Recension och omdöme av läroplattformen Albert

Det är roligt att det kommer fler appar som fokuserar på lärande och följer läroplanen. Med Hej Albert har du faktiskt en väldigt bra lärandeapp för barn från förskola ända upp till högstadiet. Här får de på ett lekfullt och fängslande sätt lära sig mycket nytt. Över 300 000 familjer har använt Hej Albert. Det antalet gör appen till en av de mest populära läroapparna för barn och unga.

I appen får du en väldigt bra läroplattform där barnen får utveckla sina kunskaper inom svenska, matematik, engelska, geografi och programmering. Det räcker oftast med att träna cirka 15 minuter per dag för att du ska kunna se en utveckling av ditt barns kunskaper.

Vi anser att Albert är ett väldigt bra stöd för att lära sig mer om de olika ämnena som de erbjuder och barnen håller med. De brukar fastna med appen vilket är ett bra betyg.

Är Albert bra?

Ja, efter att vi själva och tillsammans med flera barn testat appen är denna lärande app något som gör det roligt för barnen att öva på matematik, läsning, engelska, kodning och geografi. I appen Albert Junior finns det över 3200 övningar och i för barn i åldern 10-16 år finns det över 4800 övningar plus videolektioner.

Appen är uppbyggd som ett spel vilket är väldigt bra och populärt för barnen. De har roligt samtidigt som de lär sig nya kunskaper. Ju mer de övar desto mer lär de sig och kommer vidare till nya kunskapsnivåer.

Spelet är uppbyggt i nivåer där det startar med en berättelse där barnet som lär sig till slut får möta olika bossar. När de klarar av de olika nivåerna får de även spela en form av bonusspel för att samla poäng. Det är klart att föredra att barnen spelar Albert istället för många av de icke lärande spelen som de kanske annars ägnar sig åt. Här räcker det med cirka 15 minuters spelande varje dag för att ditt barn ska få ny kunskap.

Sammantaget anser vi att Hej Albert är ett utmärkt inlärningsverktyg för barn i åldrarna 3-16 år. Det är användarvänligt, engagerande och pedagogiskt. Det finns gott om aktiviteter för att hålla barnen engagerade, och appen uppdateras kontinuerligt med nytt innehåll. Vi rekommenderar det till alla föräldrar eller vårdnadshavare som vill stödja sina barns utbildning.

Har du yngre barn i åldern 3-5 år kan du också testa den roliga appen Jaramba. Här utmanas ditt barn med roliga utmaningar, filmer och mer. Perfekt app för barn i förskoleåldern.

Vad kostar HejAlbert?

Hej Albert kostar mellan 119kr upp till 189 kronor beroende på vilket abonnemang du väljer. Hej Albert är en prenumerationstjänst där du betalar för tjänsten varje månad. Däremot går det ofta att teckna sig på olika erbjudanden eller rabatter som gör att du får testa det gratis eller billigare.

Får man prova Albert gratis?

Ja, Vanligtvis får du testa Albert gratis i en månad men i vissa fall kan det även vara längre. Det kommer regelbundet nya erbjudanden om att testa på Albert. Skulle du inte vilja använda appen mer kan du enkelt säga upp din prenumeration när som helst på hemsidan.

Vad är Albert?

Albert är en lärandeapp för barn. Det finns två olika åldersnivåer, första åldersnivån är 3-9 år och andra nivån är 10-16 år. I appen får barnen då lära sig matematik, svenska, engelska, geografi och programmering. Appen är utformad för att hjälpa barn att lära sig genom lek, med spel och utmaningar som lär ut olika begrepp i varje ämne.

Appen följer skolans läroplan och fungerar som en prenumerationstjänst.

Albert för yngre barn mellan 3–9 år :

Albert erbjuder flera roliga saker för yngre barn. Vi går igenom dem här nedan. De flesta hittar du i Albert Junior men det finns också Albert Code och Albert Geo.

Albert Matematik

hejalbert läroapp

Hjälper barn att utforska matematikens på ett roligt sätt. Här möts ditt barn av positiv feedback som ökar barnets motivation och självförtroende. De får lära sig grunden i matematik genom interaktiva övningar och utmaningar. En app som stimulerar fortsatt lärande.

Albert Svenska

albert läsförståelse

Här får ditt barn träna på att skriva och läsa. De lär sig att känna igen bokstäver och även ljuda både bokstäver och enklare ord. De får även sätta ihop ord och läsa. Det hela sker på ett lekfullt sätt som gör att barnen gärna fortsätter och motiverar dem.

Albert Engelska

hejalbert test

Ditt barn får träna och lära sig engelska med roliga övningar i till exempel matbutiken. Här får de en grund för ett bra ordförråd för engelskan så att de sen kan sätta ihop enklare meningar. De kan spela memory eller gå och handla för att lära sig olika ord.

Albert Code Programmering

Här får ditt barn hjälpa vänner genom att lösa pussel som utvecklar ditt barns logiska tänkande. Det visualiseras så det blir lätt för ditt barn att förstå hur de ska tänka. Det ger en bra grund för om de vill lära sig mer avancerad programmering i framtiden. Detta finns som en separat app där appar finns.

Albert Geo Geografi

I Albert geografi får barnen se världen med hjälp av kartor och bilder. Här får de orientera sig och peka ut länder, kända monument och andra delar på en karta. Detta är en egen app och är från 9 år.

Albert för äldre barn 10-16 år

Albert 10-16 Matematik

Är ditt barn äldre byter de till Albert 10-16 som har matematik. Här hittar de övningar mer anpassade efter deras ålder och kunskap. Här anpassas övningar efter barnets ålder och vad som står i grundskolans läroplan. Här är det lätt för både barn och förälder att se sin utveckling och motiveras till att fortsätta. Albert matematik hjälper till med matten direkt i mobilen eller via surfplatta.

Albert Geografi

De använder sig också fortsatt av Albert Geo för geografi då appen är från 9+ år.

Här kan du också hitta material för dig som förälder så du kan hjälpa till och vara mer delaktig i deras lärande. Du kan få statistik på hur det går för barnet och då få tips på vad du som förälder kan göra för att hjälpa till med barnets lärande och utveckling.

Det finns också färdiga övningsblad som du kan skriva ut oberoende av ålder mellan 3-16 år där ni kan göra övningar tillsammans.

Vilken ålder passar Albert för?

Albert kan användas redan för yngre barn som går i förskolan upp till äldre barn i 16-års åldern. Albert själva har satt lämplig ålder från 3-16 år beroende på vilken app du använder.

Är Albert appen bra för lästräning?

Ja. Barn som ska börja träna på att läsa eller som är i startgroparna kommer ha mycket nytta av appen. Du får en svårighetsgrad anpassad efter ditt barns ålder och utveckling i appen.

Är Albert bra för att lära barn matematik?

hejalbert matte

Ja. Det finns bra med uppgifter och matematiska begrepp förklaras på ett lättförståeligt sätt för både de yngre och äldre barnen.

Det är bra för de yngre barnen då det är väldigt lekfullt och är ett spel för dem. Det är stimulerande och belönande för barnen då de hela tiden ser att de utvecklas.

Har du äldre barn som använder Albert finns det bra förklarande videos med tips och tricks för vanliga matematiska problem. Eftersom matematiken i Albert även följer läroplanen från skolan får de till sig begrepp och kunskap de behöver för att klara matten i grundskolan. Det är ett tydligt fokus på att lära sig och där de kan välja att fokusera på olika delar. Behöver de extra träning på en viss matematikdel kan de välja att träna mer på det.

Är Albert bra för att lära barn programmering?

Albert Code är det första steget för att lära barn programmering. Det hålls på en väldigt enkel nivå så barn kommer inte lära sig riktig programmering. Däremot får de med sig att tänka mer logiskt. Något som är väldigt bra och viktigt för att sen lära sig riktig programmering. Bra första steg men hade varit roligt om de hade utvecklat denna delen ännu mer.

Test och kommentar av Albert

Efter att ha låtit flera barn testa apparna ser vi tydligt att det är lätt att använda apparna. De klickar lätt runt utan att behöva något stöd från förälder. Vi har sagt att de ska öva i 15-20 minuter men det slutar ofta i att de vill fortsätta då de tycker det är väldigt roligt.

Det är tack vare fin feedback och att det blir som att de spelar ett spel. De vill hela tiden komma längre och lär sig nya saker hela tiden. Vi rekommenderar HejAlbert!

Lämna en kommentar