Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Test axkid one

Sammanfattning av recension av Axkid ONE:

Typ av bilbarnstol: Bakåtvänd Förankringsmetod: ISOFIX PLUS-test godkänd: Ja Viktkapacitet: 23 kg Förlängningsbart rygg-/nackstöd: Ja Viloläge: Ja Kan fällas under färd: Ja Vikt: 10 kg Höjd sittyta till högsta kant: 76 cm Bredd: 44 cm Bältesupphängning: Nej Mått: 44 x 82 x 54 cm ISOFix: Ja

Axkid ONE är en bilbarnstol för barn mellan 0-7 års ålder eller maxvikt 23 kg. Det gör att du kan använda den väldigt länge, en stor fördel enligt oss. 

Axkid ONE har ett otroligt benutrymme och är lätt att justera och ändra inställningar på. Detta är en stabil och säker bilbarnstol som är väl värd sitt pris. Godkänd enligt I-Size och plustestad upp till 125 cm. 

Vi har testat många bilbarnstolar och vi kan ärligt talat säga att detta är den bästa bilbarnstolen som testats. Den har också vunnit pris som årets babyprodukt Säkerhet och Årets babyprodukt 2020. Stark rekommendation!

Axkid one bäst i test

Fördelar:

Nackdelar:

För vem passar Axkid ONE?

Frågar du oss skulle vi säga att denna modell av bilbarnstol passar perfekt för er som vill ha möjligheten att använda en och samma bilstol under en väldigt lång tid framöver. Känner ni att det finns en slant över kommer alltså denna vara värd en investering, trots att den kostar mer.

För när du väl köpt denna bilstol finns det ingen tvekan om att den kan användas om och om igen. Stolen är godkänd att användas av barn som väger ändå upp till 23kg, vilket innebär att den kan användas väldigt mycket längre än många andra. Även äldre och lite större barn får gott om plats. 

Samtidigt kan du känna dig säker med att även de mindre barnen (från cirka 9 månader, vissa kan börja sitta i den redan från 6 månader) åker mycket säkert i denna – stolen kan enkelt justeras och anpassas efter behov. Tack vare det inbyggda ”Sleep-well” systemet kommer ditt barn sitt bekvämt även under längre bilturer, vilket gör denna modell till ett bra val om ni ofta åker långt. 

Med det praktiska installationssystemet isofix är det väldigt smidigt att såväl installera som ta ur stolen i bilen. Du får direkt in den på sin rätta plats för trygg användning, och är smidig att hantera – bra för er som reser eller byter bil ofta. Att använda denna i varma klimat är inte heller ett problem då stolen har ett ventilationssystem. 

Hur lätt är Axkid ONE att montera i bilen?

Axkid ONE är enligt oss en av de mest smidiga bilbarnstolarna, om inte den smidigaste, vi stött på när det kommer till montering. 

Den självåtdragande antirotationsbågen visar tydligt när stolen har hamnat rätt kontra fel, så att du har möjlighet att justera vid behov. I och med att stolen monteras som på ett par skenor är det också väldigt smidigt att skjuta fram eller bak stolen för att luta den, skapa bättre vinkel eller ge mer benutrymme. 

Inför testet tvivlade vi på marknadsföringen om att det tar 30 sekunder att montera bilbarnstolen. Speciellt för någon som aldrig monterat en bilbarnstol tidigare. Här får vi be om ursäkt direkt för det är så enkelt att det är löjligt. Ingen som testat stolen har varit med om en bilbarnstol som varit så enkel att montera som denna. 

Hur installerar du Axkid ONE i bilen?

Steg för steg montering av Axkid ONE:

1. Innan du sätter in den i bilen, fäll ner stödbenet så det är åt rätt håll.

2. Sätt in bilbarnstolen i bilen och lås den med ISOFIX. Du ska höra klicket när den låser fast och du ser också att isofixmarkörerna blir gröna när det är korrekt.

3. Dra åt antirotationsbågen tills du hör ett tydligt klick. 

4. Dra ner stödbenet till rätt längd. 

5. Montera sidokrockskyddet på sidan mot dörren. 

6. Ställ in önskad vinkel efter ditt barns längd på Axkid One genom att använda ratten på framsidan av stolen och knappen på baksidan. Då drar du den till önskad position.

Klart!

För vilka åldrar passar Axkid ONE för?

I och med att Axkid ONE är plustestad och godkänd att användas av barn som väger upp till 23 kg innebär det att den är säker att användas av barn från cirka 9 månader upp till cirka 7 år. Men detta kan såklart variera beroende på hur ditt barn växer. 

Det viktiga är att barnet inte väger mer än rekommenderad maxvikt, samt att barnets längd inte överskrider bilstolens – godkänd längd är 125 cm.

Hur sätter du fast barnet i Axkid ONE?

För att fästa barnet på ett säkert och tryggt sätt i Axkid ONE använder du dig av den inbyggda fempunktsselen.  Du justerar den med en knapp under sitsen på höger sida om selen behöver förlängas. Behöver du spänna selen drar du bara i remmen fram på stolen så spänns selen. 

Du kan enkelt justera efter ditt barns längd och lutning för att passa ditt barn. Du justerar lutningen med en ratt du kan snurra på till önskad lutning. Du kan också ställa in sitsen efter ditt barns läng med en knapp i ryggen på stolen. Håll in och dra sedan stolen lätt på skenan den sitter fast i. Otroligt smidigt och lätt att justera tycker vi. Det går inte misslyckas.

Glöm inte att ställa in nackstödet så det passar ditt barns längd. Det finns markörer på båda sidor, dessa ska vara i höjd med barnets ögon. 

Selen är mjukt vadderad och har också som en gummibeklädd insida som gör att den inte glider av barnet lika lätt. 

Känns Axkid ONE stabil och säker?

Ja, det tycker vi verkligen att den gör! Axkid ONE är enligt oss en av de mest säkra, och stabila, bilstolarna på marknaden. Det inte minst på grund av att den är såväl godkänd som plustestad för att användas av barn från 9 månader upp till 23 kg (eller 125 cm) – så länge du följer detta kan du känna dig trygg under användning, för alla åldrar. 

Axkid ONE monteras också med isofix, vilket innebär att stolen i sig står väldigt stadigt och säkert på din plats. Bilstolen är svår att rubba, och stolens robusta konstruktion ser till att den står extra bra. Med en självåtdragande antirotationsbåge är det svårt att ställa den på fel plats.

Hela stolen har också ett skyddande, tåligt skal i aluminium och stål, det för att vid möjlig kollision ge extra skydd. I kombination med ett sidokrocksskydd och dess chockabsorberande design sitter barnet tryggt oavsett vad som händer. 

Med den steglösa lutningen och enkelt justerbara vinklar är det lätt för dig att få till den optimala passformen för att barnet både ska sitta skönt och säkert på sin plats, oavsett ålder. Det justerbara nackstödet kan ändras i 12 lägen för att bäst passa ditt barns längd så det är tryggt och bekvämt. Riktigt säker och stadig!

Hur säker är axkid one

Finns det flera vilolägen för Axkid ONE?

Ja, i Axkid ONE är det möjligt att justera ryggstödet i en steglös lutning. Det tack vare det inbyggda Sleep-well systemet som även ser till att stolens lutning kan justeras efter installation och montering. Du justerar enkelt lutningen genom att snurra en ratt/vred i fram på bilbarnstolen.

Du kan i princip få till vilken lutning du än önskar, även vad gäller passform i nackstödet. Att justera läget är inte svårt då stolen kan skjutas framåt och bakåt på sina skenor bara med en hand. Du kan alltså ändra lutning och position för att maximera utrymme, läge och komfort!

Vilolägen axkid one

Hur bekväm är bilbarnstolen för barnet?

När det kommer till komfort för barnet finns det verkligen inte mycket att klaga på här! Axkid ONE är båda rymlig, ger gott om benutrymme, har generös lutning och kommer med ett justerbart nackstöd.  Sitsen är mjukt vadderad och gör att även långa bilresor blir bekväma.

Denna barnstol kan alltså utan problem användas väldigt länge utan att bli varken obekväm eller osäker. Med den insatsdyna som ingår är det inte heller svårt att få till en bra position för de mindre barnen, så att de sitter bra och bekvämt. 

Det behagliga sleep-well systemet är det som möjliggör steglös lutning efter den position som barnet önskar och som passar dess humör. Tack vare att ramen är speciellt utformad är det även lätt för barnet att ta sig i och ur stolen på egen hand, något som ökar komforten lite extra.

Även stolens fempunktssele är bekvämt vadderad. Den sitter bra men säkert. Utöver allt ovan är denna bilstol från Axkid utformad med ett ventilationssystem i sätet för varmare dagar. 

På så sätt kan bilstolen användas i alla temperaturer utan att bli för varmt eller svettigt. 

Kan du ta av sitstyget och tvätta på Axkid ONE?

Ja, klädseln på stolen kan tas av och tvättas i maskin vid behov. Kör den på handtvätt. Det är lätt att både ta av och sätta på tyget.