Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Typ av bilbarnstol: bakåtvänd Förankringsmetod: trepunktsbälte PLUS-test godkänd: Viktkapacitet: 25kg Förlängningsbart rygg-/nackstöd: Ja, nackstöd Viloläge: ja Kan fällas under färd: nej Vikt: 9,6kg Höjd sittyta till högsta kant: 61cm Bredd: 44cm Bältesupphängning: nej Mått: 61x44x56cm ISOFix: nej

Test av axkid wolmax

Sammanfattning av recension av Axkid Wolmax:

Vi kan varmt rekommendera dig att köpa denna bilstol, Axkid Wolmax, om du vill ha en kompakt och smidig bilstol som samtidigt står stadigt på sin plats. Oavsett om du har en mindre bil eller är i behov av att flytta på bilstolen kommer den här modellen funka riktigt bra. Dessutom är den enkel att justera efter barnets storlek och ålder för att uppnå högsta komfort. 

Fördelar:

 • Snygg, stilren design
 • Kompakt och robust i ett tåligt material
 • Lätt att få till en stadig montering med bälte, band och stödben
 • Hög kvalité
 • Kan användas länge
 • Bra pris
 • Gott om utrymme för barnet
 • Smidig att montera på alla platser i bilen
 • Känns stadig och säker
 • Hög komfort med justerbara detaljer
 • Lutningsläge och justerbart nackstöd
 • Mjukt säte i behagligt tyg
 • Tvättbar klädsel och vaddering
 • Lätthanterlig sele
 • Höga sidoskydd för ökad säkerhet

Nackdelar:

 • Kan inte installeras med isofix
 • Något tung
 • Kan ta tid att montera i bil
 • Ryggstöd kan ej justeras

För vem passar Axkid Wolmax?

I och med att denna bilbarnstol kommer i en rätt kompakt och smidig design är denna modell väldigt behändig för dig som har en mindre bil, en mindre bostad eller för dig som ofta är i behov av att flytta och mecka med stolen.

Den väger inte överdrivet mycket, men den känns ändå rätt behaglig och lätt att hantera på olika sätt. Bilstolen kan även placeras på alla ställen i bilen på ett behagligt och stabilt sätt med trepunktsbältet, som i sin tur får extra stöd av förankringsband och stödben.

Samtidig är Axkid Wolmax en bilbarnstol som passar riktigt bra för dig som har såväl mindre som större barn, samt syskon där du vill att båda barnen ska kunna använda samma stol under en längre period. På så sätt är det även en bra investering, trots att den i sig inte heller kostar så mycket.

Tack vare att bilstolen kan justeras efter behov, både vad gäller lutning och i nackstödet, är det också väldigt praktiskt att anpassa passform efter barnet som ska sitta i den. Bilstolen känns också rätt generös och rymlig vilket gör att alla barn kan få plats – tänk dock på att den kan vara något stor och öppen för de absolut minsta.

Hur lätt är Axkid Wolmax att montera i bilen?

Att montera Axkid Wolmax i bilen är faktiskt förvånansvärt enkelt och smidigt, trots att den väger en del och känns rymlig. Däremot görs montering med bilens trepunktsbälte, vilket innebär att det kan lite tid att sätta in i och ta ur den från bilen då den ska byta plats. Du fäster den också i ryggen med selar som fäst vid basen på sätet framför tillsammans med ett stödben. Det går enkelt och bra att installera bilstolen när du väl lärt dig tekniken. Bilstolen känns lätt att hantera och även stadig!

Hur installerar du Axkid Wolmax i bilen?

Som vi precis var inne på krävs det bara att du fäster Axkid Wolmax direkt med bilens eget trepunktsbälte för att den ska installeras säkert och stadigt. Trots att det kan ta lite tid att få fast stolen med bältet går det hyfsat smidigt och behändigt, och väl på plats står den mycket bra. Det finns även tydliga instruktioner om hur detta går till!

Tack vare tillhörande förankringsband är det även möjligt att dra åt stolen lite extra då du känner att du vill få den ännu lite tightare mot sätet. Med ett extra stödben, som i sig är ganska långt, kan du få till en riktigt bra vinkel som passar barnet i fråga. Med andra ord tryggt, smidigt och stadigt.

För vilka åldrar passar Axkid Wolmax för?

Detta är en bilbarnstol som kan användas väldigt länge, närmare bestämt från det att barnet är runt 9 månader tills det att barnet är runt 5-6 år (upp till 25kg).

Däremot är ryggstödet något kort, och inte heller möjligt att justera eller dra ut, vilket kan leda till att bilstolen inte kan användas helt så länge som önskat. Men om ditt barn inte växer överdrivet snabbt borde du i alla fall kunna använda den i 3-4 år, och sen för mindre syskon!

Hur sätter du fast barnet i Axkid Wolmax?

För att sätta fast barnet i bilstolen med ett bilstolsbälte, som är utformad likt en trepunktssele. Selen knäpps igen och öppnas i ett mycket säkert lås – knäpp först i de två axelbanden, för att sen möta upp dessa med banden som sitter i grenen. Tack vare vaddering, som kan tas av, är selen både bekväm och skyddande.

Känns Axkid Wolmax stabil och säker?

Vi skulle utan tvekan säga att Axkid Wolmax är en av de mest säkra modellerna av bilbarnstol som vi sett på marknaden. Det beror inte minst på att själva stolen i sig har ett extra högt sidoskydd för att öka skyddet om ni skulle krocka från sidan. Tack vare att stolen är bakåtvänd kommer barnet också tryckas bak i stolens mjuka säte vid frontalkrock.

Tack vare ett justerbart nackstöd som kan anpassas efter barnets storlek och längd finns det även ett bra skydd vid huvud och nacke. På så sätt sitter barnet fixerat och tryggt men samtidigt bekvämt. Den justerbara lutningen och extra stödben gör också att ni kan få till rätt vinkel om barnet till exempel skulle somna i bilen.

Vad gäller stabilitet gör sig stolen även där väldigt bra. I och med att bilstolen monteras med såväl trepunktsbälte som förankringsband och stödben kan du känna dig helt säker på att den står stadigt på sin plats. Den går smidigt att montera på ett tryggt sätt i alla bilar.

Samtidigt känns den kompakta, robusta och rätt tunga modellen mycket stabil i sig. Stolen är också ganska bred, vilket gör att barnet får gott om utrymme i samband med att stolen inte vinglar omkring eller rubbas lätt. Kort och gott är bilstolen riktigt bra utformad när det kommer till såväl säkerhet som stabilitet.

Finns det flera vilolägen för Axkid Wolmax?

Ja, det finns flera vilolägen hos Axkid Wolmax. Vid behov är det möjligt att justera lutningen i två ställbara lägen för att få en behaglig och trygg vinkel oavsett om barnet ska vila eller sova. Dessutom är nackstödet justerbart i tre fasta höjdlägen för att få extra bra passform, skydd och ökad säkerhet under färd.

Hur bekväm är Axkid Wolmax för barnet?

Axkid Wolmax är av många anledningar en mycket bekväm bilstol för barnet att sitta i. Till att börja med är bilstolen rätt kompakt och behändig, samtidigt som den känns rymlig och bekväm att sitta i. Barnet får gott om ben- och rörelseutrymme utan att stolen tar mer plats än vanligt.

Tack vare generösa lutningsmöjligheter kan är stolen både mycket säkrare och mer bekväm även under längre turer då barnet sover. Även nackstödet kan justeras för att få rätt höjd och passform efter barnets längd och storlek.

Det innebär bättre skydd och en mer omsluten känsla. Selen är också en faktor som bidrar till ökad komfort då den både är vadderad och justerbar efter behov. I och med att klädseln är slitstark men mjuk, och andas bra, känns även den behaglig att sitta på i såväl varma som kalla väder.

Det enda som vi skulle ha att klaga på är väl att ryggstödet inte kan justeras något, vilket innebär att det kan bli lite väl kort när barnet blir äldre och längre. Annars är bilstolen mycket bekväm!

Kan du ta av sitstyget och tvätta?

Ja, det är möjligt att göra. På så sätt kan du ta av klädseln för smidig tvätt om din Axkid Wolmax blir smutsig eller kladdig. Det är en mycket bra egenskap i och med att den ska användas av barn. Såväl klädseln som alla vadderingar är smidiga att få av för att tvätta vid behov.