömmar och är vattentäta höstskor, perfekt för regniga dagar. 

Skorna har en vid öppning kombinerat med en praktisk kardborreknäppning. Barnet kan därför lätt ta på sig och av sig skon. Skon är textilfodrad, vilket ger extra komfort och värme under kallare dagar. Dessutom är förstärkningen vid tån och hälen en bra grej som gör att skorna blir lite mer slitstarka vid lek. 

Yttersulan skapar ett bra grepp på våta ytor samtidigt som den är lätt och stötdämpande. Ett plus är att skon kan tvättas i tvättmaskin, vilket underlättar för föräldrar efter en dag i leriga pölar.

Vi upplever att skon är lite trång så är du mellan två storlekar, ta den som är större så borde du klara dig bra. Skorna passar bra för både vår och höst när det inte är så varmt eller för kallt. 

Kavat Iggesund WP lever upp till sitt rykte som en pålitlig höstsko. Den kombinerar funktion med komfort och stil. Som förälder kan jag med säkerhet säga att dessa skor är ett bra val för barn som behöver något slitstarkt, bekvämt och stilsäkert för barnens lekar. 


7. Leaf Hamar WP Sneakers

Detta är ett par praktiska vattentäta sneakers för barn som är perfekt för vårens och höstens äventyr. Med Leafs vattentäta sneakers får du en sportig modell som du knäpper med kardborreband. De är förstärkta vid tårna och hälsen för att att skorna ska hålla längre. 

Du får ett par bekväma sneakers som är lätta att röra sig i och gör det enkelt för dem att leka och vara med i aktiviteter. 

Skorna har en bra kvalitet och är konstruerade för att klara höstens utmaningar och är redo för alla typer av äventyr.


Vanliga frågor om vattentäta sneakers

Vilket material är bäst för höstskor?

Läder och syntetiska material som Gore-Tex är bra och populära val eftersom de erbjuder både vattentäthet och andningsförmåga.

Kan jag tvätta sneakers i tvättmaskin?

Det beror på materialet. Vissa skor kan maskintvättas, medan andra bör rengöras för hand. Se gärna information för respektive sneaker för att se vilka som kan maskintvättas. 

Vilken storlek ska man välja på vattentäta barnskor?

Välj skor som är runt 1,5-2 cm längre än ditt barns fot. Tillverkare skriver ofta ut en längdtabell för sina skor. Det stämmer inte riktigt alltid så se till att dubbelkolla storleken. 

Är vattentäta barnskor samma som gummistövlar?

Nej, även om vattentäta skor och gummistövlar har vattentäthet gemensamt så är det olika saker. Vattentäta sneakers eller skor är ofta vattentäta upp till en viss grad medan gummistövlar är i galon och är helt vattentäta. Vattentäta skor har däremot flera andra bra egenskaper, som att de ofta andas. 

När behövs vattentäta skor för barn?

Vattentäta sneakers kan egentligen användas när som helst. Men de passar bäst under våren och hösten när det är mer blött och regnigt ute. 

Köpguide – Välj rätt vattentäta skor & sneakers för barn

Det finns två saker som är väldigt viktiga att titta på när du ska köpa nya vattentäta skor till ditt barn. 

Vattentålighet

Hur vattentäta skorna är såklart det viktigaste när du ska köpa vattentäta skor. Se över hur vattentäta skorna är och om de har tejpade sömmar. Har de det är det ett stort plus för det betyder att de håller ute vatten bättre. 

Vissa vattentäta skor har gore tex och det är ett vattentätt embran. Det betyder att det är vattentätt och att det andas. Så den blockerar fukt från att komma in men släpper igenom fukt inifrån skon. Det gör att det inte blir svettigt för dina barns fötter. 

Slitstyrka

Många skor har förstärkning på tårna och vissa har även på hälar. Det du helst vill ha är ett par skor som har förstärkning på tårna och runt skon. Det gör att skorna blir mer slittåliga även under mer aktiva lekar. 

Materialval

De bästa höstskorna för barn är tillverkade av material som är både vattentäta och andningsbara. Läder och syntetiska material som Gore-Tex är populära val eftersom de erbjuder både vattentäthet och andningsförmåga.

Skötselråd för höstskor för barn

För att dina barns höstskor ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att ta hand om dem ordentligt.

Rengör skorna regelbundet

Använd en mjuk borste eller en fuktig trasa för att rengöra skorna efter varje användning.

Använd impregneringsspray

En impregneringsspray hjälper till att skydda skorna från fukt och smuts.

Förvara skorna på en torr plats

Förvara skorna på en torr plats för att förhindra att det bildas mögel i skorna. De får inte ligga blöta eller fuktiga för länge för då kan det bildas mögel i skorna. 

Lämna en kommentar