Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Specifikationer:
Typ av bilbarnstol: bakåtvänd Förankringsmetod: trepunktsbälte PLUS-test godkänd: Ja Viktkapacitet: 25kg Förlängningsbart rygg-/nackstöd: Ja, nackstöd Viloläge: Ja, 5 lägen Kan fällas under färd: nej Vikt: 11,4kg Höjd sittyta till högsta kant: 62cm Bredd: 44cm Bältesupphängning: nej Mått: 62x44x56cm ISOFix: Nej 

Axkid Minikid kommer göra sig perfekt för dig som vill investera i en trygg, säker och bekväm bilstol som kan användas länge. Tack vare att denna stol kan justeras rätt rejält på flera olika ställen är det väldigt smidig att anpassa efter barnets storlek och ålder, såväl för stora som små. Barnet sitter väldigt bekvämt samtidigt som stolen är behaglig att hantera.

 

Fördelar:

 • Rymlig och lite längre modell för långa barn
 • Kommer med uttagbar babykudde för extra stöd
 • Kompakt men generöst tilltagen på flera sätt
 • Får plats i alla bilar utan problem
 • Självåtdragande förankringsband och långt stödben
 • Smidig att montera och få till rätt placering
 • Sele och nackstöd anpassas automatiskt efter barnet
 • Tjockt, ombonat nackstöd som kan justeras i 7 lägen
 • Fem lutningslägen 
 • ASIP system för extra skydd
 • Lång användningstid och hållbarhet

Nackdelar:

 • Något dyr
 • Tung och rätt bred 
 • Kan inte fällas under färd
 • Inte möjlig att montera med bas

För vem passar Axkid Minikid?

Vi skulle säga att denna barnstol från Axkid passar som allra bäst för dig som har flera barn i olika åldrar, och som därmed vill kunna använda en och samma barnstol till alla. Tack vare många justerbara lägen, praktisk hantering, generös längd och lång hållbarhet kommer denna stol kunna användas i flera år framöver – bara det är värt en investering.

Stolen levereras även med en uttagbar babydyna för att möjliggöra högsta komfort och bästa passform för de mindre barnen. Oavsett om du har ett barn som ofta sover och vilar, eller om barnet är vaket kan den anpassas för att vara så säker och trygg som möjligt. 

Samtidigt är det här en bilstol som passar bra då ni ofta är i behov av att flytta stolen mellan olika bilar, eller då ni hela tiden måste montera den och ta ur den. Trots att montering sker med bilens bälte upplevs det som smidigt och behändigt i och med stolens självåtdragande förankringsband. Den är däremot något tyngre än vanligt. 

Men, på så sätt kan ni vara säkra på att stolen står stadigt på sin plats utan att installationen tar onödigt lång tid. Oavsett om ni har en stor eller liten bil kommer denna barnstol funka riktigt bra då den upplevs som kompakt men samtidigt rymlig och bekväm i och med de flertalet lutningslägen som finns. Dock är den lite dyrare än andra modeller. 

Hur lätt är Axkid Minikid att montera i bilen?

Som vi precis var inne på är Axkid Minikid en bilstol som är väldigt lätt och smidig att montera i bilen. Trots att den monteras med bilens trepunktsbälte, och alltså inte med en bas eller liknande, går det snabbt och känns behändigt. 

Detta beror till stor del att stolen kommer med självåtdragande förankringsband som helt enkelt sköter installation på egen hand, där du uppnår perfekt stadga och passform på ett kick. Även stödbenet är lätt att justera och ställa in efter placering och barnets storlek – detta sträcks enkelt ut med en knapp. 

Hur installerar du Axkid Minikid i bilen?

För att installera Axkid Minikid i din bil börjar du med att placera stolen där du vill att den ska stå. Sen drar du genom bilens trepunktsbälte i de fästen som finns. Bältet sitter tryggt och stabilt på sin plats utan risk för att barnet skadas eller kommer i kläm. 

För att få extra stadga och öka säkerheten under färd tar du sen hjälp av de tillhörande förankringsbanden – dessa dras dock åt av sig själv och är därmed inget du behöver ägna särskilt mycket tid på. Med andra ord är det som krävs att du ”vickar” på stolen för att den ska sätta sig på plats. 

Med dessa band hålls stolen verkligen fast ordentligt utan risk för att tappa sitt grepp eller vingla omkring, och det är även lättare att installera den rätt. Dra ut stödbenet med hjälp av knappen för att få till rätt vinkel och för att ge lite extra benutrymme. Sen är det färdigt!

För vilka åldrar passar Axkid Minikid för?

Axkid Minikid är anpassad för att användas av barn som väger upp till 25kg, det vill säga då de är mellan 5-6 år. I och med att denna modell är bakåtvänd kan den däremot användas från det att barnet är runt 9 månader tills det att barnet växt ur stolen och inte väger mer än 25kg. Många justerbara delar gör det möjligt att använda stolen länge, och för flera barn!

Hur sätter du fast barnet i Axkid Minikid?

Barnet sätts fast i bilstolen med hjälp av den justerbara säkerhetsselen. I denna uppdaterade modell har selen ett bättre lås och en överlag mer behändig utformning som underlättar användning på ett säkert sätt. Selen är vadderad och mycket bekväm. 

Tack vare att selen både dras över barnets axlar och mellan grenen kan du känna dig trygg med att selen håller barnet på plats oavsett läge. 

En väldigt smart funktion som sticker ut lite extra här är dock att selen automatiskt anpassas sig efter barnets längd och storlek, det tillsammans med nackstödet. På så sätt är det väldigt smidigt att få till bästa möjliga passform för ökad säkerhet och komfort. 

Känns Axkid Minikid stabil och säker?

Ja, det tycker vi verkligen att den gör! Här finns det väldigt många egenskaper, funktioner och detaljer som bidrar till att stolen både är väldigt säker och trygg. 

En av de absolut främsta egenskaperna för detta är just det faktum att bilstolen har självåtdragande förankringsband – med dem står stolen på rätt plats, väldigt stadigt och riskerar inte att glida runt. Stolen i sig är också rejäl och bred för ökad stabilitet, där montering med trepunktsbälte och extra stödben även bidrar till det.

Sen kommer denna bilstol också med en mycket unik funktion som innebär att såväl sele som nackstöd automatiskt anpassar sig efter barnets storlek och längd. Med andra ord kan du få till rätt passform utan problem, som i sin tur bidrar till ökad säkerhet och komfort. 

Selen är också vadderad, och nackstödet är extra tjockt för att ge en mer ombonad och trygg känsla. Det finns hela 7 justeringslägen för nackstödet, och 5 lutningslägen. Stolen är också väldigt lång för att ge plats åt de större barnen, men kan samtidigt användas med tillhörande babydyna för att även de mindre barnen ska sitta bra. 

Ytterligare en egenskap som bidrar till att denna stol känns väldigt säker är dess sidokrockssystem ASIP. Vid eventuell sidokollision ser detta system till att barnet skyddas så bra som det bara går, där även nackstöd och sele hjälper till. Sist men inte minst är stolen Roll-over- och plustest godkänd!

Finns det flera vilolägen för Axkid Minikid?

Ja. Vid användning av Axkid Minikid kan du välja att justera ryggstödet i hela 5 olika lutningslägen, allt för att ni ska hitta den lutning som passar bäst för såväl barnets ålder som behov och humör. Dessa är smidiga att justera och möjliggör även att barnet kan sitta i en bakåtvänd stol något längre. 

Hur bekväm är Axkid Minikid för barnet?

Vi skulle utan tvekan säga att denna bilbarnstol är otroligt bekväm för barnet! Till att börja med är stolen utformad med ett lite extra långt ryggstöd för att även äldre och lite längre barn ska kunna sitta tryggt, säkert och bekvämt i bilen. Med den uttagbara babydynan är det även möjligt för de allra minsta att sitta bra och säkert. 

Den stadiga konstruktionen och det självåtdragande förankringsbanden ser till att placering både blir skön och rätt efter barnets storlek. Tack vare att bilstolens sele och nackstöd automatiskt dras åt när du drar åt bältet anpassas denna efter barnet i fråga. Selen är även vadderad och nackstödet extra tjockt och ombonat för ökad komfort. 

Beroende på barnets längd kan även nackstödet justeras i hela 7 lägen. Bilstolen kan också ändras i fem olika lutningslägen för att ge bästa passform och bekvämlighet baserat på barnets behov. I och med det extra stödbenet kan du också få till en riktigt bra vinkel. Kort sagt en riktigt bra, stadig och bekväm bilstol för alla barn! 

Kan du ta av sitstyget och tvätta på Axkid Minikid?

Ja, klädseln är möjliga att avlägsna på Axkid Minikid. Kläderna kan sen tvättas i maskin då du vill hålla stolen ren och fräsch. I och med att tygerna även är rätt flexibla känns det smidigt att såväl dra av dem som att sätta på dem igen.