Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Typ av bilbarnstol: bakåtvänd Förankringsmetod: bilbälte och förankringsremmar PLUS-test godkänd: Ja Viktkapacitet: 25kg Förlängningsbart rygg-/nackstöd: Ja Viloläge: ja Kan fällas under färd: nej Vikt: 7,3kg Höjd sittyta till högsta kant: 61cm Bredd: 45cm Bältesupphängning: nej Mått: 64x64x45cm ISOFix: nej

Sammanfattning av recension av Britax Max-Way Plus:

Detta är den perfekta bilbarnstolen för dig som vill investera i en mycket prisvärd, lätthanterlig och lättviktig sådan! Samtidigt kan bilstolen användas länge utan att den känns varken trång eller obekväm. Dessutom är stolen utformad med flertalet justerbara delar och riktigt bra skydd för att den ska kännas extra trygg!

Fördelar:

 • Lättmonterad modell för behagliga flytt mellan bilar 
 • Lättviktig och smidig att hantera
 • Kan användas länge 
 • Bilstolen sitter stadigt och trygg med bälte och remmar
 • Mycket bekväm sittyta 
 • Justerbar fempunktssele med vaddering 
 • Brett, generöst tilltaget nackstöd som kan justeras
 • Olika lutningslägen
 • Lätt att ta av klädsel för tvätt
 • Säkert sidokrocksskydd 
 • Riktigt prisvärd 

Nackdelar:

 • Tråkig design
 • Lutning kan ej justeras under färd
 • Förankringsremmar kan vara tröga att dra åt
 • Sele måste dras åt riktigt hårt för högsta säkerhet

Fördelen med en bilstol som denna är att den kan användas från det att barnet är ca 9 månader tills det att barnet är 5-6 år (9-25kg). Med det sagt passar den här bilstolen bra oavsett om du har mindre eller lite större barn, om du har ett eller flera. 

Tack vare justerbart nackstöd och sele, samt ett flertal lutningslägen och en rymlig sits sitter alla åldrar bekvämt. Klädseln på stolen är också lätt att ta av och tvätta, vilket gör att den passar även om du har mindre barn som ofta innebär spill. 

Bilstolen kan också användas i de allra flesta bilar utan att den upplevs som allt för stor. Däremot kommer den passa lite extra bra för er som ofta reser eller byter bil – montering och installation går riktigt smidigt, inte minst på grund av dess låga vikt! 

Det enda som kan vara lite krångligt är just att få till förankringsremmarna på ett smidigt sätt. Där krävs det ibland att man är två som hjälps åt för att dra åt dem hårt. Alltså kan det vara lite svårt för dig som ensamstående. Å andra sidan gör den sig bra för dig med en begränsad budget då den är rätt billigt.  

Hur lätt är Britax Max-Way Plus att montera i bilen?

Som vi precis nämnde är en av de främsta fördelarna med Britax Max Way plus att den är så väldigt smidig att montera. Utöver att det finns tydliga instruktioner och manualer att ta del av. Dock är det inte detta något som riktigt är nödvändigt att följa då det enda som i princip krävs är att du dra igenom bältet genom hållarna.

Väl där klickar du fast bältet med de blå klämmorna och vips sitter den bra på sin plats. Vid behov av lite extra stöd och stabilitet finns det även extra förankringsremmar – dessa kan dock vara något tröga att dra åt riktigt hårt, men det är det enda som är svårt. Ta i lite extra eller ta hjälp av två starka nävar så ska du se att även de kommer på sin plats till slut!

Hur installerar du Britax Max-Way Plus i bilen?

För att installera Britax Max Way Plus i din bil ställer du stolen i sätet och drar igenom bilens bälte genom hållarna. Väl genom kommer bältet hållas på plats med de blå klämmorna. För att ge lite extra stadga kan du även fästa förankringsremmarna i respektiva hölsen.

För vilka åldrar passar Britax Max-Way Plus för?

Denna bilbarnstol är avsedd att användas för barn mellan 9 månader till 5-6 år, det vill säga för barn som väger mellan 9-25kg. Med andra ord kan den användas rätt länge utan att varken kännas för stor, för trång eller inte vara säker att sitta i. Den är väldigt lätt att anpassa efter både ålder, storlek och humör.   

Hur sätter du fast barnet i Britax Max-Way Plus?

Barnets fästs i bilstolen med hjälp av en säker och justerbar fempunktssele, som därmed passar för alla åldrar och storlekar enligt rekommendation. Remmarna i selen kan dras åt ordentligt. Selen har vadderingar vid både axlar och gren för ökad komfort. 

Känns Britax Max-Way Plus stabil och säker?

Ja, det skulle vi absolut säga. För denna nya uppgraderade version av Britax Max Way Plus har de verkligen satsat på att ge en så bra och trygg version som möjligt, vilket de också har lyckats med. Vad gäller stabilitet kommer bilstolen dels med en bred och stadig botten, och dels med bältesinstallation med klämmor och extra förankring. 

Dessa remmar går att dra åt rejält för att stolen ska sitta extra bra. Kollar vi istället på säkerhetsfronten är den även där mycket bra – tack vare ett välutvecklat sidokrocksskydd med vadderade sidovingar är barnet extra säkert vid en sidokrock. Skulle det ske en krock framifrån ser stolen till att barnet pressas bakåt.

Andra egenskaper som bidrar till ökad säkerhet är den justerbara fempunktsselen, vadderingsmuddar via axlar och gren, samt nackstöd. Så länge stolen placeras i en bil med hyfsat skålade säten blir också vinkeln bra för att motverka risken om att huvudet faller framåt. 

Det enda som kan vara lite läskigt är att selen verkligen måste dras åt hårt för att de mindre barnen inte ska kunna pressa ut armarna. Annars känns denna bilstol både stadig, säker och trygg att använda för samtliga.

Finns det flera vilolägen för Britax Max-Way Plus?

Vi skulle säga att detta är en mycket bekväm barnstol för barnet. Till att börja med är sittytan väldigt trivsam, vilket verkligen gör mycket för helhetskänslan. Den mjuka klädseln och behagliga vadderingen adderar också till det. 

Den skyddande fempunktsselen kan också justeras efter passform, där axel- och grenvadderingar ökar bekvämligheten lite extra. Med andra ord sitter barnet både bekvämt, stadigt och trygg i denna konstruktion. 

En annan egenskap som ser till att bilstolen håller hög komfort för alla barn och åldrar är att nackstödet kan justeras, samt att det i sig är något bredare. På så sätt är det möjligt att få lite extra utrymme i sätet och få lite extra plats att luta huvudet på. Även stolens normala vinkel är behaglig, där det är möjligt att luta i 3 steg vid behov.

Kan du ta av sitstyget och tvätta på Britax Max-Way Plus?

Ja, det är möjligt. Faktum är att det är väldigt enkelt och smidigt att ta av klädseln på Britax Max Way Plus, det trots att bilstolen sitter kvar i bilen. Det underlättar verkligen, speciellt om du åker med ett mindre barn som gärna kladdar eller ett barn som lätt blir åksjukt. Klädseln kan alltså tas av för tvätt när som helst!