Present till babyshower – 22 presenttips

När det gäller babyshower finns det så många olika sätt att fira att ett nytt liv har kommit till världen eller är på väg. Och en av de viktigaste delarna av en babyshower är naturligtvis att hitta den perfekta presenten till de blivande föräldrarna.

Om du letar efter lite inspiration har vi samlat följande idéer för present till babyshower. Det finns säkert något som är en perfekt present till alla blivande föräldrar, från det traditionella till det unika.

Present till babyshower

Att köpa en present till blivande mamman och kommande barnet är något som ofta är fyllt av glädje och spänning. Det finns så mycket roligt och fint att köpa till barnet och mamman men det som ställer till det är att det oftast är en överraskning för den blivande mamman. Det gör att du inte kan fråga vad hon önskar sig. Därför har vi samlat klassiska, och mest populäraste presenterna i listor här nedan.

Några av de mest klassiska och populäraste presenterna till babyshower är:

 • Personliga presenter
 • Blöjtårta
 • Startkit till bebisen – kläder, tvättlappar och så vidare
 • Barnservis
 • Babyleksaker
 • Barnkläder

Present för första barnet

Det är lättast att köpa en present till en blivande förälder då de oftast inte har något sedan tidigare. Det gör att du har lite större urval av saker föräldrarna och barnet kan behöva. Bra tips på presenter och som behövs är bland annat nappflaskor, tvättlappar, leksaker, blöjor och ja ännnu mer.

Present till omföderska

Här är det lite svårare då de oftast har det mesta som kan behövas till barnet. Därför är vårt tips att satsa på saker som är engångsartiklar eller en personlig present som de förmodligen behöver och / eller inte har. Tips på bra saker är blöjor och hygienartiklar till bebisen.

Du kan också göra något personligt för henne som att bjuda ut henne på middag, bjuda på en skön massage efter att hon fött eller en gravidmassage. Något som en gravidkropp förmodligen uppskattar.

Blöjtårta som present

Du kommer aldrig komma till en babyshower där det inte finns en blöjtårta. Tårtan består av flera olika presenter där en person eller alla har gått ihop för att skapa en rolig present med lite allt möjligt i. I tårtan är det lämpligt att lägga blöjor, tvättservetter, nappar, snuttefilt, bitring och gosedjur.

Lista på presenter till babyshower

Här nedan har vi samlat våra bästa och mest populära presenter för en babyshower. Presenterna är i alla möjliga prisklasser och har en bra mix för att du ska kunna hitta den perfekta presenten till den blivande mamman.

22 tips på presenter till babyshower

 1. Babyfilt
  Är en klassisk present som utan tvekan kommer att användas och älskas av det nya barnet. Det finns så många olika typer och stilar av babyfiltar, så hittar du säkert en som föräldrarna älskar. Finns även fina personliga filtar här.
 2. En minnesbok / barnbok
  Är ett vackert sätt att minnas den nya ankomsten. Denna tidlösa gåva kan fyllas med minnen, foton och tankar från de blivande föräldrarna om barnets första år. Fina minnesböcker finns på jollyroom.
 3. En bärsele är ett måste för alla föräldrar.
  Det gör det möjligt för dem att hålla barnet nära och samtidigt ha händerna fria för att göra andra saker. Titta på bra bärselar här.
 4. En uppsättning babykläder
  Är alltid en välkommen gåva till nya föräldrar. De kommer att uppskatta att ha några extra kläder för de första veckorna.
 5. Badprodukter för bebisar
  Det är en bra present till nya föräldrar. De kommer att uppskatta att ha alla såna praktiska saker på plats för att slippa tänka på det sen. Du kan köpa badrock, hygienprodukter, badbalja.
 6. Gravid och / eller amningskudde.
  Detta är en produkt som verkligen kommer underlätta för den blivande föräldern. Köp gärna en kombinerad så kan de använda den längre. Du hittar tips på gravid- och amningskuddar i vårt test.
 7. Sängkläder till spjälsängen
  Köp gärna något i neutral stil då det är svårt att veta vad som tycks om och inte. Det behövs också många omgångar med sängkläder med dregel, kräk och någon olycka då och då. Du hittar fina sängkläder på Babyland.
 8. Skötväska
  Ett måste för den blivande föräldern. Här förvaras blöjor, extrakläder, nappar, nappflaskor och mycket mer. Det här är väskan som alltid är med. Du hittar fina och bra skötväskor i detta test.
 9. Avgjutningssats
  Det går att köpa kit för att antingen gjuta av magen eller för att gjuta barnets hand/fot när de är födda. Det är en klassisk och uppskattad present.
 10. Lära gå vagn
  Tiden går fort när man har en nyfödd bebis och vips så ska de börja träna på att gå. Kika på klassiska och fina lära gå vagnar på denna sida.
 11. Sparbössa
  Här kan du bidra med barnets första sparkapital som kan lägga grunden till något stort. Söta spargrisar hittar du bland annat på babyland.
 12. En mjukisdjur är ett måste för varje barn
  Den blir snabbt deras bästa vän och tröst. Här hittar du ett bra utbud av söta, krambara och säkra mjukdjur
 13. En nappklämma med nappar och nappflaskor
  Är bra att ha när barnet börjar använda en napp och nappflaskor är alltid bra att ha.
 14. Babysitter / Babygym
  Låter barnet aktivera sig och lära sig saker från att barnet är litet. Kika mer på babysitter här och på söta babygym här.
 15. Barnservis
  En klassisk present till en babyshower. Det finns många olika serviser att välja på här.
 16. Spabehandling till blivande mamman
  Som nybliven mamma är det lätt att bli trött och sliten. Bjud mamman på en spabehandling som en skön avkoppling.
 17. Barntavla
  Det finns massor av roliga barntavlor, vissa med mer personliga motiv och andra mer generella.
 18. Amningstoppar
  När du ammar kommer det alltid komma mjölk, dregel och även kräk på amningslinnet. Här finns det ett stort behov.
 19. Barnbok
  Det finns barnböcker och det finns böcker om barn. Tips är att köpa en bok om barn som är lätt att vända sig till. Kika gärna på Stora boken om barn. Andra liknande böcker hittar du här.
 20. Hudvårdskit
  Behövs alltid för en mamma med förmodad sömnbrist.
 21. Babyvakt
  Detta är ett måste i alla hem med nyfödda för att ha koll på bebisen.
 22. Barnböcker
  Hitta roliga böcker för föräldrarna att läsa för den blivande bebisen när hen väl kommit till världen.

Det finns inte en självklar present till en babyshower. Allting beror på vad föräldrarna tycker om, vad de har behov av, vilken smak, stil och intresse de har. Det är därför vi samlat så många olika tips på presenter till en babyshower. Förhoppningsvis har du hittat den perfekta presenten som gör de blivande föräldrarna glada och lyckliga.

Lämna en kommentar