Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Typ av bilbarnstol: vändbar Förankringsmetod: Bas och Isofix PLUS-test godkänd: nej Viktkapacitet: 18 kg Förlängningsbart rygg-/nackstöd: Ja, nackstöd Viloläge: ja Kan fällas under färd: nej Vikt: 15 kg Höjd sittyta till högsta kant: Bredd: 43cm Bältesupphängning: nej Mått: 63,5 x 70 x 43 cm ISOFix: Ja

Sammanfattning av recension av Sirona S i-Size

Här får du en mycket behändig modell av vändbar bilbarnstol, som trots sin robusta utformning och höga vikt upplevs som smidig att hantera. Det främst tack vare den trygga och stadiga installationen med bas och isofix. Sirona S i-Size erbjuder mångsidig användning, generöst med utrymme och säker placering oavsett situation!

Fördelar:

 • Enkel installation med bas och isofix 
 • Trygg och stadig konstruktion 
 • Enhands-rotationssystem för behändig hantering
 • Vändbar stol 
 • Inbyggt sidokrockssystem och chockabsorberande skal
 • Inlägg för spädbarn ingår 
 • Godkänd och testad
 • Vadderad fempunktssele
 • Sele justeras automatiskt efter nackstödets justering
 • Nackstöd kan justeras i 12 lägen
 • Stol kan lutas i 5 lägen bakåtvänd, och 3 lägen framåtvänd
 • Bas ingår

Nackdelar:

 • Rätt dyr
 • Väger väldigt mycket 
 • Inte smidig att flytta/ resa med utanför bilen
 • Selen är inte vadderad hela vägen

För vem passar Sirona S i-Size?

Sirona S i-Size är en bilbarnstol som gör sig som allra bäst för dig som vill ha en trygg, stadig bas att placera i bilen. I och med att den monteras med både isofix och tillhörande bas, har en väldigt rejäl och tung konstruktion, samt att den är rätt stor är den dock inte det smidigaste alternativet för små bilar, eller för er som ofta måste sätta i och ta ur stolen. 

Däremot gör den sig fantastisk som trygg bilstol om ni inte så ofta är i behov av att flytta runt eller resa med bilstolen utanför bilen. Tack vare en relativt generös längd, en bred sittyta och justerbara detaljer kan den användas av såväl lite mindre barn som de lite äldre – bra för syskon eller för dig som vill investera i en bilstol. 

Bilstolen är även väldigt smidig att hantera på det sättet att du enkelt kan vända den åt olika håll. Att vara ensamstående förälder, eller bara ensam i stunden, och ändå få in dina barn i bilen tryggt och bekvämt är alltså möjligt med denna. Stolen kan lutas både bakåtvänd och framåtvänd, och du kan även höja eller sänka nackstödet. Bekväm för alla!

Hur lätt är Sirona S i-Size att montera i bilen?

Som vi precis var inne på så installeras Sirona S i-Size med hjälp av tillhörande bas och isofix i bilen. Det möjliggör för riktigt enkel och smidig montering för alla, oavsett om du är ensam eller om du har flera barn att hålla koll på.

Trots en rätt stor och tung konstruktion känns den inte heller överdrivet svår att bära in i bilen, det vill säga då du ska fästa den i basen. När väl basen och isofix är på sin plats krävs det inte mer än att du klickar i och klickar ur stolen – det går på ett kick!

Hur installerar du Sirona S i-Size i bilen?

Att installera Sirona S i-Size i bilen är både enkelt och behändigt! Det enda som krävs är att du fäster basen och isofix i den bil du önskar ha stolen i, för att den klicka i stolen direkt i fästena. 

Basen kan sen alltid stå monterad och fast i bilen, det vill säga även om du inte alltid har stolen där i. På så sätt är det väldigt smidigt att både sätta in och ta ur stolen ur bilen när, var och hur du vill! Stolens rotering och lutning ställer du enkelt in med en hand. 

För vilka åldrar passar Sirona S i-Size för?

Sirona S i-Size är anpassad för att användas av barn som väger upp till 18kg, det vill säga från det att de är ca 9 månader tills det att de är runt 3-4 år. Så länge barnet inte är längre än 105cm går det dock bra, det vill säga då de inte väger mer än 18kg. 

Tack vare ett flertal möjliga justeringar sitter barn i alla åldrar bekvämt då de håller sig under dessa rekommendationer.

Hur sätter du fast barnet i Sirona S i-Size?

En av de bästa, och mest trygga, detaljerna hos Sirona S i-Size är att barnet fästs i stolen med en justerbar fempunktssele. Denna har bekväma och extra skyddande axelmuddar för att bidra med komfort. Du behöver dock aldrig oroa dig för att ställa in selen i fel läge – denna anpassas efter nackstödets position för att ge bäst och mest säker passform.

Känns Sirona S i-Size stabil och säker?

Ja, det tycker vi absolut! Den absolut första faktorn som bidrar till väldigt bra stabilitet är att bilstolen installeras med en tillhörande bas och isofix. Denna fästs enkelt i bilen, men ser samtidigt till att såväl stol som bas står väldigt stadigt på rätt plats i alla lägen. Bilstolen väger också en hel del, vilket i sig gör att den står mycket bra.

Tack vare isofix systemet är det också enkelt att justera stolen efter barnets storlek och längd. Så länge barnet inte är längre än 105cm och väger mer än 18kg så är stolen både säker, rymlig och bekväm, där såväl lutning och rotation som nackstöd och sele kan ändras. Nackstöd och sele justeras av varandra för att ge korrekt inställning och position. 

I och med att stolen kan vändas kan den även erbjuda högsta möjliga säkerhet och komfort för alla åldrar. Ytterligare egenskaper som ser till att stolen är väldigt säker är det inbyggda sidokrockssystemet och det chockabsorberande skalet. Kort och gott en riktigt säker och stadig bilstol som kan justeras efter behov för högsta säkerhet och komfort.

Finns det flera vilolägen för Sirona S i-Size?

Ja, även detta är en av de riktigt bra egenskaperna hos Sirona S i-Size. Bilstolen är som sagt vändbar, men trots det kan den lutas i såväl bakåtvänt som framåtvänt läge. Som bakåtvänd kan stolen lutas i fem lägen, och som framåtvänd kan den lutas i tre. 

Detta är alltså väldigt generöst och ger barnet alla möjligheter att sitta så bekvämt som möjligt. Samtidigt kan nackstödet justeras i hela 12 positioner, där fempunktsselen justeras efter nackstödets position.

Hur bekväm är Sirona S i-Size för barnet?

Vi skulle utan problem vilja konstatera att Sirona S i-Size är en mycket bekväm barnstol för såväl mindre som större barn. Till att börja med är designen generöst tilltagen för att barnet ska få gott om utrymme att röra sig på, det utan att den upplevs som allt för stor eller öppen. Det medföljande inlägget för att även små barn sitter bra. 

Ytterligare en faktor som gör denna bilstol till en väldigt bekväm modell är de generösa lutningsmöjligheterna, där stolen kan lutas i såväl framåtvänt som bakåtvänt läge beroende på vad som passar barnet. 

Detta beror bland annat på att stolen installeras med bas och isofix, som i sin tur gör att stolen kan roteras vid smidig isättning och uttag av barnet för att öka komforten även då. Tack vare att fempunktsselen justeras när nackstödet (i dess 12 positioner) ändras är det aldrig möjligt att misslyckas med placering eller position.

Selen har även bekväma axelmuddar för ökad komfort och säkerhet. I och med att både nackstöd och sele kan justeras efter barnets längd kan även de lite längre barnen sitta skönt i stolen. Stolen i sig är också ganska mjuk att sitta i, samtidigt som den känns fast och rejäl. Barnet sitter tryggt, bekvämt och stadigt även under längre åkturer.

Kan du ta av sitstyget och tvätta på Sirona S i-Size?

Ja, det är möjligt att både ta och tvätta klädseln om bilstolen skulle bli smutsig, kladdig eller ofräsch.