Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Specifikationer:
Typ av bilbarnstol: bakåtvänd Förankringsmetod: familyfix- eller easyfix bas PLUS-test godkänd: Viktkapacitet: 13kg Förlängningsbart rygg-/nackstöd: nej Viloläge: ja Kan fällas under färd: Nej Vikt: 3,5kg Höjd sittyta till högsta kant: 39cm Bredd: 44cm Bältesupphängning: nej Mått: 39x44x66cm ISOFix: Ja

Maxi Cosi Cabriofix kommer passa perfekt för dig som vill investera i ett mycket prisvärt, lätthanterligt och säkert babyskydd som kan användas under barnets första år. Babyskyddet är lätt att hantera, smidigt att montera och kan justeras efter behov för högsta möjliga komfort. Med många praktiska detaljer och smarta funktioner känns det som ett komplett kit som funkar riktigt bra.

Fördelar:

 • Kompakt, lättviktigt och lätthanterligt babyskydd
 • Smidigt att montera och flytta mellan bilar
 • Kan monteras både med bas och bälte
 • Stadig och trygg
 • Bra skydd för barnet
 • Flera ställbara lutningslägen
 • Justerbar vadderad sele som sitter bra
 • Justerbart nackstöd med vaddering
 • Bekvämt att sitta i 
 • Riktigt bra pris
 • Kan användas med samtliga travelsystem
 • Ergonomiskt handtag
 • Behändigt att resa med och transportera
 • Snygg design i många olika modeller 
 • Integrerad sufflett
 • Avtagbar klädsel

Nackdelar:

 • Klädseln kan vara något krånglig att få av och sätta på
 • Kan inte användas så länge
 • Bas måste köpas till separat 
 • Trepunkts- och inte fempunktssele

För vem passar Maxi Cosi Cabriofix?

Som vi precis var inne på så är det här ett perfekt babyskydd för dig som vill ha ett säkert och lätthanterligt alternativ för de mindre barnen. Babyskyddet är anpassat för användning av barn mellan 0- 12 månader, och som därmed är i behov av ett tryggt alternativ som samtidigt känns smidigt och bekvämt. 

Med den bekväma, justerbara trepunktsselen och vadderingen i stolen sitter din bebis mycket bra. Sidoskyddet ger extra skydd om olyckan skulle vara framme – bra för dig som är orolig! 

Tack vare att babyskyddet installeras med en bas kan du känna dig trygg med att den står stadigt oavsett läge. Detta gör också att den passar bra för dig som är i behov av att flytta babyskyddet mellan olika bilar. Med det integrerade ergonomiska bärhandtaget är det också behagligt att bära. 

Eftersom skyddet också väger väldigt lite och har en rätt kompakt design är det smidigt att både resa med det, transportera det och förvara det. Använd det travelsystem du har hemma för att förvandla babyskyddet till en praktisk barnvagn.  

I och med att du kan justera babyskyddet i flera olika lägen är den även möjlig att justera efter användning och behov. Även här kommer det justerbara nackstödet in som ytterligare en praktisk detalj som bidrar till hög oavsett barnets storlek och längd. Kort och gott ett riktigt bra babyskydd som passar bra även för de med begränsad budget!

Hur lätt är Maxi Cosi Cabriofix att montera i bilen?

I och med att babyskyddet installeras med en bas går det både snabbt, smidigt och är enkelt att montera det i bilen. Önskar du är det dock också möjligt att montera skyddet med bilens bälte. 

Oavsett kan du vara säker på att skyddet står stadigt på sin plats samtidigt som det är lätt att ta ut vid behov. Dess låga vikt gör också att det är smidigt och behändigt att handskas med oavsett om det gäller installation, flytt mellan bilar eller resa.

Hur installerar du Maxi Cosi Cabriofix i bilen?

För att installera Maxi Cosi Cabriofix kan du gå tillväga på två olika sätt. Du kan antingen välja att fästa skyddet i en bas från Maxi Cosi; Familyfix, Easyfix eller Isofix. Basen spänner du fast i bilsätet och klickar sen i skyddet där i. 

Det som är så smidigt med en sådan bas är att den kan sitta kvar i bilen trots att babyskyddet flyttas in och ut. Det står också väldigt stadigt samtidigt som det går snabbt och innebär hög säkerhet.

Det andra alternativet då du vill installera babyskyddet i bilen är att du fäster det med bilstolens eget bälte. Denna montering kan användas såväl i framsäte som baksäte efter behov. Trots att även denna metod är rätt smidig kan det ta något längre tid, och så måste du ta loss hela anordningen när skyddet ska tas ur bilen. 

Däremot underlättar det väldigt att du kan välja mellan dessa två monteringsalternativ. Du kan då alltså montera babyskyddets bas i din egen bil för smidig installation, och sen använda bilstolsmonteringen när du ska ha babyskyddet i en annan bil.

För vilka åldrar passar Maxi Cosi Cabriofix för?

Detta är ett babyskydd som är anpassat för att använda från det att barnet är nyfött tills det att barnet väger ca 12-13kg. Tack vare riktigt bra skydd är denna modell både säker och trygg, där du med hjälp av justerbar lutning alltid kan få till rätt vinkel under åkturen. Barnet får gott om stöd, och både sele och nackstöd kan justeras för bästa passform och komfort. 

Hur sätter du fast barnet i Maxi Cosi Cabriofix?

Barnet fästs på ett säkert, tryggt och stadigt sätt med hjälp av den justerbara trepunktsselen. Denna är lätt att hantera och smidigt att justera för praktisk användning och bästa möjliga passform.

Känns Maxi Cosi Cabriofix stabil och säker?

Överlag anser vi att Maxi Cosi Cabriofix känns väldigt stadigt och säkert. Här är såväl montering och utformning som skydd och justeringsmöjligheter avgörande och bidrar med positiva egenskaper för just dessa punkter. 

En faktor som har stor påverkan på att babyskyddet känns både stadigt och säkert är att det kan monteras i bilen med hjälp av såväl bas som bilbälte. Tack vare att basen i sig står väldigt stadigt och tryggt på sin plats innebär det att babyskyddet också står bra. Även om skyddet fästs på en vagn med hjälp av ett travelsystem känns det stadigt och behagligt. 

Ytterligare komponenter som bidrar till ökad säkerhet är det integrerade sidokrocksskyddet, justerbar, vadderad trepunktssele och extra vaddering vid huvudstöd. Nackstödet kan även justeras för att passa barnets längd vilket möjliggör såväl ökad komfort som säkerhet. 

Dessutom är babyskyddet testat och godkänt i dess kategori. Med andra ord är detta ett mycket välgjort babyskydd där de lagt ner mycket tid och energi på att få till en hållbar, tålig och säker design som är lätt att hantera. Till råga på allt det har babyskyddet en sufflett som kan fästas över vid behov.

Finns det flera vilolägen för Maxi Cosi Cabriofix?

Ja. En av de främsta fördelarna med Maxi Cosi Cabriofix är just att det kan justeras i så många olika vilolägen. Faktum är att skyddet kan ställas i fem olika lägen för att du ska kunna anpassa användning efter såväl placering som barnets humör. Riktigt bekvämt!

Hur bekväm är Maxi Cosi Cabriofix för barnet?

Vi kan utan tvekan säga att det här babyskyddet är ett mycket bekvämt alternativ både för stor och liten. Ser man det ur barnets perspektiv så är den absolut mest komfortabla egenskapen att babyskyddet kan justeras i 5 olika ställbara vilolägen, samt att sätet har extra vaddering för en mjuk och följsam känsla. 

I och med att nackstödet också kan justeras efter olika längd är det möjligt att uppnå bästa möjliga passform, vilket såklart även det är en bidragande faktor i förhållande till komfort. Utöver det kommer babyskyddet med en sufflett som är integrerad och som kan fällas ut vid behov, samt en justerbar trepunktssele.

Kan du ta av sitstyget och tvätta på Maxi Cosi Cabriofix?

Ja, det är möjligt att avlägsna klädseln för tvätt på Maxi Cosi Cabriofix. Dock kan det vara något krångligt och ta lite tid att få på igen, men det är absolut möjligt. Även babyskyddets vadderingar kan tas av och tvättas. En riktigt bra detalj om du frågar oss!