Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Typ av bilbarnstol: kombi/ vändbar Förankringsmetod: tvåpunkts- eller trepunktsbälte PLUS-test godkänd: Viktkapacitet: 25kg Förlängningsbart rygg-/nackstöd: nej Viloläge:  ja Kan fällas under färd: nej Vikt: 7,1kg Höjd sittyta till högsta kant: 72cm Bredd: 47cm Bältesupphängning: nej Mått: 72x47x50cm ISOFix: Nej

Sammanfattning av recension av Britax Two Way:

Det här är den optimala bilstolen för dig som vill ha möjligheten att variera användning i flera år framöver. Tack vare dess vändbara egenskap kan du ta del av dess flera möjligheter och mångsidiga funktioner oavsett vad situationen kräver. Stolen är rymlig och tål en hel del men upplevs samtidigt som smidig och behändig.

Fördelar:

 • Vändbar kombistol för långvarig användning
 • Kan justeras och anpassas för olika behov
 • Möjlighet att installeras på flera sätt i bil
 • Lättviktig och kompakt för smidig hantering
 • Billig
 • Generösa innermått med lång rygg och öppen yta
 • Olika lutningar
 • Stadig som monterad
 • Avtagbar och tvättbar klädsel
 • Justerbar fempunktssele med bältesstyrning
 • Vadderad, mjuk klädsel

Nackdelar:

 • Kan inte lutas helt fullt
 • Ryggstöd är en möjligt att justera i höjd eller bredd
 • Kan bli något hård och obekväm efter en lång bilfärd
 • Stor modell för mindre barn, något för öppen
 • Montering kan ta tid 

För vem passar Britax Two Way?

Tack vare att Britax Two Way är en bilbarnstol som kommer i vändbar modell är det möjligt för dig att variera användning utifrån såväl barnets ålder och storlek som utifrån vad situationen kräver. Det är med andra ord en kombistol som kan användas av de flesta i och med att den kan anpassas efter behov – mycket smidigt!

Oavsett om ni vill använda den för ett och samma barn i flera års tid eller om ni vill ha möjligheten att använda den för flera syskon gör den sig riktigt bra. Den kan användas från 9 månader till ca 6 år då den kan användas både framåtvänd och bakåtvänd. Det långa ryggstödet erbjuder hög komfort även för stora barn.  

Samtidigt är det en bilbarnstol som passar dig som har en viss begränsad budget att hålla dig till. Denna är nämligen väldigt billig i förhållande till vad den levererar och hur bra den är! Den är säker, lätt att hantera och är bekväm att sitta i. 

Ska du använda stolen för små barn är det också smidigt att klädseln enkelt kan tas av. Vi skulle också säga att denna bilstol från Britax passar bra för dig som är i behov av att flytta stolen mellan olika bilar, in och ut från bostaden, eller ta med på resan. Det då stolen i sig inte väger så mycket och är relativt lätt att montera.

Hur lätt är Britax Two Way att montera i bilen?

Som vi precis nämnde är Britax Two Way en bilstol som är ganska smidig att montera i bilen. Tack vare att du kan montera den med både tvåpunkts- och trepunktsbälte kan du själv välja hur stolen ska sitta och var den ska placeras. 

Det gör också att den kan monteras i fler bilar. I och med att stolen inte heller väger så mycket är den bekväm att flytta och hantera. Tänk dock på att du varje gång måste dra ur och fästa bältena på nytt då du flyttar stolen – det tar tid och kan bli något krångligt framförallt i framsätet.

Hur installerar du Britax Two Way i bilen?

Britax Two Way installeras och monteras med bilens tvåpunkts- eller trepunktsbälte, samt med underförankringsband för extra stadga. Bilens bälte dras som vanligt igenom stolens bälteshållare och hålls på plats med fästen. Tack vare de tillhörande banden är det möjligt att dra åt stolen lite extra även på de platser där bältet inte fästs.

För vilka åldrar passar Britax Two Way för?

Denna bilstol är anpassad för att kunna användas från det att barnet är runt 9 månader tills det att barnet närmar sig 6 år (maxvikt på 25kg). Denna långa användningstid är möjligt just tack vare att stolen kan användas både framåt- och bakåtvänd.

Hur sätter du fast barnet i Britax Two Way?

Barnet fästs i stolen med fempunktsbältet, som självklart kan justeras efter barnets ålder och storlek. På så sätt är det möjligt att få till bästa möjliga passform och komfort för alla barn, där du kan justera användning efter olika situationer. Bältet kan du enkelt justera med en hand.

Känns Britax Two Way stabil och säker?

Ja, det tycker vi absolut att den gör! Till att börja med monteras stolen både med bilens eget bälte och med extra förankringsband. Det innebär att det är möjligt att spänna fast stolen ordentligt just för att den ska sitta både stadigt och säkert på sin plats. Bilbälteshållarna ser till att du enkelt får till rätt placering.  

Ytterligare en egenskap som ökar säkerheten hos stolen är dess breda vingar som skapar ett riktigt bra sidokrocksskydd för barn i alla åldrar. Samtidigt kan du spänna fast barnet i stolen med den justerbara fempunktsselen. Denna styrs med hjälp av bältesstyrning som möjliggör perfekt fästning över barnet. 

Med andra ord kan du känna dig trygg och säker med att stolen sitter på sin plats och att barnet sitter säkert, trots att stolen i sig är rätt kompakt och smidig. Den går att justera efter barn och situation för att få bästa passform, placering och komfort i alla lägen!

Finns det flera vilolägen för Britax Two Way?

Ja, ryggstödet på Britax Two Way kan justeras i flera olika lägen både som framåtvänd och bakåtvänd. Det du dock måste tänka på är att stolen inte erbjuder samma fullständiga lutning som en bakåtvänd bilstol. Men trots kombimodellen kan du justera lutning efter situation och behov för högsta möjliga komfort.

Hur bekväm är Britax Two Way för barnet?

Vi skulle utan tvekan säga att denna bilstol är mycket bekväm för barn i alla åldrar. Tack vare generösa innermått är det möjligt även för stora barn att sitta bekvämt med gott om plats under längre bilfärder. Stolen är bred och öppen. 

Däremot är det inte möjligt att justera ryggstödet i olika höjd eller bredd, vilket kan bli lite av ett problem för de mindre barnen som sitter mindre säkert i en så öppen modell. Upplevs den som något stor är det dock möjligt att lägga till ett inlägg tills det att den passar bättre. 

En fördel med den generösa sittdelen och de breda vingarna är dock att barnet oavsett storlek och placering kan röra sig fritt men samtidigt få riktigt bra skydd. Fempunktsselen med styrning kan justeras efter storlek för bästa passform och komfort. 

Andra egenskaper som bidrar till hög komfort för barnet är de flera lutningslägena som ryggstödet kan justeras i. Barnet får då en bra vinkel oavsett om det är vaket, sover eller vilar, allt efter behov. I och med den vadderade, mjuka klädseln känns stolen också ganska behaglig att sitta i. Den kan dock kännas något hård efter en lång bilfärd. 

Kort sagt finns det ett antal egenskaper på bilstolen som skulle kunna ändras för att få till den där extra komforten man kan efterfråga. Dessa är då exempelvis justerbart ryggstöd, bättre lutning och ökad mjukhet. Utöver det är denna stol bekväm!

Kan du ta av sitstyget och tvätta på Britax Two Way?

Ja, den mjuka, vadderade klädseln kan vid behov tas och tvättas. Även detta är relativt enkelt att göra för att hantering ska kännas smidig och behändig för dig som vuxen. I och med att klädseln kan tvättas vid behov kan stolen utan problem även användas för mindre barn som spiller, äldre barn som kladdar eller barn som blir åksjuka.