Gravid i vecka 2

Början på din graviditet börjar här. Vi på Barnguiden har satt ihop en guide där du kan se graviditeten vecka för vecka och vi hoppas att den kommer hjälpa dig under just din graviditet.

Vi hoppas du får en fin graviditet och verkligen får njuta av denna fina tid.

Gravid vecka 2 fakta:

  • Vilken trimester är du i? Första trimestern
  • Hur många veckor är det kvar? 38 veckor

Allt du behöver veta om att vara gravid i vecka 2

Egentligen är du fortfarande inte gravid. Det låter konstigt men det är för att, som vi skrev under vecka 1, att graviditeten räknas från senaste mensens första dag. Alltså sista mensen innan ägget befruktades.

Däremot är det under denna veckan som du kanske blir med barn. Under slutet av denna veckan är då spermier kan nå det släppta ägget. Vill du maximera dina chanser till att bli gravid så är det under denna veckan ni ska försöka.

Spermierna kan leva några dagar och de kan nå fram till ägget inom minuter eller så tar det några dagar. Vissa mammor säger att de kände när sädescellen nådde ägget. Den största majoriteten känner däremot ingenting och vet inte att de är gravida förrän graviditetstestet visar positivt.

Det tar mellan tre till fem dagar innan några tecken på en graviditet visas.

För att veta när ni har störst sannolikhet för att bli gravid kan du använda ett ägglossningstest.

Gravid vecka 2 – Ägget släpps

Under denna veckan släpps ägget och vill du öka chanserna för att bli gravid är det nu ni ska försöka. Har ni sex varannan dag ökar sannolikheten för att ägget ska befruktas. Spermier kan nämligen leva i några dagar och finns det alltid spermier redo att möta ägget ökar givetvis chanserna till att bli gravid.

Under denna tid är det många kvinnor som upplever att de får en ökad sexlust. Det är kroppen som signalerar att kvinnan nu kan bli gravid.

Tyvärr är det inte alltid så enkelt att spermierna lyckas befrukta ägget vid första försöket. I genomsnitt tar det sju månader att bli gravid. För vissa går det snabbare och för andra kan det dröja år. Ha tålamod och tänk positivt. Stress är inte bra för fertiliteten.

Gravid vecka 2 din kropp och foster

Eftersom du fortfarande inte är gravid under denna veckan kommer du må ungefär som vanligt. Vanliga symptom är såna som du förmodligen brukar känna inför ägglossningen.

En genomsnittlig menscykel är på 28 dagar och då kommer ägglossningen ske i slutet av vecka 2.

Vanliga symptom när du är gravid i vecka 2

Det finns vissa väldigt tidiga tecken som kan visa att du är gravid. Håll lite utkik efter dessa gravidtecken:

  • Metallsmak i munnen
  • Ökad törst
  • Illamående
  • Trötthet
  • Förändringar i brösten

Dessa kommer förmodligen först i slutet av vecka 2 men bara för att du inte känner av detta betyder det inte att du inte är gravid och vice versa.

Lämna en kommentar