Om oss

Barnguiden.nu är en webbplats för föräldrar som söker efter nya produkter till sina barn, letar efter resmål och aktiviteter runtom i Sverige och även informationsartiklar så som vad du behöver när ditt barn börjar förskolan. 

Barnguiden skapades med ett enda uppdrag: att hjälpa föräldrar att göra bättre val!

Det gör vi genom att arbeta med riktiga tester, i samarbete med resmål och experter inom branschen. Vi testar, granskar och får även feedback på produkter vi skriver om. 

Målet: Att bli Sveriges största föräldrasajt med fokus på tester, guider och intressanta artiklar. 

Vi som skriver har olika yrkesroller och bakgrund men det som är gemensamt är att vi alla har samma uppdrag. Det är att hjälpa föräldrar med att göra smarta produktval. 

Du kan lita på våra recensioner eftersom våra produkttester och rekommendationer är oberoende och opartiska. Vi tar emot annonser och kan också tjäna en affiliateprovision på produkter men detta påverkar inte våra rekommendationer. 

Vi är ett litet team som älskar det vi gör och vi hoppas att ni också gör det.

Vårt team

Joakim är en av papporna (grundarna) bakom Barnguiden. Med en bakgrund inom medievetenskap har han arbetat som reporter, kommunikatör och marknadsförare i en mängd olika branscher – alltid med ett nyfiket sinne och orädd inställning. 

Han beskrivs också som nördig, men det är bara ett bevis på hans kärlek till att lära sig nya saker.

När han inte tillbringar tid med sina barn eller utforskar nya idéer kan du hitta honom planerades en resa (gärna flera år i förväg) eller funderandes på om de inte ska skaffa hund ändå. 

Joakim är ansvarig för samarbeten, tester och kommunikation.

Sofie är den andra medgrundaren av Barnguiden. Hon har en lång erfarenhet av att arbeta med barn med särskilda behov från sin tid i skolvärlden.

För närvarande arbetar hon med att stödja chefer inom förskolevärlden och använder sina kreativa färdigheter för att hjälpa dem att bli mer produktiva.

Sofie är rastlös och noggrann och söker alltid efter nya sätt att förbättra sig själv och sin omgivning. När hon inte tillbringar tid med sina barn eller hittar på nya pyssel hittar du henne på gymmet eller skrattandes med sina vänner. 

Sofie är ansvarig för ekonomi, organisation och korrektur.