Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Specifikationer:
Typ av bilbarnstol: bakåtvänd Förankringsmetod: trepunktsbälte PLUS-test godkänd: Ja Viktkapacitet: 25kg Förlängningsbart rygg-/nackstöd: Nej Viloläge: Nej Kan fällas under färd: Nej Vikt: 9kg Höjd sittyta till högsta kant: 60cm Bredd: 46cm Bältesupphängning: Ja Mått: 60x46x49cm ISOFix: nej

Britax Hi Way ll är ett passande alternativ för dig som vill investera i en stadig men enkel barnstol som utan problem kan flyttas mellan olika hem och bilar. Barnstolen är smidig att montera i bilen och står bra på sin plats med både bälte, fästremmar och stödben. Samtidigt kan justeras efter barnets ålder och storlek för att möjliggöra en behaglig åktur.

Fördelar:

 • Mycket stadig modell 
 • Fästs med både bälte och fästremmar för ökad stadga
 • Stödben som kan justeras med styrningsenhet efter behov 
 • Vadderad justerbar fempunktssele 
 • Relativt smidig att montera i bil 
 • Generös bredd
 • Mindre sittyta för generöst benutrymme
 • Kompakt men robust – tar inte så mycket plats i bil 
 • Smidig att hantera och flytta
 • Lätthanterlig men trygg sele 
 • Prisvärd 

Nackdelar:

 • Kan inte lutas
 • Kort ryggstöd som ej är justerbart
 • Kort sittyta 
 • Saknar nackstöd och sidoskydd

För vem passar Britax Hi-Way II?

Vi skulle säga att Britax Hi Way ll passar dig som vill investera i en stadig barnstol framför en variant som är lätt att hantera och som kan användas länge. Kan funka bra som extra bilstol för kortare bilfärder och då ni flänger och far till nära och kära. 

För det är just när det kommer till stabilitet och hantering som denna visar sig som allra bäst. Till att börja med är bilstolen plusgodkänd och följer alla standarder vad gäller säkerhet, både när det kommer till säkerhet under färd och komfort för barnet. 

Detta beror i sin tur på att denna uppdaterade modell är utrustad med ett flertal komponenter som verkligen ser till att bilstolen står på sin plats i alla lägen – fäste för trepunktsbälte, extra förankringsband och stödben med styrning. Det finns även bilbälteshållare. 

Barnet sitter även bra tack vare den justerbara fempunktsselen med behagliga axelmuddar. Samtidigt är stolen rätt smidig att montera i bilen, är kompakt men ger bra med utrymme för benen, och så kan den flyttas mellan olika bilar. Den får även plats i mindre bilar utan problem. 

Men, när det kommer till funktioner och komfort är denna modell inte riktigt lika bra. Ryggstödet kan ej justeras, det saknas nackstöd och sidoskydd, och så går den inte att luta. Det gör att den varken är säker eller behaglig att användas direkt från födseln tills det att barnet är 6 år, vilket är vad tillverkarna påstår.

Sammanfattningsvis är detta en bilstol som kan vara väldigt bra för vissa och inte alls lika bra för andra. Den uppfyller en del områden men saknar andra viktiga komponenter. Därför rekommenderar vi att ni använder denna som extra lösning snarare än

Hur lätt är Britax Hi-Way II att montera i bilen?

Med tanke på att bilstolen ska fästas med bilens trepunktsbälte kan det ta lite tid att få in stolen i bilen. I och med att den väger en del och är rätt bred kan det också vara lite svårt att få den på sin rätta plats direkt. Däremot skulle vi inte säga att det är ett problem att varken installera den eller flytta den mellan bilar – det går helt okej!

Några egenskaper som gör att bilstolen är värd det som ändå kan vara lite krångligt är just att den står så pass stabilt när den väl är monterad. Bilstolen fästs nämligen inte bara med bälte, utan även med fästremmar och ett extra stödben. Stödbenet med styrningsenhet och bilbälteshållare underlättar lite extra.

Hur installerar du Britax Hi-Way II i bilen?

Trots att det inte är den absolut enklaste monteringen i bil med denna bilstol känns det hyffsat smidigt, men framförallt tryggt. Bilstolen installeras genom att du fäster bilens trepunktsbälte genom stolens bälteshållare, precis som vanligt. Sen för att få lite extra stadga kan du spänna åt de extra fästremmarna och stödbenet som du önskar. 

För vilka åldrar passar Britax Hi-Way II för?

Enligt tillverkarna själva ska denna bilstol kunna användas från det att barnet är nyfött tills det att barnet väger runt 25kg. Det vill säga, bilstolen är godkänd för det. Detta tycker vi dock inte riktigt stämmer då man aldrig brukar rekommendera att låta barn sitta i bilstolar förrän de är runt 9 månader – innan det är det babyskydd som gäller.

Med andra ord skulle vi rekommendera att man använder denna bilstol från 9 månaders ålder tills det att barnet väger runt 25kg, vilket brukar vara när barnet är ca 6 år. 

Tänk dock på att den här bilstolen är något kortare än vanligt, samt har en kortare sittyta. Ryggstödet kan inte heller justeras. Alltså kan det vara så att barnet växer ur bilstolen innan dess. Så länge passformen är bra och barnets huvud inte når över kanten kan den användas – benstödet kan justeras för lite extra utrymme. 

Hur sätter du fast barnet i Britax Hi-Way II?

Barnet sätts fast i stolen med hjälp av den justerbara fempunktsselen. Denna är smidig att hantera och kan enkelt justeras i höjdled för att ge bästa möjliga passform och komfort oavsett barnets ålder och storlek. Tack vare de vadderade axelremmarna känns selen extra bekväm och trygg.

Känns Britax Hi-Way II stabil och säker?

I och med att detta är en bilbarnstol som är både testad och godkänd för användning av barn som väger upp till 25kg anser vi att den borde kännas både trygg, säker och stadig. Och det gör den absolut på vissa plan. Men, det finns även en del komponenter som vi gärna hade sett en uppgradering på. 

De områden som stolen gör sig extra bra på är dock just stabilitet. Att kunna kombinera en fästning med både bälte, extra fästremmar och ett justerbart stödben möjliggör för dig att verkligen få stolen på plats. Stolens robusta konstruktion och breda bas gör också att den känns rejäl även för de större barnen. 

Med stolens justerbara fempunktssele sitter barnet också tryggt och bra. Dock skulle vi gärna önskat att stolen var lite mer välutvecklad när det kommer till krockskydd och andra detaljer som bidrar till att barnet sitter både mer säkert och skönt. Nackstöd, justerbart ryggstöd och lutning är några exempel.

Finns det flera vilolägen för Britax Hi-Way II?

Nej, det finns det dessvärre inte. Bilstolen kan endast lutas väldigt lite i samband med att du monterar den i bilen. Men denna position är sen rätt krånglig att ändra, och är framförallt inte något som går att göra under färden. 

Hur bekväm är Britax Hi-Way II för barnet?

Om man ser det från barnets perspektiv upplevs Britax Hi-Way II som en relativt bekväm bilstol. Till att börja med så är den testad och godkänd för dess viktklass, vilket gör att barnet kan känna sig säkert. Det är en bra början!

Sen är bilstolen ju även utformad med tre olika fästningar och stöttningar, vilket gör att bilstolen står stadigt på sin plats i alla lägen. Med stödbenet är det möjligt att justera stolens vinkel, placering och längd utifrån barnets storlek, vilket ökar komforten rätt rejält. 

Samtidigt är stolens fempunktssele väldigt behaglig då den både är justerbar, har axelmuddar och är lätt att hantera. Även klädseln är mjuk och behagligt vadderad för ökad komfort. 

Även benstöd kan justeras vid behov för att ge lite extra plats. Trots att Britax Hi-Way II har ett kortare ryggstöd (som ej kan justeras) och en kortare sittyta upplevs den som relativt rymlig då den är rätt bred. Den korta sittytan och justerbart benstöd ser även till att barnet får gott om benutrymme även i mindre bilar. 

Kort och gott är stolen rätt bekväm så länge den används till barn i rätt storlek och ålder, det vill säga varken för små eller för stora. Tänk dock på att den under längre bilfärder kan bli rätt hård för barnet att sitta på, samt att det inte finns något stöd för huvudet.

Kan du ta av sitstyget och tvätta på Britax Hi-Way II?

Ja, det är möjligt att ta av klädseln på stolen för att tvätta det vid behov. Detta är väldigt praktiskt om du har såväl små som större barn som sitter i bilstolen – det är lätt hänt att något spills, att det blir kladdigt eller att barnet råkar smutsa ner stolen. Åksjuka barn är inte heller ett problem!